Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #95092224

    törölt tag

    válasz Szirty #1002 üzenetére

    Mutatós a fotó, thx.

    Én úgy gondolom, hogy a periféria fogalma alárendeltségi viszonyt is jelent.

    Abszolút igaz. Mindössze megjegyezném, hogy körültekintőbben kellene eldönteni, mit is nevezünk "fölérendelt" státusznak?

    A szemantika "elsődleges adathordozónak" azt nevezi, ami emberi értelemmel is feldolgozható formájú. Elsődleges adathordozó a papírra írt szöveg, a monitoron megjelenített ábrák, de már csak másodlagos pld a hálózati adatforgalom, a winchesterek és egyéb memóriák tartalma, stb. Maga a teljes számítógép az emberi értelem tartozéka, és nem fordítva. Az a felsőbbik szint, ami a közvetlenebb emberi kommunikációt teszi lehetővé. Az időkritikus folyamat végrehajtás az absztraktabb szint alatt van, és a képernyőre kiírt adat is felsőbbrendűbb információ, mint a PLC memóriája.

    Mielőtt páran jót kuncognának rajta, hogy "Akkor a számítógép a perifériája a monitornak és a billentyűzetnek?", üzenem nekik, el se kezdjenek vihogni, mert igen. Bármit is sugall a műszaki világ logikája, a logikát eszköznek szokás használni, és nem áldozatul esni neki. Aki nem tudja felmérni, hol a határ, az simán csak alkalmatlan a szellemi terheléssel járó munkakörökre. Ergo a véleménye sem szakember véleménye. Fejlettebb társadalmakban már a humán erőforrásnál külön személyiség teszteket használnak a szellemi balesetek megelőzésére, és nem is kerülhet az adott munkakörbe az az ember, aki nem bírja a terhelést. Mindössze a magyar trehányság következménye, hogy nálunk ilyesmik nincsenek.

    Azért remélem, ettől most senki sem fog rosszakat álmodni :)

Új hozzászólás Aktív témák