Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- VR topik
- Fujifilm X
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sörösló
aktív tag
válasz
Andrasgaz
üzenetére
Utánanéztem kicsit a dolgoknak. A Szirty által említett ár nem igazán stimmel. Az 1 PT 100 bemenetes Jazz cirka 60 rugó, a 2 PT 100 bemenetes 70 körül van. Szerintem kell neked 2 érzékelő. LOGO-t régen vettem már, az analóg cuccait sosem használtam. Ha ilyen hosszútávú projektben gondolkodsz, akkor el kell dönteni, melyiket szeretnéd. A LOGO is OK erre a feladatra, de az általad említett analóg modul csak 24 V DC feszültséget eszik! Praktice tehát az egész vezérlésnek CPU-stól ilyennek kell lennie. Én általában kijelző nélküli dolgokat használok, ezt biztosan nem piszkálják el, és még olcsóbb is! A LOGO-hoz szoftver kell (ez megoldható), az USB kábel viszont kb. 40 rugó. Az Unitronics-hoz ingyen van a kábel, viszont RS 232 a vége, ami manapság már ritka dolog. A jövő héten megnézem, hogy az egyszerű 2-3 ezerbe kerülő átalakító jó-e neki. Ha ilyen hosszútávú dologban és mindig változó projektben gondolkodsz, akkor kénytelen leszel kicsit beletanulni a programozásba. Nem olyan ördöngős dolog, pláne ha az alapszakmád műszerész, és csak egy spec. területre összpontosítasz. A kísérletezést sem úszhatod meg, mert az analóg dolgok felbontása készülékenként változó. Az analóg bemenetek mindig egy A/D konverterben végződnek, hogy milyen hőfokon milyen matek jön, az változó. Viszont ha megvannak a számok azzal már könnyen lehet bűvészkedni. Az Unitronics kézikönyve nagyon részletes, de csak angolul elérhető. Viszont a Kvalixos fiúk segítőkészek, ha nem sikerül valami. A Logo kézikönyv magyarul is van. Mindkét vezérlőhöz sok mintaprogram is elérhető a neten. Az Unitronics mellett talán még az is szólhat, hogy az analóg bemenetek tudnak hőelemet is fogadni. Ha valahol hozzájutsz egy pár méter kompenzációs vezetékhez akkor egyszerű a hőelemgyártás, szinte ingyen. Szóval először döntés hogy kit szeretsz, a többit meg majd öszehozzuk...

Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 3080 10GB OC GDDR6X 320bit WaterForce
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Toshiba 408S Multifunkcionális nyomtató ( újszerű )
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Dji Osmo Pocket 3 Creator combo
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest