-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amit leírtam, az csak egy általános leírás arról, hogy mit szeretnék. Az tény, hogy most osztott memóriát használok a processek közötti kommunikációra. De az osztott memória önmagában még nem hiszem, hogy a válasz lenne a problémára. A kérdés az, hogy ha a main processből lockolom bármely másik processemet, akkor mindenféle pollozás nélkül hogyan lehetnék abba biztos, hogy a lockolt státuszból nem lépett-e ki?
Értem én, hogy az osztott memóriában ő közölheti a státuszát, de mi van akkor ha épp nem tud a memóriába írni egy hiba miatt, de a hibakezelő se kapja el, mert valami végzetes hiba történt? Persze, jöhetne a válasz, hogy értesülnöm kell arról ha egy processem leáll, de ezt is az osztott memóriából? Vagy ezt már valaki teljesen más kezelje?Szóval sok bennem a kérdés és bíztam benne, hogy hátha tudok egy jó patternt, amit ha nem is tudok erre teljesen ráhúzni, de nem kell nulláról mindent kitalálni és ötleteket tudok meríteni.
-
Sziasztok!
Párhuzamos processek kommunikációjára keresek valami bevált patternt.
Van egy "fő" processem aki az összes többi processnek osztogat utasításokat, de közben a többi process is végzi a maga dolgát (kiszolgál egyéb folyamatokat, hibát kezel).
Jelenleg úgy működik, hogy a fő process az utasítás kiosztása előtt 1 bittel requestet küld, majd ha megkapta válaszul a jogot, akkor lefogja a process-t és végrehajtja rajta a feladatot.Minden processnél ez a folyamat játszódik le, de úgy érzem, hogy kell lennie erre egy kifinomultabb módszernek. Ha valaki ismer ilyet, azt szívesen veszem.
-
Sziasztok!
Tudtok ajánlani (ha egyáltalán létezik) egy olyan virtuális soros port emulátort aminek megadhatok válasz értékeket? Így tudnám szimulálni, hogy ez nem csak egy port, de azon egy eszköz is. Egyébként az Eltima által készített emulátort feltettem és szépen végzi a dolgát, szóval ha csak egy eszköz emulátort tudtok ajánlani ami tudja a fentieket, az szuper lenne.
-
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdésem hát ha tud valaki segíteni:
Az 1523-as a kérdés, de nem árt ha tisztázott az előzmény, azért így linkeltem.http://prohardver.hu/tema/visual_basic/hsz_1514-1523.html
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest