Hirdetés
- OLED TV topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mély kínai kapcsolatai vannak az Intel új vezetőjének
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
zozy84
senior tag
Most érzem először hogy a G20as megérte minden fillérét!
13GB-os Avatar után. Csak mosolyogtam végig. Gyönyörűűű!
(gondoltam megosztom az örömöm)
-
Newlocal
aktív tag
Van aki használja a Viera Cast-ot? Nálam a Youtube kicsit bugos, pedig a legfrisebb szoftver van a tv-n. Ha belépek a saját accomba és megnyitom a playlistemet, akkor nem minden jelenik meg rajta. Viszont van olyan zene, ami 4x is egymás után megjelenik, pedig valójában csak egyszer szerepel. Tapasztalt más is ilyet?
-
Henry06
tag
válasz
DM-Fan #15995 üzenetére
Hát pedig több oldalon is olvastam hogy a pana plazmák érzékenyebbek a foszforlagra, pl A www.flatpanelshd.com is "Phosphor trailing is, however, visible on B850 although it is not as bad as on the Panasonic G10, X10 and V10 models. Samsung has been able to reduce it somehow compared to the last generation (which also had less than phosphor trailing than the current Panasonic models)."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
nobeige #15993 üzenetére
"Az első ellen nem tudsz sokat tenni, a második pedig csökken ahogy öregszik a tévé, bár tapasztalatok szerint az újabb panasonicoknál sajnos a képvisszamaradás növekszik az idő előrehaladtával, de akkor sem vészes, mivel kezdetben ebből a szempontból jobbak, mint a többi gyártó, csak idővel leromlanak a többi szintjére."
Ez hülyeség. Pontosan fordítva. Én eddig akárhány Panasonic plazmával találkoztam (többek közt a sajátom is ilyen), mindnél az volt jellemző, hogy kezdetben volt intenzívebb a ghosting , és később meg szinte teljesen megszűnt. Nálam jelenleg egy 2,5 éves Panasonic plazma megy, eleinte volt némi ghost (előfordult, hogy még másnap is láttam az m1 logó alatt az "élő" feliratot, ami a focimeccs 90 perce alatt kint volt), ma már gyakorlatilag zéró ghost-ot találnál, még tartós állandó képtartalom után is (3 órás COD multi után sincs ott a radarkép, pedig az már elég tartós jelenlét). Ha marad is valami, kb. 10 másodperc változó képtartalom után el is tűnik. Ugyanez jellemző a 2009-es modellekre is, tapasztalat. A 2010-esek még nem jártak nálam tartósan, de kétlem, hogy máshogyan lenne. Mindenhol leírják, hogy ghosting terén a Panasonic áll a legjobban, ez tény, a jelenség pedig a panel öregedésével méginkább csökken.
"A foszforlagról én inkább csak a Panasonic tévékkel kapcsolaban olvastam - az újabbak javultak ebből a szempontból"
Ezt megintcsak nem tudom honnan vetted, már a 2008. évi Pana tesztekben is kiemelték, hogy még durva konzoljátéknál sem igazán tapasztalható már a foszforlag. Megintcsak saját tapasztalat: 2 éve használom a Pana plazmám PS3-mal és az FPS a kedvenc műfajom. Azt hiszem, már feltűnt volna a foszforlag, a szemem ugyanis elég kényes minden képi hibára. Nincs foszforlag. Ismerősöm 2009-es Samsung-ján viszont olyan szinten jelen van, hogy majd' kirohantam a szobából.
-
nobeige
tag
Mind a sok fehér esetén csökkenő világosság mind pedig a fekete képernyőn látható képvisszamaradás plazma tévék esetén normális jelenség, nem kell aggódni miattuk.
Az első ellen nem tudsz sokat tenni, a második pedig csökken ahogy öregszik a tévé, bár tapasztalatok szerint az újabb panasonicoknál sajnos a képvisszamaradás növekszik az idő előrehaladtával, de akkor sem vészes, mivel kezdetben ebből a szempontból jobbak, mint a többi gyártó, csak idővel leromlanak a többi szintjére. -
DM-Fan
nagyúr
Kapcsold ki az eco-módot, tönkreteszi a kalibrált képet, plusz idegesítő, ahogy változtatja a fényerőt! Akkor nem lesz szürke a fehér sem és más esetben meg nem éget ívet a retinádba.
A ghosting minimálisan minden plazmánál megvan, pláne ha új a TV, eleinte ugyanis jobban hajlamos a képtartalom megőrzésére. Parázni nem kell miatta, oda kell figyelni rá és kész. Tartósan nem legyen állandó képtartalom és nem lesz baj!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
conorr #15989 üzenetére
A Samsung-ok általánosságban hajlamosabbak a foszforlagra és a legtöbb modellnél érzékelhető is, talán csak a 8-as széria kivétel. Ez nem lutri, ez meglévő dolog.
Az 50C10Y-ban nincs tükröződésgátló bevonat és kevesebb a csatlakozója, mint az X-nek. Előbbi hiánya az emberek nagy többségének eléggé fájdalmas, utóbbi pedig egyénfüggő, de 2 darab HDMI-bemenet azért tényleg elég karcsú. Az X-eken van D-Sub bemenet is, a C-n nincs.
A 2010-es 50"-os C20 és X20 modelleknél pedig érdemes tudnod, hogy míg a 2009-es C10 és X10 natív felbontása 1366x768 volt, addig az idei modelleké már csak 1024x768, tehát mint a 42"-osoké. Aki megszokta korábban 50"-on a nagyobbat, az észlelheti a különbséget, ha eddig nem néztél olyat, akkor nem fog feltűnni a különbség, tökéletes képük van így is.Hogy ki tudod-e cseréltetni? Kiváló kérdés. Holnap lesz eső? Kb. ennyire tudok biztos választ adni. Boltfüggő. Elvileg 3 napon belül cserélniük kellene, webáruházaknál pedig 8 napos elállás is létezik. Hogy betartják-e? Na, ez a lutri.
-
conorr
tag
válasz
DM-Fan #15987 üzenetére
A Samsungoknál a foszforlagra hajlamos az összes?
Vagy ez is ilyen lutri, mint a sípolás ?TX-P50C10Y? csak 180 körül van, azt lehet tudni, hogy ez mennyivel gyengébb, mint az általad ajánlott 50X10Y?
Amúgy tegyük fel, hogy ha sípolna a pana vagy samu amit vesszek, a web áruházba kitudom cseréltetni, vagy gariztatni kell ?
-
luko
csendes tag
tegnap sikerült találnom egy 720p avi-t amit le tudot játszani a G20 és amit láttam azzal nagyon elégedett vagyok!
szép, éles kép, gyönyörű színekkel főleg este a thx beállításokkal.
én nem tudom ti mit néztek, de nálam 3.5méterről a 42es plazma elég nagynak tűnik.
még a szemem is elfáradt annyit kellett kapkodni, amikor clarkson beszélt az egyik sarokban hamster meg a másikban...nappal nálam elég világos a szoba ezért amikor normál-ra van állítva megjelenítés és be van kapcsolva az eco mód akkor automatikusan elég világosra teszi a képet és megemeli a kontrasztot. szinte a dinamikus mód beállításait használja...
ezt szabad most még az elején?
megjegyzem nappal így nagyszerű képe van, megnéztem egy csi-t és valószínűleg az élénkebb színek a részletesebben megjelenitett kép miatt sokkal élesebbnek tűnt minden mint este, normál módban.nappal még azt is észrevettem, hogy amikor nagyon sok fehéret tartalmazó képet jelenít meg akkor visszaveszi a fényerőt és minden olyan szürke lesz. viszont ha csak elszórva vannak fehér részek (sok fehér fejfa a temető zöld gyepén) akkor erős kontraszttal, vakító fehérben mutatja azokat. ez egy automatikus védelem vagy esetleg valami beállítás befolyásolja a működést?
este amikor kikapcsoltam a upc boxot és fekete lett a kép a sötét szobában, közelről valamennyire ki tudtam venni a set top box műsorismertetés megjelenítését.
ez ellen nekem kéne valamit tenni, vagy ez teljesen normális és nem kell parázni? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
conorr #15985 üzenetére
Igaz, valóban ki lehet fogni sípolósat közülük, de ez a Panasonic-okra is igaz. A Samsung ellen az szól esetedben, hogy hajlamosabb a ghosting-ra, illetve a foszforlag jelenség is megvan még, a konzoljátékoknál ez fontos lehet, ilyen szempontból (is) egy Panasonic jobb választás. Sajnos azonban a tavalyi 50X10Y 190 eFt, az idei 50X20 pedig 210 eFt, szóval a költségvetésedbe nem nagyon fér bele, pedig az előbbit érdemes lenne megfontolnod, mai napig a legjobb HD-Ready plazma és csak 10 eFt-tal drágább a keretedtől.
A fenti Samsung-ok közül inkább a 450-es, ha már választani kell.
-
conorr
tag
Hy
Plazma tv vásárlásán töröm a fejem légfőképp, filmnézésre, és x360-ra kellene.
Az ár kategória max 180-ig játszik nálam. Ki is néztem az új 2010 samsungok közül kettöt
50C450 B1W
50C430 A1W
Viszont külföldi fórumon olvastam, hogy hajlamosak a sípolásra, azt szeretném megkérdezni, hogy ez tényleg igaz e? + ha igen milyen TV –t ajánlotok 180FT-ig, a lényeg, hogy 50” legyen, mer egy nagy napaliba lenne. -
-
Ijk
nagyúr
Mit gondoltok érdemes most beleugrani egy pana P42X20E vásárlásba (edigitalban 145k júl. 10-ig 5 év garival), vagy érdemes még kivárni valami árcsökkenésre más modellnél?
Jó lenne biztos az 50", de nekem 150 a felső lélektani határ, a távolság olyan 2,5m lenne. FullHD jelenleg teljesen felesleges, úgy gondolom ekkora méretnél nem létszükséglet, másrészt egy darabig a számítógépet használnám médialejátszónak és 95%-ban 720p-s anyagom van, a tv műsor pedig úgyis SD még egy jó darabig. -
M_AND_Ms
veterán
-
Gabor970
addikt
válasz
satmen #15978 üzenetére
2 óránál több esetén. Annyi esetleg belemehet gyárban, ha az ottani teszten elsőre nem volt hibátlan, és még javítani kellett.
bocs, most látom, nem az időt kérdezted, hanem a bekapcsolgatások számát. Szerintem ha az idő nem több 2 óránál, akkor akár 10-20 bekapcsolás sem sok. Ennyi is akkor lesz, ha ahogy fent írtam, gyári tesztnél hiba volt, visszament a "javítóhoz" és ott még babrálták, míg megjavult/megjavították.
-
satmen
tag
Egy gyári (origin) plazmában kb. mennyi óra, ill. bekapcsolási szám szerepel ? Mikortól érdemes gyanakodni, pl. "vissza csomagolásra" ?
-
DM-Fan
nagyúr
A felsoroltak közül az 50G10-nek van a legmélyebb feketéje, ami ugyan idővel világosodik, de még így is a többi TV által produkált alatt marad. Ezen túlmenően az 50S20 is igen jó ilyen szinten és ráadásul az lassabb ütemben is világosodik, valamint kisebb mértékben is. Szóval ez a két modell mindenképpen erősen megközelíti a G20 feketeszintjét és árban is olcsóbbak. Én talán az 50S20-at venném (azt tartsd szem előtt, hogy az nem NeoPDP-paneles), ár/érték viszonyban a legjobb választás a felsoroltak közül (persze csak ha nincs szükséged a beépített médialejátszóra).
-
sas81
csendes tag
válasz
nobeige #15975 üzenetére
A fekete mélysége alatt azt értem, hogy láttam a MM-ban G20-at és valóban nem volt hozzá fogható, de persze ki tudja, hogy voltak beállítva a TV-k. Nem szeretnék olyan TV-t aminek szürke a feketéje, tehát legyen olyan ami a leginkább megközelíti a feketét.
pl a g20 szintjét. -
nobeige
tag
Mit értesz azon, hogy feketék mélysége?
Sötétben nézve, éjszakai jelenet, vagy olyan kép, amiben nincsen semmi világos rész - többé-kevésbé sötétszürke lesz a legtöbb tévé, hiszen valamilyen mértékben a panel mindig világít.
Amint van valami világos a képen - minél nagyobb felület, annál jobb- rohamos mértékben javul az érzékelt fekete - ami persze csak "optikai csalódás", de az ember akkor már feketének érzékeli, és végül is ez a lényeg.
Ha meg még egy kis háttérvilágítással is meg van támogatva a tévé, akkor még a sötét jelenetek szürkesége is inkább feketének fog látszani, mint "hangulatfény" nélkül.
Érdekes dolog az érzékelés...
-
sas81
csendes tag
Sziasztok!
Sajna nagyon úgy néz ki, hogy lemondok a 50g20-ról!
Kérném a segítségeteket, hogy szerintetek melyika alternatíva lehet megfelelő?
Fő szempont a képminőség és a fekete mélysége!LG 50PK760 -250e
Samu PS50B850 -300-350e
Samu PS50B650 -280e
LG 50PK950 -320e
Pana P50g10 -330e
Pana P50s20 -285e -
Gabor970
addikt
válasz
Dorian #15972 üzenetére
miért is lenne? 0,3W alatt fogyaszt készenlétiben. Én egy lidl-s teljesítménymérővel néztem, annak a méréshatára alatt volt, nullát mutatott, ha ki volt kapcsolva a TV.
Én asszem három alkalommal frissítettem firmware-t, még nem tapasztaltam ugyanennél a készüléknél kockásodást. Igaz, szerintem akkor nem földi digitálisat néztem rajt. -
Dorian
félisten
válasz
Zoli_2010 #15971 üzenetére
Igen, 50 Mega körüli.Akkor kitömörítem a pendrive-ra, és este újra próbálkozom.
Köszi az infót!Remélem nem fog kockásodni, de így, hogy várható, legalább megkímélsz egy váratlan szívinfarktustól
Hogy miért nincs főkapcsoló ezeken az új TV-ken, számomra érthetetlen. Talán az energiatakarékosság jegyében?
-
Zoli_2010
tag
válasz
Dorian #15968 üzenetére
Helló, amit letöltöttél, az egy EXE, és közel 50MB, ugye? El kell indítani, kitömöríti magát valahova (választható). Azután már a TV megtalálja az új firmware-t. Lehet, hogy utána áramtalanítani is kell, mert nekem az első frissítés után, amikor újraindította magát, egyre jobban bekockásodott (színes kockák sávokban) a digitális földfelszíni (DVB-T) adás. Kikapcsolt állapotban, a tápkábel ki...be után már minden rendben volt. (Samsung PS50C430 -- ezen a típuson nincs főkapcsoló)
-
Dorian
félisten
Huppsz. Tegnap este próbáltam frissíteni a firmware-t és nem sikerült. Megnéztem a TV-n, valami május 11-i szoft van rajta. Samsung oldalról letöltöttem ami fent volt (06.15-i) pendrive-ra felmásol, pen bedug, TV menüben beállít,h frissítés usb-ről, TV keresi, usb-t megtalálja, de aztán kijelenti, hogy nincs elérhető frissítés.
Van vkinek vmi ötlete? -
BBéci
legenda
válasz
moland007 #15963 üzenetére
Egy ideje, talán másfél hónapja VT20 van nálam. Részben nagyon boldog vagyok, mert eszméletlen jó tévé, minden perc, amit nem a nézésével töltök, elvesztegetett idő, talán fórumozni sem kellene.
Viszont el vagyok szontyolodva, mert ez után bármit kapok, képminőségben a közelében sem lesz. Irdatlan magasra tette a lécet. -
moland007
tag
válasz
DM-Fan #15964 üzenetére
köszi a bíztatást.
mivel távirányító nincs kint nem tudtam megnézni a beállításokat. az ottani eladók meg hát h is mondjam nincsenek a helyzet magaslatán
az 1080 p elérése is kb 2 perc volt de megnéztem hdmi kábel volt és lg valamelyik új modelje a lejátszo (nekem most LG DVT-499 H van) -
DM-Fan
nagyúr
válasz
moland007 #15959 üzenetére
Akkor ott valami nagyon el volt cseszve, mert olyan folyamatosnak kell lennie a stáblistának már egy U20 Panasonic-on is, hogy csak na. Egyáltalán nem igaz, hogy csak Blu-Ray-től vagy digitális adástól lehet szép képet várni egy plazmán, sőt, pont az a plazma előnye a többi technológiával szemben, hogy itt az SD képanyagok is szépen néznek ki. Persze ehhez kell egy minőségi lejátszó és némi hozzáértés, hogy beállítsd. Van olyan DVD-m, amiről első ránézésre a nem szakavatott szem meg nem mondja, hogy nem Blu-Ray, de a nagy átlag lemezek is elég pengén néznek ki azért.
A 42G20 már most is van 230 eFt forint környékén, de lesz az még 200 eFt alatt is és nagyon megéri várni rá, mert talán a legjobb plazma jelenleg.
-
KTTech
veterán
Akinek kevés a 65" az kezdhet készülődni
Holnaptól vesznek fel a Panasonicnál rendelést a 85", 103" és 152"-os modellekre
(13.5 millió ft-tól
)
http://panasonic.co.jp/corp/news/official.data/data.dir/en100609-3/en100609-3.html
-
moland007
tag
nos voltam megnézni az u20 -at vittem lemezt. (még mindig s20 a cél)
persze a felskálázás nem volt okés de hamar okéssá vált.
jobb lett de nem lett olyan amit szerettem volna látni. majd megvizslattam egy 350 hufos led lcd -n és ott is ugyanolyan 'rossz' volt a kép.
tehát ennyi ... előrelépést blueray, vagy digitális adástól várhatok csak.legjobban úgy észrevehető h a filmek végén fut a stáblista. nem fut ugrál
és ugrál és ugrál ... azaz nem gördül ... olyan mint 1 bauxitfőzelék
úgyhogy nem tudom...
-
nobeige
tag
válasz
Dorian #15954 üzenetére
Igen, a tévéd felskáláz 1920x1080-ra és az interlaced (félképes) jelet progressive (teljes képes) jelre alakítja.
A progresszív megjelenítés szükséges a panel működési módja miatt, a felskálázás meg azért, mert pl. az 576 soros sd adás hülyén nézne ki a panel közepén egy kis téglalapban. -
minas
aktív tag
Ez is érdekes dolog, mert csak azt (annak a termékét, pontosabban illegális másolatát, hamisítványát) üldözik, akik fizetnek a szerzői/márka jogvédelemért az ebben érdekelt nyominger jogvédő bandáknak.
Van olyan, hogy hivatalból "üldözni kell" pl. az adidast (hamísítványokat), aztán amikor a cég nem akaródzik éppen fizetni a jogvédelemért, akkor azt ki kell húzni az "üldözendők" listából. De ugyanez van a szoftverekkel és filmanyagokkal. Ha az xy szofvercég/filmforgamazó/jogtulajdonos nem fizet ezért, akkor a jogvédő és a rendőrség le se sz*rja.
Már rég rá kellett volna jönnie a sok érintettnek, ha hivatalosan és kedvező áron le lehetne tölteni ilyesmit, nem virágozna így a warez. A jövő a net és az onnan való hozzáférés. A fizikai adathordozók ideje lejárt. -
Dorian
félisten
Valaki felhomályosít, hogy is van ez a felskálázósdi?
A TV-k automatikusan megteszik 1080p-re? Vagy nem tudnak ilyent? Opciókban nem találtam.
És ha pl. a DVD felskáláz 1080i-re (az enyém csak 1080i-t tud, 1080p-t nem, csak 720p-t) vagy 720p-re, azt a TV tovább alakítja? -
DM-Fan
nagyúr
Én inkább a forint drasztikus romlását tartanám az emelkedés okának, ha megnézed, több termék ára lett magasabb az elmúlt hónapban. Lehet hálálkodni a kiváló politikusainknak.
Arra vonatkozóan, hogy mit hoznak a következő hetek, hónapok, nehéz lenne bármit is mondani. Hosszabb távon nyilván könnyebb azt feltételezni, hogy olcsóbb lesz, de hogy készletet mikor töltenek fel, illetve, hogy hogyan változik az ár, az mindig lutri. Alapvetően nem hinném, hogy 50G20-ból olyan tömegesen rendelnének a nagy- és kiskerek, tekintettel arra, hogy azért nem az olcsó árfekvésű készülékek közé tartozik, így a legtöbb kereskedő gyaníthatóan csak konkrét igényre rendeli meg. Ez a magasabb modellosztályokkal mindig így van sajnos.
-
sas81
csendes tag
válasz
DM-Fan #15947 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget!!!
Az a gáz a várakozással, hogy már úgy beleéltem magam, hogy minden nap gyötrelem! Na jó annyira nem, de tényleg nem kenyerem a várakozás. Szerinted lehet az az oka a g20 áremelkedésének, eddig hiánycikk volt és, ha a Panát leszámítjuk akkor még mindig az. Elképzelhető, hogy, ha feltöltik a nagykert akkor újból visszaesik az ára 350 körülre?
Csak azért kérdezem, mert nem hiszem, hogy képes lennék hónapokat várni ráadásul addigra az 5év-től is elesek. -
DM-Fan
nagyúr
Azt kell mondjam, hogy megéri a különbözetet a G20, legalábbis elég érezhető különbség van a két készülék képe között mind általános képminőség, mind feketeszint terén. Más kérdés, hogy 420 eFt-ot én sem adnék érte, de lesz az még sokkal-sokkal olcsóbb is. Múltkor már láttam egyik multinál 355 eFt-ért is 5 év garanciával, el is kapkodták. Jó jártak vele. Majd év végén, jövő év elején leesik annak az ára, szerintem vár meg, meg úgy lehet, hogy egy százast is spórolsz a jelenlegi Panashop-os árához képest.
-
sas81
csendes tag
Kb 3 hete szeretnék venni 50g20-at és sajnos sehol nem volt belőle.már az akkori ár is borsos volt nekem (asszem olyan 360e ft körül volt), de tényleg nagyon bejön + rengeteg jót olvastam róla + 5év gar. szal azt mondtam legyen. most már újra lehet kapni, de csak a Panashop-ban 420e ért. sajnos ott tartok, hogy s20 lesz belőle
, mert mindenképpen 50 colost akarok. az s20 286e -től van.
Kérdés:
szerintetek megéri a +60-at a g20?
Tényleg akkora a képminőségbeli különbség?(s20-at nem láttam)
(az extrák nem meghatározóak csak a képminőség azon belül a fekete) -
DM-Fan
nagyúr
Valóban, de már a 2,2 GB-os méret is kellően macerás egy 40 perces epizódért. Amúgy vitathatatlan, hogy jobb, de szerintem már az 1 GB-osak is teljesen korrektek. Sőt, továbbmegyek, nekem itt van a Prison Break itthon eddig megjelent első két évadának díszdobozos DVD-kiadása a polcomon és valami brutálisan jó képe van. Referenciaminőségű DVD.
-
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan #15943 üzenetére
A Prison Break (Szökés) első évadját divikszben néztem, haveromtól kaptam, de nem voltam elégedett a minőségével. Nekiálltam magam letöltögetni, az 1 gigásak valóban szépen mutattak 50 colos full HD-n, aztán átálltam a 2-2,2 gigásokra, amik sokkal jobban tetszettek. Kipróbáltam egy 4,5-öst, az nem hozott akkora javulást, hogy megérje a többlet letöltési és tárolási macerát.
-
DM-Fan
nagyúr
SD-adástól ne várj sokat, pláne, ha a szolgáltatód nem is a legjobb minőségben sugároz! Azért is látod élesebbnek a CRT-n, mert a CRT natív felbontása jóval közelebb áll a sugárzott adás felbontásához, mint a G20 1920x1080-as natív felbontása. Ennél még azzal is többre mész, ha DivX-ben beszerzed az adott sorozat HDTV-s ripjét olyan 350-400 MB közötti méretben és egy minőségi, HDMI-kimenetes DVD-lejátszóval küldöd a TV-re. Ha pedig igazán minőségre mész, akkor az 1 GB körüli .mkv-kban szerzed be az adott sorozatrészt.
Sajnos a TV-adásoknál rendkívül nagy a szórás a képarányokat tekintve, ezért is nem tudja normálisan, kompromisszummentesen megjeleníteni azt a TV-d, valahol valami lemarad, belelóg a logó vagy a korhatárkarika, stb. Ezért is célszerű inkább netről beszerezni a TV-rippeket, mert azok így képarányban is normálisak lesznek.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
willi100 #15941 üzenetére
UPC kártya CSAK UPC boxszal megy. Amúgy a rögzítős box szolgáltatásait még a Pana G20-as sem pótolja (hiába képes rögzíteni a rákapcsolt HDD-ra). Szóval még nem kell a helyet előkészíteni a szekrény aljában.
Nálam a Zoom1, ami arányosan nagyít úgy, hogy a kép szélességét illeszti a kijelzőre (lemarad a Cool logó, meg a "Még 3 nap a Megasztárig" ? Legalább ennyi jó legyen az egészben, hogy nem látom ezeket
). A többi mind torzít, széthúz
-
-
luko
csendes tag
tegnap megvettem életem első lapostévéjét, Pana 42G20.
(fogalmam nincs hányadik vagyok ezzel ebben a fórumban. gazdasági válság, persze...)alapvetően sorozatokat nézek digitális upc-n, de SD-ben, set top box scart-on összekötve.
nekem elsőre kicsit csalódás, mert a 72centis samu CRT-hez képest sokkal életlenebb a kép. lehet a beállításokkal még lehet valamit csiszolni, de valszeg a forrás és a méret miatt ez ilyen... habár az M1 Híradója az nagyon szépen nézett ki tegnap este.amiket nézek általában tv sorozatok, szélesvásznú adások alul-felül fekete csíkkal (pl. CSI, Chuck, akármi...). én azt gondoltam, hogy majd a plazma szépen a képet mutatja a fekete csíkok meg eltűnnek.
ehhez képest mind az Automatikus mind a Zoom1 képarány levág a kép alsó és felső részéből is ami annyira nem tetszik. pl. a Cool logonak csak a C alja látszik, a korhatárkarikából ahol a szám elvileg a képe alsó részén lévő fekete csíkon űl szinte alig valami látszik. szokjam meg, vagy valami beállítással lehet ezt orvosolni?
a set top boxon már próbálgattam a tv beállításra a 16:9 és a letterbox opciót is, de nem látok változást.még egy kérdés:
honnan tudnék olyan hd tartalmat letölteni, amit pendriveról le tud a tv játszani?
nem film kéne csak valami ami nagyfelbontású!
amit itt belinkelt valaki hd trailer oldalt azt néztem, de ott majdnem minden mkv meg olyasmi amiről azt írtátok nem játsza le.
egyáltalán a lejátszáshoz kell a divx-t regisztrálni? felhasználói kézikönyvbe nincs semmi
de a tv menüjében magyaráz valamit, hogy a lejátszót be kéne regisztrálni... ma még a nettel nem akartam szórakozni, de ha nagyon kell neki akkor megpróbálom összerakni. -
Rejtőfan
csendes tag
Nekem egy projektoros tv-m van, köbö 5 éves, nem gondoltam, hogy ennyit elmegy, mert használjuk eleget. A korához képest tűrhető képe van, de már nagyon várom az 50"-es plazmát(azt szeretnék!), az év végét lőttem be rá, de nagyon nehéz a várakozás!
Szóval ez az egy Samu cuccom van, semmi baja, kopp-kopp!Csak azt tudom, hogy Pana plazmát szeretnék, de annál is belenyúlhat az ember rosszba, remélem szerencsés leszek vele!
A Samu tulajoknak meggyőző a véleményük, nem nagyon emlékszem olyanra, aki megbánta volna a vételt. -
atom360
tag
sajnos én is igy jártam,vagy 3 hibás-rossz lcd tv-t fogtam ki az elmult években,plusz havernál is 2 honapja adta be a kulcsot a samsung lcd.remélem most már 2010-ben jobban figyelnek a minőségre mert most vettem a rossz tapasztalatok ellenére egy 50-es 430-as,samu plazmát
.
-
kpal
nagyúr
Jut eszmbe Hétvégén F1 Webber mikor elszállt aszt hittem én is ott ülök . Király ekkora tv-t nézni.
-
Seb3s
tag
válasz
anakonda #15929 üzenetére
Melyik szolgátatóval nézed az m1hd-t?
Gondolom neked is feltűnt, hogy csak a meccsek alatt van kint a hd logó, szünetekben nincs. Szerintem a "bluebox" (?) nem 100%-os, mert mikor studióban beszélgetnek a közeli képek akkor is hibátlanok csak a távolik recések (nagyon).szerk.: most látom megelőztek..
-
anakonda
csendes tag
...csak tudod az a bajom ezzel,hogy ne irják ki addig HD-t
,AMIG VANNAK HIBÁK!
Azért irom ezt,mert sok HD adást láttam már,...
még jo hogy nem azt mondják,40 coll feletti tv-t nézőknek nem ajánljukNa, téma lezárva,nem annyira gáz ez,csak ici picit..természetesen csakis saját
vélemény!! -
Nos tévé vásárlás elött állok,de vannak fenntartásaim.Amit kinéztem az egy Samsung de mivel otthon az összes Samsung készülékünk állandóan rossz,ezért nem tudom,hogy mi a helyzet a Plazmákkal.Nem szeretnék a garancia lejárta után vagyonokat költeni a javíttatására.
Tehát arra kérlek benneteket,hogy akinek tapasztalata van ezen a téren az mondja meg,hogy mennyire hibásodnak a Samsung plazmák.Az elözö Képcsöves Samsung tévén 3 év alatt 7 szer volt rossz,az utána vett Vetítös tv 6 év alatt az árát mégegyszer kifizettem javításra,de szinte az összes samsung gépünk(Mosogép,hütögép,mikró,tüzhely)már többször bedöglött.Ennyire szar a Samsung,vagy csak én vagyok peches? -
anakonda
csendes tag
háát..ez elég baj..ezt nem tudtam sajnos
-
anakonda
csendes tag
A foci vb-t nézem HD adást m1-n.Olyat vettem észre,mintha kis apro kontúrja lenne a
studioban ülőknek a ruhája és hajuk körül..stb. Persze lehet hogy csak én vagyok ,,piki,,
de szerintem ennek nem kellene lenni,mert ha kapcsolnak mecsre,és ott mutatják a
játékosokat közelről,vagy bárki,bármi mást,ott már gyönyörű tűéles képet kapok!Mi lehet a gond?
- ilyen az m1 kamerájuk?
- az én antennám lehet a nem jó,mert nálunk társasházban erősitett az antennajel?
- de lehet alapbol ilyen az m1És utolsó sorban,én 58 collos samu tv-t nézek,igy könnyen átjönnek ezek a bajok.
Viszont vannak anyagjaim,külföldi tv-ből felvéve,és azok is gyönyörű tiszták,de ez
az m1 nekem távoláll a szép hd képtőla fociközvetités az már ok
-
G.F.
aktív tag
válasz
Micha3l #15915 üzenetére
Kijött a szerelő, és megállapította: A Board gyári hiba. Gyorsan telefonáltam az ED ügyfélszolgálatára, ahonnan a hölgy a szervízhez küldött, de mivel a szervíz meg nálam volt kinn, hosszas egyeztetés után elhitte, hogy ők egy netes áruház (is), ahol 8 napig lehet gyakorolni az elállás jogát, és így belementek a cserébe. huhh. Ha minden igaz holnap viszik a tv-t, és hozzák az újat. Remélem heppiend lesz a vége, és TP-Linkem is visszanyeri a becsületét.
-
Gabor970
addikt
válasz
moland007 #15912 üzenetére
azt tudom elképzelni, hogy scart-on keresztül volt összekötve a dvd lejátszóval. Én is láttam dvd filmet 50"-os plazmán, olyan lejátszóról ami felskáláz 1080-ra, természetesen hdmi-n keresztül összekötve, és meglepően jó volt a kép. Nekem odahaza sajna csak egy régi yamada 6600-as lejátszó van, azt próbáltam rákötni a tv-re de annyira rossz volt a kép, hogy szépen ki is szedtem a rendszerből, és be a szekrény aljába... Szóval nem a TV volt valószínű a rossz, hanem a forrás.
-
M_AND_Ms
veterán
Azért vannak benne elég világos (majdnem fehér) részek
Mellesleg röhej, hogy a HD adásra ráraknak egy SD, sőt még annál is rosszabb minőségű, elmosódott insertet. És ne mondják, hogy nincs rá eszközük, mert az SD Hiradóban penge éles feliratok vannak (és a HD-s csatornalogó, meg az "élő" felirat is szép kontúros).
-
Micha3l
tag
Szia
A villogas szamabol megallapithatod a hiba okat, bar ez aligha fog vigasztalni, hogy tudod mi romlott el. Kar erte szep tv volt. Ezert szoktam mondani, hogy 3 napig, (amig indok nelkul becserelheto) ha lehet akar 24h-ban menjen a keszulek.
Panasonic Plasma fail1 blink STV 5v sense DG Board
2 blinks 15v SOS D Board
3 blinks 3.3v SOS D Board
4 blinks Power SOS P Board
5 blinks 5v SOS D Board
6 blinks Driver SOS 1 SU / SD / SC Boards
(SC energy recovery circuit)
7 blinks Driver SOS 2 SU / SD / SS Boards
(SC floating voltage area)
8 blinks Driver SOS 3 SS Board
(SS energy recovery circuit)
9 blinks Panel Config. SOS
10 blinks Sub 5v SOS / Main 3v SOS DG Board
DTV 9v SOS / Tuner Power SOS
11 blinks Fan SOS PB Board
12 blinks Sound SOS H Board
13 blinks Communication error DG Board
with IC8001 (Pesks Lite 2) -
moland007
tag
sziasztok!
Ma volt időm szemlélődni a helyi boltban. Sajnos csak pana p42u20 volt (s20 at gondoltam vásárolni) amin 1971 es star trek futott dvd ről. szóltam is az eladónak tegyen már be 1 rendes dvd-t. betett 1 sima filmet és legörbült a szám már a tristar logo is rendesen kockás volt
a film (nem tudom mi volt) de az ember feje körül mindenféle szinű kis négyzetek . a tv-t kb 2 méterről néztem és nagyon lehangolódtam. mondta az eladó h ekkora tv hez már bluray kéne. ezzel tisztában voltam de nem gondoltam h ennyire ...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dorian #15900 üzenetére
"Ghost jelenség: én valami komolyabbra gondoltam... Állítólag az első időkben erőteljesebb, de tegnap olyan 30-40 perc után rögtön is csak kb. 15-20 centiről nézve vettem észre a csatornalogóknál, normál TV nézési távolságból észrevehetetlen. Majd meglátjuk mi van mondjuk 1,5 óra esetén."
Senki nem mondta, hogy normál nézési távolságból is látszik a ghost. Többnyire sötét környezetben, fekete háttérnél kell szemlélni, ott viszont garantáltan látni fogod fél méterről is. Igen, első időkben intenzívebb, ami alatt azt kell érteni, hogy rövidebb idő alatt is kialakul és lassabban múlik el, mint majd azt a készülék öregebb korában fogja tenni. A Pana idei TV-inél gyakorlatilag teljesen megszűnt, legalábbis az S, G és V-szériákon eddig nem találkoztam vele, pedig kerestem.
-
Dorian
félisten
Még az jutott eszembe: Többen írtátok, hogy jobb minőségű képet biztosít egy külső lejátszó, mint a TV-be beépített. Kinéztem egy Venice-t de előtte szívesen kipróbálnám tényleg van-e számottevő különbség, amiért érdemes 37.000-et kiadni. Úgy kell elképzelni, mint amikor scartról kicseréltem hdmi-re a dvd játékos kábelét? Vagy azért ekkora javulást ne várjak
Esetleg innen a fórumból kölcsön tudnám kérni valakiét (mondjuk Venice nem nagyon van még senkinek, de pl egy Popi) 1 napra aki Budapesti? Természetesen letét ellenében. -
Gabor970
addikt
válasz
M_AND_Ms #15901 üzenetére
bocsi, lehet rosszul értem, amit írsz. Melyik készülékre gondolsz, amikor ezt írod: "Ez meg kikódolja, downmixeli 2.0-ba és berakja DD-be. Minek?"
illetve mi is a kikódolás nálad?Már többször kiveséztük, hogy a samuk spdif kimenetét megfelelő erősítőre kötve megvan a DD és DTS 5.1 korrekten. Nem 2.0-ra lekeverve!
Ha rosszul értettelek, akkor én kérek elnézést.
-
D@reeo
aktív tag
válasz
Dorian #15900 üzenetére
Szia
Örülök neki, hogy elégedett vagy vele. Már alig várom, hogy telefonáljanak. Ha megkérhetnélek, pü-ben elküldöd a bolt nevét ahol vetted a TV-t? KösziAkkor a WD TV Live-val lehet hogy várok még egy kicsit, ha ilyen jó a saját lejátszója.
A optikai 5.1 szép és jó, csak sajnos nincsenek hozzá megfelelő hangfalaim egyenlőre.A hangban nem vagyok annyira otthon, ez után még utána kell olvasnom, mit hogyan.
(Végül is a TV-re rákötöm a konzolokat, lejátszókat, stb HDMI kábellel, aztán a TV optikai out-ját rákötöm a hangrendszerre, vagy hogy is van ez?)
Üdv
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Dorian #15900 üzenetére
"Ghost jelenség: én valami komolyabbra gondoltam... Állítólag az első időkben erőteljesebb, de tegnap olyan 30-40 perc után rögtön is csak kb. 15-20 centiről nézve vettem észre a csatornalogóknál, normál TV nézési távolságból észrevehetetlen. "
Panasonicon megy a meccs hosszabbítással. Bal felsőben a teljesen átlátszatlan (köpnek az ajánlásokra) eredményjelző, jobb oldalt fent a csatornalogó. Egyhuzamban közel 75 percig mindkettő kint figyel. És semmi ghost, de még csak egy kis lidérc sincs.
A valódi DD és DTS throught-ot azért elviselném! Véleményem szerint ez nem licensz kérdés, hanem szimplán "így tervezetük oszt jó napot".
A DTS-nél pont ott van a probléma inkább, hogy CSAK átengedni képesek a licensz nélküli készülékek (vagyis nem képesek kikódolni). Ez meg kikódolja, downmixeli 2.0-ba és berakja DD-be. Minek? Így most külön optikain megy a médialejátszóból a hang az erősítőbe.(Mellesleg a DVD játékosom meg úgy dolgozik, hogy a HDMI-n nem is adja ki a hangot
)
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - SM-R630 - ÚJ-BONTATLAN! - AKÁR MÁSNAPI HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
- Eladó komplett Sonos házimozi szett Playbar + Sub Gen 1 + 2 db Play:1
- Onkyo TX-NR 609 7.2 fekete házimozi erősítő
- Apple Airpods Pro 2. Gen / Magsafe - MTJV32M/A - ÚJ-BONTATLAN! - AKÁR MÁSNAPI HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!
- Apple Airpods 4 (MXP63LL/A)
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest