Hirdetés
Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz Il Dottore #271 üzenetére
Ha ennyiért kapsz Panasonicot, akkor azt vedd.
A legjobb aláírás a héten
-
nRu3
addikt
válasz Il Dottore #282 üzenetére
enyiért igen.[link] csak a kép felbontást már keveslem.de éppen ezért lehet olcsobb.
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
nRu3
addikt
válasz Il Dottore #284 üzenetére
32'' én nem vennék, ha már veszek akkor nagyot, egy idelye én is be voltam bolodulva miett vegyek ,utána volt rá lehetőségem lcd-t és plazmát othoni körülmények közt kostolgatni. amiböl az lett az eredmény hogy megnyugodtam, ráérek majd jövöre venni mikor még olsobak lesznek, böven jó a sima 72cm tv is
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
karyo
senior tag
válasz Il Dottore #474 üzenetére
A ''kinek mi teccik?'' kérdésre adható válasz nagyon egyénfüggő.
Miért nem nézed meg egy store-ban, ahol van mindkettő, és össze is tudnád hasonlítani.
Magad válassz és dönts, momentán nekem a pana képe jobban tetszik,
de Jóska Pistának már lehet nem.Enjoy the silence.
-
karyo
senior tag
válasz Il Dottore #477 üzenetére
Szerintem itthon csak a 60-as kapható (egyelőre ), így etémában
nyilatkozni nem tudok. Viszont a PV60-as szerintem ma az egyik legjobb választás,
nekem nagyon bejött a képe, pedig fényes helységben néztem, LCD-kkel is összehasonlítva.Enjoy the silence.
-
EmThor
addikt
pv70-es sorozat mattfekete és szebb a képe egy kicsit, mint a pv60-as sorozatnak, április végétől hivatalosan, addig is ilyen-olyan helyekről lehet venni a nyugaton megjelent pv71-eseket, ezekben asszem digituner van amúgy tökugyanaz
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
rinpocse
aktív tag
A 42PV71-ben már G-10-es Viera panel van, meg egy plussz chip ami leskálázza az 1920*1080 -at, 1024*768-ra. Nekem egy 42PA-50 (G8 panel) van, most szeretném lecserélni egy G10 panelosra. A PV60 (G9 panel) is nagyon jó, de szerintem várd meg az új G10-es panelos plazmákat! Nem fogod megbánni! Nem vagyok Panasonic kereskedő, de szerintem a Panasonic ott van spiccen. Nem dicsekvés képpen, de a családban van egy Sony KDL-32S2000-as LCD is, de a kettő nem egy kategória. Főleg, hogy nyáron itt lesz a full HD 42''-os Panasonic plazma is (1920*1020)!
Digitális tuner csak az X szériákban van.
[Szerkesztve] -
Il Dottore
tag
válasz Il Dottore #3407 üzenetére
A kérdés továbbra is adott...
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
davidoff84
csendes tag
válasz Il Dottore #3427 üzenetére
Igen lehet kapni. Interneten lehet rendelni:
[link] -
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3427 üzenetére
Nem rossz TV az 50PV700, HA szemet tudsz hunyni afölött, hogy nem tudja a 24p-t, kisebb a kontrasztaránya, mint a 8-as szériának, kevesebb színárnyalatot tud, korábbi képjavító technológia van benne. Ezen felül kalkulálj a 7-es széria szokásosnál nagyobb selejthányadával is. Én lehet inkább a helyedben várnék egy kicsit még és 50PX80-at vennék. Én nem vártam, megvettem 4 hónapja a 42PX80-at, amivel tökéletesen elégedett vagyok, leszámítva, hogy lehetne 50"-os is. De annyival többet nem voltam hajlandó rászánni, mint amennyivel többe került, plusz amúgy is csak olyan 2 méterről nézem. A fullHD hiánya ne aggasszon, abszolút meg lehet lenni nélküle, kompenzál a Pana brilliáns képe.
Get Moded!
-
davidoff84
csendes tag
válasz Il Dottore #3434 üzenetére
Elöször én is 2007-es szériából akartam venni, de sok helyen olvastam, hogy sok baj volt velük.
No meg a képfeldolgozása is jobb a 80-as szériáknak, ami nálam megérte, hogy többet adjak ki érte (42" pv70 vs. pv80) -
DM-Fan
nagyúr
Igen, a tavalyi árához képest nagyon kedvező és csábító és ha igazából csak TV-nézésre és DVD-re használod, akkor a 24p hiánya nem is fájó pont, de végeredményben szemet lehet hunyni a korábbi képjavító technológia, a kevesebb szürkeárnyalat és a kisebb kontraszt fölött is, hisz úgyse teszel közvetlen mellé egy 8-as szériából származó modellt, így feltételezhetően nem lesz szembeötlő a különbség. (illetve a különbség lehet, hogy szembeötlő - egyébként nem az - de legalább nem lesz viszonyítási alapod). Így már csak a 7-es széria magasabb selejthányada adhat okot aggodalomra, de ez meg már abszolút szerencse dolga. Egy dolog tény: a méretkülönbség sokat számít, én is jobban örültem volna az 50"-nak, de sokkal többe került volna, illetve a 8-as szériából nem is volt még hírből sem 50"-os, amikor én vettem a 42PX80-am.
Szerintem jó választás, pláne ennyiért.
Get Moded!
-
DEW3yl
tag
Igaz lehet csak én gondolkodom így, de szerintem két 50-es felesleges egy házba. Ha csak nem áll kint is két Merc. Egyébként a kettő árából kapsz nem soká egy TH-50PY80-at (vagy az ezévtől kapható 46-os verziója). Igaz az csak egy, de még lehet kijön a pénzből egy SC-PT850-es házimozi, mivel már tavalyi és esik az ára. Ha 850-es nem is, akkor még ott az alatta lévő, talán 550. Mindkettőben van 1080p up-conversion HDMI-n keresztül és így elég jól ki tudod használni a FullHD adottságait sima DVD lemezről is. És ez a páros szerintem a másik szobából is oda csalja a bandát. Tehát a Panasonic összehozza a családot.
Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.
-
Il Dottore
tag
válasz Il Dottore #3445 üzenetére
A kérdés továbbra is adott....
HAF 932 Advanced, Gigabyte GA-X99-Gaming 7 WIFI, i7 5930K 3.50GHz+BeQuiet Dark Rock 3,Gigabyte GTX 980 4GB G1.Gaming, Kingston DDR4 16GB/2800 KIT HyperX Predator, be quiet! Dark Power Pro 11 850W, Samsung 512GB 850 PRO+ 4xSeagate 4TB, 1xSeagate 8Tb Archive, Razer Mantis Control+G1, Samsung TA750.
-
ham_
tag
válasz Il Dottore #3711 üzenetére
Én ugyan nem tv-t, hanem dvd-t és erősítőt rendeltem a netdepoból néhány éve, de minden rendben ment, nem volt gond velük.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3711 üzenetére
Már kismilliószor leírtuk itt, hogy a PV és PX szériák gyakorlatilag csak abban különböznek, hogy míg a PV-ben csak analóg, addig a PX-ben digitális (DVB-T - mpeg2-es) tuner is található. Ezen felül a PX többnyire olcsóbb, mert azt zömmel a multik hozzák be az országba, megkerülve a Pana-t. (ettől függetlenül, ha kapsz a kereskedőtől garijegyet, akkor a Pana vállalja ezek garis szervizelését is, illetve a Pana-tól is megrendelhető külön igényre a PX-sorozat bármely tagja).
Fali konzollal kapcsolatban is írtunk már párszor (kereső a barátod), pl. itt:
De a kedvedért le is írom mégegyszer:
Fali konzolként én a Harmantrade ML-P12-t használom a 42PX80-amhoz:
Könnyű szerelni (még beépített vízimértéke is van). Elvileg 75 kg-ot bír, amit el is hiszek, mert kb. ilyen súlyú vagyok és rácsimpaszkodtam, miután felszereltem. Állt mint f*sz a Katiba. Lassan fél éve tartja a TV-met, nincs vele gond, masszívan tart azzal a 6 darab csavarral, amit adtak hozzá, feltéve ha rendesen betiplized. A két tekerőcsapot kioldva a TV megdönthető lefelé és bármilyen pozícióban rögzíthető. Horizontális forgatásra azonban nincs lehetőség, csak oldalirányú csúsztatásra (arra se sok).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3718 üzenetére
Ha 450 eFt-od van rá és mindenképp Pana plazma, akkor szerintem nem is kérdés: 2 db 42PX80-at vennék a helyedben. (42PV80 is szóba jöhet ízlés szerint, kvázi ugyanaz) Pont kijön a keretből.
Esetleg szóba jöhet az előbb említett 42PZ80 + 42PX8 is. Az is kijön a keretből.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Yellow73
tag
válasz Il Dottore #3718 üzenetére
Milyen távolságból néznéd őket?
Mert a fent leírtakból lehet, hogy a nappaliba nagyobbat, a hálóba kisebbet vennék, de ez tényleg távolság függő (is).
Panákban gondolkodva:
A hálóba elég lenne egy PV8/PX8 sorozatú, a 42"-os kb 180-190eFt, a 37" PX8 160eFt körül mozog
A nappaliba a nézési távolság függvényében el kéne dönteni, hogy inkább egy 50" HD Ready, vagy esetleg egy 42" FullHD is beleférhet a keretbe, de a 42" PV80 is jó választás, de így három hónap után meg tudnám szokni a nagyobbat is. Bár SD forrásra (elsődlegesen ez tévére igaz) az 50" lehet, hogy már egy picit nagy, engem már a 42"-on is zavarnak a tévéadás hibái. Viszont DVD-nél és PS3-nál ez nem feltétlenül igaz.
42PV80 220eFt körül, 42PX80 206eFt körül
Full HD 42PY8 270eFt körül, 42PY80 299eFt körül (de ez már a 37PX8-al együtt sem fér a keretbe)
Full HD 42PZ8 260eFt körül, 42PZ80 295eFt körül (de ez már a 37PX8-al együtt sem fér a keretbe)
50PV8 280eFt körül, (50PV80/PX80 ugyebár nem létezik) 50PX8 pedig irreálisan drága (330eFt körül).
Vagyis összefoglalva, figyelembe véve a 420-450 keretet és a Pana modelleket:
2 db 42PX8: 360 eFt
42PV80 + 42PX8 : 400 eFt (vagy 42PX80 + 42PX8: 396 eFt)
2 db 42PV80: 440 eFt (vagy 2 db 42PX80: 412 eFt)
50PV8 + 37PX8: 440 eFt
42PY8 + 42PX8: 450 eFt
42PZ80 + 37PX8: 455 eFtBármelyik kombináció jó választás lehet, de nagyon sokat nyom a latba a nézési távolság.
Szerintem hálóba felesleges a tévé, ott aludni kell, és egy nagyobb komoly tévét vegyél ennyi pénzért (pl 46PY85) de ha tényleg nem bírod ki nélküle, vegyél egy kicsi olcsót, és a nappaliba egy nagy komolyabbat -
Yellow73
tag
válasz Il Dottore #3733 üzenetére
Jópárszor leírtuk már.
PX sorozatban van mpeg2-es DVB-T tuner, PV-ben nincs
PX80 vs PX8 közti különbség:
3 HDMI vs 2 HDMI
15.000:1 vs 10.000:1 kontraszt
vreal3 vs vreal2 képfeldolgozó áramkör
van PC csatlakozás vs nincs PC csatlakozás
van SDHC kártyaolvasó vs nincs kártyaolvasó
fényes káva vs matt káva
komolyabb távszab vs gyengébb távszabKihagytam esetleg valamit?, ja a kb 40eFt árkülönbséget
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3733 üzenetére
Ha 3 méterről nézed, akkor én már elgondolkodnék a helyedben az 50"-os méretben. Én 2-2,5 méterről nézem és néha érzem, hogy bizony elférne az 50" a 42" helyett.
Ha a PX8 és PX80 között vacilálsz, azt javaslom ne tedd: egyértelműen megéri a 80-asért kiadni kb. 30 eFt pluszt. Én nem bántam meg. Ismerősömnek PX8-asa van, az is nagyon jó kis gép, de azért érzem a különbséget az enyém javára. Szerintem megéri a plusz pénzt.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #3740 üzenetére
Nem kell egetverő különbségekre gondolni, de pl. amit én megfigyeltem, hogy pl. analóg TV-adás esetén a 80-as széria szebb képet produkál, valahogy plasztikusabb, homogénebb a kép, szóval szerintem a képjavító technológiabeli különbségek valahol itt érhetők tetten. Meg azért ne abból indulj ki, hogy egy MM-ban, az agyonvilágított eladótérben mit látsz, köztudott, hogy pl. a kontrasztbeli különbségek is inkább sötét szobában jönnek elő. Szerintem a 80-as szériának erősebb képe van a 8-ashoz képest.
Hálóba szerintem is jó a 8-as is, oda bármi jó. Én pl. semmit sem tettem oda.
Get Moded!
-
ham_
tag
válasz Il Dottore #4031 üzenetére
Milyen távolságból nézed ezeket ?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Il Dottore #4031 üzenetére
Gratulálok a TV-idhez!
Nagyon jó gépeket választottál. Örülök, hogy elégedett vagy, én is nagyon az voltam, mikor fél éve megvettem a Pana-mat, pedig elég magasak voltak az elvárásaim. Használd őket egészséggel!
Ha kérdésed van, írd meg bátran, segítek, ha tudok!
Get Moded!
Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Politika
- Elite: Dangerous
- Okos Otthon / Smart Home
- iPad topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.