- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
moli.hu
őstag
válasz
DarkByte #197 üzenetére
a power rating nem a fogyasztas!
http://en.wikipedia.org/wiki/Power_rating -
moli.hu
őstag
válasz
DarkByte #194 üzenetére
ezt ne, nekem van ilyen, de szerintem megbizhatatlan. fotok a belsejerol: 1 es 2
en ezt ajanlom, ez 1 porton 2A.
de igazabol jobb megoldas 1 aktiv (tapolt) usb hub, mert a modelA ugyse ad tapot az usb-re, es a modelB-nel is kell tap ha mondjuk kulso hdd-t hasznalsz. akkor pedig mar a raspit is bedughatod a hub-ba, szepen korbe. -
DarkByte
addikt
válasz
PistiSan #193 üzenetére
Kezdetben tesztelgetéshez biztos hogy én sem veszek házat. Az Arduino-m is ott lifeg az asztalon
Épp néztem egyébként hogy a Galaxy S2-ömhöz tartozó USB töltő elvileg pont elviszi a B lapot határon: 5V 0.7A. Bár folyamatos üzemhez valószínűleg nem árt egy legalább 1A-es táp. Pl egy ilyen: [link]
-
DarkByte
addikt
Mivel alapvetően ugye olcsó házat akar az ember, én úgy gondolom hogy bepróbálnék egy méretben passzoló műszerdobozt. Kis kézügyességgel elvileg igényesen ki lehet vágni a csatlakozóknak a lyukakat is. Ebbe például elvileg belefér: [link] 400Ft-os tétel, ilyesmi minden nagyobb elektro technikai boltban van, ha nem is pont ilyen méretben.
-
lapa
veterán
ezeknél a szegény hulladékoknál csak jobb lenne egy notiba beleheggeszteni, nem? én még nem mondtam le róla, hogy két egymásba csukódó thinkpad fedélből csinálok következő mobil háziszervert. kár, hogy a kütyü relatíve magas, ebből tuti nem lesz thinkberry air ultrabookom. inkább maradok valami szétbarmolt mobilnál, már csak a hdmi-lvds "apróság" nem kerek.
-
-
moli.hu
őstag
majd igertek hivatalos hazat, gondolom nem sokert.
amugy nekem a legos otlet tetszett, de a lego nagyon draga, lehet dragabbra jonne ki, mint a gep maga.. -
moli.hu
őstag
válasz
PistiSan #183 üzenetére
bocs az offert.
Eddig sima maestro kártyám volt
volt? most is van? mert ha most is van, akkor - mar elnezest a megfogalmazasert, nem ellened szol, de - az az igazsag, hogy teged atbasztak. a maestro (alias mastercard electron) pont ugyanazt tudja, mint a visa electron. szerintem irj egy levelet a banknak.a lopasrol: a netes kartyanak, szamlanak a lenyege az, amit DarkByte irt: csak annyit raksz a netszamlara, amennyit epp akkor koltesz a netkartyaval. igy ha el is lopjak a kartyaadatod, stb, akkor se lesz rajta penz, amit lelophat. mig a normal kartyaddal az osszes alapszamlan levo penzed elerheto, lophato.
k&h-nal a websiteon en nem talaltam.
a nev szerintem gond. torold, ujra. a modositas nagyon nehezkes, gyanus viselkedes miatt letiltanak, faxon kell bizonygatnod az igazad.
-
PistiSan
addikt
Az olvastam hogy paypalnál ha hozzá adod a kártyádat egy accountodhoz, akkor más már nem tudja hozzá adni azt. De igyekszem vigyázni a kártyára ^^ főleg most hogy szóltatok.
K&H-nál vajon lehet ilyen netes kártyát igényelni?Vladi: Bocsi
de részben off csak, mert hozzá tartozik a vásárláshoz.
-
Vladi
nagyúr
neeee offoljátok má szét!
Tessék, házötlet.
-
n00n
őstag
válasz
PistiSan #183 üzenetére
Szerintem a kollega arra célzott, hogy a számláról lophatják le a pénzt, ha olyan kártyád van amivel online is lehet vásárolni. Sajnos van ismerősöm akivel ilyesmi történt. Ha valaki megszerzi a kártyaszámod a lejárati dátumot és a hárombetűs (kártya hátuljára írt) kódot azt vesz a kártyáddal amit akar. Miért nem lehet legalább egy jelszót mellé csapni még?
-
DarkByte
addikt
Én még a Steam-es profil lopás alkalmával cseréltem bankkártyát és akkor mondták a bankfiókban hogy a Jump számlacsomagomhoz amit a Junior után kaptam járna egy netes kártya is ingyen, csak mivel nem voltam a bankban az átléptetéskor így nem aktiválták automatikusan (pedig igazából még papírt se kellett nyomtatni). Weben át tudok rá tenni valamennyi pénzt amíg fizetek, aztán ha nem kell, a maradékot visszavezetem. Az utalgatásnak nincs különdíja szerencsére és így védve vagy a netes bankkártya adatlopások ellen.
#186: jowanna.
-
PistiSan
addikt
Eddig sima maestro kártyám volt, de mondom nekem már olyanokat mondtak ott hogy más kártya kell 5x akkor havidíj
de lebeszéltem róla őket, szóval marad a visa electron kártya majd.
Lelopják róla a pénzt? Azt hogy csinálják? Gondolom nem működne ez a paypal ennyi éve ha ilyen egyszerű lenne a dolog.
Erős jelszót állítottam be rajta, szóval ha nem lesz keyloggerük nem sok esélyt látok rá!
A másik kérdésem, fordítva töltöttem ki a nevem, ebből lehet gond? Sajnos nem válaszolt rá senki. -
moli.hu
őstag
válasz
tupacamaru #181 üzenetére
-
moli.hu
őstag
válasz
PistiSan #176 üzenetére
visa electron? miert, eddig nem volt semmilyen bankkartyad?
paypalhoz eleg lett volna egy internetes bankszamlat es internetes bankkartyat kerni, aminek a havidija 0ft es eves dija 0ft. sot nem csak hogy eleg, hanem egyenesen jobb lett volna, mert az internetes szamlarol nem tudjak lelopni az osszes penzed.
-
PistiSan
addikt
válasz
pacman789 #178 üzenetére
Nem igazán voltam ezzel tisztában hogy is megy, de az a durva hogy a bankban sem tudták hogy mi is kell nekem pontosan! Minden áron visa classicra akartak rábeszélni sokkal drágább számlával....stb. Végül után néztem és mondtam nekem a Visa Electron is elég
szóval ez már el lett indítva, ezen már nem változtatok. Valamit viszont kérdeznék, regeltem a paypal-ra, automatán a nevem úgy töltöttem ki mint magyarban kell! First name-hez a család nevet írtam.
Nem tudom módosítani, a többi adat jól van kitöltve, szerinted ebből lehet gond?
Arra is gondoltam hogy törlöm az accot és újra regelek, még semmilyen bankkártya adatot nem adtam meg rajta.
köszi. -
DarkByte
addikt
válasz
PistiSan #176 üzenetére
De komolyan nem értem miért ülnek ezen ennyit. Főleg hogy az egyenlegemen már látom hogy levonták kb. 1 percre a PayPal felületéről indított ellenőrzés után a kompatibilis mennyiségű valutát. A tranzakciós listára olyan marha nehéz lenne instant feltenni?
Na mindegy, inkább csendesen dühöngök tovább. -
DarkByte
addikt
OTP igazán megszülhetné már a Direkt felületére a két napja indított PayPal ellenőrző tranzakció részleteit.
Nem szeretnék az utolsó pillanatban ezzel is vacakolni.
-
mferi87
csendes tag
Sziasztok!
Az egyre több helyen találok RaspberryPi vel foglalkozó embereket. Arra gondoltam itt lenne az ideje létrehozni egy olyan weboldalt, ami ezzel a témával foglalkozik. Ezért elindítottam a raspberry-pi.hu weblapot. Jelenleg még nagyon az elején vagyok, de folyamatosan fogom fejleszteni. Ehhez kérném a ti segítségeteket is. Nemsoká felkerül egy fórum is, ahol reményeim szerint mindent meg tudunk majd beszélni, segíthetünk egymásnak, vagy akár teljes telepítési útmutatókat tehetünk közzé. És hogy még mi lesz? Ez már csak tőlünk függ. A regisztrált tagok már most hozzászólhatnak az egyes cikkekhez.
Együtt könnyebb lesz. Könnyebb kivárni míg megérkeznek a kis számítógépeink, és könnyebb miután próbálunk rajtuk eligazodni.Mindenkire számítok, akiket érdekel a téma.
Üdv Avala, Raspberry-Pi.hu
-
szabi__memo
nagyúr
Csak az olcsosag volt a "vita" targya. Az hogy mennyiert kepesek legyartani, mikorra elkeszul, majd kiderul. Mivel 70$ert buy-it-now kapsz 800Mhz-es 7" tabletet, amiben azert szines LCD, aksi, tolto es egyeb nyalanksagok is vannak, en abban nem lennek egyaltalan biztos, hogy nem kepesek olcsobban kihozni egy ilyen developer boardot
-
moli.hu
őstag
válasz
szabi__memo #167 üzenetére
felhivnam a figyelmed, hogy nem az a helyzet, hogy esetleg 5-10-zel dragabb lesz, hanem azt igerik, hogy 10-zel olcsobb lesz. az 80% elteres! mintha az 2 literesnek igert autod vegul 0.4 literesen dobnak piacra.
plusz az iskolasgyerekeknek (es nekem) boven eleg az a teljesitmeny, viszont a minel alacsonyabb ar fontosabb szempont (mint nekem).
-
szabi__memo
nagyúr
Az A10 5$, 2835 5.98$ volt amikor neztem, AM335x-A8 5$ (720Mhz)
Szoval "sajnos" a 1,5GHzes proci boven partiban van ezekkel a 700Mhz-es szutykokkal.
Tenyleg ir profit reszt, bar en ugy tudtam ez is nonprofit szervezet! Persze nem azt irja h nyereszkedni akarnak rajta, azt irja profit kell a tovabbi fejleszteshez. A kerdes mar csak az, hogy ehhez mekkora profit kell. Mert azert ne legyunk naivak, teljesen ingyen senki nem keszit el semmit. Ill olcsobb alkatreszekbol minimalis profittal is lehet olcsobb egy jobb gep. Teoretikusan: es ha 5-10$-al dragabb lesz? Kit erdekel ha messze erosebb?Airedhyal: A Ti hogy jon kepbe "ezeknel" a (A10) chipeknel?
-
törölt tag
Aham.
Szépen operálnak a nagy számokkal.. 1.5Ghz.. ja persze, mikor 720MHz -en ketyegnek ezek a chipek.
Az 1500 = 1440 -el és MIPS.Éppen ma kaptam mailt a TI -től ezekről a chipekről.
www.ti.com/product/am3357
-
moli.hu
őstag
válasz
szabi__memo #164 üzenetére
egy 1.5ghz armv7 olcsobb, mint egy 0.7ghz armv6? aha...
1gb kulon tokozasu ram olcsobb, mint 128mb pop? aha...
...meg magyarorszag allamadossaga csokkent.A profitot honnan vetted?
mondjuk igy az egesz fooldaluk errol szol.
5. profit.
a raspi alapitvanynak volt olyan bevetele, amit nem kell visszaadni/kitermelni soha -
DarkByte
addikt
Nyomon követni csak lehet talán. Off-ba is tettem, nem véletlen.
Egyébként nekem azon a 2160p-n akad ki az agyam. Ja, UHD csak épp még kijelző alig van hozzá -
moli.hu
őstag
válasz
DarkByte #159 üzenetére
1) jobb hardver 2) olcsobban 3) profitert? (a raspi alapitvany nem rak ra profitot, a raspi is kinaban keszul, es a 10000-es indulodarabszamot nagynak mondanam)
ez egy ordas nagy kamu, ami csak ki akarja hasznalni a raspi hatszelet, hogy hirnevet/befektetoi toket szerezzen.
szerintem ebben a topikban ne is meltassuk tobbre. -
DarkByte
addikt
Egy kicsit több infó és fotó az Allwinner A10-ről. [link]
-
szabi__memo
nagyúr
Haha, feltették az xbmc-s videót a honlapra is, és felkerült a kernel source is.
-
DarkByte
addikt
válasz
szabi__memo #155 üzenetére
A hozzászólásod amire válaszoltam a hardveres H.264 gyorsítás kihasználására irányult
Egyébként a VC1, XviD és társaira én is kíváncsi vagyok. De gondolom ahogy halad az XBMC team majd megtudunk többet.
Hmm, azt hiszem holnap este beizzítom a PayPal fiókomat az új webes kártyámhoz. Ennyivel is előrébb legyek.
-
DarkByte
addikt
válasz
szabi__memo #152 üzenetére
Ha megnézted a videót, elmondják hogy az XBMC port már most használja a hardveres H.264 dekódolást az OMX API-n keresztül. Mutatja is a fickó az OSD-n.
#153: szerintem elbírja. Nekem az N270-es Atom-al szerelt kis gépem is visz elég sok torrent-et Transmission Daemon-nal és jellemzően 10% alatt van a terhelés. A kérdés inkább az hogy hogyan oldod meg a merevlemezt.
-
pacman789
aktív tag
seedelésre használnám 300torrent könyékén + nyomtatószerverként, gondolom ennek megfelel ez az erőforrás nem?
-
moli.hu
őstag
válasz
szabi__memo #150 üzenetére
az XBMC eroforrasigenyesebb a tobbi mediaserver-nel, lehet jobb egy alternativa
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC RTX4070 Ryzen 9
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- HP Compaq Elite 8300 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ ASUS B550 AMD RYZEN 7 5700X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest