- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsoika #22489 üzenetére
Égés nyom nem láttatok a feteken vagy a nyákon..? Annyi hogy a nyák több rétegből áll össze és mikroszkopikus vezetékek tömkelegét rejti + a forrasztások .. nos annyi hogy próbálj youtubon utána nézni hogyan kell meg sütni esetleg phn újra BG áztatni hozzá teszem mind a 2 nél van kockázati tényező hogy végleg tönkre megy.. sütéssel az összes forrasztás újra kötödik 231,9 °C on olvad a cin! próbálkozni lehet minden kísérlettel esetleg még mielöt ilyen drasztikus meg oldásokra folyamodsz az elöt nézd meg egy másik deszkában vagy másik slot ban többet nem tudok mondani
-
mpierre
veterán
válasz
zsoika #22487 üzenetére
Gyanús a dolog. Mert a cf afr módban számolgat. Ez annyit jelent, hogy az egyik kockát az egyik, míg a másik a másikat számolja, stb. Tehát mindkét kártya memóriájában ott van minden számításhoz szükséges adat... Pl ha egy 1 és egy 2GB-s karit kötsz össze, akkor csak 1GB memód lesz, mert mindkét kártya ramjában ugyanazok az adatok vannak....
De egy tapasztaltabb majd megmondja pontosan. Eddig kerültem ezt a megoldást.
-
mpierre
veterán
válasz
zsoika #22484 üzenetére
A gap padokkal óvatosan, mert ha nem jó vastagságú, akkor máshol nem megfelelő a kontakt. A régi gap pad is tökéletes, mert annak nem változnak jelentősen a tulajdonságai az idő előrehaladtával.
CF-ben még nem hallottam (nem tudok róla), hogy hibás kártya jól működne. Cf esetén is használja mindkét kártya memóriáját és gpu-ját is. Csak az egyik képkockát az egyik, míg a másikat a másik számolja. Nem tudom, hogy ehhez jó-e a hibás kari... Gyanítom, hogy nem.
-
Fapomogacs
tag
válasz
zsoika #22113 üzenetére
És nem kicsit sokba kerül. Azt is tedd hozzá.
Nekem fúj kifelé is a dual venti, bár 6970-es kártyát venni akármilyen házba rendszerhűtő venti nélkül nem célszerű.
Kicsi házba is lehet rakni, ahová elfér ez a kártya oda befér egy venti is. Ami neked van 12cm-es ventit is belerakhatsz. -
wicken
tag
válasz
zsoika #22009 üzenetére
LED-es monitor nem tud 60Hz-nél többet, ez nála fix, nem is játszik szerepet semmiben. ez a régi LCD és CRT monitoroknál volt képfrissítésnél szempont...
két monitor. rádugom és kész.
egyiken játszok, másikon mást csinálok. tehát nem a két monitoron megy a game.sok éve két monitort használok...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsoika #21992 üzenetére
Az igaz, viszont [link] ~320W-ra sikerült rendszerterhelő progi futtatása közben (Furmark + IBT 3 thread) terhelni.
Megkérdezem: minden napos használati körülmények között mikor lesz ilyen terhelés? -> soha, tehát jó ha 250W körül lesz terhelődve a rendszer. Erre dobd rá a +50W-ot, hogy kompenzáld a 6950 vs 6970 közötti különbséget és máris megvan a 300W-os fogyasztás, amit egy normális 400W-os táp röhögve elvisz.
Még mielőtt belekeverednénk a dolgokba. Normális tápot a névleges terhelésre méreteznek és nem a ráírt teljesítmény 50%-ára. Ennek ellenére nyugodtan lehet 800+ W-os tápot is javasolni, de a gyakorlatban egy alapjáratos Intel proci + alapjáratos 6950/70 VGA nem jelent gondot normális 400W-os tápnak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsoika #21990 üzenetére
Táp ügyben még olvasgass
pl. [link]
Linkelt oldalon 50% terheltségnél 92.43%, 100% terheltségnél 90.72%
Szóval ez lenne a rossz hatásfok...persze tápja válogatja."Alapjáraton hajtott i5-2500k + alapjáratos HD6950 + FSP EVEREST 400W évek óta szépen üzemel
Volt időszak, mikor +3db 3,5" HDD, Laing D5 vízpumpa is terhelte még a tápot." 4x18A 12V-os ágakkal [link] vagy [link]Szerintem meg elég egy megfelelő kialakítású 400W-os táp is megfelelő előszámolgatás és rendszerhasználat mellett. Enélkül inkább 500W+ megfelelő 12V-os ággal
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsoika #21725 üzenetére
Természetesen a leadott összteljesítmény hogyan jön össze, az más kérdés. Eben a tekintetben a gondolatmeneted rendben van
Annyit tudnék még hozzáfűzni, hogy jellemzően 50%-os terhelésnél a legideálisabb a tápok hatásfoka. Ezt is illik figyelembe venni. Viszont brutálisan magas terhelés alatti teljesítmény esetében ennek 50%-ára tervezett táp hatásfoka a szgép. üresjárati működésekor nem ideális, így többet fogyaszt ilyenkor.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zsoika #21721 üzenetére
Ezt egy kicsit gondold át jobban, mert rossz a gondolatmeneted.
Egy 650W-os táp attól 650W-os, hogy annyit tud leadni. A veszteség a konnektorból felvett teljesítménynél jelentkezik, nem pedig a leadásnál.
De nyugodtan nézz be a tápos topikba, ott a szakik leírják neked pontosan a mikéntjét.
-
válasz
zsoika #21721 üzenetére
Amúgy így, hogy ezt olvasom fogalmam nincs hogy hordja el a 650es tápom a hátán a gépet.
Letoltam pár 3DMarkot, nem volt crash. Arra gondoltam, hogy mivel az egyik kártyám úgyis csak egy moddolt 6950es (840/1325 órajelekkel), így a 6970 órajeleit és a feszt is visszaveszem. Talán akkor kevesebbet fogyasztana. Valahogy ezeket a beállításokat meg tudom úgy oldani, hogy ne kelljen minden gépindításnál manuálisan beállítani ezeket az értékeket? Habár az afterburner elméletileg tud ilyet, de gyakorlatilag nálam nem működik. -
Giii
senior tag
válasz
zsoika #21548 üzenetére
Szia! Igen értem
Anno kompletten vettem a PC outletben még 2011 decemberében.260-ban volt a gép monitorral együtt(samsung syncmaster 22-es S sorozat) kértem bele egyébb csecse becséket így rúgott 260-at.Leírásban nem szerepelt a táp de igazából én nem is foglalkoztam vele mert mondván azért nah bizti megküldik 1 500-as valamivel.Konkrétan én azt hittem Cooler masterrel dolgoznak.Srácok amikor a futár kihozta a gépet és aRaidmax plexi oldalán megláttam azokat a régi fajta bu..i xar kábeleket és megláttam a márkát annyira ideges lettem,hogy ezek a mocskos ge..(elnézést a kifakadásért de jogos) képesek ilyet beletenni.Oké mondom nincs baj felhívom őket.Na ne féljetek ott volt ajajjj.Először még kedves gentlemanként viselkedtem de aztán kb az 5-diki mondatnál elgurult a felírt gyógyszer.Követeltem a sráctól,hogy beszélni akarok a főnökkel,mert amennyiben nem visszaküldöm az egész kócerájt.Azzal érveltek,hogy minden!ismétlem MINDEN gépüket ezzel szerelik és működik és senkinek még nem volt panasza.Akkor rákérdeztem hogy mégis hogy van képetek berakni egy DEER semmit érő tápot egy ilyen szörny mellé CLUB3D 6970. Ahhh hát ezzel szerelik az összeset,mondom oké gratulálok.Kapaszkodjatok 1 hét múlva bedöglött a CLUB3D.Felhívtam őket.Kérdezi a srác hogy mi történt,ht mondom csupán annyi hogy szétesik a kép és valózínű VRam hibás a cucc.Megszólal!!ahaammm ez biztos?Honnan tudod? Erre én
em tudom csak sejtés és a forumokon ezeket írogatják.Jön a következő kérdés nem húztad meg a videókártyát?
Neem ez biztos??
mondooom nem,szted egy ilyen kártyát kell húznii meg amúgy is még a kva processort sem tudom húzni annyira kevés ez a lószar táp.Oké küldjem föl és megnézik.Saját számlámra küldtem föl.Ennyit erről.Persze 3 gari van rá.Kicserélik ők plusz pénzért.Annyit mondtam tudjátok mt én nem cseréltetek ennyi pénzért semmit és ha újra bedöglik a gép akkor majd Ti elviszitek és szégyelhetitek magatokat.Azóta megy normálisan.Már szétszedtem a gépet szóval a gari ugrott de nem érdekel,lecserélem a tápot.Sajnos ez megtörtént.Nagyon off de el kellett mondanom.
ui: azóta kinyögtem a havi 10 x ezret.Sajnos akkor nem volt pénzem kp-ban venni de muszály volt váltani
-
Giii
senior tag
válasz
zsoika #21544 üzenetére
Szia! Köszönöm a kis kép kiegészítőt.Nem feltétlen akarom bu...ni a biost,hiszen ccc is engedi 950-ig.Ha ccc-ben nyomatom a tuningot akkor is többet eszik? vagy csak ha feszt emelek?Természetesen a feszhez nem nyulok mert minek.A tápról srácok annyit,hogy inkább nem írom le.Nah jó leírom .Kapaszkodjatok és nem nevetni.A neve nem más mint a kvaa a... DEER
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zsoika #21131 üzenetére
szvsz hagyjad / állítsd vissza gyáriba. használd és örülj neki.
6950 2GB azért mai napig ügyes kártya, fHDre bőven elégnek kell lennie. én is amiatt váltottam el, mert multimonitorozok meg mindig is mozgatta a multigpu a fantáziám... aztán a bolt elszúrta a rendelésem és egyszerűbb volt eladni a 6950et és venni egy társat a 7850 mellé.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zsoika #21125 üzenetére
ez teljesen reális, 6950 throttling órajele 725 volt, gyári 800. Crysis nálam pl fix 99%os GPUn és 725ös órajelen ment. a teljes rendszer meg evett 460Wot konnektorból. De az eyefinityben volt, ahol eléggé extrém GPUlimites helyzetek is adódnak, tehát furmark szintű terhelés van a gyakorlatban.
viszont: a fogyasztással óvatosan, VRM nagyon tud melegedni 6950eknél.
-
-
-
zsoika
addikt
válasz
zsoika #21053 üzenetére
Sziasztok! Ma reggel óta próbálom 50-70 moddolást de persze nem megy rá így gondoltam a
(#21053) zsoika " a mostani biost használjam csak feloldott shaderekkel? GPU-Z vel mentsem le a mostani biost, majd ATI RBE-progival oldjam fel a shadereket és az ATIWinflash progival visszatöltve a CCC progiban vegyem följebb a GPU-t és a power controlt." próbálom ki.
Sapphire HD6950 2GB DUAL FAN -om van( nem Dirt3, toxic stb.
Elindítottam a legfrissebb RBE1,28 verziót, de az automatán(Acquire bios) nem tudta bemásolni a mostani 6950-es biost az ATIwinflash.exe elindításával.
Sebaj...ATIwinflash el kimentettem és manuálisan már elfogadta de 6950 helyett 6990 es kártyának érzékeli szerintem ezért nem sötétedik ki az a panel amin a shadereket lehet feloldani. -
-
F e Z o
veterán
válasz
zsoika #20995 üzenetére
Hanem szakadt el, akkor felesleges. Refhűtőn tudtommal 1mm-sek vannak, s mennyiségre annyi kell, hogy lefedje a ramokat. 8db 15*15mm-es elég rá.
(#20994) asvald : Ha neked bevált akkor légy boldog, de ne mond azt, hogy egy minőségi paszta nem hoz +5 fokot egy sima szilikonpasztához képest. Lehet éppen emiatt nem lesz 85 fokos a karid, csak 80.Persze ízlések és pofonok. Nekem kb 2 éve van egy 1100Ft-os 10 gr-os coolink chillaramiq, s még a felét se használtam el, pedig elég sokat használom, kiválóan kenhető, nem vezeti az áramot és nem keményedik ki.
-
-
zsoika
addikt
válasz
zsoika #20866 üzenetére
Sziasztok! Ismét előjött egy alkalommal a jelenség, így rátoltam a kártyára a FurMark tesztprogit.
Meglepetésemre semmi hiba nem jött elő, így az egyik szemem sír, a másik meg nevet mert félek hogy asvald kollégának lesz igaza, monitor hiba.
Holnap kicserélem a monitor kábelét, mert annak a hibája fájna legkevésbé.HÁTHA.
Tesztelés folytatódik... -
asvald
senior tag
-
zsoika
addikt
válasz
zsoika #20674 üzenetére
A gyártói oldalon azt írják 6pin to 4pin ...az meg mit jelent?
A 2x 6+2 vga tápkábelemet vissza kell "butítanom" átalakítóval 4pinre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest