- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
- HTPC (házimozi PC) topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sad_Vamp
őstag
A problémás [monitor/TV] ez.
A LED-t nem tudom, alap modell.A gép HDMI-n keresztül csatlakozik (nem HDMI to DVI, hdmi-hdmi)
mind 2 monitor 1080p és 24"A LEDnél mind2 rendszert sikerült belőni lekértem a DMT meg CEA módokat, az alapján belőttem a HDMI módot (úgy emlékszem 16 volt)
A hybridnél már érdekesebb a dolog, a Pidora mintha kvázi független volna a config.txt-től ott ált. jól jön be a kép. Raspbian-om volt először és tulképp ez az ami érdkel mert a projektek ált. erre vannak. (Meg itt már előtelepített a python)
Itt első indításnál már a startupnál(szövegek mennek) is láthatóan nem volt jó a kép. A TV a módot 1080p-nek ismeri, de elég vastag fekete keret van körbe mintha csak 720p lenne (de nem 100% lehet, h picit torzított) natívan ráültetve az 1080p-re, ha ígyúgyamúgy játszok az overscannal akkor meg megint csak lelóg egy csomó információ, kb pont olyan széles sávokban, mint amennyi fekete keret volt.
Amúgy van rajta külön PC mód, de az azthiszem csak a DVI-n vagy a VGA-n keresztül jön be. Amire emlékszem, hogy DMT-s 1080p módot nem írt ki a cucc. A CEA-snál meg bármire állítottam 25Hz, 50Hz midnig 1080p@60Hz-t ír a TV ha infót nyomok.
Ennyit tudok mondani fejből, remélem ebből már lehet valamire következtetni
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged