Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Siffredi

senior tag

válasz cigam #18515 üzenetére

Anno szó volt róla, hogy csak a Pi-re kötve használod a merevlemezt? Mert ha igen, akkor formázd le ext4-re.
    Könnyebb lágyabb jobb érzés.

Összesen 3 külső hdd-m van, mindegyik csurig filmmel, emiatt sajnálom bármelyiket is leformázni. Ezért próbálom működésre bírni az ntfs-t...

Melyik leírás alapján csináltad végig a telepítést?

Akár hiszed, akár nem, a te leírásod alapján. :) Csak a wdmybook helyére került a medion, minden mást ugyanúgy csináltam.

A ps aux|grep dlna parancsot kiadva megtudhatod kinek a nevében fut a dlna daemon.

Az alábbi eredményt kaptam, jól sejtem, hogy a pi a tulajdonos?

pi@raspberrypi ~ $ ps aux|grep dlna
    minidlna 3814 0.0 1.0 37384 9756 ? Ssl 13:26 0:05 /usr/bin/minidl na -f /etc/minidlna.conf -P /run/minidlna/minidlna.pid -R
    pi 8061 0.0 0.1 3556 1684 pts/0 S+ 20:16 0:00 grep --color=au to dlna

Ezután nézd meg, hogy a /mnt/medion/media könyvtárnak melyik csoport a tagja pl.
    ls /mnt/medion -al parancsal.

A fenti parancsra kilistázza a hdd gyökerében lévő fájlokat, nekem közvetlenül a gyökérben találhatóak a filmek, némelyik mappában, némelyik nem.

Ezután közös nevezőre kell hozni őket. Fel kell venni a dlna felhasználót a /mnt/medion/media csoportjába.

Na itt akadtam el, ezt nem egészen értem, ide kellene egy kis pontosítás...

+ csekkolni, hogy a csoportnak legyen olvasás és belépés joga, de a legtutibb a 775 (rwxrwxr_x)

pi@raspberrypi ~ $ ls -ld /mnt/medion/media
    ls: cannot access /mnt/medion/media: No such file or directory
    pi@raspberrypi ~ $ ls -ld /mnt/medion
    drwxrwx--- 1 pi pi 24576 Feb 11 12:06 /mnt/medion

Mint említettem, nincs media könyvtár, minden fájl a hdd gyökerében van.

Tudom, hogy valamit kihagyok, de nem tudom, mit... Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák