Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
"négy megjelenése ... vissza is küldte" részből gondoltam a pi4-re, de valóban túlságosan összetett lett a mondat

A vc1 és mpeg2 valsz nem, azt proci előből épp bírhatja. A fullhd h264 már neccesebb lehet, nem próbáltam még az újal - de gondolom osmc-sek úgy gondolják menni fog, ha nem nagyon akarják támogatni évekig gányolós a hw módot
Abban tuti igazad van, hogy a gpu ram megosztást rendszeresen benézik emberek, akik raspbianon alapbeállítások mellett kezdenek videózni. Még pi4 esetén is volt, talán korábban épp azt linkeltem más kapcsán. A h265-ös pi4-nél már 320 megát írtak javasoltnak. A pici 256-megás régi piken meg 112 az abszolút minimum.
Egyébként, mivel a video dekoder hardveres egység azonos (h264 legalábbis), a gpu sebességben is csak minimális változtatás volt, így a videót bírnia kell. A combosabb hang codec-ek szokták megfogni a pi1 alapú változatokat. Réges-régen mutattam is olyat, ahol 4 sd élő tévéadás képét játszottam le egyszerre, egy képernyő négy sarkában egy pi1-es alapú pi zeron. Letiltott hanggal. fullhd-ből már csak 15-15 fps körül megy 2 db.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Robotporszívók
- PH! Darts
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 13. nap: Trine Classic Collection
- Arc Raiders
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- AOOSTAR GEM12 MAX Mini PC
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- Eladó Mini-ITX i7-4790K Félkonfiguráció ASUS Z97I-PLUS, 16 GB RAM DDR3 1866MHz
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

wassermann