Hirdetés
- Autós kamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
minas
aktív tag
Jó rég jártam erre.
Helyzetjelentés: a 46G10-esemnél sok-sok óra üzemidő után nem vettem észre szemöldökemelő mértékű feketeromlást. Továbbra is teljes megelégedésemre szolgál (kopp-kopp) -
minas
aktív tag
válasz
Meiser #18142 üzenetére
Én a látszerésznél szerzett mikroszálas szemüvegtörlővel takarítom. Igaz nem egy lepedőnyi darab, de kiváló. Nekem van jópár, merthogy szemüvegekkel is rendelkezem
.
Ja és ez a panel tisztítására is kiválóan alkalmas. Vegyszert nem használok, maximum lehelek és törlök, ha a kölykök valamelyikének ott találna lenni az ujjlenyomata. -
minas
aktív tag
válasz
Gabor970 #17507 üzenetére
Kösz, értem. Csupán az a probléma, hogy a notimon VGA kimenet van, tehát ahhoz kellene még plusz konverter, ahogy az előbbiekben írták.
Reméltem, hogy amennyiben veszek egy a jelenlegivel megegyező képarányú monitort, ami nagyobb átmérőjű, akkor tudom majd probléma nélkül használni a jelenlegi felbontást nagyobb felületen, ezzel pedig a hangyányi betűket végre olvashatóbbá tudom tenni.
Ahogy a 4:3-as 17" monitoromat sokszor inkább 800x600-on használom, mert a nagyobbnál megint előáll az "erőlködnöm kell, hogy lássam" állapot. A szemüvegem pedig jó
-
minas
aktív tag
Azaz? Pl. keressek full hd-hez közelítő felbontást? Jól értem?
Egy a lényeg, kellene egy nagyobb monitor, amin nagypapi is el tudja olvasni a betűket. Ha ez megoldható 19"-os monitorral, akkor abból milyen felbontásút vegyek? Nekem ez a felbontás dolog monitornál (átlóval összefüggésben) kicsit 'macerás"
-
minas
aktív tag
Arról lenne szó, hogy a notimat kiegészíteném egy monitorral (ezért is off itt a plazma topikban), vagyis a jelenleg használt felbontást (1280x800) szeretném egy nagyobb 19", vagy 22"-os monitoron nézni. Gyengül a szemem és a mostani átmérő és felbontásnál kifolyik hosszabb munka után.
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #17478 üzenetére
Akkor felejtve.
Viszont lenne egy másik (OFF) kérdésem felbontással kapcsolatban, ha már ide írogatok.
A laptopom 15,4" méretű (16:10 képarány) és 1280x800-as a használt felbontás. Ha vennék egy hasonló 16:10-es képarányú 19" (1440x900) vagy 22" (1680x1050) monitort, akkor azokon is tudom majd elvileg használni a mostani (1208x800) felbontást? Mint ahogy 4:3 monitorokon a 800x600, 1024x768 stb. felbontást? -
minas
aktív tag
Megérdemelni megérdemelne, csakhogy a laptopomon VGA lehetőség van és mivel egyébként tökéletesen elégedett vagyok a géppel, nem kívánom a közeljövőben lecserélni.
Szóval hogyan tudom összekötni a VGA kimenetet pl. a tv HDMI-jével? Van ilyen átalakító? Vagy van egyébként értelme, működik?
-
minas
aktív tag
Nos megérkezett az 5 éves garanciapapír, tehát visszavonom az összes, ezzel összefüggő negatív hangú bejegyzésemet.
-
minas
aktív tag
Időnként bedobom a kérdést:
Kapott már valaki papírt a kiterjesztett garanciáról azok közül, akik májusban, de még 21.-e előtt vásároltak Pana plazmát?
Pillanatnyilag nagyon úgy tűnik, hogy a szakik (DM-Fan, KTTech és BBéci) voltak mégis rossz információ birtokában. Szóval nem én haladtam rossz irányba az autópályán, hanem mindenki más
-
minas
aktív tag
Ez is érdekes dolog, mert csak azt (annak a termékét, pontosabban illegális másolatát, hamisítványát) üldözik, akik fizetnek a szerzői/márka jogvédelemért az ebben érdekelt nyominger jogvédő bandáknak.
Van olyan, hogy hivatalból "üldözni kell" pl. az adidast (hamísítványokat), aztán amikor a cég nem akaródzik éppen fizetni a jogvédelemért, akkor azt ki kell húzni az "üldözendők" listából. De ugyanez van a szoftverekkel és filmanyagokkal. Ha az xy szofvercég/filmforgamazó/jogtulajdonos nem fizet ezért, akkor a jogvédő és a rendőrség le se sz*rja.
Már rég rá kellett volna jönnie a sok érintettnek, ha hivatalosan és kedvező áron le lehetne tölteni ilyesmit, nem virágozna így a warez. A jövő a net és az onnan való hozzáférés. A fizikai adathordozók ideje lejárt. -
minas
aktív tag
Mellette a sorban vannak a számok (több-kevesebb részből állnak) itt tölthetők le, egyszerre csak egy. És rar-ba vannak tömörítve, utána ki kell csomagolni. Ha tehát rákattintasz a számokra, az új oldalon a DONATE gomb alatt néhány centivel van a >>download<< link. Kicsit "elsikkadós", én is sasoltam, mire megláttam a többi sor között.
Én már kb. 70 db letöltött demofilm körül járok, van néhány közülük, ami tényleg brutál látványos.
-
minas
aktív tag
válasz
Tysolt #15822 üzenetére
Az optimális beállítások - ha jó tudom - nagyban függnek a forrástól. Vagyis nem feltétlenül igaz, hogy ami másnak optimális, az neked is az lesz. Ezért kell - ha lehet - magadnak beállítani a már linkelt helyről letöltött segédlettel.
Egyébként ITT is van egy - igaz teljesen alap - de szintén használható hd beállításhoz alkalmas és letölthető anyag. (Az "Other" címszó alatt "INHD Home Theater Tune Up") Kb. az oldalon középtájnál. Ehhez persze az is kell, hogy a tv SD kártyáról, vagy külön médiapléjerről fogadja az m2ts fájlfomátumot. -
minas
aktív tag
válasz
Dorian #15813 üzenetére
Ha később lesznek tapasztalataid, jó lenne, ha megosztanád itt a fórumban. Engem különösen érdekelne.
Icee79: Még el sem kezdték?????!!! Hát mit mondjak.........nem ismételném meg az "angolos" kifejezést, de azt gondolom. Ha rajtuk múlna a Panasonic minősége, akkor a józsefvárosi piacon fellelhető termékek minőségét sem ütné meg.
-
minas
aktív tag
válasz
willi100 #15759 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a netes regisztrációval egyidejűleg lehetett (kellett) feltölteni ugyanazon felületen a garjegy és számla másolatát (pl. pdf-ben). Nekem nem volt külön regisztráció, meg külön e-mailes doksibeküldés.
Mindenesetre az, hogy több mint egy hónap nem elég ilyesmit megcsinálni (ha egyáltalán), az a magyar forgalmazó szégyene és impotens szervezettségét bizonyítja. Mindig rácsodálkozom, hogy ilyen cégek hogy képesek hosszú távon prosperálni. Na ez nem is nekik köszönhető, hanem a csupán a márkanévnek. -
minas
aktív tag
Kérdezném, hogy aki már megkapta postán a kiterjesztett garanciáról kiállított sajtpapírt, az hogyan regisztrált? Interneten, vagy telefonon, esetleg postán küldte be a doksikat?
zozy84: Tökmindegy szinte, hogy milyen külső hdd-t veszel. A kapacitása legyen neked megfelelő, ha esetleg a hordozhatósága lényeges, akkor azt érdemes figyelembe venni, nyilván az árat és a garanciát is, esetleg a számodra jobban csengő nevet. Én WD MyBook-ot használok (én a WD hdd-ket kedvelem jobban és abban természetesen az van. Az ugyan csak 600valahány gigás, de sztem a másfél terást is simán kezeli a Playon. A Verbatim nem tudom milyen wincsit tesz bele.
Én használtam, használok seagate, hitachi, samsung hdd-ket is a wd-k mellett, sose volt bajom egyikkel sem. -
minas
aktív tag
válasz
Dorian #15302 üzenetére
A tavalyi B530 és B550 között pl. a csatlakozások mennyisége volt a fő különbség. Nekem azt mondták - éppen egy samsungos - hogy szerinte árban nem ér többet az 550-es a különbségek miatt, legfeljebb, ha valakinek kifejezetten szüksége van pl. több hdmi-re. Valószínüsíthetően most sincs paraméterekben akkora különbség a két C-s modell között, mint amennyit az árkülönbség indokolna.
Talán érdemes a nemzetközi Samsung oldalon is összehasonlítást végezni - ha mód van rá -, mert a magyaron csupán néhány paraméter szerepel az összahasonlító táblázatban. Ahogy azt írtam, én az összes Samsung közül a C530-ast találtam a számomra befutónak, ugyanis 200-220 körüli összegnél többet kiadni egy tévéért (nyilván nem vagyunk egyformák) semmi értelmét nem látom. Ehhez képest viszont a képátmérőt igen fontosnak tartom (tartottam előzetesen is és tartom immár tapasztalat birtokában), vagyis a lehető legnagyobbat preferálom (persze ami az összegen belül elérhető, de bizony egy 50-es is elérhető a jelek szerint).
Nyilván bizonyos körülmények némileg módosíthatnak az előzetes elképzelésen (pl. akciók, kiterjesztett garancia). Legalábbis az esetemben.
Egyébként az említett árkategóriában még igen jó lehet az 50S10, igaz, az 2009-es. -
minas
aktív tag
válasz
Dorian #15298 üzenetére
Érdemes - ha lehetőség van rá - elmenni egy Samsung (és Pana ) mintaboltba saját szemmel megnézni a kérdéses modelleket.
Én, ha ma kellene tévét vennem (és nem tekintjük a Pana 5 éves gariakcióját), nagy valószínüséggel 2010-es modellt, éspedig a Samsung 50C530-at venném. Ezt a modellt több helyen látva is a legjobbnak találtam ár-érték-képminőség tekintetében. Akkor 260 körül járt, látom, ma már 215-220-ért meg lehet kapni. Ez sztem baromi jó. Persze ez szubjektív.
Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a mostanival (G10) elégedetlen lennék, sőt. -
minas
aktív tag
OK. az erősítőből még "lógott" a minőségi kábel, ami a deckbe ment (tape kimenet) anno eredetileg. A decket már rég nem használom (a JVC torony része) kazetta híján, a szekrényben pihenget vagy 2 éve
Na most a szabad véget bedugtam a pléjerbe. És működik
Ismét csak megállapítani tudom, hogy a Playon kafa kis kütyü. (Ahogy láttam a WD Live-on is van kompozit kimenet egyébként)
DM-Fan: a régebben említett, plazma képernyőjén a jobboldali harmadban lévő függőleges sötét 10 cm körüli sáv azóta is megvan. Fixen áll, nem mozdul vagy úszik oldalirányban. Csak üres (adás nélküli) képernyőn látható, illetve nagyon sötét jeleneteknél, ha egyébként szürke/sötétszürke a háttér.
Nem hiszem, hogy földhurok. Egy aljzatból megy minden cucc (dvd, tv, hifi...) Sztem ez valami "gyári" panelprobléma lehet, de mivel nézéskor az esetek 1%-ában látható, nem nagyon zavar. Persze nem lenne rossz tudni az okát csak úgy. -
minas
aktív tag
Megint offolnék:
A mediaplayert erősítőre kötném. Ugyebár a pléjeren van optikai kimenet (ilyet még nem is láttam, olyan billenős "kisajtó" van rajta), az erősítőmön meg (régi JVC) jobb-bal csatorna (rca jellegű) bemenet (még van szabad pl. phono, deck stb.). Van ilyen kábel, aminek az egyik vége ilyen, a másik olyan? Illetve ha hdmi-vel van a tv-hez köztve a lejátszó, attól még hang fog kimenni az optikain?
-
minas
aktív tag
válasz
KTTech #15182 üzenetére
Persze, lehet egyet nem érteni. Ettől függetlenül - ha neked nem is - másnak pl. fontos lehet egy normál méretű és "teljesértékű" távirányító is. Én az elsődleges tesztek alapján "zártam ki" a Live-ot, ahol azért nem volt akkora sikere. Nyilván - mivel ez régebben, a megjelenés után volt -, azóta "helyrerakták" fw-rel. Ezt is rengetegen használják megelégedéssel, természetesen tökéletesen megfelelhet a kívánt célra. Én nem "védem" az enyémet, csupán elmondom, hogy azon célra, amire nekem kell, tökéletes. Nyilván másnak más paraméterek (torrent, youtube stb.) fontosak a döntésben. Mondjuk azon már mosolyogni szoktam, amikor - nem itt - lefikáznak egy médiapléjert, vagy csalódnak benne, mert nem jön ki olyan fw, ami "kávéfőzésre is alkalmassá teszi". A hangerőszabályozás csupán egy kiemelt példa volt, a tesztelők is többnyire hiányolták, nomeg valakinek nem erősítőn keresztül fog menni pl. Ennek megfelelően, mivel másnak más lehet a "konfigurációja", közel sem biztos, hogy ami neked, vagy nekem jó, az másnak is az. Ezért nem értem ezt a kicsit az "ez a jó" alaphangot. De ezt már megszoktam itt a Pana tévék kapcsán is.
Mondom: neked ez, nekem az. Más meg eldönti az olvasottak alapján, hogy melyikkel "próbálkozik be". -
minas
aktív tag
válasz
zozy84 #15176 üzenetére
A Play!On HD Mini (ami nekem is van) nem fogad közvetlenül kártyát. Csak külső, usb-n csatlakoztatott eszközről (hdd, pendrájv, kártyaolvasó) tudsz anyagot futtani rajta (meg hálózaton).
A WD Live is biztosan jó, valamicskét erősebb a hardvere (bár nem tudom, hogy ez ugyan ilyen közvetlen lejátszásnál milyen látható pluszt jelenthet). Viszont ennek ellenére nekem valamiért szimpatikusabb volt a Playon (szubjektív). Annak a távirányítója is nekem szimpibb (ha jól tudom a wd-nél nincs pl.hangerőszabályozás rajta, amit nemcsak én, de tesztelők is hiányolnak), a méret, a forma, a gombok stb., illetve volt a pakkban egy jó minősígű HDMI kábel is. Én WD MyBook-ot használok hordozóként. Azért - bár nekem kisebb van - 1-1,5 TB már elég komoly tárkapacitást jelent. Nyilván mindenkinek tekintettel kell lenni arra, hog mennyi anyagot kíván "gyűjtögetni". Én csak a legjobbakat tartom meg, a többi 1-2 nézés után "dilit". Szóval amire nekem kellett, azt eddig kiválóan teljesítette.
És hogy ON is legyek: Szinte moziszerű áll-leesős a plazmán egy full hd anyag. Azt kell mondjam, - egyenlőre - nem tud ebben egy lcd győzni.
-
minas
aktív tag
válasz
zozy84 #15120 üzenetére
A mini azt hiszem - egyenlőre megfelelő fw híján - nem tud torrentezni, de lehet, hogy tévedek. Engem ez a funkció nem érdekel, ezért nem veséztem ki.
Link beillesztése: beírod a kívánt (bármilyen) szöveget, kijelölöd a linkelni kívánt részt, majd alul a link gombra kattintva kijön egy ablak, ahová beilleszted a hivatkozást (http.....), végül OK.
-
minas
aktív tag
válasz
zozy84 #15114 üzenetére
Mindegyik jó sztem, legalábbis ahogy utánaolvastam általános, illetve a saját fórumaikon.
Én ma vettem 30e alatt a Play!On HD Minit (nekem nem kellett bele pl. se hdd, se aktív hűtés, ezért elég volt ez is).
Ma egész nap ezzel néztem videofájlokat. Nekem tökéletesen megfelel az eddigi tapasztalatok alapján, elégedett vagyok vele. Ahogy más a WD-vel, vagy Asussal általában. Az általam olvasottak alapján többen váltottak WD HD (Live)-ról Ryan-ra, mint fordítva. Az Asuson gondolkodtam még, de kevesebb a csatlakozása, illetve nincs hozzá - tudomáspm szerint - hdmi kábel és a távkütyüje is "gyengusabb". Ehhez egy bazi jó hdmi járt és a távirányítója is "maximálisan teljesértékű". A WD-t kevésbé preferáltam egy-két teszt alapján, így annak nem olvastam annyira tovább és utána.
De van itt, akinek ilyen van (pl. KTTech). -
minas
aktív tag
válasz
KTTech #15059 üzenetére
Kösz. Eddig az antenna tökéletesen teljesített, vagyis csak tegnap óta kezdett a jel kimaradozni. Ezek szerint mégsem lesz maradéktalanul jó az erősítős "lepke"?
Az az érzésem, mintha a meleggel (is) függne össze a dolog, bár reggel 8 után is előfordul, amikor még nincs kánikula.
Egyébként "szinte" tiszta rálátása van a Széchenyi-hegyi adóra.Tehát amikor "nincs jel", akkor nyilván nem látni semmit, viszont amikor van, akkor tökéletes a kép. Az is előfordul hogy pillanatokra bekockásodik (és álétalában "nincs jel" a vége. Ahogy azt írtam, a tévé menüjében a jelminőség sáv le-fel ugrándozik. A jelerősség fixen 10-es.
Más: A tévén egyébként ez a pulldown dolog (aminek a folyamatos hd lejátszásban van szerepe) alapból üzemel, vagy pl. állítani is lehet/kell ezügyben valamit? (1080 stb.)
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #14996 üzenetére
Na ma is csinálja, szinte 5-10 másodpercenként megy el a jel DVB-T-n és így cikázik a jelminőség sáv is le-fel. Érdekes, hogy tegnap este ritkult és a végén "elmúlt", vagyis rendesen működött.
Na megvan a Play!On HD Mini. Aztamindenit! Eddig még le van esve az állam.....Nagyfelbontású filmeknél - amibe eddig belenéztem.....páratlan
-
minas
aktív tag
válasz
KTTech #14986 üzenetére
Én holnap megyek a Playon!HD-ért. Kíváncsi vagyok hogy fog szuperálni a g10-el együttműködve.
Más és off: eddig minden rendben volt, néhány napja a dvb-t adásoknál folyamatosan ingadozik a jelminőség (jelerősség maxon) és ennek megfelelően meg-megszakadozik az adás "nincs jel" szöveggel.
Ez antennaprobléma, vagy az adással sz**akodnak? Az antenna évek óta működik (az analóg jó is), nem hinném, hogy hirtelen be akar krepálni. Vagy a tv vevője???? -
minas
aktív tag
válasz
Devil Smile #14908 üzenetére
Tényleg az 5 év lényeg. Ettől függetlenül igénytelenség egy ilyen cégtől egy ilyen papír, ha tényleg ennyi. Viszont az akkor megintcsak kérdés, hogy mi a túrót tudnak vakerálni majd egy hónapig egy sajtcetlin. Sajnos folyamatosan azzal szembesülök, hogy ez a cég érdemtelenül forgalmazhatja ezt a márkát. Baromira kíváncsi lennék, ha kapna egynéhány levelet ezzel kapcsolatban Osakában Fumio Ohtsubo Úr (vagy más illetékes vezér), akkor történne-e valami.
-
minas
aktív tag
válasz
Devil Smile #14891 üzenetére
Ez érdekes. Én május 22.-én és semmi. Tehát vagy tényleg nem fognak adni májusi, de 21.-e előtt vásároltakra 5 évet, vagy szimplán - ahogy eddig is gondoltam - fejetlenség van ott. Ki regelt május 22-25 között és kapta már meg a papírt?
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #14700 üzenetére
Én nem vagyok akkora spiller, hogy egy nemzetség és ip címből meg tudjam állapítani, hogy valójában kik állnak mögötte.
Egyetlen olyan legális és letölthető filmtartalmat nem tudok (talán ügyetlenségből), ami az elvileg filmet is egyes formátumban lejátszó pl. 46G10-esem megjelentíthető lenne. Ennyit pedig a támogatásról.
Ahogy azt mondtam, semmi esély arra - de nem is baj - hogy egyetértsünk. Én "kénytelen" vagyok továbblátni az egyszerű vásárlói/felhasználói oldalnál. Ebből adódhat a véleménykülönbség. Sajnos nem tudsz azon álláspontomban megingatni, hogy nem felesleges és értelmetlen a tévét médialejátszó funkcióval "extrázni". -
minas
aktív tag
válasz
#09634560 #14693 üzenetére
Ezzel a bejegyzéssel nem tudom mire akartál kilyukadni. Amit leírtál. Igen. És?
Hogy jön ez össze azzal, hogy a tévébe lesz, lehetne médialejátszó? Mindenesetre azzal a véleménnyel, hogy mi a fenének bele....én úgy vagyok, hogy szerencsére nem ti ültök azokban a pozíciókban, ahol ebben dönthetnek. Ez is rendjén van. Nem lehet mindenki vezérigazgató, pl. buszvezető és kőműves is kell, ugyanúgy nélkülözhetetlenek. -
minas
aktív tag
válasz
#09634560 #14689 üzenetére
Megnyugodtam, bizony nem trafáltam mellé. Bár ezt leírtam az egyik előző hozzászólásomban, te csak a saját vásárlói szemszögedből, a saját egyéni igényeidnek megfelelően tudsz dönteni, ellenben egy eladói/gyártói/tulajdonosi/vezetői szemszög kiterjed - mert ki kell terjednie - minden egyes, így a hozzád hasonló és tőled eltérő igényre is.
Vagyis a Te (Ti) szemszögetek szerint bőven elég lenne egy modell, ami éppen nektek megfelel. Az üzlet nem erről szól. De azt hiszem sok értelme nincs magyarázni.... -
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #14686 üzenetére
Hát nem tudom.....azért ha már torrenteztél, akkor nem kell nagy éleslátás ahhoz, hogy lásd: a letöltök többsége bizony "nyugati" és nem több a "fejlődő országbeli".
Ha pedig eljő a legális letöltések kora, akkor a médialejátszó ugyanúgy megállja a helyét, mint most, hacsak nem kitalálnak valami újabb - jelenleg kevésbé ismert - technológiát. Én előre borítékolom, hogy ezek előbb-utóbb használható módon bekerünek a tévékészülékekbe is, attól függetlenül, hogy most néhányan ezt badarságnak tartják.. -
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #14683 üzenetére
Na itt a kulcsmondat:
"Amúgy sem mérvadó, hogy a tömegek mit választanak, ha neked más az igényed".Pontosan erről beszélek. Neked nem igényed a beépített lejátszó, másnak meg az. Sok másnak az Vagyis pont az a mérvadó - annak kellene lennie - amire adott esetben nagyobb igény lenne.
"Viszont utóbbit bármikor kicseréled minimálköltségen és máris van egy új, mindent kezelő készüléked, TV-t viszont az átlagember nem cserél 2 évente"
Mellesleg nem mindegy, hogy a tv-ben lévőt nem használom tovább, vagy a külön lévőt? Attól még nem érett meg a cserére egy tévé, mert esetleg a benne lévő lejátszót már kevésbé tudom a támogatás miatt használni. Akkkor is lehet venni egy "friss" lejátszót".
Mindegy. A "vita" meddő, azon eredendő oknál fogva ahogy pl. "a munkavállaló sosem fogja soha megérteni a munkaadót, ugyanis a dolog természeténél fogva az előbbi csak a saját szempontjait csak a saját szemszögéből látja, míg az utóbbinak viszont jóval több szempontot kell figyelme venni, hogy eredményes és működőképes maradjon." Ez így van rendjén, mégha sosem születhet tökéletes egyetértés.
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #14674 üzenetére
Még annyi: a "médialejátszó-biztonságimásolatosletöltős-biznisz" valószínüleg máshol is dívik erősen, mert nem hinném, hogy az Asus, Hyundai, AC Ryan stb. kishazánk szokási miatt álltak volna rá a gyártásra. Ez a közel és "távolabbi" jövő (ameddig nem jön más persze), vagyis a net és a letöltéssel való hozzáférés (most nem az illegálisról beszélnék).
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #14676 üzenetére
Itt egy csepp ellentmondást vélek felfedezni, ugyanis ha valóban íly "rövid" időre használható egy médialejátszó, akkor lényegtelenné válik az az említett szempont, hogy nem frissít a tv gyártó hosszú évekig firmware-t. És mindennek a témának némileg ellentmond az, hogy azért - ha nem is kifogástlan - a Samsung azért ebben előrébb van. Tehát arrafelé érzik ennek a dolognak a létjogosultságát. Csak nehogy az legyen a válasz: mert ezzel kompenzálják a képmegjelenítési tulajdonságok tekintetében való hátrányukat.
Kíváncsi lennék, ha azt mondanák a tv vásárlóknak (tökmindegy, hogy plazma, vagy lcd), hogy ebben a tévében nincs médialejátszó, de lehet külön venni 20-ért, vagy ebben a másikban meg van (és elég jól működik is, a legtöbb jelenlegi formátumot támogatja), de 20 ezerrel több, akkor melyiket vennék. Valószínüsítem, hogy minimum a fele az utóbbit. És innentől lehet vitázni arról, hogy érdemes, jó-e a tv-ben a médiaplayer, vagy sem. Mellesleg a "legjobb" megoldás a Panáé, mert az ugyan van valami hasonló, de gyakorlatilag 0 értékű. Külön bűvészet kell ahhoz, hogy még a kezelésiben jelölt formátumokat is megismerje. Na ez az igazi varázslat
Őszintén szólva - elismerve a Pana plazmában nyújtott minőségét - ez amolyan neszesemmifogdmegjól.
" Az én autómban a kilométeróra 220-ra van kalibrálva, más kérdés, hogy soha nem menne még szakadékba se 170-et, de legalább jól néz ki" -
minas
aktív tag
válasz
KTTech #14662 üzenetére
Kirívó vélemény. Jelentkezzenek már azok, akik már most tudván 1-1,5 évre vettek, akarnak venni médialejátszót?
Azért egy 30-50 ezer (vagy több) forintos lejátszót venni enyi időre.....nagyon nem hinném, hogy ez a jellemző. Azért azt megsúgom, sokan használnak még dvd lejátszót is, sőt - videomagnót - is. -
minas
aktív tag
válasz
#09634560 #14659 üzenetére
Nagyon mellétrafálnék, ha azt állítanám: te sem a magán és versenyszéra azon oldalán állsz, ahol a saját zsebedre megy a dolog? Ugyanis egy gyártó/szolgáltató jó esetbe nem csak a saját feje után megy, hanem igyekszik a vevői igényekre is reagálni. Ha nem így lenne, a saját zsebe ellensége lenne. Te így látod és ennek megfelelően vásárolsz, de éppen ugyanennyien vannak, akik pont másképp. Az ő igényeikre is tekintettel kell lenni. A Porsche nagyon rossz példa egy Panasoniccal szemben, mert az egy spec téma és sportautó és nem a többségnek szól, csak egy szűkebb rétegnek. Ellenben a Panasonicnak (nyilván figyelemmel a modellek körére) annak kellene szólnia, különben holnap befejezhetné a plazmagyártást. Lásd a Pioneert. Hiába gyártotta a legjobb képmegjelenítési tulajdonságokkal bíró plazmát.....
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #14655 üzenetére
Igen, abban is van valami, amit mondasz. Valóban nem passzol teljesen az álláspontunk, de így van rendjén és ezért elég valakinek a "fapados" auó, valakinek meg a fullextrás autó. A formátumkövetés problémája is érthető, de médialejátszót sem 1-2 évre vesz az ember, még akkor sem, ha messze elmarad egy plazma árától. Tehát a frissítés mindenhol szükséges, vagy szükségesnek kellene lennie.
KTTech: a véleményem az, hogy valószínüsíthetően beleférne a mostani árakba is, vagy legfeljebb minimális felárat jelentene, amit valószínüleg kifizetne az, akinek ez fontos. Az megint más kérdés, hogy plusz hibaforrás, vagyis - ismét egy példa - nekem direkt van külön gázcirkóm és gázvízmelegítőm, mertha kombi lenne és bekrepálna, se fűtés, se melegvíz.
Summa summarum, én is a külön médiaplayert találom megfelelőbb megoldásnak, de úgy vélem sok ember a másik verziót részesítené előnyben, ha lenne alternatíva.
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #14637 üzenetére
Nem jó a szemszög.
Éppenhogy ennyi pénzért akár el is várhatná az ember manapság, hogy ilyesnit is bele tudjanak tenni egy tévébe. Valószínüleg tudnák is, csak nem teszik. Ez éppolyan plusz extra, mint az autónál a légkondi, tempomat stb. Ha úgy gondolkodnánk, ahogy leírtad, akkor - némi túlzással - még mindig Ford T-modellel járnánk. Szerencsére azért jellemzőbb, hogy a gyártó minél szélesebb vevői kör igényeit igyekszik kiszolgálni és nem azt mondja: ez van, ezt kell szererni. Ez maga a fejlődés. Részben igazad van, hogy lehet venni erre külön készüléket, nem is túl drágán. Ettől függetlenül a tévézés és a médialejátszás szorosan összefüggő dolog (nem arról van szó, hogy ekét akarnék sportkocsira), márpedig az a tévégyártó, aki előbb fogja ezt a televízióiba beletenni, az előnyre tesz szert. Természetesen a képmegjelenítési tulajdonságok előrevalósága mellett.
Megintcsak autós példa: nem véletlenül fejlesztik az autók alapvető fontosságú paraméterei/jellemzői mellett a kényelmi, extra szolgáltatásokat. Rossz nézőpont az, hogy: örülj, hogy van egy modern, gyors, megbízható, környezetkímélő kiváló autód, ne akarjál már bele motoros ülést, meg gps-t ist -
minas
aktív tag
válasz
KTTech #14575 üzenetére
Teljesen off, de ha már....
Én az Asus O!Playt és az AC Ryan Mini-t néztem ki hasonló árban, ezekről van némi infód? Már kiolvastam a kapcsolódó fórumokat, de most sem tudok könnyen dönteni, inkább az AC-re hajlok.Más, ez is off:
Szted - ha van tapasztalatod - a júpíszí, vagy a téhóm műholdas a jobb minőségben?És hogy on is legyek: továbbra is elégedett vagyok a 46G10-el
-
minas
aktív tag
Valljuk be, ebben a témában - mármint médialejátszás - a Panasonivóc igen siralmas teljesítményt nyújt. Ahhoz képest, hogy ez azért nem egy akkora varázslat, bele kellene férnie, pláne egy VT20 kaliberű tévébe.
Én médialejátszóval fogom (vagyok kénytelen) kiegészíteni a tv-t, nekem bele fog férni vígan, hiszen "jól" vettem a plazmát. Ettől függeltenül ma már ilyesmit (ami jól is működik) nem beletenni elég buta dolog, tekintettel atra, hogy komoly igény van rá. -
minas
aktív tag
Igen.
Már nem emlékeztem, hogy kinek oldotta meg a szerelő íly módon, csak maga a "technika" maradt meg. Miután pedig ezt a lehetőséget egy hobbielektronikai fórumban is megerősítették, egy régebbi - nem sajnált - scarttal kipróbáltam és tényleg....
Szóval a te tapasztalatod volt a kiindulópont, utólag is kösz. -
minas
aktív tag
Leírom, hátha valakinek hasonló problémája lesz, vagyis úszik a háttérben a földi adó a műholdas műsor nézése közben. Nekem is segített - jobb híján - a tv-be menő scartnál a 19-es lábhoz kötött kompozit video kimenet elmetszése. Ha jól emlékszem, valakinek ugyanez volt a végső megoldása az "úszó" problémára.
-
minas
aktív tag
válasz
KTTech #14165 üzenetére
Ha jól olvastam, ennek a beltérinek a fogyasztása minimum (standby) 25W, ami kb. 18KWh/hó, vagyis alapból kb. 800-850 Ft. Ez kicsit sok csak egyetlen settopbox esetén, pláne ha azért azt számítjuk, hogy ehhez még jönnek az egyéb készülékek is, pl. maga a tévé.
De persze kinek mennyire számít ez. Nálam a tévé - tekintettel az eddigi használatra - havi kb. 3000 forintnyi áramot fogyaszt (ellentétben az előzetesen "alul" kalkulált 1500 körülivel). Nekem biztos nem kellene egy ilyen beltéri. -
minas
aktív tag
válasz
Gabor970 #14136 üzenetére
Azzal a beltérivel az a bibi, hogy - tudomásom szerint - állandóan "pörgeti" a vinyót (standby állapotban is), hangos (főleg éjjel, mivel pörög a venti), és napi 24 órában fogyasztja a megadott wattot. A letölthető használatijában nem véletlenül nincs is feltüntetvea fogyasztás
A upc nem óhajt sajnos egy tisztességes beltérit biztosítani (talán a dsx6010-es még a legkevésbé gáz, de nincs hdmi és 1080-as jel), a digiről meg ne is beszéljünk. Én még olyan hulladék szolgáltatást (műholdas) nem pipáltam.
-
minas
aktív tag
válasz
Morris #13976 üzenetére
A 130 üzemóra nem sok. Az, hogy bemutató darab és ennyit ment, szinte semmivel nem jelent nagyobb kockázatot, mint egy dobozból kivett nullkilométeres példány. Én anno 10 éve a Sony crt-met úgy vettem, hogy állítólag 1 hónapja ment a kirakatban (vagyis valószínüleg több hónapja) és a mai napig üzemel, szerelőt sosem látott. És azért vettem meg, mert a raktárból kihozott original 3 másiknak nem tudtunk olyan tökéletes képet beállítani, mint a kintlévőnek. És fordult már itt elő sajnos, hogy valakinek a vadiúj készüléke 3 napon belül a szervizben kötött ki.
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #13911 üzenetére
Szerinted ezek az értékek akár alkalmazhatók a 46G10-esen is, vagy inkább érdemes egyedileg belőni. Most bejáratásban minden pont félértéken megy, a fehéregyensúlyhoz nem nyúltam, az gyári.
Vagy inkább próbálkozzak (ha érdeték hozzá) speckó cuccal, tudok kérni kölcsönbe DVE és AVIA kalibrálót. Melyik ismerősebb neked, melyik jobb? -
minas
aktív tag
válasz
Meiser #13826 üzenetére
Valószínüleg ez hosszadalmasabb lesz, mire kiderül. Mintha olvastam volna régebben, hogy az előző év végi ilyen akcióban volt, aki hónapok után sem kapta még meg a papírt (mert itt is panaszolta), sőt nagyon információt sem, csak hitegetést és "tologatást". Tipikus magyar ügymenet, nem meglepő módon. De fogadjuk el, hogy bazi módon leterheltek az ebben eljáró alkalmazottak.
Én mindenesetre beküldtem, majd kiderül, hogy milyen véleményt érdemes alkotnom a forgalmazóról. -
minas
aktív tag
Ma kíváncsiságból megnéztem egy Samsung 50B430-ast és egy 50B450-est (osiban utóbbi is 150-ért volt) "hátulról" és bevallom kissé számomra "gyér" hatású volt a csatlakozási pontok panelje mind igényességben, mint "választékban". Bár nyilván ez nem sokat jelent, a lényeg, hogy működjön.
-
minas
aktív tag
válasz
djherby #13819 üzenetére
Lehet, hogy azért nem kapott választ, mert kevés ilyen tulaj van egyenlőre és akinek ilyenje van, éppen nem jár erre?
"erről a tipusról valakinek nincs esetleg saját tapasztalata,véleménye"
De én leírhatom: mielőtt megvettem a tévét, az egyik kinézett típusom volt, mert nagyon tetszett a képe és árban is korrekt. De asszem ez igen kevés lesz a kérdezőnek.
-
minas
aktív tag
Kösz az infót. Én azt hiszem az erenkénti árnyékolt scart-kábelt választom, bár az egyik nekem sztem az, mert - ahogy írtam - anno elég drága volt, aranyozott és hüvelykujjnyi vastag. A másik kérdéses, az lehet, hogy nem erenként árnyékolt. Azt kicserélem próbaképpen, illetve gyári szerelt rf-et is kicserélem magam által szerelt jobb minőségű koaxra és csatlakozókra. Ha ezután is fennáll a probléma, legalább már szűkült egy kissé a lehetőségek száma.
Le tudná írni valaki, hogy mi a menete a firmware frissítésnek sd kártyáról? Közben visszakeresek, hátha már volt a fórumon.
laszlo168: az a kisebb alakú szürkés füzetecske, amelyikre rá van írva a "pan european guarantee". Ennek a 4-5. oldala legyen kitöltve, + a számla
-
minas
aktív tag
válasz
peti85 #13785 üzenetére
Tulajdonképpen majdnem felesleges kérdés, mert valószínüleg már nem kapsz egyiket sem, ezeken az árakon. Ha az edigitalon nézted, ott már ezekből sajnos egy darab sincs. És azt hiszem csak náluk volt ez a két modell ezen az áron.
A G-ben én csak akkor hallom a ventilátort, ha néma csend van a szobában. Pontosabban akkor is inkább csak a venti által fújt levegő áramlását. Hátul én nem érzékelem, hogy melegedne, elöl, ha odateszem a képernyő elé a kezem 5 centire, akkor érezhető a hősugárzás.
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #13766 üzenetére
Hát bevallom, azt (még) nem mértem, hogy a kikapcsolás után mikor kattan először, csak a két katt közötti időt mértem meg többször. De annyira örülök, hogy talán így megoldódott, hogy hagyom is így. Ha esetleg valaki kíváncsi rá, megteszem, hogy megmérem azt is.
Viszont mindannyian okosabbak lettünk, ha legközelebb valakinek ez az észrevétele, akkor tudjuk az okot és a megoldást
-
minas
aktív tag
válasz
DM-Fan #13757 üzenetére
Bár nem tudtam folyamatosan tv közelben lenni utóbb kikapcsolás után, de azóta nem hallottam a kattanásokat készenléti állapotban. Nagy valószínüséggel - remélem - ez a dolog legalább megoldódott és ez volt az oka, nem pedig hiba
Értelmezésem szerint tehát a kikapcsolt tv ("teljes" készenlét") időnként "éber" készenlétbe helyezte magát, mert csak így tudott (volna) keresni frissítést. 6 perc után visszaállt teljes készenlétbe. Egyébként a frissítési beállításoknál - ha jól emlékszem - 1 óra volt beállítva, de most a "Ki" opciót választottam. Mondjuk azt nem tudom, hogy mihez képest jelentett óránkénti keresést.A firmware-t tényleg csak akkor fogom macerálni, ha tudhatóan "érdemes újításokat" tartalmaz az új verzsön.
-
minas
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #13744 üzenetére
Pedig ott kell lennie. Ha az antennacsatlakozás megvan, akkor a tv feliratú gombbal való váltással keríthető elő a beállítások menüben. Ha analógot nézek és ott nyomom a menü gombot, az analóg hangolás pontot látom, ha átváltok, akkor ugyanitt DVB-T hangolás pontot látok.
-
minas
aktív tag
válasz
#09634560 #13745 üzenetére
Igen, onnan kereshet, nekem sincs net bekötve (nem is lehetséges).
KTTech: utánanézek, hogy a jelenlegihez képest elérhető-e az enyémhez újabb verzió. Ha igen, és esetleg frissíteném, majd segítséget kérek hozzá (sd-ről). Mondjuk nem lenne rossz, ha "használhatóvá" tennék az sd foglalatot filmlejátszásra is. Mert jelenleg ugyan elvileg lehet, gyakorlatilag viszont szinte semmit.
-
minas
aktív tag
válasz
M_AND_Ms #13725 üzenetére
Azt a mindenit! Sztem ez lesz az!
Elkalandoztam a kérdéses menüpontba, és valóban be volt állítva, hogy készenlétben frissítsen, frissítést keressen........Kikapcsoltam. Ha ez volt - valószínű - a probléma, akkor
Egyébként van-e értelme bekapcsolni? Honnan, hogyan frissítene szoftverrendszert, ha tudna? -
minas
aktív tag
Köszönöm a javaslatokat, ötleteket.
Sztem a tévével nem lehet gond (vagy annak a tunerjével), mert a régi tévével is csinálta, csak kevésbé zavaróan, valószínüleg a képméret miatt.
A dvd felvevőt már RGB-re állítottam, az stb-nél nem emlékeszem ilyen beállítási lehetőségre. Ráadásul az stb-t ki is hagyja az antenna kábel (rf), mert az egyből a felvevőbe megy és onnan a tv-be. Tehát kieséses alapon lehetséges, hogy a felvevőnél kell majd mahinálnom? Merthogy ott már mindegyik jel "jelen van", azaz oda becsatlakozik az rf is, meg az stbox scarttal.
Még azért megpróbálom a gyári rf kábelt egy jobb minőségű koaxra cserélni, általam rászerelt "apuval, anyuval". -
minas
aktív tag
válasz
KTTech #13729 üzenetére
Naszóval a következő a helyzet, legalább már kisasoltam:
A műholdas adás alatt (AV) mindig azt a csatornát látom, amelyiken a "TV megy", vagyis amelyikről az AV-re váltottam (TV és AV gombok). Ha tehát megnyomom a TV gombot, akkor átvált "tv"-re és az éppen ott beállított adót látom, illetve láttam az AV-n. Ha pl. analóg rtl akkor azt, ha a digitális mtv1 akkor azt.
-
minas
aktív tag
válasz
KTTech #13719 üzenetére
Nekem is kissé hihetetlen. Viszont kezd erősen gyanússá válni, hogy nem is az rf-en közlekedő adókat látom a háttérben, hanem valamelyik másik műholdas csatornát.
Van, amelyiknél ez jóval kevésbé látszik és van néhány (pl discovery), ahol zavaróan.
Guvasztottam a szemem és pl a discoveryt nézve egy általam ismert reklám sziluettjét fedeztem fel a háttérben, ezért gyorsan véignyomtam az analóg/digitális csatornákat és egyiken sem volt reklám, tehát mégsem rf felől jön a dolog.És még valami egy másik észrevételemmel kapcsolatban: azt is említettem már, hogy amikor készenlétire kikapcsolom a tévét, egy idő után kattanást hallok (amikoris felmegy a fogyasztás 2W alatti értékről 14-18W közöttire), aztán később ismét kattanás és visszaesik 2W alá. No a két kattanás között mindig pontosan 6 perc telik el. Majd megmérem, hogy a tv lekapcsolásától is azonos időnként következik-e be az "első" kattanás". Nem tudom mi ez, de érdekes. Embernél erre mondják: különös ismertetőjel
-
minas
aktív tag
-
minas
aktív tag
válasz
KTTech #13668 üzenetére
Kösz, ez bíztatóan hangzik. Csak tudnám, hogyan kellene a upc kimeneti csatornáját "arrébb" hangolni. Ezt a beltérijén kell eszközölni, vagy nagyon tévedek? Philips DSX6010-es van.
Érdekes, hogy a földi adókat nézve nem "zavar be" semmi, csak a műholdas adók esetében.
Azt is észrevettem - hátha ennek is köze van a dologhoz - ha miután néztem a dvd felvevőn rögzített műsort/dvd-t és utána kikapcsolom a felvevőt (készenlétbe kerül), és kikkapcsolom a beltérit is (szintén készenlétibe kerül) akkor az addig használt AV csatornán is kék-vörösben átvillog egy adó színe, miközben egyébként "zavartalan feketének" kellene lennie elvileg. -
minas
aktív tag
válasz
KTTech #13660 üzenetére
Néhány napja volt egy kérdésem, de éppen nem jártál erre. Hátha van ötleted. Minden a nagykönyv szerint van kötve (analóg/digitális földi, illetve műholdas upc van, készülék szerint settopbox, dvd-felvevő). A upc műholdas alatt észrevehető más adás képe (nem tudom melyiké), azaz kissé zavaróan "átlátszik", vagy ha úgy tetszik, a háttérben úszik. Nem tudok rájönni, hogy mitől lehet. Kiveséztük már a földhurok dolgot, de az sztem nem lehet.
-
minas
aktív tag
válasz
Radírpók #13595 üzenetére
Bár nem vagyok X10Y tulaj, amikor elkezdtem érdeklődni plazma ügyben, elsőre nekem az lett a befutó a vélemények alapján. De nem tudom, hogy még most lehet-e valahol találni, én is emiatt kezdtem el inkább másfelé szaglászni, mert már akkor is nehezen volt elérhető (vagy csak én voltam válogatós kereskedő ügyben).
Manapság meg már sztem ahhoz közeli áron más és újabb modellt is tudsz alkalomadtán venni. KTTechnek ilyen van, ahogy azt jelezte is, meg sztem még sokan ezt használják. A "2009-es piac leginkább ajánlott" hd-ready plazmája.
Tudom, hogyha a keret adott, nehéz fölémenni még akárcsak 5-10%-kal is. Ettől függetlenül - ha még van - az edigitalban legutóbb láttam 50S10-est 220-ért. Vagy máshol Samsung 50B530-ast 190 e körül. Az árgépen, vagy hasonló oldalakon a modellre keresve tájékozodhatsz az aktuálsi árakról. Miután pedig világos a nappalid, én ragaszkodnék a tükrözésmentes "bevonathoz". Inkább másban keresnék kompromisszumot. Az X10-esekben volt, az x20-asokban nincs, az X25-ösökben van. A 430-asokban nincs, az 530-asokban van/volt, a 450-esekben tavaly biztos volt (B sorozat). Ha jól tudom. -
minas
aktív tag
Ebben egyetértek, nekem is rendkívül fontos volt az AR (vagy nevezzük akárhogy), mert elég benapozott a nappalim. Biztosan sokan hülyének néztek, amikor üzletekben forogtam a képernyők előtt (hogy mi mindent látok még a képen a környezetből
), elvégre tévét akartam venni, nem tükröt
Ahol nem volt ilyen réteg, számomnra ijesztően mindent láttam benne. Viszont amelyiknél volt (megkockáztatom, ebben a Samsung C530-ast jobbnak találtam), annál alig volt ezzel probléma, de legalábbis bőven elviselhetővé teszi a problémát, ami nyilván nem mindenkinek az, hiszen vagy el tudja helyezni a tévét olyan helyre, ahol ez nem merül fel, vagy eleve olyan a helység elrendezése, hogy szintén nem lényeges. És nálunk ráadásul a tévét különböző helyekről némi túlzással 180 fokot felölelő szögből nézzük. Ezért meg pláne plazma kellett. -
minas
aktív tag
Nekem szerencsém van, a "régi lepkém" segítségével max minőséggel/jellel veszi a tévém a földi digitális adásokat. Ha megy az ember megtennéd, hogy rákérdezel a problémámra? Előre is köszönöm. "Több szem többet lát" alapon
Tehát a tányéros upc adásai alatt "átlátható" egy másik adó.
Még nem volt érkezésem különböző variációkat kipróbálni, hogy hátha ez kiküszöbölhető. -
minas
aktív tag
..."sajnos ilyen irányú jó tanácsot nem kaptam vásárlás előtt"...
Pl. ha éppen erre a fórumra gondolsz, akkor éppen az elmúlt nem is túl távoli időkben (2-4 hét) volt erről szó (én stresszeltem ezen is
) és ha nem is tanácsot, de az ezzel kapcsolatos eszmecserét olvashattad volna. Ezt csupán jószándékkal jegyzem meg.
Másrészt felelősen ne várd senkitől, hogy tanácsot ad a tekintetben, hogy konkrétan mit vegyél meg, hiszen ilyesmi jórészt szubjektív, másrészt sztem elegendő, ha a saját tapasztalatból szerzett véleményeket is olvasva segítséget kap az ember a döntésben, de a döntés az övé nyilvánvalóan. Én sok segítséget kaptam itt a fórumon, akár úgy, hogy konkrét engem érdeklő szóra/témára rákerestem, részben úgy, hogy valamennyit visszaolvastam, vagy akár megkérdeztem. Vita ide, vita oda, elfogultság ide, elfogultság oda, jelenleg nem nagyon tudok sajna sok más olyan fórumot, ahol mélységében ennyit lehetne tájékozódni plazma ügyben laikus számára. Igaz ugyan, hogy a Samsung és LG kisebb mértékben van preferálva, de semmi akadálya annak, hogy ezután másképp legyen. Én Panasonic tulajdonos lettem, de éppúgy lehettem volna Samsung is. Ettől egyébként nem lettem Panasonic "hívő". Mindenesetre én egyet kívánok: mindenki legyen elégedett a sajátjával. Asszem ez a lényeg. Ha meg konstatál néhány bibit, akkor az is segítség lehet másnak, ha itt bedobja.És minden vitától függetlenül el kell ismernem, hogy egyébként többek között DM-Fan igen sok értékelhető információt tett itt közzé önzetlenül. Nem kötelező természetesen elfogadni, vagy egyetérteni, de így színes a fórum. A lehetőség mindenki előtt áll, hogy a saját maga által használt márkát, modellt ismertetve tovább színesítse.
Nem mindent kifejezetten neked intézem az egész bejegyzést, (a tükröződéssel összefüggőt igen), csak - engedelmeddel - idekörmöltem.
-
minas
aktív tag
válasz
bajzso #13558 üzenetére
Én 46G10-et vettem az edigitalban 200 ezerért.
Ami pedig az előttem szóló javaslatát illeti, egyetértek. Építőbb lenne, ha mindenki - akinek kedve van - közzétenné saját tapasztalait az általa használt tv-ről. Pozitívumokat, negatívumokat egyaránt. Tulajdonképpen az sem baj, ha nem műszeres, objektív méréseket olvasunk, vagy olvasnak a leendő vevők, plazma után érdeklődők. Azt talán már mégis mérvadónak lehet tekinteni, ha ugyanarról a tévéről nagyjából azonos megjegyzések születnek. Mondjuk az már más kérdés, hogy sokan - sajnos - még egy-két lapot sem akanak/tudnak/szeretnének visszaolvasni.
-
minas
aktív tag
válasz
bajzso #13515 üzenetére
NEM! Nem tükrözős. Nekem ez a paraméter volt vásárláskor az egyik fontos dolog, ezért eleve csak ilyeneket igyekeztem nézegetni. Én javaslom, hogy próbáld megnézni valahol élőben, igaz, hogy többnyire demóban megy (mint a legtöbb üzletben mindegyik márka és modell), de nekem piszkosul tetszett az 50C530-as képe. Amikor megláttam, akkor azt gondoltam: na ez igen! A mai napig állítom, hogy vagy azt vettem volna, vagy az S10/S20-ast, ha nem "jön közbe" egy kiváló vételi lehetőség. Jelzem, így is maximálisan elégedett vagyok eddig, jelenleg csupán a méret miatt búslakodom kicsit
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i5-2GEN I 6GB I 320GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest