Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dekorn
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne , hogy egy S7-300 317-2DP-és PLC-én módosítottam két FB blokkot (minimális módosítás)és az egyikhez a módosított DB-t is feltöltöttem(felülírtam), ezek után monitorozni akartam online a DB blokkba Saitek Scada felületről bevitt értékeket, ekkor kérdezett egyet amit leokéztam és ment a folyamat. Két érdekesség történt , mégpedig hogy az offline módosításnál mikor az FB-be két stat értéket bevittem akkor az OB1-esbe a rá hivatkozó call magától átíródott egy hosszabb call ... end call részre amit sajna nem mentettem , mert kitörültem és miután újra simán beírtam a call parancsot akkor úgy maradt és elfogadta. Ez a dolog csak akkor lett érdekes mikor egy teljesen más FB blokk ugrott így szét magától amihez nem is nyúltam. Ez volt az egyik érdekesség , a másik talán csak az én tudatlanságomból fakad, hogy time stamp hiba miatt nem akarta menteni az OB1-et csak miután a hibásnak jelzett részt cntr+x-el kicuttoltam és utána undo-ztam egyet és ezzel elfogadta a call részt. Valószínű hogy ezek az érdekességek abból is fakadtak , hogy én egy eredeti projektbe terveztem át az FB blokkokat és , mivel csak a letöltött PLC programmal akart csak kapcsolatot teremteni az interface (connection can't estabilished valami ilyesmi volt) , ezért abba kellett átillesztettem a módosított részeket. Kérlek segítsetek megérteni nekem az FB és DB blokkok eme lelkivilágát , mert ugyan megoldottam a problémát és a PLC megfelelően működik , de szeretném ezeket a dolgokat tisztán látni. Bocsi ha egy kicsit összevissza lett a leírtak logikája, de sajna ott csak az volt a lényeg hogy mennyen a progi, így nem foglalkoztam ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Nikon D3 Profi szett
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest