-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. Nemrég kezdtem el ezt a Pi ügyködést. Tök analfabéta vagyok az egészhez.
Tehát amit szeretnék:
- film lejátszó
- külön távirányítóval vezéreltAmi rendelkezésemre áll:
- Raspberry Pi Zero
- egy infra port, amit már a helyére kötöttem
- feltelepített Kodi
- egy USB Hub
- egy mobil telefon internetes USB megosztással
- 2gb-os mem.kártya
- Sajnos USB to Ethernet/wifi csatlakozóm nincs)Ott akadtam meg, hogy nem tudok a Pi SSH portjára csatlakozni, hogy felprogramozzam a távirányítót. Nem jó neki az IP ami, Pi settings menujében van. Próbáltam USB-n keresztül , PC-vel s internetet adni neki, de meg sem jelenik az USB eszközök között a Pi (Putty -> "Ip: raspberrypi.local") Jessie-t meg nem tudok felrakni, mert csak 2gb-os a kártya.
Teljesen tanácstalan vagyok, h hogyan tudok programozni...Egyébként a telefon USB portján megosztott internettel tökéletesen tudok letölteni a Pi-re dolgokat. Pl így magyarítottam a Kodit.
Várom a további ötleteket. Esetleg valami Step by Step leírást
Köszönöm előre is!Üdv:
Balázs
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest