- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
F e Z o #18898 üzenetére
Az hülyeség, nekem élményindexben Bugos, mert 3,33Ghz-en megy, és azt írja hogy 3.20Ghz. Everestben ha 4Ghz ír akkor okés. Egyébként a PWL növelése több Watt fogyasztással jár, így nyilván nem fut Limitbe, és több FPS kapunk. Csak azt nem tudom hogy hosszú távon mennyire egézséges
-
törölt tag
válasz
Johni5 #18895 üzenetére
Akkor segíts az én helyzetemben. Nekem max 20%-ot lehet rárakni (Asus 6950 DCUII 1GB)
Akkor használjam +20%-on, és ne emeljem az órajeleket?
Mert ha emelem az órajelet, és +20%-ra rakom akkor több FPS lesz, vagy ugyanannyi mint ha csak +20%-ra rakom, de nem kap OC-t.
Egy ilyen tesztet tudnál csinálni? -
-
lacam71
tag
Segítség kellene. Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a MSI kombustor futtatásakor Kmark (PhysX)-nél ilyen anomália keletkezik, csak a kezdő képen ill. a zászlókon fekete vízszintes vonalak, semmilyen játéknál (DIRT, formula 2011,BF3) ill benchmarknál nem jelentkezik (3dmark06, vantage, 3dmark11).
Ki próbáltam mint a GPU-t ill memória frekvenciát lejjebb húzni de semmi hatása. Futtattam a video memoria tesztert semmilyen hibát nem talált. HD6950-esről van szó, Phenom II 955. (ezt is kipróbáltam alapon).
Valami ötlet? -
SkyS1gn
félisten
Akinek AB unlock után villódzik az mondom unlock nélkül csak írja be parancsikon elérési útjához hogy "szóköz -xcl" és megy...
-
törölt tag
válasz
Johni5 #18870 üzenetére
Persze, mert a kártya nem kapott annyi "kakaót" terhelés közben így nyilván nem tudta leadni azt a teljesítményt amit letudod volna adni, Limitbe esett. Ezért szokták +5-20%-ra rakni, hogy ezáltal engedik, hogy több áramot vegyen fel ha netán limitbe esne a kártya.
Így érthető? -
törölt tag
válasz
Johni5 #18868 üzenetére
Valóban
Powertune kiigazítás overclocking emelkedik 50%-ra, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy maximalizálják a teljesítményt a kártya növelt órajelek akár AMD Overdrive vagy SAPPHIRE TRIXX-el elérhető a 1500MHz mag, 2000MHz memória.
És mennyit bír stabilan? -
Johni5
őstag
válasz
#97716736 #18867 üzenetére
[link] És tényleg gyári.
With the Dual BIOs set to the standard position, the Dual fans keep this model quiet and up to 25% cooler than the standard model even under load conditions. With the BIOS switched to the performance setting, the core voltage of the GPU is raised to 1.2V, the fan speed is set to a high performance profile and the powertune adjustment for overclocking is raised to 50% allowing the user to maximise performance of the card by increasing clock speeds either with AMD Overdrive or with SAPPHIRE TriXX up to a ceiling of 1500MHz core, 2000MHz memory.
Ha már 6950 flash 6970,akkor én annó ezzel csináltam a giga karinál.[link]
-
Johni5
őstag
Ha átkapcsolom a Bios kapcsolót 2 állásba,akkor ez fogad.
Power limit -50 től +50 %
GPU max limit 1500 Mem limit 2000MHzGyári bios nem buhera.
Nekem sem a trixx, sem az AB nem hozott eredményt egyébként.Ugyan az a villogás mint sokmindenki másnak.960/1475 a vége +15% power lomittel.felette teszt közben black screen.25%-al még hamarabb.
-
F e Z o
veterán
válasz
#97716736 #18858 üzenetére
A HD69*0-ek nem erről híresek. Anno a GTX 260-275-ös vgakon 1MHz módosítás után is kékhalálozott a gép.
(#18843) Vukmuty : Egy kijelző megy csak a kártyáról? Ha igen, akkor egy hűtőtisztítás és egy újrapasztázás sokat segíthet. + egy manuális ventiprofil létrehozása.
-
-
törölt tag
válasz
Vukmuty #18847 üzenetére
Ref hűtősnek se szabadna ennyinek lennie, max idle 40-45 fok között. Mondom Everested töltsd le, vagy ha megvan akkor GPU hőmérsékletet írd le, mert én is ezzel szoktam mérni. Esetleg egy Fur Markot alá rakhatnál 5-10 percig melegítsed, és nézd meg meddig megy fel a hőfok.
-
-
törölt tag
válasz
Vukmuty #18829 üzenetére
Videokártya ventilátora is leáll? Mert nekem régebben egy GTX 260 produkálta ezt a hibát. Netezés, vagy játék alatt, randomba fekete képernyő ventik leálltak, és csak az újraindítás segített rajta. Végül a kártya volt a ludas, és garanciáztatni kellet. De ez az én történetem, lehet nálad más okozza ezt.
-
törölt tag
válasz
SkyS1gn #18827 üzenetére
Nem a te kártyád döglődött hanem szimplán rossz a program. Egy-két VGA kedveli de az enyém nem.
Na itt az Afterburner Unlock -
Vukmuty
tag
Sziasztok!
A problémám az lenne,hogy teljesen spontán (terhelés és anélkül is) rendszertelen időközönként fekete lesz a képernyőm.A gép nem áll le, nekem kell kikapcsolni.Mi az első dolog amit meg kellene néznem?VGA videó driverével ügyeskedtem régit és újat is raktam fel a probléma így is fennáll.Jogtiszta Win 7 van a gépemen.
-
törölt tag
A Trixx az egy nagy kalap sz@r már elnézést a kifejezésért, de nálam alap beállításoknál is remeg a kép, meg hibázik, bírja az OC-t a kártya, viszont az asztalon remeg a kép, játék alatt meg úgy ahogy jó, de inkább AB-t használok, lehet hogy nem lehet ott annyi OC-t adni, de legalább az stabil.
-
Monyos
aktív tag
válasz
BPY-167 #18810 üzenetére
Ha minden igaz, akkor ugyan olyan kártyád van mint nekem csak OC edísönben( +20 Mhzen megy a GPU
),tehát neked is kell rajta lenni BIOS kapcsolónak. Tehát ha elrontanál valamit flashelés közben vagy kékhalálozik, hibádzik a kártya, akkor csak átkapcsolsz a másik BIOSra és azt lemented, majd visszarakod a másik, rossz BIOS helyett.
-
Bafna
csendes tag
válasz
soultrapp #18814 üzenetére
Kölcsön én sem adtam volna mert még a végén rájön, hogy tényleg nem hajtja ki, főleg nem két napra.
Azt kellett volna neki mondani, hogy vagy megveszi vagy nem. Ha meg megakarja, akkor el kell neki adni. Megint csak azt tudom mondani, hogy te szóltál, innentől kezdve rajtad nincs felelősség és nem vagy köteles neki vissza adni az árát ha rájön kevés neki az X2. Mondjuk ez akkor is igaz ha nem világosítod fel, ez nem a te feladatod.
-
Bafna
csendes tag
válasz
soultrapp #18812 üzenetére
Az a proci szerintem sem hajtaná ki, ha négymagosítva lenne akkor már igen, bár nem tudom azon lehet-e.
Mondjuk attól még eladhattad volna, ha neki ez a kártya kell. Attól ő még kifizethet feleslegesen 10-20k-val többet hogy nem fogja kihajtani. Az ő egyéni problémája lesz, te szóltál előre.
Bár ez csak az én véleményem.
-
soultrapp
senior tag
csáótok!volt egy érdeklődő a karimra,de mondtam neki,hogy nem hajtaná ki a procija és besértődött,mondjuk az is benne volt,hogy nem adtam neki kölcsön kipróbálni.
De ez a procija amd x2 550.
ez hol hajt ki egy 6950.-et.vagy rosszul gondolom?
-
BPY-167
tag
válasz
Monyos #18800 üzenetére
Értem. Vagyis a dolog macerás, nem éri meg, ráadásul nem is biztos hogy működni fog.
De azért arra kíváncsi vagyok hogy ha el b*szódik és kékhalál vagy fekete képernyő lenne bios csere után akkor hogy állítsam vissza?Ha integráltról indítom a gépet akkor a winflash vissza tudja rakni az eredeti bios-t? -
Bafna
csendes tag
válasz
Monyos #18806 üzenetére
Egyébként engem is ez fogadott amikor átírtam a cfg-ben az értéket, viszont arra már van egy megoldásom: ha felteszem mellé az Asus gpu tweaket és abban engedélyezem hogy engedje tovább is húzni akkor az valahogy kihat az AB-re is és onnantól abban is kitolódnak a határok.
Azért nem használom a másra a gpu tweaket mert sokkal rosszabb a venti szabályozhatósága mint amit az Ab-vel lehet csinálni. -
Monyos
aktív tag
Ahhoz ne nyúlj nekem is meghülyítette a rendszert,akkor nekem is kékhalálozott.
Másik topicban volt róla szó ,hogy ez az AMDnek valami "belső védelem" a túlhúzás ellen és nem véletlenül nem tudod módosítani.(#18805) sephi
Én bárhogy próbáltam/állítottam, írtam át a CFG-ben, nem engedte az alap limit fölé húzni az órajeleket.
Miután cfg-ben átírtam amit kell mindig ez fogadott: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Dell notebook topic
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC
- GeForce RT X 3080 Gaming x TRIO 10 G
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- Eladó egy használt MSI RTX 3060 Ti Gaming X 8GB LHR videókártya
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple TV eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest