Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Félig tévé, félig monitor: LG MyView Smart Monitor
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7455 üzenetére
Pedig itt is többször volt már szó róla. Könnyen elgyengülnek a kapillárisok a fektetett szállítástól, ugyanis az üveg felületi feszültsége igencsak megnő, hajlik a panel, sérülhetnek a kapillárisok. A plazmák dobozain is kivétel nélkül ott a piktogram, hogy csak állítva szállítsd. Az LCD ilyen szempontból teljesen közömbös: azt úgy pakolod szállításhoz, ahogy jólesik (vicces is lenne, ha nem így lenne - elég a laptop-okra gondolni).
Az már teljesen más tészta, hogy milyen szögben szereled föl a plazmát, mert ott ugye már nem mozog, de hozzáteszem, hogy tárolás szempontjából is a legoptimálisabb a függőleges, így lehet a leghosszabb élettartamot elérni.A szállítás amúgy vicces egy 42" vagy afölötti méretű TV-nél, ugyanis ez a méret dobozostól már nem fér be szinte semmilyen személyautóba, kicsomagolva meg istenkísértés szállítani. Nekem is teherautóval jött haza a mostani TV-m.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz PLaci58 #7524 üzenetére
Az 50-es HD Ready G12-es Panám átlagfogyasztása 150-200W köré esik (némileg kevesebb a gyárilag megadottnál, ami 284W átlagost illetve 350W-os csúcsot ad meg...). Persze ez a plazmáknál mindig tartalomfüggő.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7524 üzenetére
Én nem szoktam kikapcsolni 30 perc passzivitás miatt. Én akkor szoktam kikapcsolni, ha előreláthatólag kb. háromnegyed óra - egy óra, vagy annál több lesz az a passzív időtáv, amikor nem leszek a TV előtt, ugyanis olyan fél óra, amíg teljesen lehűl a készülék és utána lehetne úgy bekapcsolni, hogy elvileg semmilyen ellenkező irányú hőtágulási folyamat ne károsítsa az arra érzékeny alkatrészeket, forrasztásokat. De alapjában véve elmondható, hogy nálam nagyon sokat megy a plazma, mert ha nem nézek filmet valami saját forrásról, akkor háttértévézek, csak hogy szóljon. Hétvégente van úgy, hogy megy reggeltől éjfélig is akár, először TV, aztán PS3, majd egy kis DVD/HD filmnézés, majd újra TV, stb.
A villanyszámlám ennek ellenére sem magas, 150 KWh/hónapot nem szoktam átlépni úgy, hogy a PC is gyakorlatilag végig megy, amikor itthon vagyok, illetve a PS3 is fogyaszt azért, a többi háztartási gépről (hűtő, mosógép, világítás) már nem is beszélve.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7543 üzenetére
A 270 KWh/hó az kicsit tényleg soknak tűnik, bár nem tudom, hogy mekkora a lakásod és mennyi fogyasztó van benne. Villanybojler? Az nagyon meg tudja nyomni a fogyasztást. Továbbá egy régi, rossz energiaosztályos hűtőgép is vicces dolgokra képes. Mondjuk a 4 TV sem kevés azért, meg ha sokat megy a PC, az is pörgeti az órát, pláne ha nagy táp van benne és sokat játszol.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7549 üzenetére
Hát, ha óracsere előtt nem volt ilyen sok, akkor szerintem vizsgáltasd felül az órát, mert ez így nem normális. Kérdés, hogy a TV-id milyenek, mert egyes 2006-2007-es plazma/LCD modelleknél elő-előfordul, hogy akár 30 W/h-t (!) is képesek fogyasztani standby-on. Na, az azért masszív tud lenni, szép csendben fogyaszt, miközben nem is használod.
szerk.: Hát igen, ezek a melegítő-berendezések már csak ilyen zabálósak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7616 üzenetére
Én tudom, hogy nézhető a VHS plazmán, használtam már párszor, de erről egyesek meggyőzhetetlenek.
[IRÓNIA ON] Nembaj, CRT-t kell venni oszt jóvan! Ahhoz hogy fussanak a C64-es játékaid meg tarts fönn egy C64-et, a DOS-osokhoz meg egy 486DX2-est. Igaz, hogy megoldhatók emulátorral, de az LCD monitoron már felejtő. Sőt, tessék lehozni a tárcsás-szalagos magnókat a padlásról, mert az Omega lemezei nem szerezhetők be digitális hordozón.[IRÓNIA OFF]
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7652 üzenetére
Az 1024x768-as felbontás a plazma esetében 16:9-es felbontást fog adni, ugyanis a HD-Ready plazma panel ún. square-pixelekből áll, amelyek nem négyzet, hanem téglalap alakúak.
Az elvi lehetőség azt jelenti, hogy "csak" kábelt kell csinálni. Azonban egy rossz kötés és simán kinyírja az ember vagy a TV-t, vagy a VGA-t, szóval óvatosan.
Az .mkv-t én a 64 bites Vista-m alatt Media Player Classic Home Cinema-val játszom le, ennek kicsi az erőforrásigénye és be lehet úgy állítani, hogy egyetlen dropped frame (azaz kihagyott képkocka) sem legyen lejátszás közben és olyan folyamatos legyen, hogy csak na. Az adatlapom alatt látható konfignak meg sem kottyan, egy 1080p anyagnál is simán csak 10% körüli (vagy az alatti) a terhelés, szóval egy jóval gyengébb konfig is elég neki, de azért egy alap Core2Duo javasolt és legyen úgy 2 GB RAM is a gépben.
Get Moded!
-
znagyznagy2
csendes tag
válasz PLaci58 #7655 üzenetére
Vagy én nem értek vmit vagy Te olvasol figyelmetlenül. A kikötés mint kiegészítő rögzítés csak akkor jöhetne nálam szóba, ha előtte találnék olyan állványt, ami nem lóg ki előre jobban , mint a TV front síkja.
Egyébként átrendeztem a terepet, egy polcot alulról ki fogok venni, ahonnan elkerült a DVD lejátszó, fel a kazettás magnó(!) helyére, ami meg felkerült a bakelit lemezjátszó(!!) alá.
Egyébként nemrég dobta ki édesapám a nagy sjnálatomra a nagy szalagos magnóját(!!!) a megkérdezésem nélkül. :-((( és. :-))) egyszerre.Így megnézem, hogy mit bír a függőleges elem, magyarán hajlik-e. Ha nem, akkor függőlegesen már 92 cm van, míg vízszintesen a hátsó konzolos megoldással akár 1,7 m is lenne.
Tudtok olyan helyet ajánlani (Bp-en vagy attól picit É-ra), ahol mind Panát kapok, mind konzolt, mind pedig rátermett eladót, aki lemodellezi a helyszínen, hogy melyik konzolt érdemes megvennem? Még arra kell törekednem, hogy olyan legyen a kar, hogy a takarásba kerülő könyvekhez hozzá lehessen kényelemesen férni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7704 üzenetére
Biztos lehetsz benne, hogy nem kábel probléma, ez az első, amit ki lehet zárni, mivel előzőekben működött neki ugyanezzel a kábellel. A hardveres probléma ugyancsak kizárható. Ez tuti, hogy szoftveres zűr, overlay beállítás szokott ilyet okozni. Próbálkozni kell a Media Player Home Cinema további állítgatásával. Ha egyszer sikerül normálisan beállítani, akkor keresve sem lehet jobb lejátszót találni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7735 üzenetére
Semmi értelme nem lenne 1080p-re skáláznod a DVD-t mégha tudná is a lejátszód. Az enyém tudja, mégis 720p-ben hajtom, mivel ez adja a legjobb képet a DVD-ből. Az 1080p már olyan messze áll a DVD natív 720x576-os (576i) felbontásától, hogy semmi értelme nincs erre állítani a lejátszót, nem nyersz vele semmit, sőt, romlik a végeredmény. Próbáld ki! A 720p fogja a legszebb képet adni a DVD-ből. Illetve nekem az adja, mert a Pioneer DVD-lejátszóm upscaler chipje jobbnak bizonyul, mint a TV beépített chipje, ugyanis próbáltam a sima 576i-t is ráküldeni a TV-re és ekkor ő maga végzi a konverziót, de ekkor kevésbé volt szép a képe, mint mikor a lejátszó csinált belőle 720p-t. Gyönyörű képe van a DVD-knek is és a DivX-eknek is, melyek olyan minőségűek.
Get Moded!
-
-
DEW3yl
tag
válasz PLaci58 #7751 üzenetére
Mindenképp 720p. Ha lehet, a váltottsoros (interlaced) frissítéset el kell kerülni.
Úgy olvastam, hogy 720p vagy 1080i. Mindig azt a felbontást jó állítani, amelyik a tévé felbontásához a legközelebb van, mivel máskülönben egy fölöslegesen nagy konverzió következik. Például HD Ready tévére küldesz 1080p-re felkonvértált jelent egy sima DVD lejátszóból, akkor ez történik: 720x576(480)=(DVD lejátszó)>1920x1080=(átküldi tévének, amely)>1024(1366)x768=> és látod. Szóval először ötszörösére konvertálja, majd ezt 2,6-rosan csökkenti. Magyarán pluszba vagy egy duplázással, ami csak digitáliszajt képzett, így végülis gyengébb minőséget kapsz.
[ Szerkesztve ]
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7754 üzenetére
Mindenképpen 720p-t állíts be, ahogy már tegnap este is mondtam. Nincs értelme a 720x576 felbontású DVD-t, vagy a még ennél is kisebb felbontású DivX-et/Xvid-et ennél nagyobb felbontásra konvertálni. Parasztvakítás. A 720p adta nálam a legjobb képet. Esetleg kipróbálhatod, hogy mit tud a TV-d upscaler-e és küldj rá csak simán 720x576-ot (576i-t), hogy azzal mit kezd. Ugyan nem írtad a lejátszó típusát, de ha valami normálisabbat vettél (pl. Pioneer, Panasonic), akkor borítékolom, hogy a 720p lesz a legjobb beállítás.
Az .mpg-mizériát viszont nem értem, ez szerintem vagy valamilyen, a felvevő menüjében keresendő beállítás lesz, vagy pedig a .ts -> mpg konverziónál történik valami. Ha 16:9-es képarányban veszel fel (egész konkrétan 1.78:1 aránnyal), akkor ki kell hogy töltse a teljes képernyőt, ha 4:3-ban, akkor pedig kétoldalt kell csíknak lenni és nem alul-fölül.
Szerintem próbáld ki, hogy mi történik, ha nem konvertálsz, hanem a .ts-t írod ki rendes DVD-fáljszerkezettel.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7759 üzenetére
Hát, az Orion upscaler chip-jét illetően nem vagyok biztos, hogy jobb, mint a TV-é, de hátha. Próbáld ki mindkettőt: küldd ki 576i-ben is a TV-nek, hadd dolgozzon az, majd küldd ki 720p-ben, hogy a DVD-lejátszó dolgozzon. Hasonlítsd össze több lemezzel, aztán döntsd el, melyik szebb.
Az mpeg-et illetően pont ezt akartam mondani a képek láttán: itt egyértelműen egyszer szélesvásznúban, egyszer meg 4:3-ban adott a csatorna, ezzel nincs mit kezdeni.
Get Moded!
-
szp1
addikt
válasz PLaci58 #7763 üzenetére
Nem véletlenül ment rajta animáció....
Az a baj vele, hogy egy mozifilm is úgy néz ki rajtuk mint egy animáció...egyszerűen természetellenesen.
Egyébként normális LCD panel LED-es élvilágítással. A SHARP-ot nézd meg, ebben a műfajban az a legjobb, de film-műfajban a plazma sokkal valósághűbb képet ad.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
prmcsk
addikt
válasz PLaci58 #7788 üzenetére
Köszi...
Egy HDMI-s jelforrásom sincs jelenleg. A set-up box talán az lesz és mivel kettő van a kiszemelt tv-n, egy még szabad lesz későbbre.
A két analóg videó jelemet (DVD+műhold) tudja fogadni, mivel abból is kettő van rajta."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #7804 üzenetére
Azért jó a DVD lejátszó felskálázó elektronikája, mert ha minőségi lejátszót veszel (pl. Pioneer, már akár 20-25 eFt-ból is), akkor nagy eséllyel olyan upscaler-chip lesz benne, ami jobban teljesít, mint a TV beépített upscaler-elektronikája. Nálam ez a helyzet, rengeteg DVD-vel kipróbáltam úgy a lejátszómat, hogy 576-os jelet küldtem ki róla és a TV önmaga végezte a konverziót, majd úgy is, hogy 720p jelet küldtem ki és a TV-nek már csak ezt kellett kicsit módosítani a natív felbontására. A kétszeri konverzió ellenére a 720p néz ki jobban a TV-n, nagyon penge képe van. Tehát a DVD-lejátszó jobb minőségben skáláz föl, mint a TV. Ennyi a lényeg. Ez persze nyilván nem igaz minden lejátszóra, így ezek szerint az Orion-ra sem.
Az 1080p-s felskálázásnak valóban semmi értelme nem volt a DVD-k esetében, kivétel nélkül mindig rosszabb képet kaptam, mint amikor 576-on, vagy 720-on járattam a lejátszót. Hiába, ehhez már kevés a DVD. Ezért is fordulhat elő, hogy a DVD gyakran jobban néz ki a HD-Ready panelen, mint a fullHD-n.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
gh9
csendes tag
válasz PLaci58 #7806 üzenetére
"és főleg a HDMI volt a lényeg."
Igen, én is erre tippeltem. :-) HDMI-s lejátszó meg ölég ritkán van upscaler nélkül... :-)
"Nem tudom mikori konstrukció az LG 42PQX000 sorozatú TV,"
Idei modellek, de hogy melyikben milyen (idős) technika van, azt kívülről nem nagyon mondja meg senki. (Na jó, a 6000-esben valószínűleg a legújabb, de hogy a legalapabb 1000-esben...?)
-
kpal
nagyúr
válasz PLaci58 #7875 üzenetére
Ha jol tudom az Lg-n a szerviz menüt a tv-n lévő MENÜ gomb és az irányiton lévő MENÜ együttes nyomással lehet előhozni ,és a kilépéshez az irányitán kell nyomkodni a MENÜ gonbot.(Nekem legalábbis igy müködik meg a kövi széria 50PG6000 is nem tudom hogy az ujabb is ilyen-e a 2009-es)
[ Szerkesztve ]
-
DEW3yl
tag
válasz PLaci58 #8083 üzenetére
Teljesen mindegy a forrás. Igaz eddig főleg számítógépről vettem észre, de már DVD lejátszóról futó anyagnál is feltűnt. Az egyik videó például ez. A 2. és 3. mp között egyszer kattan egyet. Ha hallatszik a zene is akkor nagyon nehéz észrevenni. Eddig kb. 5-6 olyan anyagot találtam, amelynél jelentkezik, szóval tényleg nem zavaró. Valami olyasmi hang, mint mikor az ember egy jack dugót utöget, csak persze annál sokkal kevésbbé erőteljes. És ami a furcsa az az, hogy van olyan vibrálás, amikor gondoltam, hogy fog jelentkezni és direkt figyeltem is, de semmi.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PLaci58 #8198 üzenetére
Na álljon meg a menet! Én rohadtul nem abból csinálok sértődést, hogy valakinek más a véleménye, ezt írtam is, hogy szíve joga önálló döntést hozni és mást venni, amit én ajánlok, az ő dolga, nekem ettől sem jobb, sem rosszabb nem lesz. Azt viszont kurvára nem szeretem, mikor valaki azt állítja, hogy olyat mondok, ami nem igaz.
Valaki megkérdezte, hogy tényleg van-e garanciális akció a Panasonic-nál. Erre azt írtam, hogy igen van, a Panashopnál megtalálja a részleteket. Nem volt szó konkrét típusról, az akció időtartamáról, semmiről, csak egy szimpla kérdés volt és egy szimpla válasz, részletekbe nem mentünk. Hozzátettem, hogy ezért is érdemes Panasonic TV-t venni, mert ráadásul más gyártó ilyen 5 éves garanciát nem ad. Erre jön a rendkívül intelligens fórumtárs a szőrszálhasogató stílusával, hogy nem minden igaz ám, ami itt elhangzik, mert a garancia sem úgy van ám, a Panasonic nem minden TV-re ad garanciát, nem is állandó jelleggel és hogy ezt milyen bonyolult érvényesíteni és nem is érti miért ajánlom a Panasonic-ot. Mintha bárki is mást állított volna. Aztán jön azzal, hogy ő így meg úgy (igaz 10 eFt ráfizetéssel) elintézte, hogy az LG is adjon rá ennyit (ami nyilván nem így van, mert azt nem a gyártó adja, de ebbe most ne menjünk bele, nem ez a lényeg) és hogy ugye hogy így már milyen fasza ez a gyártó is. Aztán mikor szóvá teszem, hogy esetében ez nem a gyártón múlott még neki áll följebb, mert hogy akkor sem igaz, hogy a Panasonic meg mégis. Na tudod, ebből van elegem.
Nézz már körül a topicban! Miért is csak az szólhat hozzá, akinek Pana TV-je van? Számos LG, Samsung tulaj is van itt, leírták tapasztalatukat, föltették kérdéseiket, amire tudok mindig válaszolok és tőlem is láthattad már többször leírva, hogy dicsértem a Samsung, vagy az LG TV-it - ha mást nem, csak az 1. HSZ-emet olvasd végig figyelmesen. Ahhoz meg nekem is hadd legyen már meg a jogom némi ismeretanyag átolvasása és TV-k terén szerzett személyes tapasztalat birtokában, hogy elmondjam, hogy szerintem a Pana gyártja jelenleg az ár/érték viszonylatban legjobb TV-ket és nem feltétlen spórol az, aki a 10-20 eFt-tal olcsóbb, másik gyártó termékét veszi. Nekem is ugyanúgy fórum a fórum, mint egy LG vagy Samsung tulajnak.
Ha meg gyanítod, hogy vannak sokkal jobb készülékek olcsóbban a Panasonic-nál, merthogy az már el is avult, meg merthogy a technika azóta is sokat fejlődött, mióta a Pana 8 hónapja piacra dobta a jelenleg kapható készülékeit, akkor kérlek oszd meg a nagyérdeművel! A garanciának meg nem az a lényege, hogy kárpótoljon a TV értékvesztéséért, hanem az, hogy ha baj van a készülékkel, akkor ne kerüljön még többe. Hidd el nekem, hogy egy jó TV (pl. egy NeoPDP paneles) megéri a pénzét 2 év múlva is. Nem azért veszed, hogy eladd, akkor meg ne foglalkozz azzal, hogy 2 év múlva mennyit ér! A pénzedért kiváló terméket kapsz és kész.
Különben is, ez egy fórum, én mondok egy véleményt, adok egy tanácsot, amit vagy elfogad az illető, vagy nem, az ő szuverén joga. Azt ellenben kurvára nem veszem jó néven, ha valaki azt állítja, hogy nem mondok igazat és még utána jópofizik is, hogy ő bizony nem is sértegetett. Erre annyit tudok mondani, hogy ha ez kell, akkor legyen: válaszolgasson az ilyen napi 10-20 HSZ-ben a feltett kérdésekre. Nem baj, hogy 3 év alatt összesen szólt itt a PH!-n ennyit és a 10 HSZ-éből 5 kötekedés volt. Részemről ennyit akartam mondani.
dhcodoki egyébként rátapintott a lényegre: semmi értelme így a fórumnak, ha ilyen szőrszálhasogatásba torkollik lépten-nyomon, aminek egyébként baromi sok értelme volt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
martoonx
csendes tag
válasz PLaci58 #8198 üzenetére
ühm, igen a ghostot mondjuk nem hangyákkal szoktam javítani, csak sima telj. képpel, mivel azt írtátok h a tök fehér kép nem tesz jót a panelnak(már világos,mozgó kép huzamosabban)
előzőleg valaki szintén az atis underscan problémával küzdött, jelentem új catalysttal ki lehet küszöbölni egész jól( egy két pixel marad kihasználatlan, francba de jó a szemem
jah meg hát ez pana issue ha regálhatnék, szerintem nem kell mellre szívni senkinek, senki se tud objektív lenni igazán, mindenki azt szeret amit szeret, viszont tény hogy a pana kurva jó pdp-t csinál olcsóbb szegmensbe is, ár/értékbe is pl az x10 best buy.
samsung is tud jókat készíteni, de szerintem lcd-n sikeresebbek.
Lehet venni nyugotan mást is mint pana, mert valaki megelégszik olcsóbb modellel, de mondjuk én se vettem volna lg-t, de még samut se. ez már az én véleményem, bár én pont sony lcd vettem volna de amit kinéztem tudásban közelébe se ér még az s10-hez se 200 körüli árban, annál inkább a z kategóriáask amik azt mondom a csúcsok csúcsa, de öreg, hát ezt nem nekem árazták be.
szóval én is elfogult vagyok, nem tudok objektív lenni mer a pana megfelel nekem teljesen.
különben is mindenki maga választ tvt, itt csak véleményeket kapunk.
így choose your destiny! huhahahjabocs placi nem off ez senkinek, remélem, csak elmondtam a véleményemet.
Aktív témák
Hirdetés
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Politika
- AliExpress tapasztalatok
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is