Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem haragszom a véleményetekért, de ez felesleges izmozás a részetekről, alaptalan feltételezésekkel tarkítva.
Ha értően olvasnátok, akkor látnátok, hogy csak abban nem értek egyet, hogy univerzálisan #1 rangon agyalnak rajta, ahol még se értelmes specifikáció, sem pedig implementáció nincs, de a paradigmák már bele vannak vájva a kőbe.
Ezt még rakjuk kontextusba a kolléga 30 soros szkripjéhez, aztán felőlem mehet tovább a "de ti vagytok a zöldségek" mantra.
Mindegy, kiszálltam, kösz az emlékeztetőt, hogy miért nem érdemes prog fórumokra járni.
-
törölt tag
válasz
dabadab #12642 üzenetére
Szerintem az applikáció méretétől és rendeltetésétől függ mennyire érdemes bele erőszakolni a paradigmákat egy kódba.
A másik amiért nem tetszik az a gondolkodás lustulása, mindig ugyanaz a reakció ugyanarra a helyzetre, habár kényelmes, de nem feltétlenül a legjobb. Ha mindig mindenre a "bevált praktikát" használod, elveted a lehetőségét a "jobban is beválhatna praktikának."
Én nem a könyvre értettem, hanem az általános erőlködésre, hogy minden szinten minden esetre a kódminőségről megy az agyzsibbadás, nem lényegtelen csak mellette van pár kvázi sokkal fontosabb szempont. (minimum 3)
-
törölt tag
válasz
s1999xx #12636 üzenetére
Szerintem túl van agyalva a clean code, el kell döntened, hogy az alkalmazásod részei mennyire specifikusak-esetiek, általánosak-újrahasználhatóak legyenek. Eztán megnézni, hogy mit kapsz egy OOP felépítéstől, és ennek milyen pro-kontrái vannak, pl kell e az öröklés és a privát-elzárt működés.
Egy bement feldolgozásnál, ha nagyon fel akarod darabolni, akkor lesz egy publik bemenet, lehet akár már a konstruktorba, eztán mehetne egy container objektumba a többi dependency obj, vagy interface.
Aztán ott van, hogy ezt még bele szokták erőltetni egy SoC design mintába,.. csak, hogy legyen jó sok boilerplate code.
Legalábbis nekem perpill ez tűnik járhatónak, én jellemzően nem bonyolítom a dolgomat, ha nem muszáj
Aztán lehet, hogy teljesen mellé értettem a kérdést
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem teljesen ontopic, azonban már ráment egy délutánom és nem találom sehol a magyar megyehatárok polygon koordinátáit, egy Google Maps-re (API v3) kellene megjelenítenem őket, szűrés és statisztika overlay céllal.
Esetleg valaki tudja, hogy ez publik domain infó, hol lehet beszerezni?
-
törölt tag
válasz
bandi0000 #12554 üzenetére
Ez nagyon egyéni vonzalom lesz.
Pl: Logikát, adat séma tervezést nem nagyon szoktak spamelni, mert semmivel sem jobb a spam+extra tesztelés, mint átgondolni + átnézni + kevesebbet tesztelni.
Nálam a spamelős rész a HTML+CSS volt, mielőtt elkezdtem prototípusokat gyártani általános feladatokra, illetve amég nem ismertem az Emmet-et. Most már számomra itt sem jelentős, hogy milyen a gépelési teljesítmény.
Kényelem szempontból az UK laptop bill elég jó volt, de vissza szoktam ISO->HU-ra, főleg mert egy időben csak ez volt a választék
.
( igen most páran biztosan fintorognak, de nekem nagyon ráállt a gépelésem a finom ollós kapcsolóra, amikor még nem a szigetes megoldás volt a menő)
-
törölt tag
válasz
I02S3F #12523 üzenetére
Stackos adatok. Elvileg működik visszafelé is 2015-ig néztem.
-
törölt tag
Egy alkalomra kellene vagy
Ismétlődő események lesznek?
Változó, hogy hány férőhely lesz / esemény / program?
Változó az események / programok időpontja?Kell valamilyen egyéb módon kezelni a csoportokat vagy csak más emailt kapnak a végén, kell az emaileket kezelni / esemény / program ?
Körülbelül mi lenne a workflow?
1. Online ticket (foglalás)
2. Elmegy eseményre
3. Ott helyben autholja magát. Egy központi gépen vagy saját eszközről?
4. Ha lejárt az esemény autón megkapja az emailt? Vagy további teendője van, pl megint belépni online?Keresőbe:
Event manager, Event booking, Event planner online script/software.
Amikor kész programot keresel ilyesmire jellemzően neked kell igazodni a workflowjához. Amit meg kell tanulni-tanítani, stb.
SZERK: Szerintem ilyesmire lehet, hogy lesz platform is ahová csak regisztrálni kell. (Bár jellemzően angol nyelvű)
-
törölt tag
válasz
PumpkinSeed #12494 üzenetére
Igen, lehet, hogy kicsit túl közelről nézem.
A saját felhasználási terület pont azokat a feladatokat megtalálni, ahol a gép várhatóan nagy arányban ~85% fog hibázni. Feltételeztem, hogy az üveg, műanyag palack között pl még elég komoly számolás kellene. Persze gondolom ahogy nő a minta adatbázis, úgy idővel ez sem lesz kellően nagy akadály.
-
törölt tag
Tud valaki linkelni jó forrást, hogy kb holt tart a computer vision + ML flat képeken áttetsző (transzparens) tárgyak felismerésében?
Arra lennék kíváncsi, hogy érdemes e építeni ebben az irányban, vagy már triviális megoldás ha ML-t is bevetünk.
-
törölt tag
válasz
Victor Súgó #12487 üzenetére
Gondoltam, hogy valamilyen rendszer generálta azt a log-ot valamilyen fix-ismerhető minta szerint.
Szerintem ha írsz konkrét példa sorokat akkor szerintem egyszerűbb lesz kitalálni, hogy milyen eszközt lehet bevetni, vagy milyen lépésekre lehet lebontani.
-
törölt tag
válasz
Victor Súgó #12485 üzenetére
Nem elég erre a regex?
-
törölt tag
válasz
Csaby25 #12421 üzenetére
Java EE + Backend, most itt vannak szép számok.
Nekem is ajánlották, hogy tanuljam ki, de egy realisztikus becslés alapján nekem már nem érné meg kellően rövid távon (túl öreg vagyok :p ).
Ha lenne 2-3 évem, amikor nem kell pénzre gondolni, akkor erősen megfontoltam volna, mert az ajánlat egyáltalán nem volt rossz. Kb 2.5x jobban kereshettem volna idővel és biztos állásban, nem úgy, hogy én lobbizok a munkáért...
-
törölt tag
válasz
I02S3F #12187 üzenetére
Hát szerintem olvasd el az intro-t mert a szerző is elmondja, hogy ezzel az anyaggal árral szemben mész
.
So computer science is taught from the "top down"; applications, high level programming, software design and development theory, possibly data structures. Students will probably be exposed to binary, hopefully binary logic, possibly even some low level concepts such as registers, opcodes and the like at a superficial level.
This book aims to move in completely the opposite direction
-
törölt tag
válasz
Chesterfield #12154 üzenetére
Szerintem az alap probléma az volt, hogy a listát minden iterációban újra számoltatod a hossza meg nem változik.
-
törölt tag
válasz
hubai38 #12143 üzenetére
Gogel aszondja, hogy joruba nyelv, ha csak pár szót írsz be akkor működik. (már amikor)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ingatlanos topic!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Androidos tablet topic
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN GARANCIÁLIS ÚJ M4 APPLE MACBOOK AIR M4 256GB 16GB RAM
- Playstation 5 lemezes - Gran Turismo 7, Tony Hawk's Pro Skater 1-2 eladó!
- ROG Ally (2023) RC71L + JSAUX HB1201S
- Vadonatúj, bontatlan iPhone AIR 256GB fekete és kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- 3D nyomtatás kiváló minőségben / számlával / akár 9 színnel / széles anyagválaszték,
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3351
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- LG 29WP500-B - 29" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 75Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest