Hirdetés
Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
Udv, tetszett az irasod, szep osszefoglalo!
A "nagyagyukat" nem ismerem, de hogy egy felsokategorias plazmaval meg leszel elegedve az biztos!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
janos666
nagyúr
Fogalmam sincs. Én alapvetően egy 24"-os PC monitort akarok lecserélni TV-re, úgy hogy most ismerkedem csak behatóbban a HDTV-kkel.
Elsőre rányomultam erre a "Panát mindenkinek" hullámra, de most a papíron olvasottakból úgy tűnik, hogy a Samsung plazmák mindenben jobbak (ha nem is ár/érték-re, de legalább is színhelyességre), csak a feketéjük kevésbé sötét (de egy LCD-t tuti legyúr ebben, tehát szerintem meg ez a trollkodás, ha valaki csak a 0% feketefényerejéből mondja meg hogy milyen jó egy Kuro, az összes többi 17 millió szín meg lehet olyan amilyen; és persze aztán félrevezeti a többit, hogy miért jobb a Pana mint a Samu - kicsit mélyebb a fekete, hahhh...). De ezt csak úgy mondom, hogy még nem néztem meg egy ilyen Samsungot se előben, szóval csak javaslom, hogy talán nézz meg egy 2010/11-es Samsung plazmát, hogy neked tetszik-e.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
HUTCHDB
nagyúr
c8000talán az, ami a vt 20-al felvenné a versenyt.
én nem láttam, ezt hozzáteszem.
hogy a 30-al mi a helyzet?
ezt még nem lehet tudni." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
szp1
addikt
Nem egy ligában játszanak, még a G20-al sem....a VT20-ról meg nem is beszélve.
VT 30-at még nem láttam, tehát nem tudom.
Igazából a PDP-s párja az 50C7000 is összevissza veri, 50 ezerrel olcsóbban és 10 centivel nagyobb átlóval.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Csak pénztárcakímélőbb alternatívákat hoztam fel.
Ha van / lesz rá kereted, akkor egyértelműen a VT30 az üdvözítő megoldás.
Annál jobbat biztosan nem kapsz.
LCD-ben talán egyedül a legendás Samu B850-es venné fel vele a versenyt, bár ezt csak hallomásból tudom, mert annyira ritka madár, hogy még nem találkoztam vele személyesen.
Esetleg a Sony X900-as sorozata? Ezt kérdezem....[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
Érdekesen csapongsz......VT30...UEC7000...most meg LG LCD??????
Hagyd egy kicsit ülepedni a dolgokat.Mondjuk ezzel kapcsolatban valaki elmagyarázhatná nekem, hogy ez az LG 400Hz-es, ami ugye számolva 2,5 ms válaszidőt feltételez És IPS paneles.Lehet láma vagyok, de nekem ez nem áll össze.
BBéci?[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
janos666
nagyúr
Szerintem 140 fölé nem érdemes menni, azt is csak világos szobába. Sötétbe elég az a 90 is. (Többtől nem fogsz több részletet kivenni a képről, csak jobban fárasztja a szemed.)
Ha van valami, amibe én nem akarok belekötni a G20-on a szokásos felvetések közül, az az hogy nem tudja kiégetni a retinádat akkor sem, ha elég magasra tekered a fényerőt és kontrasztot. Bőven jó az a fényerő, amit jól beállítva produkál. (Hacsak nem süt rá közvetlenül a nap, de gondolom nem ez a terv, hogy még függöny se lesz.)
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
szp1
addikt
Ne az adatokat nézegesd, hanem a TV-ket....mert lehet, hogy csalódni fogsz.
Erre valaki?
Érdekelne a dolog....[ Szerkesztve ]
-
-
DM-Fan
nagyúr
Kevés??? Ember, ha neked annak a fényereje kevés, akkor nem tudom mit szoktál nézni. Csak nem reflektort? Nekem a kisebb kontrasztarányú G20 van és mind a kontraszt, mind a fényerő érték a 60-as skálából 30 alatt van. Kiemelt beállításon egyszerűen megvakulsz tőle!
Az rendben van, hogy a VT20-nál a 3D és a szemüveg miatt 3D-módban emelni kell ezen értékeken, de még így is bőven elég tartalék van benne. 3 év után betenne, ha -10-15%-kal csökkenne a fényereje a panelnek. Ahhoz nagyon sokat kellene mennie annak a TV-nek.
"Nekem valahogy az öszes plazma kicsit gyenge fényerőben! Tudom sötét szobában bőven elég lehet, de nem csak kajak sötétben haszáljuk a tv-t..."
Vagy nagyon eltúlzott beállításokkal használod a jelenlegi TV-det, vagy még nem láttál normálisan beállított plazmát nappali fényviszonyok között. Ne abból indulj ki, amit egy multinál látsz a neonfényes eladótérben! Én zömében nappal is ugyanazon beállításokkal nézem a plazmát, mint a sötét szobában. Soha nem szoktam érezni, hogy ne volna elég a fényereje/kontrasztja.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem azért, hogy megbántsalak, de az általad linkelt oldalon valami nagy szar van a palacsintában:
Panasonic G25-re írja:
Csúcs fényerő: 135,3; legmélyebb fekete: 0,04. Ezek alapján a kontraszt ugye 3382:1, ahogy ott is szerepel.
Sony 55NX810-re írja:
Csúcs fényerő: 218,53; legmélyebb fekete: 0,06. Ezek alapján a kontraszt nálam 3642:1 kéne legyen, ott mégis 2957:1-et írnak. Na most akkor valamelyik érték (vagy a fekete, vagy a csúcs fehér) nem igaz, gyanítom a feketeszint.
Amúgy meg sosem értem meg, hogy mi az istennek kell ilyen magas fényerőértéket tudnia egy TV-nek, ráadásul vannak olyan idióták, akik így is járatják. Volt pár kollégám, akik folyton arról panaszkodtak, hogy fáj a fejük és ég a szemük, miután évekkel ezelőtt lecserélték a CRT monitorokat LCD-re a cégnél. Megnéztem és csutkára voltak húzva a fényerőértékek. Levettük felesre, megszűntek a panaszok, milyen érdekes.
Get Moded!
-
R1per2
tag
-
szp1
addikt
Annál már az is haladás, hogy 700 alá benézett. Annyit meg nem ér.
Ilyen méret esetében már érdemes projektoron gondolkodni.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
mcalec
csendes tag
Nem láttam itthon élőben 63-ast, a Corának kizárt, hogy lenne, szvsz egy FMCG vállalat nem tart rétegtermékeket, márpedig egy 63-as plazma ma még erősen az. MM-ben sem rémlik, hogy összefutottunk volna, 1.700.000-ért valami ultravékony Samu előtt morfondíroztam (nem a megvásárlásán), de talán ennyi volt.
A kalocsaiknál nem akciós, de ha szánsz rá 717 eFtot, akkor náluk megveheted. -
szp1
addikt
50"-ban láttam, 2D-vel, szemre hozza a G20 feketéjét, de nem járok műszerrel nézelődni...
A VT20 más kategória. Szemre is.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
mcalec
csendes tag
Ha lenne pénzem 50-es vt20(30)-ra nyilván azt vennék. Egy TX-P50VT20 480 eFt, a VT30 600 eFt.
280 áll szemben 480-cal. Számomra nincs kérdés. Itt már nem lehet annyival jobb a fekete
Ár/érték arány nálam fontos tényező, így nettó fizetésből élve, ha viszont a pénz nem számít, akkor nem érdemes vergődni, mennék egy Pana bemutatóterembe. -
szp1
addikt
-
nagyúr
az ifc-jellegű megoldások egyrészt természetellenesek, másrészt pedig sokszor még azt se lehet mondani, hogy nem adaknak, sokszor hibás ugyanis az eredmény (rosszul kalkulálja a következő képkockát, stb.), és így úgy tűnik, mintha mégjobban akadna.
pénteken nálam volt a meccsnézés, és 10 perc után kikapcsoltam, mert kellemetlen volt.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
szp1
addikt
-
szp1
addikt
Az nem tudom mit jelent.
A film részét képező szemcsésség "levált" a képről, külön életet élt, nem mozgott együtt a többi képelemmel, ráadásul még a struktúrája is változott, a szemcsék szinte összefolytak.
Olyan érzés, mintha egy homokfúvott előtét üveglap lenne a valódi panel előtt.
Ha ezt hívják "dither-elés"-nek....????Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
DM-Fan
nagyúr
Aránytalanul drága ez az 55"-os Sony LCD ahhoz képest, hogy alig nagyobb a pont feleannyiba kerülő 50G20-nál, viszont sok képi dologban el is marad a G20-tól. Szerintem ennyit nem ér meg, hogy ne kelljen figyelned a ghosting-ra/beégésre, illetve, hogy egy-két megjelenítésbeli problémát megoldj vele (pláne, hogy más LCD-hibákat meg "megnyersz" vele). Számomra ez nem is volna alternatíva, szerintem - a józan ész által diktált értékbeli határokon belül maradva - ár/érték arányban sokkal-sokkal jobb választás az 50G20, ez nem is kérdés.
Látom, nem tudsz kiszakadni ebből a fényerő bűvkörből! Javaslom nézz meg egy G20-at dinamikus beállításon, maximumra csavart értékekkel és rögtön meg fogod érteni, hogy miért fölösleges teljes mértékben az a fényerőérték, amit a Sony fel tud vonultatni! Ez kb. olyan előny, mintha azt mondanánk egy autónál, hogy 300 km/h fölötti sebességnél kevésbé rezonál. Hurrá!
Onnantól kezdve, hogy az említett Sony bajban van egy csillagos égbolt megjelenítésekor, teljesen mindegy, hogy milyen dinamikus kontrasztértéket vonultatnak fel az adatlapján.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
"Azért az 55" jóval nagyobb az 50"-nál..."
Ezt cáfolnám, még annyira sincs látványos különbség, mint a 42" és az 50" között. Nekem volt mindkettő, most 50" van és alig érzem a különbséget. Dupla árat meg pláne nem ér, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ezért a dupla árért sok esetben még a képe sem jobb.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
szp1
addikt
Azt nem mondom, hogy rossz, a "fajtársak" közül a legjobbak közt van, de egy jó plazmának a cipőjét sem kötheti meg, nekem még a Samu C7000-es is más dimenziót mutatott mellette.
Filmnézésre nem a legjobb választás. Persze van aki szereti ezt a fajta képet. Én ki nem állhatom.[ Szerkesztve ]
-
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem mindkét megjelenítőn borzalmas képet fogsz kapni ilyen esetben, nem is értem, hogy ez miért szempont nálad. Egy megjelenítőt kalibrálva kell használni, nem "tövig húzott" beállításokkal. Nálam minden érték feles szint alatt (egyes profilokban épphogy fölötte) van a G20-on, bőven-bőven rengeteg tartalék van a TV-ben, szerintem soha nem lesz rá szükség. Még így is tud bántó lenni a fényerő, ha egy sötét jelenet után hirtelen világos jön, pedig abszolút nem vakít a TV.
Tényleg meg kéne vizslatnod a TV-ket normál használati körülmények között is, különben sosem kapsz objektív képet! Pusztán multiknál történő nézelődés alapján egyszerűen nem lehet döntést hozni - de legalábbis kellően megalapozottat biztosan nem.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HUTCHDB
nagyúr
igaz nem könnyű a döntés, de először magadban kell eldöntened, melyik technológia áll a "szemedhez" közel.
ha tetszik a világító kép akkor lcd-t vegyél.
az általad jelzett sony a legjobb lcd-k között van, de közel sem éri azt a pénzt, amit az ára mutat.a plazma egy másabb világ. nyugodt, és valóságos.
ha ezt nem szereted, akkor ismét azt ajánlom lcd-t válassz." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
DM-Fan
nagyúr
Én nem akarlak lebeszélni semmiről, pusztán arra próbálok rávilágítani éppen, hogy olyasmiért készülsz dupla árat adni, ami nem ér kétszer annyit. Az LCD-technológiának is megvan a létjogosultsága, csak épp a filmnézés az a terület, ahol nagyon zsebbenyúlós ez a dolog és - szerintem - nem érdemes annyival többet kifizetni erre a technológiára.
A VT30-ról igazából még elég keveset tudunk. Szerintem az sem igazán jó hozzáállás, hogy elzárkózol a többi, adott esetben olcsóbb modelltől. Nem feltétlen a legdrágább készülékkel jár a legjobban az ember. Érdemes átgondolni, hogy mennyi az az összeg, amit maximum rászánnál és megvizsgálni, hogy egy bizonyos határ fölé érdemes-e menni egyáltalán, nyújt-e annyival többet a másfélszer-kétszer annyiba kerülő készülék. Én pl. 3D-re most még egyáltalán nem adnék egy forintot sem. A vásárlók 80%-a vásárlás után megbánja, hogy áldozott rá. A maradék 20% meg isteníti, többnyire azért, mert vagy kielégíti az, amit kap, vagy mert egyszerűen nem ismeri be azt, hogy kár volt. Szerintem ennél árnyaltabb a kép: vannak élvezhető pillanatai ennek a jelenlegi 3D technológiának is, de a tökéletestől még nagyon messze van és gyökeresen át fog alakulni az elkövetkezendő 2-3 évben, szerintem a jelenlegi irányvonal még nagyon nem a tartósan meghonosodó. Nálam márcsak ezért is kiesne a VT30 (mint ahogy idén kiesett a VT20 is a vásárlásnál), mert egyszerűen annyival nem szabad többet adni érte, mint a csúcs 2D plazmáért, vagy akár csak egy G20-ért. Legalábbis az én értékrendem szerint.
"Egyébként lcd-nél szokták maxra húzni a háttérvilágítást világos szobában... Rosszabb lesz a fekete, de a világos szobában nem látszik és szép fényes akép..."
Ki "szokta" ezt tenni? Elég amatőr hozzáállás. Kétlem, hogy ezzel kapna kiváló deltaE-t.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A VT20 is aránytalanul drága, még most is. Jelenleg is közel 500 eFt-ba kerül, a VT30 ennél várhatóan jóval drágább lesz. Hiába referenciaszintű modell, ennyit szerintem nem szabad adni egy 50"-os TV-ért.
"3D alatt az IFC!"
Pfff... szerintem téged már most megevett a marketing. Az IFC 2D alatt is nagyon kevés esetben használható, elég sokat artifact-ol, 3D alatt szerintem csak több anomáliát, térérzet-szétesést okoz (ne legyen igazam), igazából filmek alatt teljesen "filmszerűtlen" érzetet kölcsönöz a filmnek, pont a filmjellege veszik el, egyszerűen házivideó lesz belőle, ami azért vicces.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
HUTCHDB
nagyúr
nagyon off lesz a kérdésem, de fel kell tennem:
(ne haragudj, ha már utána jártál)
tudod miben rossz egy lcd?
olvass utána, és látni fogod, hogy az a technológia bőven hemzseg a hibáktól.
az 1-2, vagy 10-20 perces demózások ne tévesszenek meg.
a látszat hidd el, nagyon is csal!" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
HUTCHDB
nagyúr
ajánlok neked egy dolgot, ha még nem tetted.
ha van ismerősöd, akinek van egy viszonylag jó plazmája, kérd meg, hogy hagy nézhess meg nála egy filmet.
majd azonnal hazamész, és megnézed a saját lcd-den.
ha ezek után is úgy érzed, (vagyis nem érzed jobbnak a plazmát) hogy a te lelkedhez az lcd áll közelebb, akkor nem érdemes kutatnod tovább." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem már egy G20-tól is bőven magad alá csinálnál a régi LCD-dhez képest, ezért mondom, hogy ne egyből a felső kategóriában gondolkozz! Nincs annál rosszabb, amikor kiadsz egy valag pénzt az elérhető legjobb készülékre és csalódnod kell több-kevesebb dologban. Na, akkor fogod csak igazán azt érezni, hogy rosszul jártál és ez igaz az LCD-szektorra is! Márpedig minden technológiának (így a plazmának is) természetszerűleg van árnyoldala, amivel meg kell tanulni együtt élni.
Hidd el, minden mást el tudok képzelni, csak azt nem, hogy csalódnál a plazma technológia által nyújtott képminőségben az LCD-hez szokott szemeddel. Nagyon-nagyon jó LCD-t kellene nézned ahhoz, hogy ez ne így legyen. A legtöbb ember az első plazmavásárlást követően döbben rá, hogy mennyire kása és mű képet nézett addig LCD-n.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
GeneraL_XTX
veterán
én mindenképp azt mondom hogy próbálj ki egy plazmát élőben, legalább fél órán keresztül.
az egy dolog hogy az LCD-nek elég sok hibája van, de a plazmának is akad bőven(dithering, floating black,foszfor lag,ghosting) és ezek egyéni preferenciáktól függően láthatóak és rontanak bele az élménybe.
én is LCD-ről váltottam nemrég, és a fenti hibákból csak egyet vettem észre (foszfor lag) de az is néha bele tud rondítani az élménybe. Ha ezek bármelyike jobban zavar mint az LCD kevésbé jó feketéje vagy a mozgáselmosása, szerintem mindenképp az LCD-t válaszd csudajó fekete ide vagy oda.
(ha tehetném mostani fejjel inkább lcd-t vennék, de majd legközelebb, addig elszenvedek a GT20-al )
[ Szerkesztve ]
-
GeneraL_XTX
veterán
"Te milyen Lcd-ről váltottál?"
egy teljesen alap IPS 720p Panasonic LCD-ről ami 2008-ban is 90k volt
"Mért vennél megint lcd-t???"
mint mondtam nem másért mint hogy sajna kiderült(túl későn) hogy picit érzékeny vagyok az egyik alapvető plazma betegségre(foszfor lag: nagy kontrasztú helyeken a gyors mozgásnál zöldes színű utánhúzás)
és hiába van eszméletlen jó képminősége mind SD, mind HD tartalmaknál (tényleg köröket ver az LCD-re) ez a hülye hiba főleg filmnézésnél elég észrevehető és zavaró (bár most a bejáratás után drasztikusan csökkent, de nem tűnt el)
és van még bőven hiba a plazma technológiában (floating black,ghosting,dithering) én ezeket személy szerint még nem vettem észre. De lehet hogy a Te szemednek pont az egyik zavaró lehet. Ezért mondom hogy alaposan nézz meg egy plazmát normális körülmények között (pl egy panasonic márkakereskedésben, ne egy áruházban) és ha az LCD után egyik hiba se zavar látványosan akkor már csak a 3D miatt is érdemes plazmát venni.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest