Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz azbest #1177 üzenetére

wow... a ph tesztvideók közül a divx-nek csak hangja van, a wmv-csak sistergés kép nélkül, a killa pedig semmit sem csinál... de a többi jól megy. Ezen kívül még samsung fhd videokat próbáltam, azok is jók... valamint star treck blu-ray sample is jó. A durvább videóknál nem elég gyors az sd kártyám, ott bufferel néha.

A menüből feltettem a youtbe plugint is. A HD videókat l viszi mert azt tudja gyorsítani, Beállítottam hogy 1080ig kezelje őket. Rgi videónál ami valsz nem h264 volt szépen beakadt.

Pár tapasztalat és tanács:
    Az openelec linux build hardfp-s, így kihasználja maximálisan a hardver képességét. Az alap debian-os build softfp-s azon fele olyan gyors a matek.
    A config.txt-ben bekapcsoltam az l2cache--t, 800-ra vettem az arm magot. Csak a 128-as start.elf mellett meg jól a hardveres gyorsítás. Ha kevesebb ramot kap a gpu, akkor nem játszik videót, vagy az xbmc el sem indul.
    Pár dolgot hangoltam még xbmc-ben, ami nem tudom mennyit számít:
    - kikapcsoltam az előnézeti képek betöltését (hogy ne kezdjen el kolbászolni a háttérben amikor a fájlok közt megyek a listán: settings - videos - file list).
    - hogy legyen hang, ki kell kapcsolni a dts, ac3 pass thrut (settings - system - audio output)
    - tvheadend streamet hang nélkól játszik (he-aac lehet kimaradt belőle) és gyorsul-lassul közben, még nem az igazi

Új hozzászólás Aktív témák