-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
dabadab #12865 üzenetére
és akkor most az a vélemény a trollkodás, amelyik szerint egy programnál meg kell nézni a megállási problémát, vagy az a vélemény, amelyik kötözködés céljából elkövet egy hibás általánosítást, és azt akarja sugallni, hogy valójában nem is azt mondtam, hogy a konkrét programnál nézze meg a megállást, hanem azt mondtam, hogy általában oldja meg a megállási problémát?
kizártnak tartom, hogy turing bármit is bizonyított volna egy pda-n futó raktárnyilvántartó programmal kapcsolatban.
-
bambano
titán
válasz
dabadab #12863 üzenetére
akkor ezek szerint fel sem tűnt, hogy nem a szerencsétlennek válaszoltam, hanem (#12849) Ispy és (#12850) Ispy-re, ahol azt magyarázta, hogy szerinte a legjobb tanulási módszer az, ha kap egy nehéz feladatot, és megoldja?
kap egy pda-t, arra önképzéses módszerrel csinált egy raktárnyilvántartó programot és az úgy jó. ebből kiindulva akartam felhívni a figyelmét arra, hogy attól, hogy szerinte az jó, még nem az, és felsoroltam pár gondolatot, hogy mitől lehet, hogy nem jó.
hogy is mondta lenin: értelmezni, értelmezni, értelmezni!
továbbra is tartom magam ahhoz a véleményemhez, hogy a legjobb tanulási módszer a tudományegyetemi képzés.
-
-
GreenIT
tag
válasz
dabadab #12632 üzenetére
Szerintem nincs nagyon más UML-en kívül, de azért én se rajongok, mert az UML osztálydiagrammok számomra egyáltalán nem intuitívek.
Hasonlo gondom van, amikor felskiccelek egy folyamatabrat, allandoan vitak jonnek, hogy az altalam rajzolt elem az nincs az UML-ben, csak az enlogikamban letezik.
Ugyanakkor latva a visio es smart es mar programokban levo elemkeszletet, rengetegfele megoldas van, csak nem hasznalatosak.
Letezik egy leiras, hogy milyen tipusu folyamatabraban milyen elemek hasznalhatoak, vay neki kell allnom letrehozni egy sajat rendszert?
-
válasz
dabadab #12658 üzenetére
> névlegesen OOP, gyakorlatilag meg egyáltalán nem az
Ja, ezt ismerem, ez remes.
> Ha nincs semmi se szétszedve, hanem a kód bármelyik részéről bármelyik adatot lehet kezelni, az rettenetesen átláthatlan kódot eredményez, ahol minden kis változtatásnak ezernyi előre nem látható következménye lesz.
Sehol nem mondtam, hogy mindent mindenhonnal el kellene erni. Nem a fogalmatlan hekkelest allitottam az OOP alternativajanak.
-
Domonkos
addikt
válasz
dabadab #12642 üzenetére
Mert minden hello world-nel bonyolultabb programot OO elvek alapjan kellene irni? Az lenne aztan csak az igazan meses.
En sem azt mondtam, hogy egyik "OO-beutesnek" sincs ertelme, csupan azt, hogy az OOP egeszeben (ha tenyleg szigoruan kovetik), akkor szerintem inkabb hatranyos. Legalabbis en olyan projekten meg nem dolgoztam, ahol ne kellett volna az OO elvekbol adodo akadalyokkal kulon kuzdeni; jo tervezes ide vagy oda.Esetleg filerendszereknel el tudom kepzelni, hogy hasznos, masra inkabb hanyagolom.
-
törölt tag
válasz
dabadab #12642 üzenetére
Szerintem az applikáció méretétől és rendeltetésétől függ mennyire érdemes bele erőszakolni a paradigmákat egy kódba.
A másik amiért nem tetszik az a gondolkodás lustulása, mindig ugyanaz a reakció ugyanarra a helyzetre, habár kényelmes, de nem feltétlenül a legjobb. Ha mindig mindenre a "bevált praktikát" használod, elveted a lehetőségét a "jobban is beválhatna praktikának."
Én nem a könyvre értettem, hanem az általános erőlködésre, hogy minden szinten minden esetre a kódminőségről megy az agyzsibbadás, nem lényegtelen csak mellette van pár kvázi sokkal fontosabb szempont. (minimum 3)
-
válasz
dabadab #12456 üzenetére
Egyrészt szerintem kell a normális tudáshoz, ill az álláshoz is. Másrészt azok a tanfolyamok, amikkel talán el lehet helyezkedni, ill. érnek is valamit, egy vagyonba kerülnek. Ez meg nem fér bele, az írta.
Szerintem diploma + tanfolyam a kegjobb alapozás.Etejedu: mérnök informatikus
-
aviator
tag
válasz
dabadab #12406 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
"A kérdés az, hogy ennek mennyire kell különböznie egy tök sima billentyűzettől?"
A kívánt funkciók megvalósításának teszteléséhez valóban nem kell több egy billentyűzetnél, a "hardver" végső formájában azonban külső nyomógombokból állna.
Ha billentyűzetet belezek ki akkor jól sejtem, hogy a gombok billentyű leütéseknek (karaktereknek) fognak megfelelni? Nem lesz konfliktus a másik (már üzemben lévő) billentyűzettel, illetve azokkal a funkciókkal amik már hozzá vannak rendelve billentyűhöz?
A játékvezérlők, joystick-ok gamepad-ok hogy oldják meg ezt a kérdést?
-
törölt tag
válasz
dabadab #12338 üzenetére
Szia! Bocs, kicsit késve reagálok, igazából töröltem is még aznap a regisztrációmat, mert azt hittem, megvan a megoldás.
Kissé pongyolán fogalmaztam: én mostanában pythonnal foglalkozom, de tudtommal más nyelveken sem csak a fork érhető el, ha subprocesszt akarok létrehozni.
Pythonnak ugye van az os.fork(), a process.Process és még sokan mások.
No ez utóbbiakra gondoltam, amikor azt írtam, hogy nem forkolt.
De ugye amit te írsz, az inkább csak kötekedés kategóriába sorolható, mivel a legtöbb esetben a fork() után a gyerek processzben rögtön végrehajtódik egy exec() (valamely variációja) és nem nagyon kell foglalkozni azokkal a dolgokkal, amikkel akkor kell, ha az eredeti programod fut tovább mindkét processzben. Gondolok itt például a fork előtt megnyitott fájlokra.A 2. pont lett volna fontosabb, de közben rájöttem, hogy a json stringet gyárt, kell neki egy encode/decode a socketen átküldés előtt/után, szóval ez a rész megoldódott.
-
martonx
veterán
válasz
dabadab #12322 üzenetére
Ja tényleg, ez is egy jó felvetés, így 2018-ban már igazán nem sok érv szól a PHP mellett (leginkább a megszokáson, évtizedes köztudatba beágyazottságán kívül semmi). Ha csak az a cél, hogy összedobj valamit, és Javascriptet / Typescriptet akarsz tanulni, a NodeJs tényleg kézenfekvőbb választás lehet.
-
-Faceless-
őstag
válasz
dabadab #12261 üzenetére
Bocsánat ezt kifelejtettem. Nem definiálható kézzel megadott pontok lennének. Tulajdonképpen a pontok tárolási módja lenne a kérdés inkább.
Azon is gondolkodtam, hogy magában a zene fájlban elhelyezhetőek-e később érzékelhető pontok, és ehhez hasonló dolgokra gondoltam. -
Mercutio_
félisten
válasz
dabadab #12126 üzenetére
Python miben jobb (ha jobb egyáltalán) és miben rosszabb, mint a JS?
JS-hez van valami jó oldal, ahol egymásra épülő dolgokkal lehet haladni a megismerésben és aktivitást (feladatok, további infók keresése más oldalon, stb.) generál befogadói oldalon?
Közben megnyitottam ám a téma összefoglalót, szóval első lépésként a JS topic összefoglalójában lévő videók lesz a program hétvégén
Igazság szerint ha lenne valami jól összerakott egyetemi anyag általánosan az egyes ma használt megoldásokról, mit mire jó használni, azok hogy függenek össze, és aztán specializáció 1-1 témában (aka tantárgyi anyag+feladatok+jegyzetek) az lenne az igazi
-
Chesterfield
őstag
válasz
dabadab #12104 üzenetére
Köszi!
Sajnos ez a terület elég homály számomra.
Szakdolgozathoz érkezett ez a kérdés:
"Gondolt-e adatgyűjtő telepítésére mely a látogatottsági adatokat összegezheti. Miért lényeges pontja ez egy webshopnak?"Ahogy gyorsan rákerestem a témára, ott is a Google Analytics-et olvastam, szóval akkor gyakorlatilag csak ennek kell/érdemes utánanéznem?
-
Domonkos
addikt
válasz
dabadab #12080 üzenetére
igazabol minden muvelet, fuggveny stb. felfoghato ugy, mint egy egy operandusu/argumentumu valami.
Az a:=5*7 muvelet peldaul siman felirhato lenne egy olyan alakban, amiben van egy olyan fuggvenyed, ami az 5-tel vagy 7-tel valo szorzas. pl: a:=ot(7) vagy a:=het(5)
Vizsgavalasznak szerintem pont jo is. Gyakorlati hasznat en sem latom. -
martonx
veterán
válasz
dabadab #12023 üzenetére
Hidd el, én mint C# kedvelő ember is a típusos nyelvekben hiszek, de a typescript egy szuperszetje a js-nek, és szerintem nem árt elsőre legalább egy kicsit magát a js-t megérteni, megtanulni, hogy a ts-t legalább el tudjuk helyezni, hogy mégis mi ez, miben tud többet, miben segít.
-
Ispy
nagyúr
válasz
dabadab #11948 üzenetére
Böngésző oldalon gondoltam, hogy lehetnek gondok, szerver oldalon nyilván nem.
De nem okoskodok, webet nem fejlesztek, csak voltam már pár projektben, aminek volt webes oldala, és ott rendszeresen jöttek elő ilyen gondok, hogy egyik chrome verzióban jó, másikban nem, ami firefoxban megy rendesen, az explorerben nem stb.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
dabadab #11812 üzenetére
Szia dabadab !
Megnéztem a wikipédián a WWW -t, és azt írja, hogy a www lényege a linkelhetőség. Gondolom azt kifogásolod, hogy ZIP-es a linkem. Ez azért van így, mert egy webszerkesztést szolgáltató biztosítja az interneten való jelenlétemet, ez pedig a script-es futatható fájlokat csak ZIP-elve fogadja el. -
ALFA
senior tag
válasz
dabadab #11637 üzenetére
Ez a korosztály nagyon régóta tarthat, mert húsz évvel ezelőtt is nagyjából pont ugyanez volt a helyzet.
Erre legjobb bizonyíték, hogy az 1990-es végén leváltott MS Mo igazgatója egy tanácsadó céget hozott létre és egy évvel később nevetve mesélte, hogy a legfőbb tevékenységük a programozók és a megrendelő cég közti kommunikáció biztosítása és fenntartása volt.
-
axioma
veterán
válasz
dabadab #11596 üzenetére
En mondjuk korosztalyom miatt me'g nem voltam abban a szituban, hogy egyetem mellett/helyett melo lehetett volna, de kedvenc peldam a felvetesedre, amikor 2 honapon belul 2x akartak egy cegnel akkor me'g nem is guglin, hanem altavista vagy mi volt olyan _rendezest_ keresni, ami alapjan egy string (tel.szam)-ra iszonyat gyorsan megmondja, hogy egy halom masik stringbol melyik a leghosszabb, ami me'g kezdoszelete (termeszetesen a halom masikban is sok egymas kezdoszeletei vannak). Az intelligens telefonkozpontban hasznaltak.
Na peldaul nekik ujdonsag volt a trie (szo-fa) fogalma. Ma mar lehet, hogy tobben tanuljak, mint anno...
De hasonloan volt egyetemista tarsam, akivel meg akartak gyorsittatni kod-varazslassal egy alapvetoen kobos algoritmust. Marmint nekik fel se merult, hogy nem a kodolas "josagan" mulik... neki elhittek vegul, hogy vagy pontos szamolas de akkor lassu, vagy mas modszer kell. -
válasz
dabadab #11596 üzenetére
Nagyritkan elofordul egyebkent, hogy ezek kellenek, de elsosorban arra jo, hogy masokat fejbe tudj vagni az ilyen ervekkel
Peldaul pont a megallasi problema volt az, amivel megdobtam egy kollegat, aki mindenkeppen a minel nagyobb branch coverage-et eroltette unit tesztek eseten.. de alapvetoen persze egyetertek.
Amit mindenkinek tanulnia kellene, az a statisztika.
-
Chesterfield
őstag
-
ALFA
senior tag
válasz
dabadab #11525 üzenetére
Már nem emlékszem, mikor és ki csinálta, de az általam említett folyamatra jellemző volt az a képsorozat, amikor a megrendelő egy hintát akart, amit egy fa egyik ágára kellett volna felszerelni, a cég tucatnyi más megoldást dolgozott ki, a "legjobb" megoldás az volt, hogy a fa törzsét elvágták és a hinta a hiányzó törzs helyén lengedezett és két "mankó" tartotta már nemcsak a hintát, hanem a fát is.
Weben gyorsan megtalálható, akit érdekel. -
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11479 üzenetére
ennyire azért nem vagyok süsü
Igazából ZH-ra gyakorlok, persze nem tudom mi lesz benne, de nyilván tömbbel kell műveletet végezni, és erre az abszolút értékes dologra nem sok kézzel fogható ötletem van, nyilván a kivonást meg tudom csinálniekkor nem a PSUBS B/W alkalmas? előjeles telítésesnek nevezik ezt, ebből gondolom, hogy akkor előjellel tárolja, vagy a Psubb ha negatívra jönne ki a kivonás, akkor is pozitív lenne?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11472 üzenetére
köszi akkor még két kérdés
mind1 hogy ha számokat akarok összeadni/kivonni/szorozni/osztani, akkor char-vagy int ként tárolom és adom össze?
és ha mm0-ba rakja az elek összegét, akkor tömbként tárolja az mm0 ba vagy 1 számként? ergó ha ugye az összegre vagyok kíváncsi, akkor simán belerakom egy változóba az mm0 értékét és kész, vagy egy változó tömbbe kéne rakni?
A tanár által adott kód annyit csinál, hogy az mm0 regiszterbe (ami egy 64 bites MMX regiszter) berakja az A tömböt (ami persze nem short int, hanem char és nem öt eleme van, hanem nyolc), az mm1 regiszterbe meg a B-t, aztán a kettőt összeadja és az eredményt ott látod az mm0* regiszterben.
-egyrészt ez miért jó ha így csinálom/csinálja? ezt a részét egyáltalán nem értem, charként tárolom a számot, akkor a ascii kódját adná össze? bár nem, mert akkor nem jól adta volna össze a 2 számot
ne haragudj, hogy ennyire értetlen vagyok, de alapvetően c/c++/c# vonalon mozgok, és ez elég messze áll tőlem jelenleg, nehéz nekem feldolgozni agyilag hogy mi történik... ráadásul asm ben nincs is olyan szintű segítség mint a többi nyelvnél, hogy beírok egy parancsot és ki dob csomó kódot a google, és egyértelműen el van magyarázva(vagyis nekem nem egyértelműek a találatok)
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11468 üzenetére
áhh nem merem berakni, vagyis nincs értelme
Megoldást átküldte a tanár, de fogalmam sincs, hogy mi miért hogyan működik
talán az első kérdés, hogy vannak ezek az összeadó utasítások, PADD D/B/Q körbeforgó összeadás,mi nem csináltunk órán több elemű tömb összeadást, vagyis csak úgy, hogy pl 4 elemű volt mindkét tömb, de csak az első helyén volt érték, a többin meg 0 volt
tehát
short int A[4]={100,0,0,0,0};
short int B[4]={100,0,0,0,0};
_asm
{
movq mm0,A;
movq mm1,B;
paddb mm0,mm1;
}faján összeadja a 2 számot, de ha a többi elem helyére is mást írok, mint 0, akkor számomra irreális érték jön ki, aminek nyilván van magyarázata, de nem tudom hogyan működik
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11450 üzenetére
mint mondtam sok a kérdőjel, de lehet hogy direkt így akarták ezt, ilyen "erő felmérő" gyanánt, vagy nem tudom, igazából nem annyira vészes ez a menü, nem is kéne, elêg lenne pl input alapján menüt választani, de ez a legkevesebb,mert a nyilas menüt arra kérték, hogy csinálok egy heti nézetes naptárat, ahol konkrétan nyilakkal kell operálni, ez lesz a nehezebb de megoldható, max nem lesz olyan szép a kód
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11388 üzenetére
hosszú távon biztos jobb lesz, csak most tanítják az adatbázisokat, szóval elő kell magunkat majd képezni, a progihoz tartozik egy regisztrációs rész is, ami valami felhasználónév + jelszóval kell majd belépni, ezeket az adatokat is ebbe az adatbázisba használjuk? vagy van erre jobb megoldás?
-
kovisoft
őstag
válasz
dabadab #11372 üzenetére
Akkor van az, amit írsz, amikor a stringre egy char* típusú pointer mutat. A konkrét esetben viszont egy char input[10] típusú változóról, illetve annak a címéről van szó, és ennél input ugyanaz, mint &input. Lásd pl. ezt a választ.
-
joysefke
veterán
válasz
dabadab #11263 üzenetére
Közben megnéztem mi a
cin >> akármi;
getline(str);összeakadás oka, ha egymás után (ebben a sorrendben) olvasnak a bemenetről:
acin
figyelmen kívül hagyja az újsor karaktert és nem veszi el a bemenetről. Ha a getline(str) ezután olvas, akkor nem a következő sorból olvas, hanem az egy szem újsor karaktert fogyasztja el és leáll.J.
-
Lortech
addikt
válasz
dabadab #11266 üzenetére
Noha a válaszod alapvetően jó, a példa szerintem többről szól.
A getnél (13) használt Person objektum "ugyanaz" mint a putnál (9) használt, és pont azt szemlélteti szerintem a példa, hogy mi van akkor, ha új, de "megegyező" kulcs példány alapján akarod elkérni a korábban tárolt elemet. Visszaadja-e, vagy sem.
Azért a két idézőjel, mert a Mapben keresés szempontjából a két példány akkor egyezik meg, ha Person típus equals metódusa alapján megegyezik. Tehát egy megfelelő equals implementációval a (13) visszaadja a (9)-ben elhelyezett értéket, noha a két kulcs különböző referencia.
Még az eredeti kérdésre: természetesen nem kell létrehozni a (13)-ban egy új Person példányt, újra lehetne használni a (9-ben) létrehozottat minden további nélkül, és ugyanazt az eredményt kapnánk (kivéve, ha nem vagy nem jól override-oljuk az equalst). Hogy mégsem így van a példában, annak szerintem a fenti eset szemléltetése az oka, vagy nem. -
joysefke
veterán
válasz
dabadab #11258 üzenetére
Ok, az alábbi kód tesztelve és, működik.
Két hiba volt:
(1)
első (ocsmány) hiba:
az első sort beolvasócin >> aN >> reads;
összeakad a második (és utána következő aN) sort beolvasó:getline(cin, line);
istringstream s(line);kóddal. A
getline(cin, string line)
valamiért az első, acin >> aN >> reads
által olvasott sort is olvassa, pedig csak a másodiktól kellene olvasnia. Elimináltam ez egész kódból a cin-t, és mindent soronként olvasok és parsolok, így működik.(2)
A vector<vector<int>> struktúrát (nyilván) rosszul inicializáltam. Most deklaráltam két változót:vector<vector<int>> a;
vector<int> b;A
b
-t inicializálom, feltöltöm és belea.push_back(b)
aza
-ba.Tudom, hogy ez favágó programozás, mert biztos vagyok benne, hogy az a.push_back(b) az egy felesleges (kikerülhető) másolás, illetve a
while (s >> temp) {
b.push_back(temp);
}kódrészlet sem optimális, mivel nem használom ki, hogy ismerem a b-vektor hosszát, ezért felesleges resize műveleteket fog csinálni a kód runtime-ban...
szerk: beleraktam egyb.reserve(temp)
-et, ez feltételezem kiküszöböli a runtime resize-olást...int main() {
int aN = -1;
int reads = -1;
string line;
int temp;
int r, c;
getline(cin, line);
istringstream s(line);
s >> aN;
s >> reads;
vector<vector<int>> a;
vector<int> b;
for (int i = 0; i != aN; ++i) {
getline(cin, line);
istringstream s(line);
s >> temp;
b.clear();
while (s >> temp) {
b.push_back(temp);
}
a.push_back(b);
}
for (int i = 0; i != reads; ++i) {
cin >> r >> c;
cout << a[r][c] << endl;
}
return 0;
} -
teo77
őstag
válasz
dabadab #11225 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
Azt még nem mondtam, hogy az angolom nem erős, éppen csak társalgás szintű.
Igen, .bat fájlok készítésére gondolok. Sok XP-s géppel van dolgom, és szeretnék időzítve .bat fájlokat futtani rajtuk. Ezért kellene ez, mint inkább a shell scriptek. Persze, ez utóbbi is fontos, de csak sorjában.
Esetleg magyar nyelvű tartalmat tudnál ajánlani? -
martonx
veterán
válasz
dabadab #11096 üzenetére
Hát nem tudom, én meg pont angularral nem mernék már semmibe belekezdeni, akkor már ezerszer nyugodtabban állnék neki Aurelia-val. React nem tűnik rossznak csak a jsx taszít borzasztóan.
Szóal részemről még mindig a jó öreg Knockoutjs az amihez bármikor csukott szemmel vissza merek térni, ha a régi böngésző kompatibilitás szempont, egyébként meg Vuejs. Knockoutjs jó öreget úgy értem, hogy karbantartják, úton van a 3.5-ös verziója, és van már egy TKO branch is, ami alapjaiban is megújítaná. A KO kiszolgált, robosztus, jól dokumentált, kézre álló, csak éppen már nem trendi, ebben a mai hiperaktív frontend fejlesztős világban.
-
DNReNTi
őstag
válasz
dabadab #11089 üzenetére
Az AngularJS meg eleg kiforratlan visszatekintve a 2 utan. Eppen ezert kezdek az egeszet nullarol. Pl: eleg ratyi volt meg a DI, a debug, konnyen bele lehet veszni a scope-okba, az oroklodesbe. Vannak viszont best practice-ek amelyeket betartva, szebb, konnybebben kezelheto kodot lehetett benne irni.
-
asuspc96
senior tag
válasz
dabadab #11021 üzenetére
valami ilyesmit kellene gyártani a main() működéséről...
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11005 üzenetére
akkor ha jól tévedek, a végén a feltétel azt jelenti, hogy amíg nem egyenlő az edi értéke 36-al, akkor ugorjon vissza a ciklus elejére, és ez az mint a for? mert ugye ha ott 10-ig menne a ciklus, akkor feltételbe csak 9-ig megy, és itt is 9-ig megy, csak meg kell szorozni a 4 bájttal, és így jön ki a 36?
jle feltétele meg úgy néz ki, hogy ha az eax <=ebx akkor ugrik, ha pedig nagyobb az eax akkor megcsinálja a cserét?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
dabadab #11003 üzenetére
köszi ez volt a hiba...
van még egy dolog ami nem tiszta,az a verem kezelés, van ez az esp változó, amire a segíédletem azt írja, hogy vissza kell állítani az értékét az eredetire, amit csináltunk is, de viszont egy másik példában meg nem állítottuk vissza, állítólag azért mert, figyeltünk hogy a push-pop darabszám megyezzen, itt van mindkét kód, de nekem az első kódnál is úgy tűnik, hogy megegyeznek
és nem is értem a végén azt az érték vizsgálatot, hogy miért kellett?
_asm
{
mov esi, esp;
mov eax, 4;
mov bx, 10;
mov cl, 1;
push eax;
push bx;
push cl;
pop cl;
pop bx;
pop eax;
mov esp, esi;
}
2.
_asm
{
mov esi, 0;
ciklusk:
mov edi, esi;
add edi, 4;
ciklusb:
mov eax, d[esi];
mov ebx, d[edi];
cmp eax, ebx;
jle tov;
push eax;
push ebx;
pop eax;
pop ebx;
mov d[esi], eax;
mov d[edi], ebx;
tov:
add edi, 4;
cmp edi, 36;
jle ciklusb;
add esi, 4;
cmp esi, 32;
jle ciklusk;
}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- VR topik
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- LTE frekvenciák
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest