- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Tápos kibeszélő offtopik
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
McSzaby
üzenetére
Én sokat nem várnék tőle, legalábbis nekem az tűnt fel, hogy van egy alapzaja a hangfalamnak, ha rákötöm az RPi-re. Ha kihúztam, nem zúgott a hangfal. Mondjuk egyelőre egy legegyszerűbb kábellal néztem csak, komolyabb most nincs kéznél, no de akkor is...
joysefke: szerintem a videólejátszás több mindentől is függ azért... de pl. volt egy 1080p sample, ami simán ment, de van egy killa semple is, ami már nem (megjegyzem, az tényleg durva). 720p-s Game of Thrones mkv nem jelentett gondot, aránylag gyorsan tudtam lapozni is, de szerintem ez is változhat. Ez amúgy egy Raspbian és omxplayer alatt, lehet xbmc alatt más (bár talán az is ezt a lejátszót használja...?)
Linux alól le tudod kapcsolni (pl. sudo halt), nem tudom, így mennyit fogyaszt, no de eleve nem sokat... mindenesetre a power led világított továbbra is, áramtalanítva biztos nem volt.
Másolásnál gondolom a 10-12MB/s olvasás nem jelenthet gondot, de majd kipróbálom. Mivel csak 100Mbites, ezért ennél többet nem várnék.
Amúgy ezekre a kérdésekre biztos találsz választ keresővel, kezdésképp ezt nézd át: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Már csak több évre szóló szerződésekben gondolkodnak a memóriagyártók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gray Zone Warfare
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Kuponkunyeráló
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Gamer PC i5 + 8GB RAM + GTX 560 azonnal használható
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 15 2025 M4 24GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann