Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz .LnB #6997 üzenetére

90 duel az semmi. 3000+.

Fölösleges azzal kísérletezni, hogy mindent fejben tartasz, amikor egyéb alapvető dolgokat is rutinszintre kell fejleszteni (aim, helyezkedés a mapon, movement - meg úgy alapvetően a map tökéletes ismerete, speckó jumpok, rail szögek, spawn point-ok ismerete). Hatékonyabb, ha egy nap egyszerre csak egy map-ot gyakorolsz, de azt többször egymás után. Mittudomén, ma mondjuk DM13 lesz, játszol 4-5-6 meccset (vagy amennyire az erődből futja), és jó. Holnap Cure lesz, ugyanígy, etc.
    Fontos, hogy mindig próbálj olyanok ellen játszani, akik legalább veled egy kategóriában vannak vagy kicsit erősebbek.
    Gyengébbek ellen nem sok értelme van játszani; csak rossz szokásokat fogsz felvenni.
    Abban az esetben lehet valami kis haszna, amikor a control megszerzését és megtartását gyakorlod - de először úgyis az out of control játékot kell megtanulni valamennyire.

Legegyszerűbb, ha egyszerre csak egy item-re figyelsz (mondjuk MH), de annál MINDIG megpróbálsz ott lenni, ha nem is felvenni, de sebzést kiosztani az enemy-re, amikor felveszi, ill. pontosan megtudni, hogy mikor lett felvéve, hogy a következőnél is ott lehess.

Van, hogy sokkal hatékonyabb, ha egy-egy item-et szándékosan fent hagysz és csapdának használod. Lehet, hogy felvette az az RA-t, de közben benyelt 2 rail-t; akkor ki járt jobban?

Vagy mondjuk tudod, hogy az enemy nagyon low-on volt, amikor sikeresen elmenekült a teleporteren keresztül. Szüksége van hp bubikra, hogy újra megküzdhessen egy fő item-ért -> ilyenkor, ha nincs MH-t (és mondjuk kb. 100 hp-d van), egyszerűen felveheted a hp-bubikat; pöttyintesz magad alá pl. plazmával, hogy a 3 hp veszteség miatt felvehesd az 50-es bubit, ezzel is jelentősen hátráltatva az enemy normális stack-re kerülését.

Vagy mondjuk a map elején nem volt lehetőséged az MH közelébe kerülni, de az enemy nyilván felvette. Hacsak nem késleltette jelentősen a pickup-ot (általában nem szokták), akkor tudod, hogy a következő nagyjából :38 - :42 között lesz -> ergo rutinból (ha én itt spawn-oltam először, akkor ő ott vagy ott és tudod, hogy nagyjából mennyi idő eljutni a map egyik pontjából a másikba) jó közelítéssel be tudod lőni az item-ek következő spawn-ját.

De van még ezer apró okosság.

Magát a timing-ot pedig célszerű szó szerint bemagolni, hogy amikor a számot meglátod, már ne kelljen fejben gyorsan hozzáadni +25/+35-őt, hanem egyszerűen azonnal TUDD, hogy ha :13-kor vetted fel az MH-t, akkor :48-kor fog spawn-olni.

Felírod egy lapra, hogy

00 --> 35
    01 --> 36
    02 --> 37
    03 --> 38
    stb.

És egyszerűen szépen lassan memorizálod.

A többi item-et próbáld ciklusos körforgás alapján belőni;

-pl. az előbb felvettem az upper YA-t, aztán mentem az RA-hoz és azt -> ergo a következő spawn-nál az RA annyival később fog spawn-olni, mint az upper YA, amennyi időbe telt eljutnom az upper YA-tól az RA-ig, ergo ha ismét felveszem az upper YA-t, akkor tudom, hogy mikor fog spawn-olni az RA, van időm, hogy pozíciót nyerjek felette

-vagy mondjuk felvettem az MH-t :22-kor, utána nem sokkal az RA-t -> a következő MH :57-kor lesz, de tudom, hogy az RA spawn-ideje 10 másodperccel kevesebb, ergo ha nem is tudom pontosan, hogy mikor vettem fel az RA-t és mikor spawn-ol újra, azt tudom, hogy valamivel az MH előtt (tehát :57 előtt kicsivel) lesz, tudom, hogy a következő MH felvétele előtt célszerű pozíciót nyernem RA felett

Ezt hívják item cycling-nak.

Új hozzászólás Aktív témák