- Hobby elektronika
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dell notebook topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
gabipaci
üzenetére
Első kérdésedre:igen
Másodikra:nem
Kicsit bővebben:
Arra, amire te használod a géped, arra sokkal gyorsabb egy raid rendszer. A legjobb megoldás talán az én véleményem szerint a csíkozás, tehát a stirpe. Ebből is az, amikor 3 hdd-ből építünk tömböt. Méghozzá úgy, hogy az első kettőt csíkozzuk, a harmadik pedig egy biztonsági hdd. Ha nincs annyi kessed, akkor elég a kettő is, de tudnod kell, hogy ha az egyik hdd-d megáll, jó eséllyel mindened ugrik, ugyanis ez a csíkozás hátránya 2 hdd-nél. Mivel ez ugye, nem mirroring.A második kérdésedre adott válaszom bővebben: ha két - akár eltérő méretű - hdd-t raidba rakunk, és azoknak nem az egészét, akkor az egyik, vagy mindegyik hdd-n maradt rész ugrik. Ezt akkor szokták elkövetni, ha mondjuk nem két, teljesen egyforma - főleg méretben eltérő - hdd van a birtokunkban, hanem mondjuk egy 120-as és egy 160-as. Értelemszerűen egy 120-as raid tömbünk lehet, vagy ugye, ennek a duplája.
Ez az én véleményem, de lehet, hogy nem jól tudom..
..
Mindenesetre ajánlom olvasásra a következő dokumentumokat:Wikipédia, magyarul. Nagyon jó kis összefoglaló. Ebből a kettőből simán összeszeded azt a tudást, ami neked kell
.Üdv:
Geller
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 445 G9 14" Ryzen 3 5425U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude E7270,12.5",FHD,i7-6600U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B450F R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman S2 TG TT 650W
- iPhone 11 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

..
.