Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrDerekas

addikt

Sziasztok!
    A topik témájában teljesen tudatlan vagyok, ezért lehet akár ostobaságnak tűnő ötletem, kérdésem is. Ezekért előre is elnézést kérek :R
    Nagyon kellene nekem otthonra egy nyomtató szerver. Gondoltam ilyen kis masina bőven megtenné, de elvesztem az információk rengetegében és nagyon nem ismerem ezeket a rendszereket sem. Amit szeretnék:
    Nyomtató szerver 7/24 használatra. Canon IP4500 és IP 4600, HP 1020 és egy Lexmark képolvasó aminek működni kellene hálózati eszközként, az otthoni win10 pro rendszerű gépekről elérhetően. Megvalósítható különösebb mókolás nélkül egy ilyen kis pc-vel?
    Amiket kinéztem:
    Raspberry Pi 3 model B+
    Banana Pi BPi-M64
    Orange Pi 3 H6 2GB LPDDR3 + 8GB EMMC Flash
    Orange Pi Prime: Development Board H5 Quad-core
    Kevés, elég vagy sok erre a feladatra? Ha sok, az nem baj, szeretem, ha van valamiben tartalék :B
    Ha ezek közül valamelyik ajánlottabb, akkor arra milyen rendszert kellene telepíteni a cél érdekében?
    Mindenféle hasznos információt megköszönnék ebben a témakörben, akár privátban is. Ha esetleg itt rossz helyen vagyok, egy útba-igazítást is szívesen vennék. :R
    Van ugyan egy szerverem itthon, freeNAS oprendszerrel, de még nem találtam meg, hogy tudnám a fentebb felsorolt eszközeim működésre bírni alatta és hálózaton elérhetővé tenni :N

Új hozzászólás Aktív témák