Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dezsi82
üzenetére
Hali!
Megkérdezhetem, hogy Te mivel foglalkozol? Kíváncsi vagyok, hogy miért van az, hogy állandóan forráskód nélküli PLC-kel kell dolgoznod.
Mint írtam, mi gépeket gyártunk. Beépítjük a PC-t/PLC-t és átadáskor átadjuk a forráskódot is ( későbbi hibakeresés, módosítások miatt ). Persze már nem egyszer hívtak olyan idegen gépekhez hibát keresni amelynek nem volt forráskódja. De az ilyen esetek nagy részében némi telefonálgatás, levelezgetés után sikerült előkeríteni az eredeti programot is. Nálam a munkaidő kb. 1-2%-a ( éves szinten néhány nap) a tényleges forráskód nélküli móka, vagyis nem ez a meghatározó...
Másfelől PC-n is lehet dolgozni forráskód nélkül. Csak az ember sajnálja a pénzt a megfelelő szoftverre ( Compuware DriverStudio ), ami nem csoda, ha azt nézem, hogy két-három évente merül fel egyszer egy-egy ilyen feladat.
Persze aki "csóró" ( mint én ), de egy kicsit szorgalmasabb. Az más programokkal is meg tudja oldalni a feladatot. Én pl. PE-Explorert és FASM-ot használok szabadidőmben az ilyen feladatokhoz. ( Néha ebbe-abba bele szoktam kukkantani. ) Illetve van Win2000 alá egy SoftICE-om. Ami tkp. a DriverStudio magjának az elődje. Ez nagyon brutál cucc. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- MikroTik RB962UiGS-5HacT2HnT- hAP ac RouterBoard 2,4GHz - 5GHz
- PS Vita 2000 japán dobozos újszerű állapot, új aksi, 16 GB Sony, 256 GB SD kártya, hordtáska
- SZÉP ÉS OLCSÓ! 100% akku és csak 6 hónapos, iPhone 16e 128GB AZONNAL! - Space Black! 155.990Ft
- Jura Ena 8 kávégép
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Persze aki "csóró" ( mint én ), de egy kicsit szorgalmasabb. Az más programokkal is meg tudja oldalni a feladatot. Én pl. PE-Explorert és FASM-ot használok szabadidőmben az ilyen feladatokhoz. ( Néha ebbe-abba bele szoktam kukkantani. ) Illetve van Win2000 alá egy SoftICE-om. Ami tkp. a DriverStudio magjának az elődje. Ez nagyon brutál cucc. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)