Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bemutatta saját SSD-jét a Raspberry Pi
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
válasz
DrojDtroll #8022 üzenetére
Nagyon helyes, hogy tanulni akarsz, de nem ez a legjobb modja. Ott kell kezdeni, hogy telepitesz egy linuxot az asztali gepedre, es az hasznalod, azon bongeszel, videozol, eleg a napi eleted. Aztan nehany honap mulva, ha megvan a linux, atterhetsz egy olyan specifikus, korlatozott hardware-re, mint a raspi. Egyebkent is ezek a kerdesek nem ebbe a topikba valoak, hanem ide es az, hogy milyen ip-t ad egy windows, az meg vegkepp nem! A tanulas nem azt jelenti, hogy ha valami kerdesem van, akkor beirom a forumba, ha kell az ip, akkor megkerdezem, hogy mi az ip, hanem azt, hogy elkezdesz magadtol utanaolvasni. Eloszor is hogy kap ip-t egy szamitogep? Pl az a minimum, hogy elolvasod a wikipedia ip-cimrol szolo szocikket, ahol kulon szekcio szol errol. Az elso esetben ugyanis tovabbra is csak egy felhasznalo maradsz, aki beirja a megadott parancsokat, csak a masodik esetben fogod erteni, hogy mi tortenik, es tanulsz barmit is. Pelda: monitorozo/grafikonozot akartam a pi-hez, es a tobbi szamitogepemhez. Felinstallaltam mindet, ami a linux repositoryban van, mind szar. Ezert elkezdtem utanaolvasni, hogy hogy tudom megoldani magam, es 1 hetig rrdtool dokumentaciokat olvastam, es mivel a dokumentacioban hibak voltak, ezert irtam a fejlesztonek javitasokat, aki el is fogadott tobb, mint 1 tucatot. Aztan a grafikont meg kellett jelenitenem valahogy, ezert kellett egy webszerver, amire itt a ph forumon a nodejs programozasi nyelvet ajanlottak, ami nekem vadiuj, ezert 1 hete olvasom a nodejs dokumentaciot, sikerult megirni. Itt szivesen segitenek neked, de nem google-robotok vagyunk, es nem tudunk mindent megcsinalni helyetted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus H110M-K alaplap, Pentium G4560 processzor, 4GB DDR4 2133mhz memória eladó, tápegység nélkül.
- GAMER PC! i9-13900K / z790 / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 1000w Gold!
- AM4 ROG félkonfig eladó!B550,r7 5800x,32gb RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- Intel Core i9 10900K/GeForce RTX 2080 Super/32GB DDR4 RAM/1TB SSD konfig eladó normális áron
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest