Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Pi4-re (Raspberry OS) kellene alkalmazást fejlesztenem. QT-re gondoltam mert SPI kezelés és GUI is kell, viszont kicsit zavaros most, hogy ezt miként érdemes elkezdenem. A google találatok a témában kérdéseket vetettek fel bennem.
    közben a fő gondom az, hogy olyan kollégának kellene továbbadnom a projektet miután az alapok már mennek, aki csak Windowst használt, így első körben onnan lenne célszerű cross-compile-t megoldani, de lehet, hogy túl nagy szívás miközben idő meg alig van erre a projektre.

Felmerült bennem, hogy magán a PI-n kellene a QT creatort felraknom és ott fordítani, de nem tudom ez mennyire használható azon az ARM procin. Még az is felmerült, hogy feldobok virtuális PC alá egy Linuxot és ott csinálom meg a QT-s frodítást aztán ssh-n keresztül tolom át a PI-re. Remote debug nem lenne rossz, sőt.

Visual studio alatt már csináltam ilyen ssh-s remote debug fejlesztést Raspberry-re, de annak a GUI-s része .net-es amivel 0 tapasztalatom van és nem is igazán Linuxra való dolog.

Ti mit javasoltok a 3 felvázolt lehetőség közül?
    -QT Creator a PI-n
    -QT Creator cross compile Windows alatt
    -QT Creator cross compile virtuálboxos Linux alatt

Új hozzászólás Aktív témák