- Jó a retró: Chieftec UNI számítógépház
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
util
csendes tag
halo!
tisztelt programozók.
segítséget szeretnék kérni.
egy gyár öt gyártósorát programoztam, és van egy probléma amit nem igazán értek.(nyílván bennem van a hiba...)
a szerelősorok két részre vannak osztva az elsőt egy OMRON C200HG vezérli, nincs vele baj jól működik kora ellenére.a másik részt OMRON CQM1 CPU41 -el vezérlem és a program viszonylag egyszerű , sima létradiagram, csupa bit , merker, némi időzitő, számláló.
a probléma, hogy egyszer fogja magát és lefagy a program.majd visszatölti a régi programot, és persze azzal nem indul semmi.
azt az infót kaptam, hogy nem elég letölteni a programot , hanem kell egy "copy ram to rom" -ot nyomni, így felülírja a rom-ban található "old" verziót.
a cx-programmer-ben nem találtam ehhez a cpu-hoz ilyen opciót.a programozó szoftver "PLC" füle alatt megnyíló táblában , van egy "EDIT" opció amivel bejuthatok a "SETTINGS" és egyéb kellékek mellett a "MEMORI CARD" és "MEMORI CASETTE/DM" felületre.azt sem értem, hogy működés közben miért áll meg egyszerűen, természetesen teszteltük a rendszert, különböző termelési helyzeteket szimuláltunk, vészleállásokat különböző gépállásokban , és nem volt gond. aztán egyszer csak megtörténik.
kérdésem, ott kell-e valamit kezdeni, ha valaki tudja, illetve ha van valami jótanács szívesen venném.
by,util
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Jó a retró: Chieftec UNI számítógépház
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- HP ZBook 17 G3, 17,3" FHD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 4GB Nvidia, W11, Számla, 1 év garanc
- HP ZBook 17 G3, 17,3" FHD, I7-6820HQ CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 4GB Nvidia, W11, Számla, 1 év garanc
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro 128GB használt Silver 100% akku 6 hónap garancia
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest