Hirdetés
Aktív témák
-
minas
aktív tag
Üdv.
Elképzelhető, hogy a közeljövőben tv-t kell vennem, mert hőn szeretett Sony CRT-m kezd gyanússá válni a vég eljövetelét illetően. Ha tehát szükséges lesz, a topik és egyéb információgyűjtésem alapján 50X10Y-t szándékozom venni. Viszont egy Pioneer asztali dvd felvevőm van, ami ugyan nem friss, de nem is őskövület. Viszont nincs rajta HDMI. Mivel érdemes jobb híján összekötni a két készüléket alkalomadtán. Gondolok itt: AV, S-video, komponens kimenet... ilyenek állnak rendelkezésre. Nyilván itt a dvd lejátszásban történő "minőségbeli" átvitel a cél (a korlátokon belül). Gondolom a tv adás esetén ez kevésbé érdekes, ugyanis a UPC direkt set-top boxán (ahonnan a Pioneer-be, majd onnan a tv-be utazik a jel) még ennyi sincs.
Továbbá ennél a tv-nél szükséges-e külön beltéri a földi digitális (MindigTV) adás vételéhez. Tudom, elvileg benne van, de azt nem, hogy a szolgáltató miatt (kártya) mégis kell-e külön? -
minas
aktív tag
Kérdezném attól, aki már volt a Panashopban (pl. Ferenc krt), hogy a tv-ket meg lehet nézni sima tv adással is? Hócipőm tele van, hogy mindenhol csak demo és hd adást nyomatnak a készülékeken. Nekem 50-60%-ban tv adás nézésére kell a tv, ezért fontos, hogy azt hogyan jeleníti meg. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy egyik sem lesz e tekintetben olyan jó, mint a crt-m. Pedig muszáj vennem lassan újat. Lehet, hogy megpróbálom kihúzni mégis a második félévig, hogy az újabbakból tudjak venni és lemondok a kinézett 50X10Y megvételéről.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Világos. Nem is az lett volna a lényeg, hogy miért nem olyan jó a kép a plazmán, mint a crt-n, ez sajnos ténykérdés. Hanem elképzelhető, hogy két plazma, vagy akár lcd és plazma tv között lehet különbség a sima tv adás megjelenítésében. Viszont ezt nem tudom megnézni ott, ahol csak a hd-t nyomják. Ezért érdekelt volna, hogy a Panashopnál van-e lehetőség több tv-t megnézni sima műsorral. Nekem UPC Direkt van, ez nem tudom, mennyire számít a minőségben (digitális, vagy analóg). Egyébként a földi digitális adások közül jön valami hd felbontásban? Vajon mikor sugározzák az adásokat (NGC, Discovery stb.) alapból nagy felbontásban? Most még csak extraként lehet néhányat elérni. Jól tudom?
Még valami: több bejegyzést olvastam a zúgó/zajos tápról. A készülék melyik részén kellene fülelni, merthogy nem otthon akarok rádöbbenni, hogy az enyém is ilyen? Az üzletekben a környezeti zajok miatt nyilván nem hallható a nézés távolságáról.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz PLaci58 #9918 üzenetére
Hát az a helyzet, hogy még egyetlen "lapostévén" (értsd plazma, lcd) sem láttam normál analóg tévéadást olyan gyönyörűen, tűélesen megjeleníteni, mint az öregecske Sony Trinitronomon. Ahogy azt már említette valaki, a felbontás miatt eleve zajosabb a kép egy "laposon".
Ez tehát számomra továbbra is ténykérdés. Nem kell ehhez írást olvasnom, csupán a szememet használnom. Azért "húzom" a tv vásárlást, mert tudom, hogy - mivel nagyrészt sima tv adást nézek -, nem lesz olyan "szép" a képe, mint a jelenleginek. Hangsúlyozom, csakis "sima" tv adásról beszélek. Ma is voltam néhány helyen és direkt azokat néztem meg, ahol retekklub stb. ment. Háááát....gyengus. A crt-mhez képest. De ahogy azt már említettem, muszáj lassan cserélnem és ha már muszáj, bazinagyot akarok venni. 50"-ost. Abszolút a plazmát részesítem előnyben.
DM-Fan: kösz, majd ott fogok fülelni
-
minas
aktív tag
Az enyém most 10 éves, akkor 160 ezerért vettem. Sose látott még szerelőt (kopp-kopp).
De nem is ez a lényeg, hanem, hogy valóban a plazma az, ami megközelíti azt a képet (analóg tv adás), tehát csakis plazmát tervezek és ráadásul csakis Panasonicot. Bár megfogadtam, hogy soha Panát, amikor ilyen faxom volt
Teaway: építő jellegű, értelmes hozzászólásokkal tudok mit kezdeni, de ilyenekkel nem sokat (#9957).
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #10341 üzenetére
Biztos már írva volt a fórumon, de meg tudnád mondani, hogy mikor várható az idei 2010-es Pana sorozat piacra kerülése? Ezeknél már minden új modellnél várható a Pio technológiájának megjelenése?
Az a helyzet, hogy amikor vettem tavalyelőtt a Pio felvevőmet, mégpedig a pio forgalmazójánál, akkor ott láttam pio plazmákat. Háááát... Olyat képet eddig még nemigen. Hát ezért várakozok mégis az újabb panákra. Számomra érdekes, hogy egy piacvezető minőséget gyártó miért szünteti be és adja el a gyártást/technológiát, minthogy esetleg olcsóbban elérhetővé tegye a termékét. Nyilván megvannak a racionális okai, de én mégis értetlenkedem. Valljuk be, kiváló volt a plazmájuk és horror is egyben (árban) más gyártókhoz képest. Szóval nekem fura.
Igaz az is, hogy pl. a felvevőmet ott vettem (jóval drágábban, mint a pana, lg és más gyártók hasonló termékei). Nálam ott és akkor leginkább a 3 év garancia döntött. Utólag azt mondom, megfelelt volna egy pana felvevő is. Nekem mindig megéri valamennyivel többet adni valamiért a hosszabb garanciális időért és nálam az is nagyon fontos szempont.[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #10347 üzenetére
Közben találtam rendelési lehetőségeket. Az árak is jók valóban.
Számomra is érdekes az 50"-nél a felbontás 1024-re csökkenése. Éppen ezért kíváncsian várom egy erre kiterjedő teszt eredményét. Pláne összehasonlításban az 1366-al.
Tudom nem vagy jós, de szted mikorra várható az OLED technológia komolyabb színrelépése, amely a plazma "bedőlését" jelentené? -
minas
aktív tag
DM-Fan: Azt szeretném tőled kérdezni, hogy mi különbséget jelent az, ha egy tv-nél a Natural Vision Filternél csak "pont" jelölés van, miszerint ilyen van benne, a másiknál "AR" jelzés van?
Gondolom itt a tükrözésmentesség paraméteréről van szó, de nem tudom, hogy miért változó a jelölés. A Panasonic honlapján néztem.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Én még tegnap is láttam 42G10E-t a csepeli madarasban 199 ezerért.
Mindazonáltal jó sokáig nézegettem a plazmákat és arra következtetésre jutottam, ha már lúd, legyen kövér. Azaz csakis 50"-ost (mégha HD Ready is), mint 42"-ost (mégha fullHD is).
Vagyis mondjuk inkább venném adott esetben az 50X10Y-ot hasonló árban, mint a 42G10E-t.Viszont valószínüleg nincs már a panashopban 50X10Y (márpedig én lehetőség szerint ott kívánok vásárolni az eddigiekben leírt korrekt hozzáállásuk miatt is), így valószínüleg a 2010-es "utódot" fogom venni. Azért előbb kivárom a kisebb felbontásból adódó esetleges tapasztalatokat. Nem igazán értem, miért kellett az 1366-ost 1024-re vinni. Biztos volt racionális oka.
-
minas
aktív tag
válasz PLaci58 #10515 üzenetére
Én a magam részéről borzasztóan rondának/gusztustalannak tartom a zongoralakkfekete fényes keretet. Minden fény tükröződik benne. Az egy dolog, hogy van néhány ilyen modell, de ma már szinte lehetetlen venni mattfekete kávást Már láttam átlátszó igénytelen plexihatásút is, ami az eleve ronda fényes fekete keretet tovább tetézte
Én a magam részéről szívesen szétrúgnám a v*l*agát annak, aki divatba hozta a fényes fekete keretet. -
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #10530 üzenetére
Tökéletesen egyetértek abban, hogy felesleges vitázni róla, hiszen egyéni ízlés kérdése és teljesen szubjektív. Ami pl. neked prémium minőség hatást hoz, az nekem olcsó gagyit.
Egyedül zongorában szép, de mobiltelefonban, tv-ben, digitális fényképezőben, kamerában stb. gáz. De legalább azoknál - és ez a lényeg - van választási lehetőség. Nem is akarom ragozni tovább, még annyit:A tükröződés nálam probléma (lesz), mert nemcsak este nézünk tévét, másrészt a nappalink - talán már írtam - benapozott, napfényes és világos, ezért is kell AR képernyős. Tehát hiába nézem a képernyőt, esetleg zavarni fog az ablak, az akvárium, vagy a világítás fénye a keretben,
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #10553 üzenetére
Megintcsak egyetértek a választás ilyetén metódusában. Egyértelműen nekem is fontosabbak a képmegjelenítési tulajdonságok, csak szomorú, hogy ehhez nem találok egy olyan külsőt, ami legalább ugyanilyen megelégedéssel tölt el. Na mindegy, választási lehetőségem nem sok van, úgyis kénytelen leszek megvenni ilyen kávával, hiába a fogadalom, miszerint ilyet sose fogok venni.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Elvileg valóban megoldás lenne, csakhogy kinéztem már a számomra fontos paraméterek alapján (ebbe az ár is beletartozik) az P50X20E-t. Ennek pedig pont nem olyan. Remélem az elkövetkezőkben a tesztek is megerősítik, hogy megfelelő lesz az igényeimnek. Szóval jó lesz, de legalább ronda
-
minas
aktív tag
válasz KTTech #10602 üzenetére
...de a fényes feketére ez többszörözötten igaz...
Néhány napig nálam volt - a tv mellé rakva - egy zongoralakkfekete lejátszó. "Zongorázni" lehet a különbséget, hogy azon mennyivel hamarabb és rondábban látszott a por. Summa summarum: a fényes fekete tetszhet, avagy nem, de hogy nem praktikus sok szempontból és nem tökéletes, az tény. Sajnos.[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
-
minas
aktív tag
-
minas
aktív tag
válasz kacsento #11443 üzenetére
???
Az 50X20 nemcsak a felbontásban lett gyengébb, hanem az AR is lemaradt?
Ez gáz. Ha így van, akkor kilőve mint kinézett modell. Viszont akkor nem is nagyon marad választási lehetőség 50"-ban 200 körül (amely összegre eséllyel csökkenne néhány hónap múlva).
Elvileg maradna a tavalyi 50X10Y, viszont alig találni és félek, hogy azok többnyire tápzajos darabok. Vagy LCD lesz a végén. Ha már úgyis csak 40-42".[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Ma volt szerencsém megnézni (sajna nem összehasonlítani) az 50X20E modellt. A felbontás csökkenése valószínüleg nem lesz jelentősebb probléma. Viszont tükörként is kiválóan használható
Mesterséges lámpafény kevésbé volt jelentős az üzletben, de enne ellenére világos volt (mint a nappalimban) Sötétebb, vagy közepesen sötétebb képeknél gyakorlatilag élvezhetőbb volt a magam látványa, mint az adásé. Viszont a lakkfekete keretet kicsit "megcirádázták", ami nem volt olyan borzalmas, sőt, mint a sima.
Köv. kérdésem: A Samsungnál a FilterBright opció hasonló, mint a Panánál az AR?
Úgy tűnik ezen fog eldölni a plazmavétel. Kínomban most már a Samukat is nézegetem.
Köv. kérdésem: Mi is a számottevő probléma (különbség) pl. a Samsung 50B450 esetében az 50X10 hez képest? Merthogy az 50X10Y már nem található (legalábbis ott, ahol megvenném bizalommal), Samsung még vehető jóformán.. Miután mindenképpen 46-50-52" méret kell (eldöntve hogy a 42-es kicsi), nem nagyon marad árban (max 200-220 e-ig) más.
Árban az ekkora LCD viszont több, mint amennyit szánok rá. Egyszrűen nem vagyok hajlandó többet adni egy TV-ért. Az esetek 99%-ában sima tvadást és dvd-t nézek. Esetleg majd földidigit.
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #11604 üzenetére
Sajnos az elhelyezés adott, nem tudom oda tenni, ahol kevésbé tükröződhet.
Legalább egy olyan nyavalyás AR lenne az x20e-ben, mint az elődjében. Azért az (ezt összehasonlítottam ma, mert volt 42x10y és mellette egy AR nélküli másik modell) komolyan meg tudná könnyíteni a döntésem. Nem értem, miért kell "visszafejlődni" adott tulajdonságokban. Viszont attól tartok érzékeny a szemem az akadásra, és ha jól gondolom ez már jelentkezhet a fökldi digitális hd adásoknál?
Az edigitalban - ha jól láttam a neten - már csak 220 az 50x20e.Igen, nézegettem ma 46-47-52" lcd-ket is. Hát árban jóval túl vannak a tűréshatáromon. Bár pl. a Philipsnek találtam egy teszteredményben jó modelljét ami árban is ilyesmi és 47".
De ezt egyrész élőben is kellene látni, másrészt ez másik topiktéma. Ki kéne veséznem ott ezt a márkát lcd témában.Bosszantó, hogy valami macera mindig közbejön. Vagy az ár, vagy az átmérő, vagy a tükrözés, vagy a felbontás hibádzik. Ha ez a nyomorult x20e legalább AR-es lenne, mindjárt könnyebb lenne az élet Ha a felbontása is maradt volna 1366, akkor pláne sirály lenne. Az ár már közelít az általam kívánatoshoz.
Haragszom a Panasonicra
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #11609 üzenetére
Azt nem kapok olyan helyen, ahol megvenném. Számomra himihumi cégeknél nem szoktam vásárolni.
Mindenesetre nem kapkodom el, utánanézek, hogy melyik új modellben van "tükrözésmentességretörekvő" réteg és meglátom - mégha full hd is - hová megy az ára év vége felé. Hátha olyan összegre, amire én is hajlandó leszek emelni a tűréshatárt... -
minas
aktív tag
Azért az érdekes, hogy miközben a 2010-es modellek (jónéhány modell) már kapható (és nem tegnaptól), ehhez képest a panasonic.hu-n sehol semmi. Őszintén szólva ez nekem igen-igen vérszegény teljesítmény. Lassan április közepén járunk. El tudja valaki képzelni, hogy egy bármilyen új autómodellt már bőven meg lehet venni a márkakereskedésekben, és csak utána lesz a magyarországi bemutató? Naneee....
Vagy hogy van ez? Nincsenek megnyugtató érzéseim ezzel a "töketlenkedéssel".Tudom-tudom: miért fontos ez, hiszen megvehetem őket, sőt rá lehet keresni a paraméterekre is...igaz. De mégis.
pl. az 50X10Y mellé is az "új" van odabiggyesztve, holott már szinte (sőt) kapni sem lehet. Vagy nekik nincs szakemberük, akinek némi köze van a reklámhoz, PR-hoz? Vagy csak tesznek rá?
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Sajnos nincs. Én is emiatt szomorkodom (vagy inkább bosszankodom)
Nagyon beneveznék egy X20E-re de csakazértsem fogok. Nekem ostobaságnak tűnik egy utódból kivenni egy paramétert, ami az elődben megvolt és jó volt. DM-Fan e témában már kifejtette az álláspontját, de ennek ellenére én "büntetendőnek" tartom az ilyen direkt "visszafejlesztést".
Szóval ha olyan helyiségben lenne a tévé, ahol esetleg lehet benne látni a világot (olyan szögből éri napfény, vagy mesterséges fényforrás), akkor lebeszéllek róla. Hacsak nem tükörként akarod használni. Annak kiváló.X10Y király lenne, ha lenne. Legalábbis 50-esben. 42-esben még van, tehát ha ez a méret megfelelő, akkor uccu Ha nekem elég lenne, akkor már meglenne.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
DM-Fan, peti85: kösz a fehomályosítást. Így mindjárt enyhült a rossz kedvem
Tényleg elkerülte a figyelmemet az X25, talán mert nem láttam a panashopban (vajon ők miért nem forgalmazzák, vagy csak még nem forgalmazzák?), mint új modellt.Akkor már csak a felbontás dilemmája marad, amire - remélem - teszt alapján DM-Fan hamarosan választ ad.
-
minas
aktív tag
válasz supertrezi #11833 üzenetére
Ez a venti dolog nekem új (valószínüleg nem voltam elég alapos), szóval érdekelne. Már a tápcirregés lehetőségétől is fázom, ne tetézzük ventizajjal is.
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #11865 üzenetére
Bárcsak túlmisztifikálásról lenne szó.
Hát lehet, hogy nem vagyunk normálisak, de sajnos azonban sokunknak ez tényleges probléma, ugyanis nem úgy áll a dolog, hogy választok egy napfény és lámpamentes helyet (mármint ami beletükröződhet).
Nálam konkrétan egyetlen helyre tudom tenni a tévét (a nappaliban), ebben pedig nappal minimum egy bazi nagy ablakot látok. Ráadásul több szögből néznénk/nézzük, így hol sok látszik belőle, hol mégtöbb. De az AR már megfelelő kompromisszum. Azt már az adás "felül tudja világítani". S noha az sem lcd tükrözésmentes, de az már közel sem olyan zavaró.
Tehát sajnos - ha nem is mindenkinél szerencsére - valós e témán a rágódás jogosultsága .
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Azt lehet tudni samsungéknál, hogy mikor jön a 2010-es modellcsalád, Vagy már azok fent vannak a magyar honlapon? Ha javítanának a szaggatott hd megjelenítésen, akkor bizony azon is erősen gondolkodnék. Ők mennyit garit adnak plazmára? Ha jól tudom a pana alapesetben kettő évet.
-
minas
aktív tag
DM-Fan:
Még mindig az Ar-en "tobzódok". Nem tudod, hogy az új S sorozatban benne van? Én nem látom a paraméterek között, de legalább már megjelentek a Panasonic weboldalán.Jó reggelt az ottaniaknak!
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #12150 üzenetére
OK. Amire viszont még sehol nem láttam infót, hogy az AR, az egy ki-, bekapcsolható "szoftveres" funkció, avagy egy fix "hardveres" megoldás, pl. a kijelző rétegeiben?
Egyébként ez a funkció a Samsungnál a FilterBright?
Ha igen, megkérdezném attól, akinek Samsungja van, vagy azokban járatosabb, hogy mi az igazság abban, hogy a B430/B530-nál nincs FilterBright, az 50-es sorozatnál (B450/B550) van. Ellentmondanak az információk, a márkabolt eladója által adott és a Samsung honlapon lévő infók között. Ha valakinek van B450-ese, vagy B530-asa, akkor attól kérnék információt erre vonatkozóan. Kösz előre is.
-
minas
aktív tag
Ma volt szerencsém ismét tvnéző körút keretében 2009-es és 2010-es Panasonic és Samsung plazmákat nézegetni egymás mellett is. Nyilván beállításbeli különbségek is lehettek, de nekem a Samsung egyes újabb modelljeinek képe sokkal jobban tetszett a Panánál. Igyekeztem hasonló "kategóriát" összevetni.
A tükrözésmentesség szintén a Samsungnál nekem jóval hatékonyabbnak is tűnik, pont két ilyen paraméterrel rendelkező készülék volt egymás mellett a két gyártótól. Nem tudom, hogy a már többször emlegetett hd megjelenítés HD tvadásnál is jelentkezik-e (gondolom igen), de én nem vettem észre különbséget (úgy látszik az én szememnem érzékeny)
Egyszóval a Samsung nálam lazán beelőzte a Panát. De ez persze szubjektív és nem a NeoPDP-s panelekről beszélek.
Pl. az 50S20E semmivel nem volt jobb képben, mint az 50C530. És ugyebár sok tízezer forint az árkülönbség, illetve az egy évvel több garancia (nálam ez is döntő szempont) is a Samsung javára szól..
Szóval minden elismerésem a Panáé, de én egyre inkább a Samsung felé húzok. -
minas
aktív tag
Talán számodra nem volt világos, de nem a neoPDP plazmárkról beszéltem.
Tudomásom szerint azokra volt/van akciószerűen 5 év garancia, a többire kettő alapesetben. A Samsungra három. Így értettem, hogy eggyel több. Amikor pedig 5 év garanciáról kezd el valaki szövegelni, talán célszerű lenne hozzátenni, hogy nem mindegyikre.
-
minas
aktív tag
Leját időlimit miatt kiegészítem a fentieket:
Az 5 év garancia - ha láttál is valahol S sorozatra - az egyenlőre nem hivatalos. Az, hogy egy-egy cég miért ír 5 év garanciát úgy a készülékhez, amiről jelenleg a Panasonic sem tud, nem tudom, de nem is érdekel. Ha a Panasonic megerősíti, akkor igen. Az mérvadó.
Miután vettem a fáradtságot és ma felhívtam a Panasonicot, ott megerősítették, hogy jelentleg NINCS! 5 év garanciakiterjesztés, de a közeljövőben (én már tudom mikor ) valószínüsíthető, sőt egyéb, nem NeoPDP modellekre is. De ez is akciószerű jelleggel lesz várhatóan. KTTech szerint is már van jelenleg, de én nem kívánnék hadakozni a Panasonic-kal., hogy most van, vagy nincs, miután megvettem. Majd ha ők hivatalosan közlik.
Lényeg a lényeg, jelenleg és általában helytálló az az állítás, hogy a Panasonicra 2 év, a Samsungra 3 év (2+1) garancia van. De nyugodtan verd a fejed a falba, ha jólesik
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Ha pedig valóban 5 év teljes körűre "emelik" a garanciát, akkor a mérleg nyelve ismért a Pana felé billen, ugyanis - ahogy azt írtam -, a garanciaidő számomra döntő lehet. És ez esetben az S20E szériát találtam számomra minden szempontból megfelelőnek.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #12379 üzenetére
Én, és sok más mint "mezei ügyfél" nyilvánvalóan a vevőszolgálathoz fordulok, más lehetőségem nagyon nincs. Az egy dolog, hogy az tud-e valamiről, vagy sem, kénytelen vagyok ráhagyatkozni sajnos.
Jelen pillanatban én nem látom az 5 év garanciára való tájékoztatást pl. ott, ahol megvenném a tévét. Ott pedig nem fogok venni, ami számomra nem bizonyos valamilyen szinten, hogy 3-4-5 év múlva is létezni fog. Pontosan: nem mindegy, hogy ki adja a garanciát és a fedezetet. Ilyen cég tőlem adhat rá élettartam garanciát is. Nem érdekel.
Gyenge tv....hmmm...kinek mi számít annak. Nekem, mint egyszerű tvnéző embernek talán más számít gyengének, mint neked. Lehet, hogy te egy 50C530-ast gyengébbnek tartasz, mint egy 50S20E-t. Én hajlandó vagyok (részben kényszerből) kompromisszumot kötni a hd-pulldown tárgykörében, a többtízezer forinttal kedvezőbb vételár fejében. Számomra semmivel nem volt jobb képe a Panának, mint a Samsungnak ugyanolyan körülmények között, márpedig ez a legfontosabb egy ilyen készülék megvételénél. A vételt ezen felül persze befolyásolhatják más tényezők is. (pl. garancia, egyéb szolgáltatások, megbízhatóság, szervízháttér stb.) Tehát eredeti verzió szerint nekem nem biztos, hogy megér alapgaranciális feltételek mellett kb. 40-50 ezer forint többletet a Pana. Nyilván 5 év garancia döntően megváltoztathatja a véleményem. Szóval nem pusztán a garancia miatt vennék - ahogy te mondtad - "gyengébb" tv-t.
KTTech: Mivel nem tudom, hogy te milyen minőségben vagy Panasonic "bennfentes", megköszönném, ha belinkelnéd, hol olvasható "hivatalosan" az általad idézett szöveg. Ha valóban helytálló az állítás, akkor természetesen elfogadom és örülök, hiszen 5 év garancia nagy fegyvertény.
-
minas
aktív tag
...Kizártnak tartom, hogy a 430-as Samsung képe akár megközelítse a Pana G20-at....
Írtam volna valahol ilyesmit e két készülékről? Tudtommal a 430-as egy HD Ready plazma, a másik meg egy full HD NeoPDP-s plazma. Ígyhát a megjegyzésed valóban rendkívüli éleslátást feltételez.
A garancia dologra meg térjünk vissza akkor, ha valaki alátámasztja a Panasonic hivatalos 5 éves garanciavállalását. Én olyan típus vagyok mindenben, aki alaposan utánaját bizonyos dolgoknak, hogy később a lehető legkisebb eséllyel érjen kellemetlen meglepetés.
Ha egy bolt akármennyi garanciárt ad elvileg (és a hivatalos forgalmazó partnereiként adnak kiterjesztett garanciát), azt nem tudom készpénznek venni, ameddig a forgalmazó meg nem erősíti, pláne, ha cáfolja. Ezért várok tehát "bizonyítékra". Ha meglesz, akkor elfogadom a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
...Ha egy bolt olyan garanciát ad, (pl. pánerurópai garancialevél) amit a márkaszervizben érvényesíthetsz, akkor nincs jelentősége annak, hogy a vásárlás másnapján megszűnik, becsődöl. ...
Ezzel kapcsolatban még annyi, hogy itt kevered a garanciát általában, meg az akciószerű, a forgalmazó (netán a gyártó) által hirdetett garanciakiterjesztést.
Az igaz, hogy az említett garancialevéllel tudod érvényesteni a szavatosságot a kereskedő eltűnésétől függetlenül, de abban akkor sem jelölhet meg mást, mint a forgalmazó "ajánlása". Jól néznénk ki, ha valaki adott kedvében rákarcolna a papírokra 10 év garit, aztán a Pana meg kénytelen "benyelni".
-
minas
aktív tag
válasz KTTech #12413 üzenetére
...Akkor megsúgom, hogy a Panasonic South-East Europe itthon a Panasonic atyaúristen, azaz a forgalmazó, a Panasonic magyarországi helytartója....
Ez kb olyan meglepő állítás, mint az, hogy a hold a föld körül kering. Röviden: tudom. És?
Azt hittem tudsz valamit belinkelni, ahol valóban olvasható - nevezzük hivatalos forrásnak - ez a dolog. Milyen butuska ez a Panasonic, hogy nem közli minden lehető helyen - de legalább a saját weboldalán -, hogy 5 év garanciát adunk minden plazma televízióra. Biztos nem akarnak eladni sokat. Majd talán az akció lejárta előtt, hátha más földi halandó, aki egyébként nem olvas videopart hírlevelet (valószínüleg ezekből sokkal több van), tudomást szerez róla.
Röviden, vagy hülyék dolgoznak a Panasonicnál, vagy az akció - még - nincs hivatalosan.
Már megbocsáss, de a fórum olvasgatása alapján téged komolyabbb embernek gondoltalak, sajnos számomra jelen pillanatban csupán bla-bla, amit leírtál.
Nem arról van szó, hogy mit hiszek, hanem arról, hogy éppen a Panasonicnál adták azt az információt, hogy MÉG nincs. Az említett május második fele már közelebb áll a valósághoz, erre szintén az információban utaltak. És nem vagyok az a madár típus, aki nagy örömében bevásárol, aztán meg kardozik ezzel-azzal, mert a papírküldözgetés után csak nem akar 5 év garanciám lenni.
Ne haragudj, de ha ez így megy a Panasonicnál, az igen vérszegény teljesítmény és igen rossz fényt vet a márkára. Attól tartok, ha a gyártó értesülne a magyar "helytartó és atyaúristen" (ezt azért muszály volt megmosolyognom) kvalitásairól, akkor nem osztana dícséretet.
Engedelmeddel, nem esek hasra a favorizált márkától, pusztán a neve miatt. Mint ahogy a másikétól sem. A hírnév nekem édeskevés.
Már az is önmagában szemöldökemelő, hogy ilyen kacifántosan kell a kiterjesztett garanciát intézni. De legyen.
...De ha ennyire nem hiszed, vegyél Samsungot, örülj a 2 év garanciának (mert a 3. év erősen korlátozott - hiszen csak az alkatrész árát állja a Samsung -, a munkadíj sokszor annyi (vagy megközelíti), mint amennyibe a cserélt alkatrész kerül, és még tiltakozni se lehet ellene)....
Azért azt ne feledjük, hogy alapesetben a Panasonic meg kettőt ad(ott) és slussz. Még +1 erősen korlátozottat sem.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Igazad van. Elírtam, noha én is igyekszem helyesen írni.
KTTech: tényleg nem akarom ezt a "vitát" tovább folytatni, de az ominózus hírlvélről egy szóval sem írtam, hogy smafu. Csupán annyit és azzal összefüggésben, hogy sajnálatos egyrészt, hogy a pana a saját oldalán erről egy árva kukkot sem szól, másrészt a hírlevelet valószínüleg nagyon kevesen olvassák, akik potenciális vevők lehetnének, vagyis a pana üzletpolitikája e tekintetben egyhén szólva halovány. Ha ez igazán megfelelő módon lenne promotálva, akkor még többet adhatnának el, arról nem is beszélve, hogy kétség sem merülhetne fel a dologban.
[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Azért próbaképpen, mint a legtöbb "vevőjelölt", beírtam a gugliba azt, hogy panasonic plazma tv, ill. néhány konkrét pana modellt. Az első 20-30 találatban nem leltem olyan helyre, ahol szó esne 5 év garanciáról (persze ez változik folyamatosan az indexelés során). A BBéci által linkelt oldalra előbb-utóbb rátalálhat valaki, ha elszántan keres, de valljuk be, a kíváncsiskodók nem szoktak 5-6-10 indexoldal találatait egyesével végigbogarászni. A videopart sem írja a webáruházában a termékek mellé - akár kiemelve - ezt (vagy könnyebben szembeszökő módon bárhol a weboldalukon), pedig ez lenne az alap. Ezt nem vitaalapként írtam, csupán ezirányú tapasztalatom jeleztem.
-
minas
aktív tag
válasz DM-Fan #12450 üzenetére
A bejegyzésedből sajnos számomra valamiféle "szerecsenmosdatás" jön le.
Akkor ezek szerint minden OK, ez így rendben van. Attól tartok sokan még mindig fordítva ülnek a lovon. Az ügyfél van a kereskedőért/forgalmazóért és nem fordítva. Attól tartok te nem vagy érintett a magánszférában az "eladói" oldalon tulajdonosi minőségben.
A Panasonic-ot már "elviszi a neve", de hidd el, ha én, vagy más kisebb vállalkozás, aki így állna az ügyfélhez, az manapság hamar lehúzhatná a rolót.Őszintén szólva - bár nyilvánvalóan senkit nem érdekel - elég keserű lett a szájízem a Panasonic tekintetében.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest