-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Sziasztok!
A topik témájában teljesen tudatlan vagyok, ezért lehet akár ostobaságnak tűnő ötletem, kérdésem is. Ezekért előre is elnézést kérek
Nagyon kellene nekem otthonra egy nyomtató szerver. Gondoltam ilyen kis masina bőven megtenné, de elvesztem az információk rengetegében és nagyon nem ismerem ezeket a rendszereket sem. Amit szeretnék:
Nyomtató szerver 7/24 használatra. Canon IP4500 és IP 4600, HP 1020 és egy Lexmark képolvasó aminek működni kellene hálózati eszközként, az otthoni win10 pro rendszerű gépekről elérhetően. Megvalósítható különösebb mókolás nélkül egy ilyen kis pc-vel?
Amiket kinéztem:
Raspberry Pi 3 model B+
Banana Pi BPi-M64
Orange Pi 3 H6 2GB LPDDR3 + 8GB EMMC Flash
Orange Pi Prime: Development Board H5 Quad-core
Kevés, elég vagy sok erre a feladatra? Ha sok, az nem baj, szeretem, ha van valamiben tartalék
Ha ezek közül valamelyik ajánlottabb, akkor arra milyen rendszert kellene telepíteni a cél érdekében?
Mindenféle hasznos információt megköszönnék ebben a témakörben, akár privátban is. Ha esetleg itt rossz helyen vagyok, egy útba-igazítást is szívesen vennék.
Van ugyan egy szerverem itthon, freeNAS oprendszerrel, de még nem találtam meg, hogy tudnám a fentebb felsorolt eszközeim működésre bírni alatta és hálózaton elérhetővé tenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Háztartási gépek
- Gumi és felni topik
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Garancia! GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3070 / B550 / 32GB 3200MHz /1Tb + 512Gb NVMe / 600w!
- Ledger Nano S kripto cold wallet (2db van)
- HomeAssistant-hez ideális: Beelink N3450 PC, 6 / 128 GB, Foxpost az árban
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest