Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
McSzaby
üzenetére
Nem tűnik bonyolult feladatnak, mondhatni szokásos. Én C-ben írnám meg az egészet, a szerver és kliens részét is. A szerver, ha sok klienstől, de kis csomagszerű adatforgalmat fogad, akkor UDP-vel kommunikálhat. TCP-vel akkor, ha viszonylag állandó a kapcsolat, és stream-szerű az adatforgalom. Szerintem neked az UDP lesz megfelelőbb. Ha UDP-t választasz, és valami titkosítás/hitelesítés is kell, akkor azt magadnak kell megoldani. Ez sem bonyolult, kész algoritmusokat találsz, pl. AES, RC4/MD5. UDP esetén szerintem blokkolt socket kezlést alkalmazhatsz, thread-pool-lal. Ha a TCP-t választod, akkor titkosítás/hitelesítés-re használhatod az OpenSSL-t, bár ez szerintem kicsit túllövés. Ha sok kliensed van, akkor TCP-nél a nem blokkolt socket kezelés hatékonyabb lehet, de egy kicsit bonyolultabb programozni. Szkripteket hívogatni és SSH-t kezelni, biztos, hogy nem lesz elég hatékony. Persze, ha csak néhány száz kliensed van, akkor még ez is működhet.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- World of Tanks - MMO
- Telekom mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Huawei Watch 5 42mm Sand Gold
- Nintendo Switch V2 32GB+128GB okos! CFW RP2040 Picofly Dual Boot Hekate Tinfoil üvegfóliás + tok
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS érintő i7-1270P 16GB 512 magyarított vbill ujjolv IR kam gar
- Nintendo Switch OLED 64+512GB okos! CFW RP2040 Picofly Dual Boot Hekate Tinfoil dobozos karcmentes!!
- ÚJ Livescribe Symphony Smartpen Digital Pen Bolti ár:idk INGYEN FOXPOST
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest