- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
Sziasztok!
Segítsetek, rég nem jártam már errefelé, időm sem engedte, hogy a Pi-vel játszadozzam, de újra nekiállnék.
Régen medialejátszónak használtam, de ahogy lett egy smart tv itthon és lejátszik minden "hülyeséget", lassan fölöslegesnek érzem. Viszont ha már smart tv, akkor jó lenne elérni a vinyóimon lévő mediatartalmakat.Tehát amolyan NAS féleségnek szeretném (tudom, nem megfelelő, lassú, alkalmatlan, egy vezérlőn ül az USB/LAN stb), viszont szegény ember vízzel főz. Openmediavaultot tettem fel, meglepően jól konfigurálható, tetszetős disztróra sikerült.
2x320GB, 1x500GB vinyók ülnek rajta (majd később RAID0-ban akarom a 2x320-ast, bár ezt sem tudom érnék-e el vele jelentős sebességnövekedést).
A vinyók EXT4 formátumúak, torrentezni 500-1100kB/s között tudtam elérni ( ez már nálam haladás, régen Raspbmc alatt 3-600kB/s volt a max), de még így is elég "lassú". (Transmission plugin Openmediavault alatt).
Sambán a vinyókra való írás 2,3 MB/s, az olvasás 3-4MB/s körül van. Na ez az ami elég gyér, utánaolvasgattam kicsit a fórumokon, és ahogy látom mások többet bírtak belőle kihajtani, írásra minimum 5+ MB/s-et, van aki 10-et is.
A config fájlok alapértelmezettek, ahogy az openmediault defaultjai.
A Pi-m megvan húzva 950Mhz-re.
Gondolkodtam hogy beszerzek egy 32-64GB-os sd kártyát, ott nagyobb mértékű sebességnövekedést érhetnék el ha oda torrenteznék és onnan másolnám le?
Van valakinek valami tapasztalata, tippje, beállítása, hogy miként lehetne elérni nagyobb sávszélességeket az említettett hálózati aktivitások során?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Gamer PC i5-12400F, RTX 4060, 16 GB DDR5, 1 TB NVMe kiváló állapot(1 éves)! 410.000 Ft
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell PA12 43NY4 65W utángyártott töltő
- Apple iPhone 16 128GB,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest