Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #11298 üzenetére
Fotózásnál nem egészen ezeket az értékeket tanítják (de van pár szemész ismerősöm, aki szintén nem ezt mondja...). Ha csak 5.2FÉ átfogást kéne tudnia a rögzítő eszköznek, minden fotós verné a s*ggét örömében. A valóság sajnos az, hogy a mai szenzoroknál elérhető (és nem a CCD-knél, hanem a CMOS-nál, a kettő teljesen más technológia) 12,5FÉ terjedelem kevés, és sajnos ez szemmel látható (beégett, bebukott részek a képen). Márpedig, ha szemmel látható, akkor az már utalhat valamire, ráadásul statikus képekről beszélünk (tény, hogy papíron ez az 5.2FÉ sem elérhető a legtöbb esetben, de az már más kérdés).
Egy egyszerű teszt van erre (nem a fókuszállási területen a szemnél, hanem perifériás látásnál): van egy napsütötte bokor. A perifériális látási területen is látszódik a bokor tetejének textúrája és az alján a sötétben is a részletek. Ez magában 9-10FÉ átfogást jelent.
A nagy dinamikatartomány elérésére jelenleg csak egy megoldás van a HDR fotózás. Sajnos sokan a HDR dinamikakompresszión átesett verzióját tekintik annak. A legtöbb neten fellelhető kép ilyen, amikor a 16-32 bitnyi, összességében akár 25-40FÉ információt belezsúfolják 8 bitbe, és - a legtöbb esetben - műanyag kép lesz az eredmény, amit mindennek látunk, csak nem természetesnek. Azért vannak üdítő kivételek, még ha kevés is, és itt se mind jó: http://www.johnmilesphotography.com/jmgallery/HDR/
A legnagyobb gond, hogy jelenleg még nincsenek olyan megjelenítők, amik ezeket a képeket teljes valójukban meg tudnák jeleníteni. Még a fekete szint úgy-ahogy menne a mai plazmáknak, de a világos részbe belehalnak: mindössze 500-1500cd/m2-re képesek, gyártótól és paneltől függően. Ezt még emelni kellene (a feketeszint megtartásával) 4-5000cd/m2-re. Persze a megfelelő jellel történő etetésről se szabad megfeledkezni, mert ma még elég gyatra a kínálat. Nem is tudok olyan kiadványról, ami pl. 12 bpc-vel lenne rögzítve, a ma megjelenő tartalmak mind 8 bpc-t használnak (amit esetleg a lejátszók skáláznak fel).
Persze amilyen könnyű a színekkel játszani - és átverni vele a szemet - olyan nehéz a világosságértékekkel megtenni ugyanezt. Egyébként a szemet a Philips ambilight próbálja leginkább átverni azzal, hogy háttérfényt ad a megjelenített képhez, ezáltal "mélyíti" a feketéket az amúgy nem túl impozáns LCD-in. Tény, hogy a fekete ilyen környezetben mélyebbnek hat (de ha csak fekete részeket kell megjeleníteni, akkor már gond van).
Ha tényleg fárasztaná a szemet a nagy dinamikakülönbség, akkor régen gondban lennének az emberek abban a pillanatban, ahogy kilépnek a szobából. Nem a nagy dinamikakülönbség a fárasztó, hanem abból szoktak a gondok jönni, ha nem megfelelő a képanyag, amit néz az ember, és az agynak túl sok információt kell pótolnia, kiegészítenie.
Még valami: a monitorom kalibrálás szerint 1066:1 statikus kontrasztot tud (Eizo S2231W) mégis a feketét bizony szürkének látom, bármilyen világos környezet lehet mellette. Pedig a Te általad leírtak szerint a feketében már nem kellene részleteket látnom.
Nem akarlak megbántani, de se a fotosuli.hu -n elég érdekes (és nem túl megbízható adatok szoktak lenni).
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #11137 üzenetére
Keress rá nyugodtan: a szem sötétben 10.000.000:1-es kontrasztátfogásra képes (hold és a csillagok együttes látása). Világosban kisebb, de mint mondtam dinamikus a dolog, így ahova nézel ott lesz megfelelő a fény, oda áll be a szem pupillája megfelelő méretre (de még így is nagyobb az átfogása mint a legjobb filmnek vagy CMOS-nak, ami viszont többet jelent, mint 11000:1-et).
Az meg megint más kérdés, hogy ugye a szem teljesen mást lát szürkeskálán és színesen (ezért is baromi könnyű becsapni, és gyakorlatilag az összes érzékelő, TV és minden rögzítési, tömörítési algoritmus ezt használja ki).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #11134 üzenetére
Januárra a legtöbb helyen kifogytak belőle az 5 éves garanciális akció miatt, aztán a legtöbb helyre már nem is érkezett új szállítmány. Egy-két helyen viszont még lehet találni belőle utolsó példányokat, de eléggé kevés az ilyen hely. Ha megnézed árgépen, már ott is csak pár kisebb webshop-ban szerepel. Ha viszont találsz, akkor igen jó vétel, pláne, hogy a végén már ilyen 220 eFt-ért vágták az emberhez.
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #11134 üzenetére
Tévedsz a kontrasztátfogással kapcsolatban... főleg mert a szem kapásból csak dinamikusan tudja kezelni a kontrasztot. Több milliós átfogásra képes emiatt. Ha csak azt nézzük, mekkora dinamikakülönbség van egy nyári délben a tűző nap és az árnyék közt, az sem 500:1-es kontraszt... sajnos. Azt könnyen győznék a digit fényképezőgépek (a CMOS szenzorok 11000:1 körüli kontrasztátfogást tudnak, azaz kb. 12.5FÉ-t), és a szem ennél jóval nagyobb átfogást tesz lehetővé (mert ugye a fényképen kiégnek a részletek, a sötétek pedig bebuknak, de a szemnek ez nem okoz gondot).
A natív, ahogy írod természetes kontrasztot jelent. Azaz statikus kontrasztarányt más szóval. A dinamikusat ugyanis külön ki kell emelni (pl. hogy DIN szabvány szerint mérték-e vagy máshogy). Érdekes, hogy az X20-aknál ki is van emelve, hogy ott továbbra is dinamikus a 2.000.000:1-es kontraszt...
Én az első adatlapokon se láttam 50.000:1-et az idei Pana TV-kre (V, VT és G széria)... hol láttad ezt? Linkeld legyél szíves.
-
zhata
senior tag
válasz
PLaci58 #11069 üzenetére
Ez teljesen így van, mindkét eredeti mélysugárzót nekem is cserélnem kellett.
Szerencsére lehetett.
Az érdekes az, hogy az új kicserélt Videoton mélysugárzók már [ha jól emlékszem] csak 50 dB-ig mentek le.("+-3dB")
Azzal is egyetértek, amit a képen látható hangsugárzókról mondtál. -
Integra
titán
válasz
PLaci58 #10937 üzenetére
erre csak egy szünetmentes tápegység a megoldás, ami akkor is ad naftát, ha a faszfejek éppen ki meg be kapcsolgatják az áramot. valóban iszonyat idegesítő tud lenni mikor 1-2 másodpercre elszáll az áram, aztán megy tovább minden, ezt még nekem is ki kell találnom, hogy hogy oldjam meg.
-
törölt tag
válasz
PLaci58 #10937 üzenetére
Nekem sikerült ugy raknom hogy 1. a tévészekrény mellett van,az kapcsolja a tv.. másik a szgépasztal alatt így nem volt nehéz elmagyarázni..Nem tudom mi az a kapcsolóüzemű tápegység és nem értem BBécit hogy miért nem lehet 1 vonalra kötni.-mellesleg nekem is van szünetmentes táp de az csak kizárólag a szgépet és a monitort védi.Tehát nem "beszélhet vissza" az erösitőbe(Habár BBéci ezt eddig nem tudhatta).
-
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #10935 üzenetére
Lapzárta után vagyunk és még nem vagyok készen a Mark Levinson/Revel sztereó rendszer cikkel, ezért csak egy felvetésre reagálok.
Abban nincs semmi rossz, ha a vásznat nem tölti ki teljesen a kép, ez csak anamorfikus lencsével orvosolható. Esetleg takarással. Ha full HD vetítőd, tévéd van, a 2,35:1 arányű filmek is fekete csíkokkal jelennek meg.
Az tényleg megoldás lenne, ha nem 1080-ra skálázott jelet küldenék az elgére, de olyan vacak a saját scalere, hogy arról szó sem lehet, inkább használom a 14:9-et. -
törölt tag
válasz
PLaci58 #10864 üzenetére
Nálam ugy van megodlva,hogy 1 3as hosszabitón elöször a HDD-s DVd felvevő kap áramot,onnan másik kapcsolós hossszabbítón a tv,kis-dvd,erösitő +a többi,és a harmadik külön kapcsolós hosszabbitó a szgéphez,modemhez,nyomtatóhoz. Igy le lehet külön kapcsolni mindent mig a felvevő mindig kap áramot.Nem is nagy összeg a hosszabbitók se és nincs brumm vagy hurokzárlat se nálam.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #10864 üzenetére
Egyáltalán nem cáfolok mindent, amit mondasz, csak azt, ami nem igaz. Hivatkozol egy olyan esetre, amiről már akkor megállapítható volt, hogy fals mérés eredménye, mert a srác egy olcsó bóvli mérővel mért 15 W/h egy Pana plazmánál, aztán ugyanez az érték jött ki minden beállítás mellett standby-ban, aztán kikapcsolt főkapcsoló mellett is. Érdekes, nem? Tehát vagy a mérő volt szar, vagy más is volt a mért körön, ami fogyasztott. Én magam is néztem már 50X10-et standby-ban, egész konkrétan szolíd 0,5 W/h-t eszik.
Magasabb standby fogyasztást max. aktív EPG-nél, vagy más aktív modul esetében tudok elképzelni a működésének időtartamáig.
-
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #10866 üzenetére
Félreértettél, mert én a Samsungokat és a Panasonicokat dicsértem az elgékkel szemben.
"Nem mond már Béci, hogy ha most vennél TV-t akkor ugyanannyi pénzért a P50X10-et választanád a P50G10 helyett."
Szót nem ejtettem erről a két típusról.
Annyira nem becsülöm ezt a márkát, hogy kisbetűkkel, fonetikusan írom a nevét. Szebb lenne a világ, ha maradtak volna a hűtőgép és klímagyártásnál. Esetleg tamagochival is próbálkozhatnának. Szenvedés minden perc, amit elgé tévével kell töltenem. A kezelhetőségük agyrém, egyszerűen nem lehet a HDMI-n bevitt képet normálisan nagyítani.
Próbáld már ki BD vagy DVD játszóval is, ne csak számítógéppel, mert a plazmatévé nem monitor!
Az, hogy Te mit nevezel nagyításnak, az elég speciális, ugyanis a torzítás nem elfogadható jelenség! Méghogy értelemszerűen torzít. Megáll az eszem. Sajnálatos, hogy nem látod a nagyítgatás közbeni képminőségromlást, mert az bizony erősen jelen van.
A vásznat nem nagyítgatással kell kitölteni, hanem a lencserendszer zoomolásával.
Elnézést a hangvételért, de kiakadtam! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #10800 üzenetére
"Ha meglesz a TV-d és átolvastad a használati utasítást keress meg privátban és elmondom, hogy mit nem szabad bekapcsolni, hogy a készenléti fogyasztásod ne legyen 6-8W
Nyugi! A panáknál meg 15 W is lehet"
Most majd megint megkapom, hogy kirohanva védem a Panasonic-ot, de mindezt magad produkálod ki és nem tudok szó nélkül elmenni mellette, hogy megint 3 évvel ezelőtti adatokkal jössz: kb. a PV70-es (2007-es) szériánál mértek utoljára ilyen készenléti fogyasztási értékeket a Panasonic plazmák esetében, a 2008-as modellek esetében ez az érték már simán 1 W/h alatt mozgott (értsd úgy 0,4 W/h). Asszem észrevenném a villanyszámlámon, ha nem így lenne.
-
minas
aktív tag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #10760 üzenetére
BBécit tudom igazolni: a belépő- és egyes középkategóriás LG-k upscale elektronikája hagy azért némi kívánnivalót maga után.
A 24p lejátszási probléma tény, max. nem érzékeny rá a szemed.
A Pana sem ír elő semmilyen bejáratási periódust, az első 500 órát én szoktam javasolni és nemcsak a Pana tulajoknak, hanem minden plazmatulajnak. Megintcsak tény, hogy a Pana ghostol a legkevésbé, ezt minden teszter megerősíti neked.
Színhűséget objektíven tudod mérni a kalibrálás során, nem szubjektív véleményről van tehát szó itt sem. Persze olyan is van, aki a saját szemének jobban hisz, mint bármilyen hisztogramnak. Erről nem tehetek.
Félreértés ne essék, teljesen jók az LG TV-i, csak ne próbáljuk megmagyarázni, hogy mennyivel jobb tulajdonságokkal bír egy olcsó fullHD modell, mint egy drágább HD-Ready.
Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy meg kell nézni élőben, saját szemmel és úgy dönteni, ez alapvető.
-
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #10760 üzenetére
Érdekes, én másképp tapasztaltam az LG tévék nagyítási képességeit. Merevlemezes DVD-felvevőmet HDMI-vel kötöttem hozzá és a 14:9-en kívül mindegyik torzítja, széthúzza a képet.
Más kifogásaim is vannak az elgékkel kapcsolatban, a mostani (legújabb 2010-es modell) csak 5 napja van nálam, de alig várom, hogy Samsungot vagy Panát kapjak helyette. -
vasii
senior tag
válasz
PLaci58 #10665 üzenetére
mert ami van medion, nem szeretem a joy miatt, azzal lehet OK-zni is es sokszor felrebillen meg ilyesmi..
ennyiert meg gondoltam kiprobalom ennek legalabb rendes gombjai vannak, bar avforumon olvastam meg masfel eves hszben silvercrestrol amit egy het utan visszavittek mert masnapra elfelejtett mindent,lefagyott meg hasonlok..uh privben irhatsz par sort rola ha van kedved -
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10684 üzenetére
Az a szép, hogy az Eizo már most is ad el ilyen LCD monitorokat... ott is szükség van a pontos kalibrációra, ráadásul rá is tesznek egy lapáttal, mert érzékelők alapján korrigálják a fényerőelosztási hibákat... Csak éppen a 24-es LCD drágább, mint egy fullHD-s 58-as plazma...
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10680 üzenetére
A Panánál összesen egy dolgot néztek be: túl nagy lépcsőt hagytak az emelésnél. Több kicsi jobb lett volna (elvileg az idei modellek már ilyenek). Ráadásul az is belejátszik, hogy nem minden panel ugyanúgy öregszik, tehát lehet, hogy egy jobban hajtott panelnál szinte észrevehetetlen a dolog, míg egy visszafogott beállításokkal hajtottnál erőteljesebb.
De tény, a gyártók akarata kifürkészhetetlen, hacsak nem fejted vissza a firmware-t
Jó lenne, ha minden hibára lenne ilyen guide
De sajnos nincs... akkor jön ki egy service bulletin, ha valami hibának megtalálták az okát, illetve olyan guideline-ok vannak, amik egy adott hibakört próbálnak leszűkíteni (pl. checklist kijelzőhibára vagy processzorhibára, bár ez is akkor szokott jönni, ha kiderül, hogy volt egy hibás széria).
Ezen kívül ott a sematikus ábra, a mérőpontok és a mérőpontokon mérhető jelek... ezekkel az a gond, hogy csak tartós hibákra jók. -
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10678 üzenetére
Szerintem vissza fog állni szép lassan. Ha nem is tökéletesen, de közel tökéletesen.
Még nem sajnos... remélem kedden-szerdán már itt lesz. Lassan ér ide az alkatrész, úgy tűnik nem sok gondja van ezekkel a szerviznek, hiszen a főpanelre és most a tápegységre is várnom kell, márpedig amiből sok fogy, abból tartanak raktáron.
Mondjuk nem ma kezdtem én se a szervizelést, de én fordítva csináltam volna: előbb tápot cserélek, aztán főpanelt, ha ilyen újraindulgatás van... de mivel nem mérhető a hiba, így csak tippelgetni lehet.
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10644 üzenetére
Hát, igen... az akkori anyagminőség és a mostani köszönőviszonyban sincs egymással sok esetben (bár tény és való: az a TV egy mostani plazmához úgy viszonyul mint egy 100-as szög egy Toyota Priushoz)...
A régi színes Videotonunk (1998-ban vettük) kb. 5 éve lehelte ki a lelkét, a képcső megadta magát (igaz előtte is szervizeltem párszor, javítottam benne tápot, sorvégfokot, horizontális modult...). Ha ennyit bírna a plazma, akkor messzemenőkig elégedett lennék vele... de van egy olyan sanda gyanúm, hogy jó, ha negyedét bírni fogja.
A hangszórókimenetet nem sajnálom. Már a régi TV-ken se volt túl jó minőségű (Videotonban TBA810-es végfok volt a jellemző, 7W-ot tudott leadni, 10% torzítás mellett)... Ráadásul gyakran linkelve volt a szinkronjelhez a tiltás, így csak akkor ment, ha volt "értelmes" képtartalom is. Annó még VHS kazettára is gyűjtöttem zenét (Hi-Fi, 6 fejes Pana videóval), és amikor CD-ről rögzítettem rá, egy jelgenerátort kellett ráraknom a videojelre, hogy ne csak hang legyen, hanem képvivő is...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #10638 üzenetére
Bezony. A 80-as évek legelején vett Videoton TV mai napig megy szüleimnél az egyik vendégszobában, sőt, még a nagyszülőktől megörökölt példány is megvan a padláson, teljesen hibátlan. Ezeknek fából volt a doboza és megvan a négy fekete lábuk is. Ehhez hasonló, de ennél már újabb, mert a hangszóró előtti rész olyan 8 mm átmérőjű fekete lyukakból állt és kicsit más volt a lenyitható alatti 3 darab gomb is (balról jobbra: magas/mély hangváltó - fekete-fehér kapcsoló - ki/be kapcsoló triumvirátus):
Egy dologban veri az összes mai TV-t: olyan hangja van, hogy az valami csoda. Nemhiába, kb. 20 cm átmérőjű, ovális hangszóró van benne akkora mágnessel, mint egy ház és ugye a doboz is fa (vagy legalábbis minimum farost). De amúgy a képére sem lehetett panasz, nagyon jó minőségű volt, csakhát ugye sarkítottságról még akkor álmodni sem lehetett, mindemellett enyhén akvárium is.
-
-
seri1984
csendes tag
válasz
PLaci58 #10587 üzenetére
Hali!
Végül találtam egy helyet, ahol 7 000 rel drágábban jövök csak ki, viszont így új lesz a készülék.
Az Electroworld os eladó még azzal rémiszgetett, hogy a netes forgalmazók tv i nem a Samsung Magyarországon keresztül kerülnek az országba és ez miatt itthon nem szervizelik csak külföldön. Meg hogy a szervizcimnek is a bolt cime van megadva.
Remélem, hogy ez így hülyeség. Felhivtam a boltot ahonnan rendelem, azt mondta ha vmi baj van akkor Samsung küld ki szerelőt a tv hez.
Üdv,
Seri -
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #10568 üzenetére
"Gondolom jó üzletet kötöttek és mivel a Pioneer kiszáll a panelgyártásból, ezért a Panától fogja venni a tévéihez a paneleket."
Na ezt nem kellett volna írnod, mert azt bizonyítja, hogy kissé le vagy maradva.
A Pioneer már lassan egy éve kiszállt a tévégyártásból, senkitől nem vesz semmilyen panelt. Éppen ezért adott át mindent a Panasonicnak.
Korábban sem arról volt szó, hogy a Panától venné a paneleket, hanem náluk gyártatta. Nem mindegy. -
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10568 üzenetére
Azért, ha ezt meglépnék, akkor csúnya pert akasztanának a nyakukba... gyakorlatilag kiírnák magukat a plazma piacról a perek végére.
Nehogy azt gondold, hogy pl. az LG ugyanolyan gyártástechnológiával dolgozik, mint pl. a Panasonic. Főleg, mert a Pana saját gyárakban gyárt (mindent házon belül az elvük), nem nagyon ad ki külsős cégnek gyártást... A használt anyagokat pedig lehet szabadalommal védeni.
A natív (vagy statikus) az azt jelenti, hogy nem képtartalomfüggő a kontraszt, mint ami a dinamikus (és ez utóbbi a parasztvakításnak felel meg).
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #10540 üzenetére
"Nem tudom, hogy a "Kuro"-k mikor jelentek meg, de mi van ha már lekoppintották a konkurens gyártók azt a technológiát tavaly? Egy panelt szétszedni, mikroszkóp alá tenni, az anyagokat (foszfor, gáz) kielemezni manapság pillanatok műve. Hogy az ipari kémkedésről ne is beszéljünk"
Ja, csak elfeledkezel arról, hogy az ipari kémkedés igen súlyos bűncselekmény, nem beszélve arról, hogy ha valamelyik gyártó belepakolja egy az egyben ugyanazt a technológiát a saját TV-jébe, akkor megintcsak beperlik szabadalom-sértés miatt. Ha meg picit változtat rajta, akkor meg már ugye el is veszett a lopás nyújtotta előny, ráadásul akkor is rájönnek. Nem olyan egyszerű ez, amilyennek azt elképzeled. Arról nem beszélve, amit KTTech kolléga is mondott: az egy dolog, hogy tudod, hogy miből épül fel a másik gyártó TV-je, a másik dolog meg az, hogy van-e anyagi és szellemi kapacitásod olyan gyártósor kifejlesztésére, felépítésére és üzemeltetésére, amelyikkel le is gyártod mindezt. Ha meg sikerül is, akkor megint ott a védett szabadalom kérdésköre.
A Panasonic nem véletlenül csengetett annyi pénzt a Pioneer-nek a panelért. Egy rendkívül merész lépés volt, ugyanis sokan már 2005-ben a plazma halálhírét keltették, a Pioneer maga is kivonult a piacról, a Pana meg volt olyan bátor, hogy bevállalta ezt a nem kis rizikójú döntést és tőkeigényes beruházást, ami most hozza meg majd neki a gyümölcsét. Ezért kötheti fel a többi gyártó azt a bizonyos alsót, mert én őszintén szólva kötve hiszem, hogy ilyen áron tudnak majd olyan minőséget hozni, mint idén a Pana, mert ha csak a tavalyi modellek szintjét megüti az ideiekkel a tavalyinál már most láthatóan nyomottabb áron, akkor erősen nyert ügye van. Már tavaly is az volt.
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10540 üzenetére
A kutya ott szokott elásva lenni, hogy nem elég ismerni, meg is kell hozzá csinálni a megfelelő gyártástechnológiát...
Az eredeti Kuro technológia tényleg csak bizonyos típusokba került bele, de sok mindent átvettek, amit megkaptak a kisebb kategóriás készülékek is (nem véletlen szinte minden megjelenő készülékben a natív 2.000.000:1-es vagy jobb kontrasztarány).
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10538 üzenetére
Tippelhetek? A Pioneer technológiával (+ a saját K+F-el) min. 2-3 éves előnyre tett szert a Pana, és jópár olyan szabadalomra, amit nem hiszem, hogy olcsón átadnak a többi gyártónak (esetleg olyan szabadalmakat kérnek értük, amit pl. a Samsung nem szívesen adna át)... de ez csak az én véleményem. Ha az árversenyt nézzük, ott már a többi gyártó nyerő lehet.
(+az Olimpiák mindig megdobják a Panák eladásait, főleg, hogy gyakorlatilag csak Panasonic cuccokat lehet látni, a kivetítők, a hangrendszer, a kamerák nagyon nagy része mind Panasonic, illetve a fontosabb események Panasonic 3D kamerákkal lett rögzítve - többek közt a megnyitó is). -
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #10529 üzenetére
Én is szoktam nappal is tévézni - mondjuk az én Pana-mnak is laposak a kávái, nem domborúak, de már néztem az újabb Pana-k káváit is (olyanokat, mint amiről képet szúrtál be) és tény, hogy szerintem is szebb volt a régi, de nem nevezném vészesnek. Amúgy leginkább a Samsung kávájára hajaz ez az új Pana káva. A Samsung még ugye azt is megcsinálta, hogy pirosasra színezte a kávát és ráhúzta ezt a domború fényes plexit. Vannak ilyen gyártói extremitások: egyes új Toshiba LCD-k káváján például fehéren világít a Toshiba felirat.
Szerintem abszolút nem zavaró, hogy világosban tükrözi pl. a szoba színét. Továbbra is azt mondom, hogy nem a kávát nézi az ember, hanem a panelt, ilyen erővel arra is panaszkodhatnánk, hogy milyen zavaró a TV mögötti falszín. Amúgy meg nagy eséllyel a lapos kávásnál is ugyanúgy látszana az a fotós. Akit zavar, az ragassza le szigszalaggal.
Kíváncsi leszek, hogy ezen túlmenően milyen fogást lehet majd találni az új Pana plazmákon. Mondjuk számomra ez nem negatívum, pláne, ha a TV képességeit kell megítélni.
-
minas
aktív tag
válasz
PLaci58 #10515 üzenetére
Én a magam részéről borzasztóan rondának/gusztustalannak tartom a zongoralakkfekete fényes keretet. Minden fény tükröződik benne. Az egy dolog, hogy van néhány ilyen modell, de ma már szinte lehetetlen venni mattfekete kávást Már láttam átlátszó igénytelen plexihatásút is, ami az eleve ronda fényes fekete keretet tovább tetézte
Én a magam részéről szívesen szétrúgnám a v*l*agát annak, aki divatba hozta a fényes fekete keretet. -
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10520 üzenetére
Ha folyamatosan csinálná, lenne rá esély
De ha olyan kedve van, akkor 2 hétig semmi, ha olyan, akkor 2 órán belül 6x... és nem kapcsol ki teljesen, ez benne a legszebb, hanem csak szépen újraindul... Most ahogy visszahozták kb. 3 (használat szerinti) nappal később jelentkezett 1 alkalommal a hiba, másnap már ment a telefon... aztán jöttek is érte
a két srácnak az arcán olyan öröm volt, hogy na, megint cipelhették az 50"-t
Már rutinosan tudták az utat mondjuk...
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10515 üzenetére
Igen, hétfőn lesz 1 hete, hogy elvitték, ugyanaz a hiba, mint korábban volt (mondjuk egy ilyen megfoghatatlan hiba esetén nem is csodálkozom rajta, és koránt sem biztos, hogy az új panel jó volt...). De remélem most cserélik megint az A-PCB-t és a tápegységet is
(bár, ekkor még benne maradnak a panelmeghajtók
)
Mondjuk én Murphy kedvenc mintapéldánya vagyok, ami elromolhat az nálam el is romlik... a kollégáim az ilyen megfoghatatlan hibával rendelkező telefonokat régebben a kezembe adták és már elő is állt a hiba
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10448 üzenetére
Az adásba bele van kódolva a megfelelő arány. Már az MKV-nél is csak egy kapcsoló ez... egy DVD-t kódoltam át, kicsit benéztem, és az eredeti - torzított - 4:3-as arányban kódolta le a tömörítő (mert ott ugye az 1:2,35 arány is 720x576, és jó esetben nem fekete csíkokkal megoldva). Egyszerűen az MKV Toolnix-el átállítottam a képarányt, onnan a WD TV Live és a számítógép is megfelelő képaránnyal játszotta le (azaz 16:9-ben)
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10114 üzenetére
Nem keveri a marketing... Ténylegesen arról beszélnek, hogy minden képkocka közé 12 másikat tesznek, ezt nevezik Sub-Fieldeknek (ami tény és való hogy az, és 50x12 kép a neoPDP-nél az pont 600), és azt, hogy nem csak sokszor jelenít meg egy képkockát (mint régebben), hanem újakat számol nevezik IFC-nek (Intelligent Frame Creation)...
-
atom360
tag
válasz
PLaci58 #10082 üzenetére
kõszi a valaszt a beégéses kérdésemre.20 ora üzem kellett,hogy ghostika eltünjön.elég kiabranditó.még 2dolog: kb mennyi idö kell a vegleges beégéshez,pl konzolos játéknál,és ha megtõrtenne baj,az zavarná a képet?ugy értem àtlàtszana pl tv-zeskor.nagyon kõszi ha vàlasz kapnek,mert tetszik a tv.elõtte lcd-volt,a barinõm mar karog,hogy kár volt lecserelni.kõszi
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10093 üzenetére
Amit a prezentáció Sub Field Drive-nak hív, annak semmi köze a megjelenített alképek számához (tehát se az NTSC, sem a PAL bejövő frekijéhez). Pontosabban annyi köze van, hogy a megjelenített alkép ideje alatt kell lefutnia (ha az IFC 600 alképet készít, akkor 1/600s-nél kevesebb ideje van arra a TV-nek, hogy az SFD megtörténjen). Viszont a gyártók a Sub-Field Drive-on mást értenek, mint ez a prezentáció...
-
KTTech
veterán
válasz
PLaci58 #10088 üzenetére
Tudtommal csak az eltérő köztes képkockaszámban (amit a TV magának állít elő) van az eltérés NTSC illetve PAL jel esetén. NTSC-nél kevesebb plusz képkockára van szükség, PAL-nál többre, 24p-nél még többre...
Így jönnek ki a 400-600Hz-es SFD-k, amik általában kézenfogva járnak az IFC-vel, hogy ne csak ismételgesse a panel az adott képet, hanem próbáljon köztes mozgásfázisokat is kitalálni (600Hz-nél PAL esetén 12 képet szúr be, NTSC esetén 10-et).
-
minas
aktív tag
válasz
PLaci58 #9918 üzenetére
Hát az a helyzet, hogy még egyetlen "lapostévén" (értsd plazma, lcd) sem láttam normál analóg tévéadást olyan gyönyörűen, tűélesen megjeleníteni, mint az öregecske Sony Trinitronomon. Ahogy azt már említette valaki, a felbontás miatt eleve zajosabb a kép egy "laposon".
Ez tehát számomra továbbra is ténykérdés. Nem kell ehhez írást olvasnom, csupán a szememet használnom. Azért "húzom" a tv vásárlást, mert tudom, hogy - mivel nagyrészt sima tv adást nézek -, nem lesz olyan "szép" a képe, mint a jelenleginek. Hangsúlyozom, csakis "sima" tv adásról beszélek. Ma is voltam néhány helyen és direkt azokat néztem meg, ahol retekklub stb. ment. Háááát....gyengus. A crt-mhez képest. De ahogy azt már említettem, muszáj lassan cserélnem és ha már muszáj, bazinagyot akarok venni. 50"-ost. Abszolút a plazmát részesítem előnyben.
DM-Fan: kösz, majd ott fogok fülelni
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9935 üzenetére
Mostanra tisztán megfogalmazódott bennem, hogy egyértelműen innen-onnan összeollózott infókat és féligazságokat (de többnyire baromságokat) hordasz össze.
Ha a seggedet a földhöz vered, a G12-es panel akkor sem lesz 2007-es technológia. Ilyen erővel minden plazma legalább 12 éves technológia, mert már akkor gyártották. 2009-ben vehetted meg először, akkor miről beszélsz? A fejlesztése több, mint 10 éve zajlik, és?
Attól, hogy 2008-ban bejelentették a NeoPDP-t komolyan gondolod, hogy 2010-ben a 2008-as vagy 2009-es NeoPDP panel fog módosítás nélkül belekerülni a legújabb TV-be? Értem.
A G2 és G20 a Pana 2010-es modelljelölése, semmi köze a panelhez, ahogy a Kuro elnevezésnek sem, az a Pioneer termékcsalád neve. A soron következő Pana panel jelölése várhatóan a már megszokott számozás szerint G13 lesz (13. generáció=G13)
Ha nem tudnád, ez már tény, hogy a Panasonic alkalmazza a Kuro-kból átvett technólgiát. Biztos azért kajtatott azért a panelért, mert elavult szar, persze.
Az elektronikával kapcsolatos baromságodon meg sírva röhögtem. Pont a Pioneer főmérnöke nyilatkozta még 2007-ben, hogy ha 2008-ban felhagynak a plazmagyártással, akkor egyetlen dolgot nem adnak ki más gyártónak és az az elektronika, merthogy az felelős a Kuro termékcsalád képességeiért.
A személyeskedésről meg annyit, hogy jópár kommentedet tudnám idézni, amiben nyilvánvalóan kétségbe vontad a hozzáértésem (legutóbb a Trabantos poénod volt ilyen), de nem teszem, mert ilyen emberrel lehet vitatkozni, csak értelme nincs.
-
gg72
veterán
válasz
PLaci58 #9935 üzenetére
A technikai vitába nem akarok beleszólni, de azért az ilyen buta, hozzá nem értő fórumvigéc kijelentés erősen túlzás, ha visszaolvassuk a topicot és megnézzük, hogy DM-Fan mennyi használható tanácsot adott itt már sokaknak...
Azt meg mindenki úgyis maga dönti el ezek után, hogy mit vesz, de a lényeg, hogy plazmát gondolom elsősorban senki sem a fórumok elolvasása után vesz, hanem miután szeméyesen is meggyőződött annak képminőségéről. Én spec. már régen nem hiszek adatlapoknak és az állandó technikai újításoknak, amelyek gyakorlatilag arra kényszerítenének, hogy évente váltsak készüléket.
A Blu-ray Disc hivatalos rövidítése BD és nem pedig BR: Blu-ray Disc (also known as BD or Blu-Ray)
[link] -
DEW3yl
tag
válasz
PLaci58 #9936 üzenetére
Lehet számadatként kevés, de ha láttál volna, vagy nem ragaszkodnál az igazadhoz, akkor tudnád, hogy akármelyik Panán (2008-tól erre) úgy fel lehet húzni a kontrasztot és a fényerőt, hogy nem bírod nézni. Ha ez a célja, megteheti az ember, de akkor rengeteg részlet elvesződik.
Még senkitől se hallottam, vagy olvastam, hogy bárkinek is az lenne a gondja a tévéjével (legyen az LCD vagy plazma, bármelyik gyártótól), hogy nincs elég fényereje.
A kontraszthoz pedig visszatérve pedig a szorzás baromság, hiszen a fény esetében (akárcsak a hangnál) nem úgy vannak a szorzók, mint a matekben, hogy ha valami értéket elosztassz kettővel, megvan a fele. Exponenciális növekedések vannak. A kontraszt arányt pedig semmi értelme nincs boncolgatni, csak tájékoztató jellegű, mivel a legideálisabb (és értem ezalatt a suliban fizikaórán tanult ideális esetet - ami persze a természetben nem fordul elő) esetbeli értékeket tüntetik fel. Ahogyan a válaszidő is szürke-szürke pixel-ekre vonatkozik, ennél is gondolom 0:0:0 és 256:256:256 (RGB) színek között mérik, amely egyetlen anyagban sem jelentkezik, már csak azért sem, mivel ezeket kifilterezik a film utómunkái alatt, akárcsak a fotósok a kiégett színeket. -
DEW3yl
tag
válasz
PLaci58 #9935 üzenetére
Az új modellnevekkel még nem vagyok tisztában és az idei panelnévvel sem, de a G12-es 2007-es kötésed baromság.
2009-ig a G-k:
G10 - a panel neve, melyet a 2007-es modelévű tévékben alkalmaztak (pl. 42PY70)
G11 - a panel neve, melyet a 2008-as modelévű tévékben alkalmaztak (pl. 42PY80)
G12 - a panel neve, melyet a 2009-es modelévű tévékben alkalmaztak (pl. 42S10)
G10, G15 - televíziók, melyek 2009-es G12-es NeoPDP-vel (Neo Plasma Display Panel) rendelkeznek (pl. 42G10, 46G15)
A Pioneer-től megvette a teknológiát, melyet a saját termékeihez igazított és elnevezett NeoPDP-nek.
Egyébként a Kuro a Pioneer tévé és kijelzőcsaládjának a neve és nem a panelnek vagy ilyesminek. Akárcsak a Viera, Aquos, Bravia. A vezérlőcsippeket itt is Kuro-nak hívják, de alapjában véve egy eszmei tulajdon, nem pedig egy termék. Egyébként, hogy a Pioneer kilépésekor tulajdonában lévő teknikára azt mondani, hogy elavult, az elég alaptalan kijelentés. Szerintem - itt a fórumon is - rengetegen, akár álmukból felébresztve is elcserélnék a tévéjüket egy tavalyi Pio-ra (persze új állapot, hogy ne lehessen a garanciába belekötni).
A G12-es panel minimum 2007-es technológia. Így leírva ez baromság, mivel a G12 a 2009-es panel neve, igaz szegről-végről összeköthető a 2007-es panellel is (G10), hisz biztos nem tervezték újra az egészet az alapoktól. -
DEW3yl
tag
válasz
PLaci58 #9934 üzenetére
Úgy érzem én nem vagyok elfogult egyik gyártó iránt sem túlzottan - igaz a Pana, Pio és Sony közelebb állnak szívemhez, de amiatt, mivel termékeik mind külsőleg, mind belsőleg megfelelnek ízlésemnek.
Nekem 42-es FullHD-m van és meg vagyok elégedve vele, nem azt mondom, hogy nekem ez a legmegfelelőbb. Egy 58-65 inch-es az lenne a legmegfelelőbb, de arra nincs pénzem. Azt se mondom, hogy ma is ezt venném; nem is, mivel egy 50X10-est inkább, de már megvettem bő másfél éve. Ezzel együtt amit elvártam a tévémtől azt eddig kifogástalanul teljesítette.
A felbontást azért írtam a fontos dolgok közé, mivel ha valakinek nagyon sok 1080p-s anyaga van - vagy azt fog venni előreláthatólag -, akkor fontos, hogy legyen min megjelenítse minőségvesztés nélkül, és itt kapcsolódik be az 1:1 mapping - melyet igaz a HD-Ready 1080p szabvány kötelez, de régebben voltak 1920x1080-as felbontású panelek, melyek nem is fogadtak 1080p-s jelet és értelemszerűen nem is tudták megjeleníteni az ilyen filmeket -, mely 2 millió képpontnál már igen fontos, hisz nagyon el tudja rontani az összképet a rosszúl megjelenített felbontás. A 24p BD miatt fontos és ha nincs a tévében, már nem is érdekel, hogy mit tud, hisz ugranak a filmek. -
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #9935 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, szerintem is iszonyatos mértékű tudatlanságban szenvedsz, ami a plazmatévéket illeti!
Egyetlen megjegyzés: a Pioneer azért szállt ki a plazmagyártásból, mert hibás üzletpolitikájuk miatt nem volt nyereséges, túlzottan magas áron adták a tévéket. Ezt a Kuro hazai sajtóbemutatóján meg is jegyeztem, sajnos igazam lett.
Hogy mennyire nem csak a paneltől függ a végtermék minősége, azt az egyik Pioneer nagyfőnök válasza támasztja alá, amit egy sajtótájékoztatón adott, miután bejelentette, hogy a jövőben a Panasoniccal gyártatják a PDP-ket. Azt kérdezték tőle, nem tart-e attól, hogy a Panasonic komoly hasznot húz a Kuro panelek gyártási technológiájának, a nagy titkoknak megismeréséből. Elmagyarázta, hogy a tévéket alkotó többi elektronika legalább annyira fontos, mint a panel, egyik a másik nélkül nem sokat ér.Én meg azt kérem ki magamnak, hogy a topik leghozzáértőbb, leghasznosabb tagját becsméreld! Még ha kissé elfogult is a Panasonicok irányában.
-
DEW3yl
tag
válasz
PLaci58 #9929 üzenetére
Nem tudom miért kell a tévék esetében csupán az adatokra hagyatkozni. A tévé képét milliónyi tényező befolyásolja, többek között - óriási részben - a felhasználó elvárásai, addigi tapasztalatai. Egy 5 évvel ezelőtti LCD tulajnak például egy C10-es plazma (vagy akármilyen gyártó '09-es belépő modellje) is fantasztikus, de egy teszter (persze nem vagyok az) látja, hogy az csak egy alapmodell és mennyi lehetőség van még. Épp így akármilyen adatokat találsz a neten (azzal együtt, hogy helytállóak) ne hasonlíts már össze egy X10 ellenfelet egy G-s Panával. Messze nem egy súlycsoport.
Amikor vettél (venni fogsz) tévét tényleg érdekelt, hogy hány kandellával világít rád? Szerintem nem. Fontos a felbontás, 1:1 pixel mapping, valamint 24p támogatás és kb. ennyi a papírforma, a többi szemmel bírálható el, nem teknikai adatok alapján. Egyébként humoros a fényerő kontrasztal való brutálszorzata. A hangzatos nevek és "csemegék" pedig a gyönyörűen kivitelezett ábrák és fotók ellenére sem hatnak meg, ameddig nem látom, hogy az tényleg jól (általam jónak ítélt módon) müködik. A Panának is az Infinite Black-je - akkor végtelen, ha sötétebb, mint a tévé kávája, addig csak nagyon jó. Még a Pioneer - amely azért plazma téren valamit letett az asztalra - Pure AV módja, amely ott díszeleg a beépített szuperképességek listájának végén és annyi a dolga, hogy kikapcsolja az addig agyonajnározott hangzatos névvel ellátott cuccokat. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9929 üzenetére
Komolyan nem értem mit akarsz mondani, de nem is érdekes. Semmi valótlant nem említettem sehol, ellenben Te kapitális baromságokat írtál és még a panelszámozásokkal sem vagy tisztában (G12-es panel 2007-es, ugye?). Kit érdekel, hogy egy 2007-es modellhez képest 4x-es a fényerő-növekedés papíron? Most komolyan azt gondolod, hogy ezzel bármikor is szembesülni fogsz a valóságban? Attól lesz szar a 2007-es modell, hogy van nála korszerűbb? Ember, nem vagy ép. Mikor megveszel egy plazmát, már rég van nála újabb, igaz, még nincs sorozatgyártásban, csak a tervezőasztalon, meg laborban. Ilyen erővel akkor soha nem veszel TV-t.
Ugyanakkor saját magad ellen beszélsz, mert az általad ajánlott Samsung TV sokkal gyengébb tulajdonságokkal bír, mint amely Panát linkelgetsz. Akkor miért is ajánlod? Akkor rólad ilyen erővel nem mondható el, hogy Trabant 601-est ajánlgatsz? Szánalmas vagy, de ezt már múltkor is megállapítottam, nem is értem miért álltam le vitatkozni. Részemről befejeztem a parttalan vitát, inkább segítenék másoknak, ahogy eddig is, ha megengeded.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9924 üzenetére
Ennyit az utánaolvasásról. Szóval tudod én nem a szar marketing dumákból tájékozódom, meg olyan írásokból, amit egy hozzá nem értő ember tükörfordításban lefordított és feltöltött a cég hivatalos magyar honlapjára, hanem szaklapokból, meg a TV-k teszteléséből, illetve más teszterek fórumairól.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9924 üzenetére
Megint hülyeség hülyeség hátán, látszik, hogy csak alulról ugatod a témát és sebtiben innen-onnan szedsz infókat. Sehol nem írják, hogy a G12-es panel 2007-es, mivel hogy a 2007-es modellekben G10-es panel volt (példának okáért itt van a 2007-es slágermodell, a 42PV70, a 2008-asokban G11-es (példának okádnék a 42PY80-as, 2008-as fullHD modell) és a 2009-esekben G12-es (pl. 42G10). Jövőre pedig - akármilyen hihetetlen is - nem G2-es panel jön, ahogy írtad, hanem a 42G10 modell utódja lesz a 42G25 (ez nem a panel jelölése, hanem a konkrét típusé: itt meg is személheted).
Továbbá nem értem, hogy miért maszatolsz: miért kevered a NeoPDP panelt a sima PDP panelhez, mikor az 50X10Y sehol nem NeoPDP paneles, erről nem is beszéltünk. Még jó, hogy a csúcskategóriás TV-nek nagyobb a fényereje, mint a HD-Ready modellnek, amiben alapvetően eltérő panel van. Ettől már elavult lenne az 50X10Y, mert vele egyévben kijött a gyártótól egy nagyobb fényerejű, nem mellesleg nem is HD-Ready kategóriába tartozó plazma? Meg attól, hogy majd idén kijön (majd, mert még sehol nincs) egy olyan NeoPDP panel, aminek a fényereje még brutálisabb a tavalyi nem NeoPDP panelénél? Aha, értem. Szóval akkor mindenki dobja ki a tavalyi TV-jét, mert az elavult. Akik meg tavalyelőtti modellt néznek, azok kössék is fel magukat? Értem. ...és akkor az általad javasolt Samsung mi, ha nem elavult? Szóval szerinted inkább vegyen egy 2010-es belépő NeoPDP paneles TV-t 350+ eFt-ért (ami úgy 9 hónap múlva kb. 250 eFt lesz), ahelyett, hogy most megkapja a 2009-es top HD-Ready-t 200 eFt-ért? Értem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9920 üzenetére
Aha és a G12-es panel miért is 2007-es? A G12-es panel 2009-es. A 400 Hz miért is elavult? 2009-ben jelent meg először plazmatévében. Kevés fényerő? Miről beszélsz? Ha már nem vagy objektív, legalább baromságokat ne írj!
Ja, majd pont a 2010-ben megjelenő 3D opció miatt (ami kb. egyedül a Panasonic legmagasabb kategóriás plazmájában lesz benne) fog elavulni az összes 2009-es modell, ugye? A 3D korszak még legalább 3 évig tuti nem köszönt be otthonainkba, ebben biztos lehetsz.
Az a helyzet, hogy Te egyetlen Panasonic-ot sem mersz felelősséggel ajánlani, csak azért, mert egyszerűen felszívtad magad a márka ellen (és ellenem, mert én meg azt ajánlom). Erről szól a történet. Inkább javasolsz egy olyan Samsung-ot, ami még megfelelő pulldown-t sem feltétlen tud alkalmazni 24p lejátszásnál. Ez aztán felelős ajánlás.
-
szp1
addikt
válasz
PLaci58 #9905 üzenetére
A vakond védett és hasznos. Két módon lehet elriasztani : az elemes, hangot kiadó vakondriasztóval, amiből többet kell leszúrni a földbe, úgy 20-25 m2-enként egyet-egyet.
Ehhez türelem kell, mert eleinte még aktívabb lesz, de úgy 2-3 hét után megunja, és odébb áll. A másik durvább: a járatba WC illatosító tablettát kell rakni ( minél büdösebb, annál jobb ) és betaposni a lyukakat. Amerre akarod, hogy elmenjen azt a részt ki kell hagyni, így lehet menekülési útvonalat hagyni neki....
A lótetű ellen kitűnő irtószereket lehet kapni a "gazdaboltokban". -
pongó
csendes tag
válasz
PLaci58 #9644 üzenetére
Hát egy nap után nem sok tapasztalatom van, összességében nagyon tetszik, Jó a kép, előtte egy nappal láttam két 42-es LCD-t, nem is a legalját, a jégkorszak ment rajtuk, mindkettő 199e-Ft volt csapnivaló képpel, itthon kipróbáltam ugyanazzal a gyári lemezzel, ég és föld, nem vízfestékszerű, maszatos kép, sokkal szebb. És a hangja is tetszik, látszik hogy Mark Levison ott volt a hangzáskialakításánál. Remélem beválik az új készülék. Eddig egyébként Lg flatron 72 cm-es készüléket használtam. Az LCD kép egyáltalán nem tetszett, azért nem is váltottam, a plazmánál meg ott a beégési hajlam, ami úgy hallani mostanára csökkent. Amúgy Tv-t heti 2-3 órában nézek, ha van időm beteszek egy filmet. Egyébként a 8- éves flatronnak most sincs rossz képe..., persze más is, kicsi is. A plazma mérete elkelt, mert kb. 4 méterről nézzük. Kérdésem lenne: A régi tv áthelyezése miatt vinni kellene a Set top box készüléket is vele, kb. 9 méterre, ezt fúrás nélkül milyen vezeték nélküli megoldással lehetne megvalósítani? Üdv neked és mindenkinek.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9514 üzenetére
No comment! Szerintem akkor inkább Te olvasd el a tegnap ilyenkori bejegyzésedet és az én arra adott válaszomat! Ha már az elfogultságnál tartunk.
Nem tudom amúgy miről beszélsz, kissé szerintem üldözési mániás vagy, most aztán tényleg nem is volt szó semmilyen márkáról, pláne nem a Panasonic-ról, pusztán abban merészeltem állást foglalni, hogy a HDMI igenis HD interfész, a D-Sub pedig nem az. De biztos neked van igazad.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9507 üzenetére
Nálam is "bebuktad". Sehol nem mondtam olyat, hogy az analóg nem lehet jó. Természetesen nem egyből digitálisan született meg minden, ilyet sem mondtam, a demagógiád úgy látom nem ismer határokat.
De ha most felhozod példának a bakelit-lemezeket, egyszerűen kiröhöglek.
Az meg, hogy YPbPr-t használják HD-anyag átvitelére még nem jelenti azt, hogy HD interfész, igazából csak egy kényszermegoldás, az YPbPr is ugyanolyan analóg interfész, mint a D-Sub, ami ugyanolyan kényszermegoldás HD-átjátszáshoz. Igen combos sávszélesség-csökkenést szenved el ilyenkor a képjel.Mielőtt ennyire elkezdesz kötekedni inkább próbáld ki a csoda LG-den, hogy milyen képe lesz, ha D-Sub-on küldesz rá 1920x1080-at. Meg fogsz lepődni: nem olyan, mint HDMI-n.
Még a végén megmagyarázod, hogy egy HD-ben rögzített anyag azonos minőséget hoz egy D->A, analóg továbbítás, majd egy A->D konverziót követően, mint a D->D esetében. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9503 üzenetére
Bizony rosszul tudod, ne keverd a szezont a fazonnal! Attól, hogy a D-Sub tud egy bizonyos felbontásértéket (példának okáért az 1920x1080-at), még nem digitális az átjátszás. Történik ugyanis egy digitál/analóg konverzió, aminek következtében már veszteséggel számolhatsz, majd a jel analóg formában kerül továbbításra a TV felé, ami közben megintcsak összeszed némi interferenciát. Ezek után megy be a jel a TV analóg interfészébe, majd itt történik egy visszaalakítás, egy minőségileg jócskán leromlott anyagból, aminek következtében ugyebár a látottak sem igazán ugyanazok, mintha HDMI-n játszottad volna át az egészet. Szóval a felbontás nem minden, nem attól lesz valami HD, hanem attól, hogy a műsor a forrásanyagról veszteségmentesen jut el a megjelenítő eszközhöz, márpedig ez a D-Subnál erősen nem áll fönn. Ilyen erővel a nem HDMI-s STB-ok is iszonyat penge képet adnának, dehát ugye nem adnak.
Kb. ugyanaz, mintha egy lejátszót optikai kimeneten kötsz össze egy erősítővel, vagy 3x2 tyúkbéllel (sima RCA-val). Szól mind a kettő, csak egy kicsit máshogy, utóbbinál van egy fölös konverzió, aminek következtében már nem úgy szól, ahogy az a lemezen van.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
PLaci58 #9494 üzenetére
"Elvileg a scarton is mehet HD jel"
Hát, ez nem csak elvileg, de fogalmilag és gyakorlatilag is kizárt. Magad is írod, hogy a SCART analóg, tehát innentől kezdve nem mehet rajta HD-jel, ahogy a D-Sub-on sem. HD-jel HDMI-n megy.
A DA-átalakítókat (D-Sub -> DVI -> HDMI) meg messzire kerülje el, aki minőségi képet akar látni.
Le kell cserélni a lejátszót/VGA-t és kész, bármelyiket megkapja az ember már 20 eFt-ból is akár. Laptop? Hát, az szar ügy! Sokkal egyszerűbb, ha egy hálózati lejátszót vesz (pl. WD-TV Live) és minden probléma megoldódik és a laptop is maradhat.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sorozatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- PlayStation 5
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest