Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• benceyce

tag

válasz brd #4332 üzenetére

:C

Köszönöm a kimerítő válaszodat, már a rövidet elolvasva is rájöttem, Te vagy az én emberem! Én is ezen vacilláltam, hogy minek milyen előnye van és hátránya. Sok dologra rávilágítottál ami eddig eszembe se jutott. Na eddig a seggnyalás, most térjünk a lényegre! :)

Az adataimat féltve őrzöm de ami pótolható azt sw-es csíkba tenném. Ami nem pótolható, azt tükörbe. Amíg nem lesz más lehetőségem az OS-re, addig ez is helyet kap a két vinyón tükörben. Kipróbálom ma, hogy egy 32bites XP alatt tákolt rendszerhez mit szól egy radikális OS csere. 64 bites Pistával is megpróbálom felismertetni, remélem sikerül. Egyetlen egy dolog amin elvéreztem, az a két részenként összetákolt vinyóra OS telepítés. Az XP csak dinamikus kötetnek látja, arra nem enged telepíteni, csak ha törlöm a teljes vinyó tartalmás. Elméletben a két nagy vinyó elején van az OS tükrének hely hagyva. Arra gondoltam, hogy esetleges újratelepítésnél a tükröt megtöröm. Az így már két külön álló terület közül az egyiket tükrözöm egy harmadik vinyóra a mérete miatt. Ezután a tükrözést megszüntetem, hogy a méretek megmaradjanak, de a partíciót a 3. vinyón külön tudjam kezelni. Ezután Paragon-nal visszakonvertálom alaplemezzé és feltolom rá az új OS-t. Ebben már dinamikussá konvertálom és mehet vissza először az egyik vinyóra, majd onnan szintén tükörrel a másik vinyóra.

Próbáld meg értelmezni, nekem nem sikerült :)

A kérdésem tehát:
    Van-e egyszerűbb módja egy Ilyen vinyópárra az OS telepítésének?

A másik ezzel kapcsolatos kérdésem:

A tükör megszüntetése után a jelenlegi XP-m boot-oláskor 2 OS-nek látja a maradványokat. Ki kell válasszam a működőt. A vinben már kitöröltem a bejegyzést, de még mindig kér, hogy válasszak. Hogyan tudom törölni?

Új hozzászólás Aktív témák