Hirdetés
Aktív témák
-
peti85
senior tag
válasz tammma #13271 üzenetére
1. nem négyzet alakúak a pixelek, így nem lesz torzult a kép
2. a 25-ösön van AR réteg, így az nem tükröződik annyira, viszont hivatalosan nincs magyar forgalomban, így arra tuti nem kapsz 5 év gart, az ES végű pedig ezüst színű, nem feketeHP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
Gabor970
addikt
válasz tammma #21196 üzenetére
próbáld meg elképzelni, hogy a munkádból kifolyólag évente mondjuk 200 millió forintot keresel. -ismerek ilyen embert- Szerinted miért hülye, ha ennyiért vesz kábelt? Mennyivel lesz kevesebb a pénze? Vagy mire nem fog jutni ettől?
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BaLee
addikt
válasz tammma #22069 üzenetére
Kicsit megcsavartad a dolgokat.
Az SD anyagos és analóg adások jobban fognak mutatni HD readyn, mint FullHD-n mutatnának. Mivel a FullHD felbontása sokkal távolabb áll az SD anyagok felbontásától, mint a HD ready.
Ilyen távolságról nyugodt szívvel vegyél 50X20-at vagy 50C2-t. Kisebbet nem érdemes, 42-es fullHD-t meg szerintem egyenesen vétek.
-
addikt
attól föggően h hova ülök/fekszek 3,5-5 méterről.
Ilyen távolságra igen jó a HD Redy 50" méretben.
Én a nagyobbat választanám, bár vannak itt többen akik inkább a jobb képet részesítenék előnyben a mérettel szemben.
Sokan meg az Én véleményemen vannak.Nézd meg élőben, az fogja eldönteni.
"Aki ad,az nyer"
-
Gabor970
addikt
3,5-5m távolságból -ahogy az az első hsz-ban le is van írva- mindenképp a "méret a lényeg" elvet venném legfontosabb paraméternek. Szóval legyen 50''-os, és ha a pénztárca HD Ready-t enged meg, akkor nyugodtan lehet HD Ready a készülék. Feltétlen jobb választás, mint 42" Full HD.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
demmat
csendes tag
válasz tammma #22237 üzenetére
a +1 (3) év már nem teljes körű. Csak bizonyos alkatrészekre vonatkozik, nem köteles cserélni, javíthat is. Lehet, hogy csak az alkatrészt adja ingyen, de a cseréért fizetni kell, vagy fordítva.
Kiszedtem a konfigom innen, mert egyesek szerint itt megadni ''dicsekvés''....
-
andzsin73
tag
válasz tammma #22924 üzenetére
nahát pont ez a dilemma tárgya. vettem én már Panasonic dvd lejátszót, ami csak a DVD-t nem játszotta le( (Made In Slovakia (na ezért járok JP alvázszámú Toyotával). És aztán inkább egy Pioneer merevlemezes dvd recordert vettem. 5 éve semmi baja. kopp-kopp.
off:
(mondjuk a kedvencem még az NDK-s narancssárga színű (!) turmixgépünk, az egy örök darab. amióta különköltöztem anyáméktól már vagy 15 éve, azóta én már 3 turmixgépet dobtam ki az ablakon, az utolsó egy Bosch volt -
szp1
addikt
válasz tammma #22944 üzenetére
És akkor még nem vetted bele azt a faktort, hogy a hibák megjelenése nem a kor, hanem az üzemórák függvénye, ergo ha valaki napi 6-8 órát küldi a gépet és sz@rabb szériát fogott ki, annak nagy valószínűséggel a 2 év alapgarancián belül jön ki a gebasz...ami nem mellékesen a hőterhelés függvénye is, ami nagyobb az intenzív használat mellett. Nekem az első három napban 12-15 órákat ment a TV pont emiatt...
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
szp1
addikt
válasz tammma #23000 üzenetére
Erről írtam múltkor a Sharp okán. A local dimming lekapcsolja a háttérviágítást, így pl. a fekete csíkok mögött gyakorlatilag 0 a fényerő. Mivel azonban nem pixelenként van lehetőség erre, hanem viszonylag nagyobb led csoportokat kapcsolgat, ennek érdekes következményei lehetnek egy mozifilm esetében....
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
BaLee
addikt
válasz tammma #23409 üzenetére
Ha minden jól megy és már kedden, szerdán megoldódnak az egyeztetések (amit már mindenki egyénileg fog lefolytatni a bolttal) és az előleg számlákat megkapjuk, befizetjük/utaljuk a pénzt. Utána ~1 hét míg megkapja a készülékeket. Szóval jövő héten már elvileg át lehet venni a tv-t. Kivételt képez ha pont az a fajta nincs a Pana Magyarországnál mert akkor lehet egy kis csúszás (pár nap). Ennyit hallottam, ezt tudom továbbadni.
Még annyi, hogy a 30kg-nál nagyobb tv-knél lehet, hogy nem tudja tartani a 2000-es szállítást, ezt sajnos nekem is csak tegnap mondta, de törekszik a kompromisszumra, mindenkivel egyenként majd megpróbálnak dűlőre jutni.
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
válasz tammma #23518 üzenetére
Előleg számlát gondolom postázni fogja, erre konkrétan nem kérdeztem rá. Ezt majd lebeszélitek vele.
Végül 16an mondták biztosra és még van 4-5 ember aki még mindig nem tudott dönteni. De megmondtam neki, hogy olyanok miatt ne várjunk akik nem voltak rajt a listán. Ha gyorsan tudnak még dönteni akkor ma még felhívhatják.
-
BaLee
addikt
válasz tammma #23585 üzenetére
Az előleg dolgot én dobtam fel neki még a legelején. Mert mikor hallotta, hogy ilyen internetes szerveződésről volt szó akkor elbizonytalanodott picit. De aki komolyan gondolja annak az a 10% belefér.
(#23583) BBéci: nincs igazad, van fórumtárs aki onnan vette és ugyanúgy érvényes az arra kapott EU gari itthon is, csak a beszerzési idő hosszabb (~ 3hét).
Ráadásul a sok csillivilli webshop közül csak ő méltatott minket arra, hogy küldött árakat is, nem is rosszakat.
Plusz háztól házig garancia ugyanúgy van szóval veheted bárhol a forgalmazó intézi.[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz tammma #23722 üzenetére
Persze. Csupán arra szerettem volna utalni, amit le is írtam korábban, hogy minél drágbb egy TV, annál több az árkülönbség %-osan kifejezve. Holott pont fordítva kellene legyen, vagy legalábbis konstans árrés lenne a logikus . Ez ellentmond annak a kereskedői dumának, hogy a drágább cuccon kevesebb a haszon. A tendenciát kell nézni, ne a Te szerencsésebb példádat vedd alapul. ( nyilván a 46G20 ott sem egy slágertermék, pláne ha azt veszed, hogy az 50"-os 88 EUR-ral drágább "csak"....)
-
Somansky
aktív tag
válasz tammma #23722 üzenetére
Látom a Panasonic oldalán, hogy december 31-ig most 5 év garit adnak a tv-ikre. Ez nagyon jó hír. Persze kérdés, ha hol vesszük. A panaclub megbízható? Mert itt olcsóbb a P42G20E, mint az ED nál vagy a PanaShop-ban. Van egyéb hely amit az árgép kiadott, ahol 209e ért árulják, ezek megbízhatóak lehetnek?
[ Szerkesztve ]
www.somansky.com
-
robi-k
őstag
válasz tammma #23889 üzenetére
Az X20 il. a C2 - HDReady TV-k 1024x768 felbontással.
Az U20 ill. az S20 pedig fullHD TV-k, 1920x1080 felbontással.Analóg adásnál a HDReady talán még jobb képet ad, mint a fullHD, de pl. egy jó HD filmél, és még inkább egy Blu-ray filmél nagyon látható a különbség a full HD javátra.
-
szp1
addikt
válasz tammma #24047 üzenetére
Hát, ha a Base-re gondolsz, akkor tanulmányozd ezt át:Dune HD Base adatlap
-
robi-k
őstag
válasz tammma #24047 üzenetére
A DUNE lejárszók mindent tudnak, így pl. a teljes Blu-ray képfájlok kezelését és lejátszását a menüvel együtt! Olvass utána:
Dune hivatalos honlap -
robi-k
őstag
válasz tammma #24083 üzenetére
Dune HD Smart D1 adatlapjából:
D1
Introduction
Dune HD Smart D1 is an all-in-one solution for up to Full HD (1080p) video playback.
Key Features* The newest Sigma Designs 8642/8643 media processor: enjoy excellent playback and performance of interactive features.
* HDD player: connect an HDD to the player and play content directly from the HDD.
* Network player: connect the player to a local network and play content directly from PC or NAS (UPnP, SMB, NFS).
* MKV player: play HD and SD video in a popular MKV format and other modern video file formats, including top quality HD video with very high bitrate.
* RealD: watch 3D video in this ultra modern format used in cinema for the latest movies.
* HD audio: enjoy top-quality audio tracks (Dolby True HD, DTS HD Master Audio, LPCM, FLAC).
* 3 USB ports: conveniently connect HDDs, USB flash drives, USB card readers and other USB storage devices.
* eSATA port: connect an HDD via the most efficient eSATA interface.
* Internal HDD option: use an optional 3.5" SATA HDD installed directly inside the player.
* USB slave port: easily and quickly transfer files between the HDD in the player (when installed) and a PC.
* SD card slot: easily play media files on SD memory cards from your camera or other devices, or use an SD memory card as a local or system storage (required for BD Live function).
* HDMI 1.3: ensure the best possible quality of HD video and HD audio.
* A rich set of standard A/V connectors: use S/PDIF optical audio, stereo audio, component video, composite video outputs to easily connect any A/V equipment.
* Flexible support for Dolby True HD and DTS HD Master Audio: output as bitstream or decode to LPCM for flexibility when connecting audio equipment.
* Video output flexibility: output video in any resolution and format (from SD to 1080p, 24p/PAL/NTSC).
* Upscaling: high quality upscaling of DVD and any other SD video content to Full HD (1080p) or other HD resolution.
* File browser: convenient file browser with powerful file management (copy, move, delete, rename, organize, sort).
* The best basis for multi-component Dune HD Smart system: built-in VFD display helps to build the most feature-rich solution.Extra Functions
* High-quality music playback: play very high-quality (up to 192 Khz / 24-bit) music files in various formats (FLAC, Monkey's Audio APE, WAV/PCM, DTS, etc).
* Playlists: build playlists from your folders, use your own playlists, use repeat and shuffle functions.
* NAS function: access files on storage devices (HDD, optical drive, etc) attached to the player from the local network (using SMB or FTP).
* BitTorrent: use built-in BitTorrent client to download files from P2P networks.
* Customizable user interface: work with media collections using cover art and icon browsing (with Full HD graphics).
* Flash applications: extend the player functionality with FlashLite applications.
* Internet radio: playback and record various Internet radio stations (HTTP/MP3).
* IPTV: playback and record IPTV streams (multicast UDP/RTP) from your Internet provider (check availability of multicast UDP/RTP streams with your Internet provider).
* Digital TV option: playback and record Digital TV channels using an optional Digital TV USB dongle (Digital TV USB dongle is not included; this option can be purchased separately).
* Internet browsing: view Internet Web sites on your TV using the built-in Web browser (built-in Web browser has limitations and may not allow to view some Internet Web sites).Specification
* Processor: Sigma Designs 8642/8643
* RAM: 512 MB
* Flash memory: 128 MB, expandable with a HDD partition, USB flash drive, or SD card (2GB recommended)
* Media sources: internal HDD (SATA 3.5”), external HDD (USB, eSATA), external optical drive (USB, eSATA), USB devices (USB flash drive, USB card reader, etc), built-in SD card reader (SD/SDHC), PC and NAS in local network (SMB, NFS, UPnP, HTTP), other Internet and local network media sources (HTTP, multicast UDP/RTP)
* Video codecs: MPEG2, MPEG4, XVID, WMV9, VC1, H.264; support for very high bitrate video (up to 50 MBit/s and higher)
* Video file formats: MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, QT, ASF, WMV, Blu-ray-ISO, BDMV, DVD-ISO, VIDEO_TS
* Optical disc formats: data discs (CD/DVD/BD) (MP3, JPEG, etc), Audio CD (PCM/DTS), DVD-Video (retail and user-authored discs), Blu-ray (retail and user-authored discs) *
* Blu-ray playback: Blu-ray menu, BD-J, BonusView, BD-Live – for both Blu-ray discs (retail and user-authored) (*) and full Blu-ray structures (Blu-ray-ISO, BDMV) played from HDD and network
* Video output modes: wide range of supported output resolutions (up to 1080p) and framerates (including 23.976p, 24p, PAL, NTSC)
* Video output framerate: automatic (according to the played content) and manual
* Audio codecs: AC3 (Dolby Digital), DTS, MPEG, AAC, LPCM, WMA, WMAPro, EAC3 (Dolby Digital Plus), Dolby True HD, DTS HD High Resolution Audio, DTS HD Master Audio, FLAC, multichannel FLAC, Ogg/Vorbis; support for very high quality audio (up to 192 kHz / 24-bit)
* Audio file formats: MP3, MPA, M4A, WMA, FLAC, APE (Monkey’s Audio), Ogg/Vorbis, WAV, DTS-WAV, DTS, AC3, AAC
* HD audio support: pass-through (up to 7.1 channels) and decoding (up to 7.1 channels) of Dolby TrueHD and DTS HD MA audiotracks (Blu-ray, TS, MKV), pass-through (up to 7.1 channels) of multichannel LPCM audiotracks (Blu-ray, TS, MKV), decoding (up to 7.1 channels) of FLAC audiotracks (MKV, external)
* Subtitle formats: SRT (external), SUB (MicroDVD) (external), text (MKV), SSA/ASS (MKV, external), VobSub (MP4, MKV, external SUB/IDX), PGS (Blu-ray, TS, MKV)
* Picture file formats: JPEG, PNG, BMP, GIF
* Playlist file formats: M3U, PLS
* Photo viewer functions: slideshow, transition effects, picture rotation, zoom, browse playlist, repeat, shuffle
* Audio playback functions: browse playlist, repeat, shuffle, ID3 tags, plasma TV burn-in prevention
* Filesystems: FAT16/FAT32 (read-write), EXT2/EXT3 (read-write), NTFS (read-write)
* Ethernet: 10/100 Mbit
* WiFi: optional 802.11n WiFi (via an external USB WiFi stick, not included, D-Link DWA-140 recommended)
* Dune Network Playback Accelerator: special optimizations ensuring best-in-class network playback performance for the Sigma Designs 864x platform and enabling smooth playback of any supported kind of media content via any network protocol (including NFS and SMB) even in 100 Mbit/s Ethernet networks.
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Linux kezdőknek
- Posta, csomagküldés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Esik a hóóó!!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik