- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyaralás előtti hardverszemle
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Szilícium
csendes tag
válasz
#05216000 #12354 üzenetére
(kinek volt az az idióta ötlete, hogy egy témához több hozzászólást nem lehet írni, míg valaki más nem ír? Ez valami hihetetlenül retardált megoldás, bármi is legyen az oka)
Elképesztő baromság, de még ráadásul azt sem tudtam, miért nem enged a fórum hozzászólni? Mert azt nem írja, a hülye. Keresővel kellett keresni, míg rátaláltam a válaszodra.
Majd még én fogok elnézést kérni, hogy egymás után kétszer akartam szakmai információkat átadni, egy szakmai témában.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#05216000 #12354 üzenetére
Köszi, asszem ez a téma marad továbbra is low priority nálam
Az elmondások és leírások alapján sokkal macerásabb, mint elsőre hittem. Ha majd lesz időm az egyesített listával foglalkozni, azt értelmes állapotúvá tenni, majd lehet, hogy ismét felveszem a szálat. De az eredeti katyvaszból tényleg emberkínzás bármit kihozni.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#05216000 #12352 üzenetére
Köszi, a greppel szűrt listát még finomítom egy kicsit, aztán megpróbálom a gawk-ot rászabadítani, hátha. Én is elég sok következetlenséget találtam benne, de első körben a mintára nem illeszkedő dolgokat egyszerűen kiszórom, és csak a faj két nevére keresek, a többit figyelmen kívül hagyom. Már ez is több, mint a semmi.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#05216000 #12350 üzenetére
Egy növénynek rengeteg elnevezése lehet a szinonimák között. (régebben volt külön Trias és Cirropethalum, ma ezeket is Bulbophyllumnak hívják. Viszont például régen a Callistának hívott családot először betették a Dendrobiumok közé, majd kivették Dockrillia névvel. Vannak cifrább név- és családösszevonások és szétválasztások. Van, ahol 8-10 soron keresztül írják a szinonimákat...)
A linket tartalmazók között viszont egy név egyszer szerepel, ahhoz egy link tartozik.
Ha a <P>~ után nem név jön, akkor arra értelemszerűen nem is lesz találat a fajok között, tehát "eltűnik" az összefésülésből.
Gave: csak az egyszerűbb listából volt meg a kereső. Ott 1 név, 1 link. Valószínűsítem, hogy ez volt a feladat könnyebbik fele, azzal még én is elbánnék. Bonyolultan, nem optimálisan, hosszan, de elbánnék. És valószínűleg a másik felének nem véletlenül nem állt neki
-
ngabor2
nagyúr
válasz
#05216000 #12347 üzenetére
Azzal már megkínlódtam, az egyik oldal ráadásul UTF-16 volt, amit a grep nem szeret... de kész van:
ngabor2@g510:~/orchidspecies$ wc -l spec.txt synon.txt
19697 spec.txt
39878 synon.txt
59575 összesenPár sor belőlük:
href="aaargyloepsis.htm"> Aa argyrolepis Rchb.f. 1854
href="aaaurantiaca.htm"> Aa aurantiaca D.Trujillo 2011
href="aacolombiana.htm"> Aa colombiana Schltr. 1920~*Aa brevis Schltr. 1921 - See Myrosmodes breve (Schltr.) Garay 1978
~*Aa chiogena Schltr. 1922 - See Myrosmodes chiogena (Schltr.) C.A.Vargas 1995
~Aa gymnandra (Rchb.f.) Schltr. 1912 = See Myrosmodes gymnandra (Rchb.f.) C.A.Vargas 2011Úgyhogy már "csak" ezekre kellene egy szkriptet/progit írni.
-
dabadab
titán
válasz
#05216000 #12336 üzenetére
"A fork()-os példákkal az a gondom, hogy egyrészt a fork() elég sok megkötést hoz magával, másrészt nem látom igazán előnyét az olyan multiprocess/multithread-es alkalmazásokkal szemben, ahol önálló, nem forkolt processzt/szálat indítok"
A nem forkolt processz az milyen? Mert egy unix rendszeren nagyjából egy van ilyen, az 1-es processz, a legelső - az összes többi forkkal lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Horgász topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest