- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eléggé lekorlátozza az NVLink Fusiont az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Longeye
tag
Igen is, meg nem is.
Egy másik SD kártyára rátettem a Raspberry Pi OS legújabb 64 bites verzióját. Ahogy írtam korábban, ezzel sem volt jó az egér, de találtam egy 2014-es fórumbejegyzést és az segített rajta.
https://forums.raspberrypi.com/viewtopic.php?f=28&t=84999Tehát eredeti OS alatt tökéletesen működik.
Ha már itt voltam, upgrade-eltem a Firmware-t is. Ezen cikk alapján:
https://pimylifeup.com/raspberry-pi-update-firmware/Visszaraktam a Kali Linux-ot és ott is megcsináltam a kernel modul paraméterezést. Nem segített, de levettem a felbontást 1280x720-ra és most viszonylag használható. A Pi OS nem ismeri fel a monitoromat és a felbontását, de meg lehet oldani, mert a Kali és a Debian sem ismerte fel egyből. Bűvölni kellett a /boot/config.txt fájl tartalmát. Érdekes, hogy mindkét oprendszer Bookworm alapú, mégsem ugyanúgy viselkednek kernel szinten (sem).
Igazából ssh-val szeretném majd használni, távolról, nem is lesz rákötve monitor, csak zavar, hogy nem tudom megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest