Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz djherby #10107 üzenetére
Azt a Samsung-ot már el is felejtheted, mert a 24p-t képtelen normálisan megjeleníteni. Nem véletlenül adják ilyen olcsón.
Ha olyan 50"-os fullHD-t keresel olcsón, ami makulátlan 24p lejátszást tekintve is, akkor kb. a Panasonic 50U10-et tudom javasolni 265 eFt-ból, esetleg 50S10-et 285 eFt-ból, vagy esetleg LG 50PS8000-et 260 eFt-ból. Ezek alá semmiképpen nem érdemes menni, tehát a 260 eFt-ot mindenképpen rá kell szánni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vasii
senior tag
válasz djherby #10143 üzenetére
"Ha elfogadtok egy jó tanácsot. Sztem mindig érdemes egy picivel többet költeni, mert pár hónap múlva bánni fogjátok. Pl. a Full HD kérdése. Sztem abszolút ez a jövő a 3D-ig."
ezt azert igy tulzas kijelenteni, nezesi tavolsagtol, megjelenito meretetol, forrastol erosen fugg a dolog, es altalaban az jon ki h nem kell a fullhd.
pl lcd vs plazma topikban erdemes megnezni az utolso kommentet, jot mosolyogtam rajta
-
DM-Fan
nagyúr
válasz djherby #10143 üzenetére
"Ha elfogadtok egy jó tanácsot. Sztem mindig érdemes egy picivel többet költeni, mert pár hónap múlva bánni fogjátok. Pl. a Full HD kérdése. Sztem abszolút ez a jövő a 3D-ig."
Én is vasii véleményével azonosulnék: nem feltétlen kell a fullHD. Nem is csak a spórolás miatt, mert kapsz annyiért fullHD-t is, amennyiért ugyanakkora HD-Ready-t, tehát ha a spórolás a cél, akkor is meg tudod venni a fullHD-t, hanem azért, mert nem minden esetben előny. Ha analóg TV-adásra és zömmel SD-anyagra kell a TV, akkor kifejezetten a HD-Ready az előnyösebb választás, márpedig az átlag magyar kereseti viszonyok mellett inkább erre van reális esély, mintsem hogy BD-t vásároljon az átlag nagy része. Ugyanakkor ha mégis vesz hébe-hóba (vagy beszerzi az mkv-t alternatív forrásból), az a HD-Ready-n is nagyon szépen mutat, messze jobban, mint amit egy DVD-től kap.
Get Moded!
-
törölt tag
válasz djherby #10762 üzenetére
A fakóság azért van mert az 1:LCD képe világosban joibban mutat de sötétebb szobában hamar kijön a plazma elönye és 2:a legtöbb boltban Shop módban demo anyagokat járatnak.. Erröl személyes tapasztalat is meggyőzött,volt olyan ismerösöm aki elöször LCD-t vett aztán mikor beállitottunk egy másik helyen 1 50es plazmát falra,csak nézett aztán 1 héten belül lecserélte plazmára az LCD-jét Tehát ez NE befolyásoljon a döntésedben,mivel otthon nem fénycsövek mellett tévézel.... De ez nem azt jelenti hogy rosszabb az lcd,csak elöször ha teheted,valahol otthoni vagy boltban 1 sötétebb helyen hagyományos forrásbol nézd meg. pl,DVD vagy jó min. tv.adás. És még 1 plazmás ismerösöm se panaszkodott nagy áramszámla emelésről, tehát nem olyan durva az eltérés,mint ahogy egyesek beállitják,mivel (mint tudod,olvashattad itt is),tartalomfüggő a fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz djherby #10762 üzenetére
Mindenképpen érdemes most még pár hónapot várni, hogy megjelenjenek a 2010-es modellek és árak.
Sokat nem érdemes vacillálni. Olyan, hogy tökéletes TV nincs. Mindenképpen kompromiszumot kell kötni. Sok gyártó már inkább a LED-LCD TV-ket fejleszti mint a plazmát. Még gyártanak sokan plazmát, de ki tudja mi lesz a sorsuk. Majd a piac eldönti.
Sok boltban már ma se nagyon lehet plazma TV-t kapni. A végtelenségig nem érdemes várni. Mindig jön újabb technológia, ami szebb, jobb mint az előző, de ezért senki nem fogja eldobni (na jó nagyon kevesen ) a meglevő TV-jét."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
minas
aktív tag
válasz djherby #13249 üzenetére
Gratulálok a tévédhez!
Ha Samsungot vettem volna, az 50C530-ast vettem volna én is. Amikor nézelődtem, akárhol láttam, mindenhol annak a képe tetszett a legjobban. Végül másként alakult, de a meglévővel is elégedett vagyok eddig maximálisan. Egyedül az 50-es méret hiányzik egy kicsit.
Ha esetleg sikerül majd megméregetni a fogyasztását, írd le, kíváncsi vagyok rá. Én 3 napja méregetem folyamatosan, eddig átlagosan 220-230W körül jött ki. De havi 1000-1500 forintnyi villanyszámlát megér egy ilyen tévé. 130-150W egész "sötét" képeknél, de bőven kalandozik 350-400W fölött is. Mondjuk az csak reklámduma, miszerint ezek a NeoPDP panelek "feleannyit" fogyasztanak. Persze attól függ, mihez képest[ Szerkesztve ]
-
jaktib
tag
válasz djherby #13249 üzenetére
Gratulálok a tv-hez!
Szerintem sokan átéltük azt a pár izgatott első hetet amikor hazakerült a tv, és próbálgattuk mindenféle anyaggal, és csak ámultunk. Kicsit irigyellek is érte, mert már nekem tavaly november óta megvan, és már a jóhoz hamar hozzászoktam. Igaz nekem csak a 50 B430-as van mert akkor még az 530-as nekem nagyon drága volt, meg mivel 3 méter fölött van a nézési távolság gondoltam nem kell a full HD. Így is lett.
Engem a tv gyönyörű színei a mai napig is azért ámulatba tudnak ejteni.
Jó tesztelést
Kár hogy ide nem is mernek írni az olyanok akiknek LG, vagy Samsung tévéjük van , mert valahogy mindig megkapjuk, hogy a Panasonic a király, és a G20 alatt nem is érdemes keresgéli. Mert annál jobb tv csak elméletben van, de ha lenne is, az a Panasonic mérnökeinek a fejében létezne Persze most egy picit eltúloztam, de olvasgatva a fórumot kicsit ez az érzésem."A Panasonic-on túl is van élet"
-
BBéci
legenda
válasz djherby #13311 üzenetére
Jó az autós hasonlatod.
A felsorolt, olcsóbb autók tulajdonosai szokták mondogatni, minek a BMW, amikor az én járgányom is elvisz ugyanoda.Igen, kevés pénzért is lehet jó tévét kapni, de nem olyan jót, mint a Panasonic. Teljesen rendben van az ár/érték arány.
Az 50 colos HD-readyk felbontáscsökkentését én is baromságnak tartom, de be kell látni, itt a vége, ez már a megszüntetéshez vezető út egyik állomása.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
válasz djherby #13311 üzenetére
Teljesen igazad van,és is Samsung párti vagyok,nem igaz,hogy a Samsung sokkal rosszabb tévét csinál mint a pana.Lehet,hogy vannak apró különbségek de ha nekem megfelel egy Samsung is akkor nem érdekel.Nyílvánvalóan ha két típus egy árban lenne akkor elgondolkodnék,hogy Pana vagy Samu de így nem kérdés
duree54
-
DM-Fan
nagyúr
válasz djherby #13460 üzenetére
"Szóval arra kell gondolni, hogy amikor ide téved egy emberke, azzal a feltett szándékkal, hogy Plazma tv-t akar venni, mit fog itt olvasni. Én azt tartanám helyesnek, ha azt látná, hogy ez azért jó, amaz meg ezért. Mindenkinek meg van a favoritja. És kinek a pap, kinek a papné. Mindenkinek pénztárcája szerint."
Akkor javaslom, hogy olvasd el az #1. HSZ-t, szerintem korrektül összefoglaltam benne az általános tapasztalatokat. Nincs benne valótlan.
"Én azért nem jelenteném ki semmire sem, hogy az a legjobb! Jó valamiben, és kész. Aztán ki-ki döntse el, hogy miben. Pl. a Pana a feketében 500 v. 1500 óráig, az LG és a Samu ár-érték arányban, szolgáltatásokban."
Akkor nem vagy objektív. A Pana 500 v. 1500 óráig tartó feketéjéről annyit, hogy a világosodás után is feketébb marad, mint a legtöbb gyártó más modellje.
"Sztem egy fórum arról szól, hogy mindenki megosztja a tapasztalatait, nem arról, hogy melyik a jobb."
Szerintem - kevés kivételtől eltekintve - ezt tesszük.
"Nincs benne venti, és a 3 éves LG lcd-m sokkal melegebb. Míg a Pana ha jól tudom elérte, hogy 4 helyett már csak 2-t tesz bele."
Rosszul tudod, 2010-ben már a G-szériában sincs egy darab venti sem.
Get Moded!
-
minas
aktív tag
válasz djherby #13819 üzenetére
Lehet, hogy azért nem kapott választ, mert kevés ilyen tulaj van egyenlőre és akinek ilyenje van, éppen nem jár erre?
"erről a tipusról valakinek nincs esetleg saját tapasztalata,véleménye"
De én leírhatom: mielőtt megvettem a tévét, az egyik kinézett típusom volt, mert nagyon tetszett a képe és árban is korrekt. De asszem ez igen kevés lesz a kérdezőnek.
[ Szerkesztve ]
-
nobeige
tag
válasz djherby #14045 üzenetére
Lapozás:
Képopciók menüben a Képernyő beégésvédelme tételnél a Lapozást kell kiválasztani.
Egy feketéből fehérig világosodó sáv indul el jobbról balra a képernyőn. Ezt addig csinálja, amíg valami más gombot meg nem nyomsz. Ezzel "törli" a képernyőről a képvisszamaradást. -
Dorian
félisten
válasz djherby #19687 üzenetére
HDMI feketeszintet akkor tudsz állítani, ha olyan bemenetre kapcsolod a tévét, amely hdmi-vel csatlakozik. (Minden bemenetre külön lehet és kell a beállításokat megcsinálni).
Az általam legjobbnak ítélt beállításokat megtalálod, ha rákeresel a hozzászólásaimra. Részletesen leírtam. Azt hiszem 2 v. 3 verziót is, ahogy állítgattam, nyilván a legutolsó a legjobb.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
napocska2
senior tag
válasz djherby #19689 üzenetére
A HDMI fekete szint beállításához nem elég az, hogy HDMI-n keresztül csatlakozol. Legalábbis amikor notebookról néztem filmet, akkor be kellett lőni a HD felbontást is hozzá. Enélkül nem is volt aktív ez a lehetőség, tehát a média lejátszó környékén kellene kitapasztalnod a megfelelő beállítást. Egyébként lényesen mélyebb feketét mutat ez a HDMI fekete szint, mint amit simán produkál.
-
BBéci
legenda
válasz djherby #20255 üzenetére
Nálam, a jelenlegi konfigurációban állítható a fekete szint. Egyszer kipróbáltam, azóta nem nyúltam hozzá, remekül megvagyok nélküle. Szóval nyugi!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz djherby #20255 üzenetére
Megnéztem, nem jutottunk előrébb:
HDMI 1-re a médialejátszó van csatlakoztatva, lehet állítani a hdmi feketeszintet.
HDMI 2-re a DVDjátékos, azon nem lehet
Kipróbáltam többféle felbontáson is őket, ugyanez van. A két bemenetet nem cseréltem fel, írtad, hogy te már megtetted.
Szóval passz... Most már engem is zavar, hogy a dvd-t nem lehet "alacsony hdmi feketeszintre" állítani valamiért...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest