Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
cégnél kaptam egy olyan taskot, amelyben egy alkalmazást kéne fejlesztenem. Ennek az alkalmazásnak annyi lenne a lényege, hogy rengeteg szerverről különböző információkat gyűjt és hiba esetén egy - a programon keresztüli script futtatásával szépen egy zöld gomb megnyomásával megoldjuk az adott problémát.
Egy központi szerverről futna a dolog.
Perl-ben és Bash-ben viszonylag otthon vagyok, illetve html/css/némi php még megy, de egy kicsit nagynak érzem ezt a falatot.
Az ötletem az lenne, hogy a szerver és a kliensek (a valós szerverek) egy "Agent" rendszeren keresztül kommunikálnak az esetleges adatküldést pedig SSH/SCP-n oldanám meg.(pl.: scriptek szétszórása, más egyéb funkciók) A lényeg,hogy az adat lekérést (aktuális terheltség,memória használtság, stb..) egy socketen keresztül szeretném intézni. Tehát a központi szerveremen egy TCP Socketet megnyitnék, amire az agentek/kliensek küldik az adatokat.
Tehát, kliens lefuttatja a bash scriptet, ami kiírja az adatokat. A kimenetet pedig ezen az agenten keresztül átdobom az én központi szerveremre, az felolvassa és kiértékeli. Erre a részre ha SSH-t használnék, félek túl nagy lenne a kapcsolatok száma és elérnék egy limitet. Ezért nem használhatok mindenre ssh-t.
Erre a munkára JAVA-n kívül milyen programnyelvet ajánlanátok, illetve ezt az "Agent" rendszert Ti hogyan oldanátok meg? Esetleg ha bashben ez megoldható, az lenne az igazi
Előre is köszönöm!
Egyébként mezei Sysadmin vagyok, nem programozó.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 7
- Autós topik
- Jövedelem
- További aktív témák...
- ASUS TUF RTX 5070Ti OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Acer Swift 3 Ultrabook / Ryzen 7 5700U / RX Vega 5 / 16 GB RAM / 512 GB SSD
- ASUS TUF FX505DU - 15,6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 7-3750H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- GIGABYTE Z390 AORUS MASTER WiFi Alaplap
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- Lenovo ThinkPad T15 Gen2 Intel Core i5-1135G7
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB ZALMAN M4 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest