- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gigabyte alaplap topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Igen, ezen a Voda modem/router-en is bekapcsolva hagytam a tűzfalat, meg az ASUS router-en is. Gondolom a kockáé felesleges. Viszont, ha kikapcsoltam, akkor sem lett nyitott a port.
Sőt, ha már lúd, legyen kövér alapon a DHCP-nek is mennie kell rajt, mivel, ha nem megy, nincs net a mögé kötött ASUS routeren sem. (zártam már ki magam a routerből a DHCP kikapcsolásával...
)
(#25700) kbhuinfo:
Esetleg a Pine64 starterkit, vagy UDOO x86 (igaz, ez még csak preorder, de a spec alapján durva cucc lsz, lesz kraft benne rendesen) Ha meglévő technológia kell, akkor NUC.(#25704) Crvsh3R:
Raspberry Pi PowerSwich. Nem olcsó, de nem csak sima bekapcsoló gomb, annál "kicsit" komolyabb. Hátrány, hogy nem mindig kapható, drága és nem out of the box...
A hűtés nem létkérdés, elenyésző a hőtermelés, ház meg tényleg ízlés kérdése.(#25706) toth_janika:
NOOBS-zal egész jó dual - vagy többes - boot-os rendszereket lehet összehozni. Én egy Raspbian/LibreELEC kombót tettem fel egy 16GB-os kártyára. Bár inkább a LE-t használom, a Raspbian csak a móka kedvéért van. Egy másik kártyán meg egy Openmediavault NAS oprendszer van. Amelyik kell, azt teszem bele.A kis sárga villám az elégtelen tápellátásra utal. Vagy kicsi a táp, vagy túl inteligens a Pi-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest