Hirdetés
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nobeige #13443 üzenetére
"Folyton azzal jössz, hogy az LG befejezi a plazmagyártást.
Én pletykákokon kívül erről nem hallottan semmit."Akkor olvasgass még kicsit, mert én már konkrétan azt is olvastam, hogy a plazmagyártó részleget már át is állították napelem-gyártásra.
"Merészen azt jósolod, hogy a Samsung is kiszáll a PDP piacról."
Szerintem nem kell nagy jövőbe látási képesség, elég megnézni, hogy évről évre hogyan tevődik át a hangsúly a Samsung-nál a plazmáról az LCD-re.
"Szerintem meg az egész plazma témának nincs hátra több mint 3 éve."
Ezt kb. 5 éve jósolgatják bőszen igen sokan, erre az a válaszom, hogy pont az elmúlt 2 év bizonyította be azt, hogy ez a technológia még korántsem halott, sőt!
"A Panasonic tervei szerint is a hangsúly a LED LCD tévéken lesz"
Az általad linkelt cikk is csak azt említi, hogy tovább növelik a flat-panel TV-k gyártását és így növelik a 3D TV-k és a LED LCD TV-k előállítási mennyiségét is. Olyat sehol nem írtak, hogy csökkenne a plazma üzletág. Szerintem hülyék is lennének, mikor lassan csak az övék marad ez a szegmens.
"Az interneten olvasható viszonylag elfogulatlan tesztek például szinte minden alkalommal megemlítik, hogy a Panasonic készülékek váltottsoros SD képekkel nem nagyon boldogulnak. (Pl televízióadás a saját tunerrel, DVD a Scart bemenetről, ilyesmik.)"
Hát, ezek nem tudom mennyire elfogulatlan tesztek. A Pana-val szemben biztos azok, de a többi gyártóval szemben kötve hiszem, mert speciel pontosan a tuner az egyik legerősebb a Pana plazmáiban, ennek ellenkezőjét szerintem csak olyasvalaki állít, akinek soha nem volt Panasonic TV-je, vagy fizetnek neki, hogy lehúzza. Az SD képadás analóg tunerral nézve véleményem szerint (és szerintem ezt igen sokan osztják jelen fórumon is, másikon is) egyértelműen a Pana plazmákon a legszebb, az SD képanyag nem különben. Mai napig nézek analóg TV-adást Pana plazmával és akik megfordulnak nálam (elég sok nem-Pana tulaj is van köztük analóg és digitális előfizetéssel is) mindig elképednek, hogy nekik sehol nincs ilyen TV-adás minőségük.
"Nem képesek még a szerény 576 sort sem összerakni egy váltottsoros tesztábrából, valós műsoroknál is láthatóan életlen képet csinálnak.
Ilyenkor jön a tesztben az a rész, hogy hát de sebaj, mert azért a jó képnek nem kell feltétlenül élesnek lennie...
Persze, de azért nem baj, ha éles, ugye?"Pfff..., na ezt már nem is kommentálnám, egyértelműen lejáratás-szagú a dolog. Totál hülyeség.
A feketeszint változásáról annyit, hogy minden gyártó alkalmazza az izzítási-feszültség emelését, ami a fekete szint csökkenését eredményezi. Ezt senki nem titkolja, köztudott dolog, technológiából adódik. A CRT-k is veszítenek a fényerejükből, kontrasztjukból, mint ahogy az LCD-k képe is fakul. A Pana-nál azért kapták fel ennyire, mert ugye ott az egyik fő érv a mély fekete szokott lenni. Egyébként még a kivilágosodás után is sok esetben feketébb a fekete a plazmáikon, mint a többi gyártóén. Azt tudom mondani, hogy a jelenlegi Pana plazmámat 2,5 éve használom (tehát ez is az érintett modellek közé tartozik) és semmi szignifikáns változást nem tapasztaltam a fekete mélységét illetően.
Arra, hogy 3 év múlva lesz-e plazma technológia, szerintem még maga a Panasonic sem tudja a választ. Ez nagyban függ a trendektől, de én továbbra sem érzem azt, hogy ne lenne megfizethető a technológia és ha visszanézek, azt kell hogy mondjam, hogy sokkal megfizethetőbb és sokkal jobb, mint korábban.
Get Moded!
-
mérőfej
csendes tag
válasz nobeige #13443 üzenetére
"Az interneten olvasható viszonylag elfogulatlan tesztek például szinte minden alkalommal megemlítik, hogy a Panasonic készülékek váltottsoros SD képekkel nem nagyon boldogulnak. (Pl televízióadás a saját tunerrel, DVD a Scart bemenetről, ilyesmik.)"
Belinkelnél nekem egy ilyen tesztet? Ha meg nem sértelek ez akkora hülyeség mintha valaki azt mondaná, hogy a Pana nem is gyárt plazmát csak LCD-t.
Sehol nem láttam a Pana plazmájánál jobb minőségű képet analóg földi adóról a saját TV tunerjével demodulálva.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nobeige #13463 üzenetére
"Az alsó és középkategóriás Panasonic plazma televíziókban gyenge skálázó és deinterlészer van. Ezt lehet tagadni (hülyeség lenne), lehet érvelni azzal, hogy sok más tényezője van egy jó képnek, ami viszont igaz."
Pedig én tagadnám, ugyanúgy nem igaz, mint ahogy a tunerre sem az, hogy szar minőségű. Semmi mást nem kell tenni: meg kell nézni egymás mellett a két gyártó készülékét ugyanarról a forrásról. Én már jópárszor láttam, tudom miről beszélek."Onnantól nem igaz, ugyanis egyetlen más gyártónál sem emelkedik a fekete szint, csak és kizárólag a Panasonicnál."
Ebben is tévedsz. Minden gyártó TV-jén fakul a fekete, valamint csökken a fényerő. Olvass utána, meg fogod találni. Pusztán technológiai oka van, nincs benne semmi hókuszpókusz.
"Hasonló csúsztatásod volt már ebben az ügyben, akkor azt írtad, hogy firmware javítással már meg is oldották a hibát."
Semmilyen csúsztatás nincs benne: maga a Panasonic közölte, hogy az új firmware-ekben már jóval kisebb és észrevétlenebb lépcsőkben történik a feszültség-emelés - de egyébként 10 felhasználóból 9 eddig sem vette észre.
"Félre ne érts, a Panasonic jó tévéket készít. Jó, de nem jobb tévéket, mint az LG és a Samsung is. Csak a Panasonic drágább szokott lenni."
Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan?
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nobeige #13469 üzenetére
Ja, és azzal, hogy Te meg benyögsz valamit, az mindjárt igaz is, ugye?
Kikérem magamnak, hogy fizetett fórumozó lennék! Ha gondolod, most írok ide utoljára. Szerinted miért csak munkaidő után írok ide? Biztos azért, mert marketinges vagyok és más dolgom sincs egész nap, mint egyik vagy másik márkát reklámozni. Tájékoztatlak: mégcsak nem is a kereskedelemben dolgozok, semmi közöm még a műszaki szegmenshez és a versenyszférához sem, közszférás vagyok. Nézz már kicsit magadba, hogy én mióta írok ide és hány embernek segítek márkától függetlenül, aztán gondolkodj el magadon! A vélemény szabadsága meg engem is megillet.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nobeige #13513 üzenetére
"Milyen szolgálatot tesz az idelátogatóknak az a fórum, ahol a helyi véleményvezér félre- és féligtájékozottan oszt vásárlási tanácsokat komoly pénzekbe kerülő termékekről?"
"A fórum első hozzászólásában benne van minden lényeges tudnivaló. DM-fan jól összeszedte a dolgokat."
"Ha plazmát akarsz venni, de nem tudod milyet, akkor olvass külföldi fórumokat. Szomorú, de a magyar fórumok sajnos információszegények."
Ez azért így érdekes kontraszt nem gondolod? Többször kerülsz ellentmondásba magaddal is ugyanazon HSZ-edben. Nem gondolnám, hogy bárkit is félretájékoztattam volna bármikor is, egyébként sem kötelező semmilyen tanácsomat megfogadni, egy a sok közül.
Ha így gondolkozol, akkor miért csak most regisztráltál és miért nem próbálsz Te is kicsit konstruktívan hozzáállni a témához? Ha már annyira otthon vagy benne. Évek óta normálisan működik a topic és mindig az jön vissza privátban is és nyílt postokban is, hogy sokat segített a választásban, akármilyen márkát is vettek. Persze időnként vannak hozzád hasonló elégedetlenkedők, de hát istenem, nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Newlocal
aktív tag
válasz nobeige #13530 üzenetére
Te azért regisztráltál ide tegnap, hogy az eddig kb normális viszonyok között működő topikot szétOFFold?
Megkérek minden vitatkozó kedvű fórumtársat, hogy innentől PRIVÁT üzenetben vitázzon, a fórumon maradjunk a szakmai témáknál és kerüljük a FLAME-et. Köszi!
Valaki a #13524 hsz-re esetleg?
[ Szerkesztve ]
''Két dolog érdekel igazán: az állapottérmodell alkalmazása az irányításelméletben... és a p*na.''
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nobeige #13543 üzenetére
"De ezeket az infokat te is beszerezhetted volna."
Kár, hogy már párszor leírtam előtted, többek közt ma is már. A többi gyártónál pedig ugyanúgy megvan a szürkülés, ráadásul a kontraszt is romlik, sok plazmánál láttam olyat, hogy a fekete háttér előtt levő fekete tárgyat el sem lehetett különíteni, egyszerűen beolvadt, kalibrálhattad akárhogy. Sok LG és Samsung már új korában is beleroppan ezekbe a tesztekbe (pl. fekete háttér elé pakolt szén), láttam már párszor a saját szememmel, nem a levegőbe beszélek.
Nem tudom miért beszélsz magas lóról, mikor azt sem tudod, hogy hány éve foglalkozom a témával, vagy hogy miket olvasok. Ellenben Te a kőkemény 0 napos regeddel nem sokat tettél még le ezen fórum asztalára, 11 HSZ-edből 11-ben kötekszel.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz nobeige #13604 üzenetére
"A 100 Hz téma sem egetverő fontosságú, a nagy világos felületek villogását kellene csökkentenie."
Én egészen másképp tudom és másképp tapasztaltam."3-4 méterre nem feltétlenül kell 50-es full hd panel, elég lehet a 1360x768-as is."
Éppen ellenkezőleg! 3,8 méterről nézek 50 colost és semmi pénzért nem cserélném HD-readyra.
Na jó, talán lenne annyi. De akkor máshol néznék tévét. Full HD-t.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabor970
addikt
válasz nobeige #13627 üzenetére
köszi!
Sajna nem tudom, hogy amit leszedek MKV formátumot, az 24p tartalom-e. Tegnap nekiszalajtottam a szgépemet, hogy ma estére legyen pár 720p-s filmem. olyan 8-9 Gigás anyagokat találtam, illetve szedtem le. Ezek vajon 24p tartalmak?
A fogyasztásról, ha van még valakinek véleménye, azt szívesen hallgatnám. A legrosszabb, hogy a hivatalos samsung oldalon a TV-k adatlapjánál pont a fogyasztás nincs megadva. Csak a részletesebb leírást adó internetes áruházak oldalain találtam ezt a fogyikülönbséget. Most néztem mégegyszer, a B-re 330W műkődés közbeni fogyasztást adnak meg, a C-re meg 160W-ot. Azzal nem lennék kisegítve, hogy a B-s lesötétítve megelégszik 160W-al is :-) Szóval ha nincs semmi technológia beli különbség, csak vezérléssel oldják meg egy idióta norma szerinti szép szám mutogathatóságát, az smafu.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Attici
őstag
válasz nobeige #13627 üzenetére
Én is játszottam az ECO-val, de nekem sem tünik fel semmi változás!
Hihetetlen, hogy mennyi mindent lehet rajta állítgatni, ha így hasladok akkor még egy hónap múlva sem lesz beállítva tökéletesen!
Egyébként a C430-asnak hol van a fény érzékelő "szeme"? A B430-ason láttam, de az enyémen nem. Nem az infra szemre gondolok!"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
Gabor970
addikt
válasz nobeige #14044 üzenetére
köszi az infókat!
No én pont ilyen tudományos nem szoktam lenni :-) Nekem a film üzemmód sötét, normálon hagytam. Az alap gyári beállításokon annyit változtattam, hogy a cellafényt felemeltem 10-ről 12-re és a színtelítettségből visszavettem 50-ről 40-re. Nem azért vettem TV-t, hogy sötét képeken hunyorogjak......
Az eco módot is mellőztem (első nap bekapcsoltam közepesre) ne sötétítse le a TV-t. Nem szoktam sötétben nézni, mindíg be van kapcsolva két kis fényerejű állólámpa.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz nobeige #14044 üzenetére
Az éljavítás többet ront a képen, mint amennyit javít, szerintem kerülendő a használata.
A meleg 2 színhőmérséklet elég messze van a valóságostól, sárgás-pirosas árnyalatú. Érdemes lenne egy műszeres kalibráslást végézni a tévéden.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajzso
tag
válasz nobeige #14391 üzenetére
Köszi, itt már tényleg ott van a beállítás, de kár hogy DTS-t csak sztereóban adja. Sok olyan filmem van HD-ben amin csak DTS hang van. Mindegy úgy sem tudom használni, mert WDTV Live digitális hangkimenete elfoglalja az erősítőjét, a koaxálisat meg a dvd. ISO dvd fájlokat nektek sem játssza le?
bajzso
-
KTTech
veterán
válasz nobeige #14726 üzenetére
A különbség az az, hogy a Panasonic a fele kapacitását teszi át, valószínű a kisebb kereslet miatt, az LG pedig a teljeset, legalábbis erről szóltak a hírek. A Panasonic ezen felül más gyártóknak is szállított plazma paneleket, amelyek már kiszálltak a piacról.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Gabor970
addikt
válasz nobeige #14831 üzenetére
tényleg, cellafénnyel kapcsolatosan egy kérdés. Lehet állítani a cellafényt, és természetesen van a régről ismert fényerő állítás. Tulképp mi a különbség? Ha növelem a cellafényt, azzal is egyenletesen nőtt a fényerő.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nobeige #15315 üzenetére
Pont fordítva, lejjebb kell venni a fényerőt/kontrasztot és akkor szűnhet meg, de az nem igazán így szokott jelentkezni (nem csak sávosan és nem így), ezt nem túlgerjesztésből fakadó hibajelenség. Itt valami más probléma van. Ez szemmel láthatólag szabályos sávban jelentkezik és olykor meg is szűnik magától, szóval ez valami zavar lesz. Én leginkább kábelhibára gyanakodnék első körben.
Viszont ha digitális TV-adásoknál is jelentkezik, akkor viszont lehet, hogy a TV a hibás.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Dorian
félisten
válasz nobeige #15324 üzenetére
Hú, ezt jó lenne tudni, mert ha valaki arra számítva választ TV-t (ahogy én) hogy majd külső vinyóról játszik le mkv-kat, azt nagy meglepetés érheti, ha a hangot csak 2.0-ban hallja a filmeknél. Bár ha jól értem, a tavalyi és idei Samuk is kezelik a többcsatornás DD-t, eddigi tapasztalataim alapján a filmek nagy többségében úgyis az jellemzőbb hangsáv, nem a dts. Az biztos, hogy valamelyik üzletben ki kell próbálni vásárlás előtt...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz nobeige #15324 üzenetére
Hang Dolby Dolby Digital Plus, Dolby pulse
SRS Nem
dts 2.0 + Digital Out Igen
hang kimenet (RMS) 10 W x 2
Hangszóró fajtája Lefelé sugárzó
Mélynyomó NemEzt a Samsung honlapról másoltam.
Ezen kívül három embertől (egyik a kollégám, aki tesztelte a C7000-est) hallottam, hogy a C-sek csak 2,0-ban adják ki a dts-t.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz nobeige #15342 üzenetére
Optikain csak dts 2.0 megy ki, ezt engedélyezi a megvásárolt licensz. Akármit ír ki az erősítőd.
Próbálj ki a DVD/BD lejátszódból - a menüjében beállíthatod - digitális formában 2.0 (sztereó) hangot adni az erősítődnek és nézd meg, mit mutat a kijelzője. Pioneer LX82-vel próbáltam, először nem értettem, miért mutatja grafikusan 5.1-nek, pedig egyértelműen sztereó jelet kapott. HDMI-vel és koaxiálissal is ugyanez volt a helyzet.
Milyen erősítőt használsz?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz nobeige #15349 üzenetére
Kipróbáltam olyan filmmel és az eredmény az én állításomat igazolta.
Ha egyszer a Samsung tévék jogdíj okokból nem tudják, nem adhatják ki az 5.1-et, akkor nem is fogják!!!
Tudod mit? Maradj abban a hitben, hogy a tévéd kiadja optikain a dts 5.1-et! Nekem olyan mindegy.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nobeige #15349 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy kimenjen a TV-d optikai kimenetén 5.1-es hang, legyen az akár DD, akár DTS, akármilyen TV-d is legyen és akár HDMI-ről menjen az anyag, akár a saját belső médialejátszójáról. Tudtommal kivétel nélkül MINDEN televízión csak 2.0 jöhet ki az optikai kimeneten és ennek nem technikai, hanem jogi/másolásvédelmi okai vannak. Nem véletlenül írtam ezt, saját tapasztalataim is ezt igazolják, illetve olvastam erről egy angol nyelvű cikket, ahol a licencekről volt szó, csak most hirtelen nem találom. Az, hogy mit ír ki az erősítőd, az csak egy dolog, szerintem egyszerűen nem tud különbséget tenni a 2.0-ra downmuxolt DTS és az 5.1 DTS között. Ha ezt tudná, akkor sima DD5.1-gyel is multichannel-t kéne írnia.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz nobeige #15370 üzenetére
Teljesen hihető és logikus. Nagyon örülök ennek a hírnek, végre laptop nélkül nézhetem a dts hangú filmeket. Már amennyiben ismét Samsungot kapok tesztelésre.
Dolby Digitallal eddig is működött az 5.1, de a dts-t sokkal jobban szeretem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz nobeige #15372 üzenetére
Ha össze vissza sisteregnek az effektek, ott valami nagyon nem stimmel. B850-esen lejátszott Phil Collins koncert olyat szólt, hogy kettéállt a fülem.
LG PK760-assal is szépen ment.[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz nobeige #15370 üzenetére
no ez igazán biztató! Ugyanazt a menut leltem én is meg, amit írtál. Sok értelme nem lenne a pcm helyett 2.0 dts-nek. Talán számítógép spdif csatlakozására is rá lehet dugni, talán az alaplapi hangkártya szoftvere is tudja belőle az 5.1-et, talán holnap lesz rá érkezésem, és kipróbálom. Nekem sokat jelentene, mert eddig meg vagyok elégedve a készülék media playerével, ha a hang is kijön 5.1, akkor én már egy darabig nem morfondírozok sem erősítő, sem mediaplayer vásárlásán. -inkább megjavíttatom az erősítőm, szerencsére van szakember barátom- Egy pár jóféle álló front inkább befigyelhet.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz nobeige #15616 üzenetére
Nem esett le, mert egyértelműen a házimozi hangrendszerre (5.1, 6.1, 7.1) gondoltam.
Videó kódolással, átalakítással nem foglalkozom. Sem időm, sem kedvem nincs hozzá, ráadásul értelmetlennek, feleslegesnek vélem.[ Szerkesztve ]
-
lcee79
őstag
válasz nobeige #15679 üzenetére
itt van egy technikai leírás, ami elég sok mindent leír, de ez gondolom firmware-k előtti.
Ha írsz egy konkrét release-t, vagy egy részt küldesz egy ilyen kódolású filmből, akkor megmondom, hogy kezdett e vele vmit....
Van kb 5 TB filmem azokat viszi mindet, de amiket elindít és lejátszik abba már nem szoktam belenézni, hogy milyen kódolás, ha nem vinné akkor nézném ...
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest