- Azonnali fotós kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen házat vegyek?
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
wow... a ph tesztvideók közül a divx-nek csak hangja van, a wmv-csak sistergés kép nélkül, a killa pedig semmit sem csinál... de a többi jól megy. Ezen kívül még samsung fhd videokat próbáltam, azok is jók... valamint star treck blu-ray sample is jó. A durvább videóknál nem elég gyors az sd kártyám, ott bufferel néha.
A menüből feltettem a youtbe plugint is. A HD videókat l viszi mert azt tudja gyorsítani, Beállítottam hogy 1080ig kezelje őket. Rgi videónál ami valsz nem h264 volt szépen beakadt.
Pár tapasztalat és tanács:
Az openelec linux build hardfp-s, így kihasználja maximálisan a hardver képességét. Az alap debian-os build softfp-s azon fele olyan gyors a matek.
A config.txt-ben bekapcsoltam az l2cache--t, 800-ra vettem az arm magot. Csak a 128-as start.elf mellett meg jól a hardveres gyorsítás. Ha kevesebb ramot kap a gpu, akkor nem játszik videót, vagy az xbmc el sem indul.
Pár dolgot hangoltam még xbmc-ben, ami nem tudom mennyit számít:
- kikapcsoltam az előnézeti képek betöltését (hogy ne kezdjen el kolbászolni a háttérben amikor a fájlok közt megyek a listán: settings - videos - file list).
- hogy legyen hang, ki kell kapcsolni a dts, ac3 pass thrut (settings - system - audio output)
- tvheadend streamet hang nélkól játszik (he-aac lehet kimaradt belőle) és gyorsul-lassul közben, még nem az igazi
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Béta iOS-t használók topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
- BestBuy topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest