- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siffredi
senior tag
Anno szó volt róla, hogy csak a Pi-re kötve használod a merevlemezt? Mert ha igen, akkor formázd le ext4-re.
Könnyebb lágyabb jobb érzés.Összesen 3 külső hdd-m van, mindegyik csurig filmmel, emiatt sajnálom bármelyiket is leformázni. Ezért próbálom működésre bírni az ntfs-t...
Melyik leírás alapján csináltad végig a telepítést?
Akár hiszed, akár nem, a te leírásod alapján.
Csak a wdmybook helyére került a medion, minden mást ugyanúgy csináltam.
A ps aux|grep dlna parancsot kiadva megtudhatod kinek a nevében fut a dlna daemon.
Az alábbi eredményt kaptam, jól sejtem, hogy a pi a tulajdonos?
pi@raspberrypi ~ $ ps aux|grep dlna
minidlna 3814 0.0 1.0 37384 9756 ? Ssl 13:26 0:05 /usr/bin/minidl na -f /etc/minidlna.conf -P /run/minidlna/minidlna.pid -R
pi 8061 0.0 0.1 3556 1684 pts/0 S+ 20:16 0:00 grep --color=au to dlnaEzután nézd meg, hogy a /mnt/medion/media könyvtárnak melyik csoport a tagja pl.
ls /mnt/medion -al parancsal.A fenti parancsra kilistázza a hdd gyökerében lévő fájlokat, nekem közvetlenül a gyökérben találhatóak a filmek, némelyik mappában, némelyik nem.
Ezután közös nevezőre kell hozni őket. Fel kell venni a dlna felhasználót a /mnt/medion/media csoportjába.
Na itt akadtam el, ezt nem egészen értem, ide kellene egy kis pontosítás...
+ csekkolni, hogy a csoportnak legyen olvasás és belépés joga, de a legtutibb a 775 (rwxrwxr_x)
pi@raspberrypi ~ $ ls -ld /mnt/medion/media
ls: cannot access /mnt/medion/media: No such file or directory
pi@raspberrypi ~ $ ls -ld /mnt/medion
drwxrwx--- 1 pi pi 24576 Feb 11 12:06 /mnt/medionMint említettem, nincs media könyvtár, minden fájl a hdd gyökerében van.
Tudom, hogy valamit kihagyok, de nem tudom, mit... Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest