Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz LLKobe #6608 üzenetére

    1. Az én tesztjeim szerint nem igazán. Azon gyorsít sokat, ami szekvenciális adatmozgatás, pl. nagy (>64MB) átmeneti pufferrel segített másolás. Az OS bootján nem sokat tud segíteni, mert azok kis file-ok (adatcsomagok) betöltéséből áll, és azok többnyire nem is egymás mellett vannak. A játékok töltési sebességén segíthet, de ott sem olyan nagy a változás szerintem, hogy azért a többi nyűgöt a nyakába vegye az ember (lásd 2-es pont).

    2. Az ilyen fél-HW-es sajnos nagyon, elég neki, ha úgy fagy le a windows, hogy valamit csak félig írt ki, és megsérül a driver (bejegyzése). Persze a tömb adatai ettől még menthetőek (másik OS alatt), csak lehet, hogy a kijavításig az adott windowst el sem tudod indítani.

    3. Azzal el is felejtheted az egészet, azzal sebességben semmit nem fog dobni, mert a RAID0 a szekvenciális elérésben domborít, a PCI elméleti (azaz a gyakorlatban kevesebb) max. átvitele 133 MB/s, de ennyit a nevezett HDD is tud majdnem (mármint 1 db). Ennél egy mai alaplapon lévő vezérlő is jóval többet tud (mert legalább PCI-e 1x-es csatolóval van az alaplapra kötve), de a 2-es pont ezekre is érvényes.

    [ Szerkesztve ]

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák