-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Amit leírtam, az csak egy általános leírás arról, hogy mit szeretnék. Az tény, hogy most osztott memóriát használok a processek közötti kommunikációra. De az osztott memória önmagában még nem hiszem, hogy a válasz lenne a problémára. A kérdés az, hogy ha a main processből lockolom bármely másik processemet, akkor mindenféle pollozás nélkül hogyan lehetnék abba biztos, hogy a lockolt státuszból nem lépett-e ki?
Értem én, hogy az osztott memóriában ő közölheti a státuszát, de mi van akkor ha épp nem tud a memóriába írni egy hiba miatt, de a hibakezelő se kapja el, mert valami végzetes hiba történt? Persze, jöhetne a válasz, hogy értesülnöm kell arról ha egy processem leáll, de ezt is az osztott memóriából? Vagy ezt már valaki teljesen más kezelje?
Szóval sok bennem a kérdés és bíztam benne, hogy hátha tudok egy jó patternt, amit ha nem is tudok erre teljesen ráhúzni, de nem kell nulláról mindent kitalálni és ötleteket tudok meríteni.

-
Sziasztok!
Párhuzamos processek kommunikációjára keresek valami bevált patternt.
Van egy "fő" processem aki az összes többi processnek osztogat utasításokat, de közben a többi process is végzi a maga dolgát (kiszolgál egyéb folyamatokat, hibát kezel).
Jelenleg úgy működik, hogy a fő process az utasítás kiosztása előtt 1 bittel requestet küld, majd ha megkapta válaszul a jogot, akkor lefogja a process-t és végrehajtja rajta a feladatot.Minden processnél ez a folyamat játszódik le, de úgy érzem, hogy kell lennie erre egy kifinomultabb módszernek. Ha valaki ismer ilyet, azt szívesen veszem.

-
Sziasztok!
Tudtok ajánlani (ha egyáltalán létezik) egy olyan virtuális soros port emulátort aminek megadhatok válasz értékeket? Így tudnám szimulálni, hogy ez nem csak egy port, de azon egy eszköz is. Egyébként az Eltima által készített emulátort feltettem és szépen végzi a dolgát, szóval ha csak egy eszköz emulátort tudtok ajánlani ami tudja a fentieket, az szuper lenne.

-
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdésem hát ha tud valaki segíteni:
Az 1523-as a kérdés, de nem árt ha tisztázott az előzmény, azért így linkeltem.http://prohardver.hu/tema/visual_basic/hsz_1514-1523.html
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ASUS Zenbook 14 UX3402ZA OLED NumberPad - i7-1260P, 14, 2000 GB, 16GB, Iris Xe Graphics
- I7-PC / I7-4960X / ASUS RAMPAGE IV / 16GB / RX560 4GB Full konfig INGYEN MPL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U
- G.SKILL Trident Z 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C14D-16GTZSW INGYEN FOX
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 91% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő