- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Integra #10998 üzenetére
Megvenni a plusz garanciát itt is van lehetőség bármikor, de ez kvázi ingyen volt, csak egy-két papírt kellett beküldened. Szerintem amúgy is érdemes megvárni a vásárlással az év végét/utolsó negyedévet, mert jelentősen csökkent áron vehetők meg a most új modellek.
Get Moded!
-
bangalore
csendes tag
Még csak egy mondat...
Valami jó hangfalkábelt tudtok ajánlani (semmi extra, csak valami megbízhatót..)köszi
-b-
-
Integra
titán
válasz DM-Fan #10997 üzenetére
scuzi, nem tudtam, hogy ma ünnep nap van, dolgoztam.
ha lesz ilyen akció, biztos kivárom, mert ez az 5 éves garis akció tényleg jó volt. a magyar pana oldalon olvastam, itt nem láttam. vagy nem vettem észre.
a másik amiért azt hittem, mert itt szinte mindig van ilyen akció, vagy választási lehetőség, hogy akár 5 évre megveheted a garit rengeteg termékre....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Integra #10996 üzenetére
A Panasonic nyilván nem hétvégén, illetve március 15-én fog neked válaszolni, de mindenképpen tisztázd ezt a kérdést és add nekik elő, hogy tudtoddal csak számlát fogsz kapni odakint és kérdezz rá, hogy ehhez mit szólnak! Szerintem kérj írásos nyilatkozatot, hogy ennek ellenére foglalkoznak majd a TV-ddel!
Nemigen kellett fizetnie semmit a TV árára az 5 éves garancia miatt, ugyanis a Panasonic-nak tavaly decemberben és január elején volt ilyen akciója, hogy a G és a V-szériákra 5 éves garanciát adott, ha beküldted nekik többek közt a számlamásolatot, szerintem odakint is volt ilyen akció. Reméljük idén is megismétlik, szerintem erre van is reális esély, mert az egyik Panasonic-os ismerősöm azt mondta, hogy soha annyi TV-t el nem adtak, mint amikor ez az akció élt.
Get Moded!
-
Integra
titán
válasz kcsaba-00 #10987 üzenetére
a harman/kardon cuccom szintén a saturnban vettem és az ég világon nem kaptam hozzá semmit, cska a számlát, az egyben a garilevél is.
hogy a tévénél más lenne a helyzet, ezt nemtom, majd ha újra megyek, megkérdem. de szerintem nem, ahhoz is kapok egy számlát és kész.
a magyar panasonic.hu persze meg semmit sem válaszolt eddig..
az 5 éves garinál mit kellett csinálnod? azon túl, hogy gondolom 100 eurot tuti fizettél még a tévé árára....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DM-Fan
nagyúr
-
bangalore
csendes tag
jegyeztem...
Köszi mindkettőtöknek! -
DM-Fan
nagyúr
válasz bangalore #10984 üzenetére
Teaway megírta a tutit, szerintem is ez az optimális, így minden készülékedről le tudja venni az erősítő a hangjelet digitálisan. Az erősítőt ezt követően a TV HDMI 1-es bemenetére kösd és az erősítőn fogsz tudni bemenetet váltani a különböző készülékekhez!
Az LG HDD recordert mindenképpen komponensen kösd, jobb eredményt kapsz, mint SCART-on keresztül. Ha a felvevő nem rendelkezik digitális bemenettel, vagy saját digitális tunerrel, akkor szerintem HD-anyagot nem tudsz vele rögzíteni, max. a STB-ból a felvevőre közvetlenül átkötött analóg jelet.
Ahogy Teaway kolléga írta, ehhez 4 HDMI kábel, 1 komponens kábel kell, illetve ezen felül egy kábel a STB és a felvevő közé, olyan, amilyenre szükség van - ezt Te látod.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Khelben #10985 üzenetére
Ahogy írtad is: fölötte nem árt 10-15 cm, alul a talp által megadott táv természetszerűleg elegendő. A készülék mögött is legyen azért vagy 10 cm, a kábelek miatt erre úgyis szükség van.
Oldalt szerintem nem kell rettentő nagy helyet elhagyni, de azért szerintem egy 5 cm ott is elvárható, ha más miatt nem is, de esztétikai szempontból mindenképp. Egyébként sem árt, ha normálisan körül tudja járni a levegő a készüléket.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kcsaba-00 #10987 üzenetére
Akkor viszont (ha tényleg úgy van, ahogy elmondtad) a Németországban vásárolt készülékeket biztosan nem lehet itthon garanciális javításra küldeni, mert itthon meg a garanciafüzetet kérik először. Hozzáteszem, szerintem teljesen logikusan és nagyon meg lennék lepve, ha ez Németországban másképp működne, hisz a pán-európai garanciafüzet az összes, abban részt vevő ország nyelvét tartalmazza (így a németet és a magyart is) és az üzlet abba köteles beleragasztani a TV-hez mellékelt második bárkódot és beleírni a vásárlás dátumát.
A számlán a TV konkrét adatai (pl. szériaszáma) nem kell, hogy szerepeljenek, ha viszont azon nem szerepelnek, akkor a készülék nem azonosítható, ezért van szükség a garanciafüzetre, abban a bárkódra, valamint az üzlet bélyegzőlenyomatára és a számlán látható dátumra. Ekkor él a garancia. Ez minden műszaki cikk vásárlásakor így működik, nem véletlenül kell műszaki cikk vásárlása után a garanciát külön érvényesíteni a multiknál is a vevőszolgálaton.
Magyarországon ez biztosan így megy, bár köztudott, hogy mi egy kifejezetten bürokratikus nép vagyunk - de ez speciel számomra is így logikus. Ha nem így lenne, akkor bárkinek a számlájával érvényesíthetnéd a garanciádat, aki később ugyanolyan típusú készüléket vásárolt, mint Te.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kcsaba-00
csendes tag
válasz DM-Fan #10969 üzenetére
Ha pán-európai garancialeveled van (márpedig ezt tuti kapsz Németországban is, ha normális helyen vásárolsz), akkor nincs gáz, egyetlen kritérium van: bele kell legyen ragasztva a TV bárkódja, valamint az üzlet köteles belenyomni a bélyegzőjét és beírni a vásárlás időpontját.
Ezt nem tudom megerősíteni. Itt semelyik üzletben sem kapsz kitöltött garancia levelet, pecsétet, stb. Csak és kizárólag a számla/blokk kell a garancia érvényesítéséhez. Mint már írtam is, direkt megérdeklődtem a német Pana ügyfélszolgálatnál, amikor intéztem az öt éves garit a GW10re.
Én eddig még soha nem kaptam kitöltött, lepecsételt garancia levelet Németországban, pedig vettem már egy pár cuccot. -
Khelben
nagyúr
Plazmánál (illetve lcd-nél is érdekelne) mekkora helyet kell körbe hagyni, ha beépítem egy egész falas polcrendszerbe? Alul ugye talpon áll, az fix. Gondolom felette nem árt egy 10-15 centi. Oldalt 1-1 centi nagyon durva? Vagy hülyén nézne ki? És mögötte mennyi legyen a falig?
-
bangalore
csendes tag
Sziasztok!
Nem éppen 100%-osan vág ide, de mivel látom, hogy igazi profik forgolódnak itt, így szeretnék segítséget kérni!
Eleddig egy THOMSON „gyufás-skatulya” házimozi-szetten „varázsoltam” , de a minap váltottam…
Gondoltam… új tévé… új cucc!! Csak az összerakásnál gondban vagyok…
Nos… a kérdésem… az alábbi komponenseket:
LG BD350V Blu-Ray (MKV) player (1x HDMI)
Microsoft Xbox360 Arcade System (1x HDMI)
LG RH255 HDD/DVD Recorder (SCART v. komponens)
UPC-HD STB (1x HDMI)
egy
Yamaha RX-V465 (4+1x HDMI)-n
keresztül, hogyan (milyen sorrendben) kössem össze egy
Panasonic TX-P50G10 plazmával,
hogy minden egységből kijöjjön a benne rejlő (relatív) maximum.
Gondolok itt arra, hogy hány (és milyen minőségű) kábelre lesz szükségem… illetve hogy lehet megoldani azt, hogy az LG HDD a jó minőségű „hádés-digis” agyagot mentse felvételkor a merevlemezére.Köszönettel: -b-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Teaway #10982 üzenetére
Ezzel csak az a baj ugye, hogy minden lejátszódhoz/forrásodhoz külön be kell állítani az adott AV-csatorna értékeit, ezt meg ugye úgy tudod csak megtenni, ha az adott készülékről (pl. DVD/Blu-Ray/média-lejátszóról/konzolról/PC-ről) nyomod a TV-nek a kalibrációs anyagot.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Teaway
veterán
válasz rayoliviero #10976 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy egy beállítóábrát feltoltam SD kártyára, szín le, kontraszt olyan értéken, hogy az összes árnyalat látható legyen, aztán szín fel addig míg az összes színárnyalat nem látszik és szemre is kellemes.
Nincs itthon csokid??
-
DM-Fan
nagyúr
válasz rayoliviero #10979 üzenetére
Ehhez különösebben nem kell érteni, ezek a kiadványok laikusoknak is értelmezhetőek: tartalmaznak oktatóvideókat is, és minden pattern-sornál bemutatják, hogy mire kell figyelni és mit meddig kellene állítani.
Az én TV-m nem azonos típusú a tiéddel, de még azonos típusoknál sem feltétlen jók az egyik készülék számértékei a másikéhoz, mivel eltérő forrásról (más kábelszolgáltató, más DVD/Blu-Ray/média-lejátszó, más PC) hajtva nem biztos, hogy az egyiken jó értékek a másikon is szép képet adnak. Ezeket a beállításokat magadnak kell elvégezni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz rayoliviero #10976 üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű.
Kezdetnek javaslom olvasd el ezt a korábbi HSZ-emet:
Kalibráláshoz ajánlott lemezek
Bocs, ha egyes linkek már esetleg nem élnek, a címek a lényegesek.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
A Panasonic TX-P42S10E tv-n tudnátok segíteni a színbeállításban, mert nekem nincs jó szemem ehhez.
Most gyárin van:Kontraszt: 36
Fényerő: 0
Színtelítettség: 30
Képélesség: 5
Színhőmérséklet: Normál
Színkezelés: Be
Eco üzemmód: BeUPC digitális tv-hez szeretnénk beállítani a színeket. Mit ajánlotok, mennyire állítsam át az értékeket?
-
zozy84
senior tag
Most lehet hogy hülyeséget kérdezek de a Panasonic oldalán miért csak G10 és G15 van??? Amit meg kinéztem az meg G20???? PANASONIC Viera TX-P42G20B
Most akkóó mi van???
-
zozy84
senior tag
Ezt olvasta már valaki? Nekem hasznos volt!!!!
http://www.panasonic.hu/ugyfelszolgalat/katalogusok/plazma_2006.pdf
PANASONIC Viera TX-P42G20B jó választás lenne???? Jobb mint egy Samu vagy Lg vagy Sharp LED???? (azért kérdezem mert egy árban vannak)
-
Integra
titán
ah sooo, na ez királyság, köszönöm az infokat!
persze, nem putriban venném, elbattyogok az itteni központi saturnba,7 emeletes, fél westend nagyságú
ezt a pan európai füzetet meg megjegyzem!!...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Integra #10965 üzenetére
Ha pán-európai garancialeveled van (márpedig ezt tuti kapsz Németországban is, ha normális helyen vásárolsz), akkor nincs gáz, egyetlen kritérium van: bele kell legyen ragasztva a TV bárkódja, valamint az üzlet köteles belenyomni a bélyegzőjét és beírni a vásárlás időpontját. Innentől kezdve semmi mást nem fog kérni tőled a Video-Part Kft. Szerintem abszolút nem nézik, hogy a vásárlás helye egy külföldi üzlet volt, nekik a pán-európai garancialevél és benne bárkód, a bélyegző és a dátum a lényeg, még a számlát sem feltétlen kérik el. Ahogy KTTech írta, minden javítást is ebben a kis pán-európai garanciafüzetben dokumentálnak.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
KTTech
veterán
válasz Integra #10965 üzenetére
Az edigitalos jóbarátod téved. Nekem eredeti Panasonic Mo-s garlevelem van, a szervizesek le se sz*rták, a panEU garlevelet kérték el, és a számlát (és a PanEU-ba pecsételték a javítást is, mivel abban van a készülék szériaszáma feltüntetve csak). Mellesleg a Videopart kft a hivatalos Mo-i márkaszervize a Panasonicnak.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
BBéci
legenda
válasz Integra #10964 üzenetére
Engem a dizájn érdekel legkevésbé, a képminőséget tartom legfontosabbnak.
Az említett tévéket nem csak egymás mellett láttam, hanem hónapokig használtam. A Szerintem a Samsung lényegesen jobb. Az általam olvasott tesztek is ezt erősítik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Integra
titán
válasz kcsaba-00 #10962 üzenetére
írtam a panasonic.hu-ra egy emailt.
egyik edigitalos jóbarátom azt mondja, hogy nem biztos hogy elfogják fogadni.
ugynais mo-n nincsen hivatalos magyar panasonic márkaszervíz, csak megbízott panasonic szervízek. azok meg pont leszarják/leszarhatják, hogy eredeti pana garanciám van, ha nem magyar a garancia levelem.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
kcsaba-00
csendes tag
válasz Integra #10960 üzenetére
Szerintem elég valószínű. Én egy németországi Saturnban vettem az enyémet és pl. az a paneuropai garancialevél itt nem került kitöltésre (ha jól gondolom, hogy az a kis szürke füzet az). Fel is hívtam ez ügyben a német Pana ügyfélszolgálatot, ott azt mondták, hogy No-ban vásárolt tv-re nem kell ez a papír, elég a számla másolata. Mindenképpen rákérdeznék a helyedben a magyar ügyfélszolgálatnál.
-
Integra
titán
jaj, beugrott egy kérdés, ami most egy picit elbizonytalanít..
ha németországban veszem a plazmámat, akkor vajon a német panasonic gyári garival elhajtanak majd abszurdisztánban ha véletlen szervíbe kellene valamiért vinnem és csak a magyart fogadják el??...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
zozy84
senior tag
Na már teljesen össze zavart mindenki!!!!
Ps3-on játszáshoz meg filmnézéshez, tv nézéshez akkor mi a jó????????????????
http://www.currys.co.uk/gbuk/panasonic-viera-tx-p42g20b-42-full-hd-plasma-tv-04853532-pdt.html
Pana G plazma vagy Samsung 7es LED????????????
http://www.currys.co.uk/gbuk/panasonic-viera-tx-p42g20b-42-full-hd-plasma-tv-04853532-pdt.html
-
exile
tag
Ma láttam Pólus MM-ban 50X20-t 238ért. Nagyon tetszett!
-
PLaci58
addikt
válasz Teaway #10945 üzenetére
Ez tiszta! De ha nincs a szobában földelt konnektor? Az LG is földelt dugót használ, gondolom a fém hátlap miatt. De tényleg, az összes többi kütyü mind kettős szigetelésű és nincs rajtuk földelt dugó a fémház ellenére sem.
Integra!
Az áramszünetek tényleg csak szünetmentessel védhetők ki, ráadásul a plazmához kell vagy 500W-os és akkor még egy komolyabb hangrendszernek kellene egy másik.
Én is úgy jártam, hogy mire odaértem egy ilyen ki-bekapcsolgatásnál a házimozihoz, hogy kihuzzam, már annyi volt neki.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Integra
titán
válasz PLaci58 #10937 üzenetére
erre csak egy szünetmentes tápegység a megoldás, ami akkor is ad naftát, ha a faszfejek éppen ki meg be kapcsolgatják az áramot. valóban iszonyat idegesítő tud lenni mikor 1-2 másodpercre elszáll az áram, aztán megy tovább minden, ezt még nekem is ki kell találnom, hogy hogy oldjam meg.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Khelben #10949 üzenetére
Ilyen távolságra teljesen fölösleges fullHD panelt venni, nem látnád a különbséget. Más kérdés, hogy már nem szignifikánsan drágább a fullHD sem.
Az említett szériák közül egyértelműen az X-et válaszd a tükröződésgátló bevonat és a több csatlakozó miatt!
Egyébként teljesen korrekt készülékek, az X-széria tán a legjobb tavalyi HD-Ready plazma, 50"-ost kapsz 200 eFt-ért.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Khelben
nagyúr
Üdv!
Neten néztem egy csomó táblázatot, de inkább felhasználói vélemények érdekelnének: ha 3-3,5 méterről nézek egy 42-es tv-t, akkor fogom látni, hogy az hd ready vagy fullhd? Konkrétan kell nekem erre fullhd lcd tv, vagy elég egy 1024x768-as plazma?
Másik kérdés: mi a vélemény a panasonic belépőszintű plazmáiról? C10, X10-re gondolok.
-
törölt tag
Valóban nem lenne nehéz csak nálam mindösszesen 2 konnektor van a szobába,másik a szoba másik végében tanyázik.Az rendben van hogy "óva intenek". De én a miértjére vagyok kiváncsi.Ráadásul a házimozi és a tévék kettős szigetelésük tehát a földelés még véletlenül se ér hozzá,azt pedig 1 mezei user ugyse tudja megmondani hogy a 0 vezetéke földelt vagy hálózati csatolású,főleg régebbi házaknál ahol meg nincs EPH.(nálam földelt).
-
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #10941 üzenetére
Talán bizonyos esetekben túlságosan hiszékeny vagyok, mert nem kételkedem a nálam tapasztaltabb szakemberek véleményében, tanácsaiban, melyek óva intenek attól, hogy tévét és hifit egy elosztóról lássunk el árammal. Ezt nem különösebben nehéz betartani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz PLaci58 #10937 üzenetére
Nekem sikerült ugy raknom hogy 1. a tévészekrény mellett van,az kapcsolja a tv.. másik a szgépasztal alatt így nem volt nehéz elmagyarázni..Nem tudom mi az a kapcsolóüzemű tápegység és nem értem BBécit hogy miért nem lehet 1 vonalra kötni.-mellesleg nekem is van szünetmentes táp de az csak kizárólag a szgépet és a monitort védi.Tehát nem "beszélhet vissza" az erösitőbe(Habár BBéci ezt eddig nem tudhatta).
-
PLaci58
addikt
Hát nem tudom, de én nem tapasztaltam egyik forrásnál (DVD, analóg kábel, DVB-T) sem gondot. Még próbálkozom majd több filmmel.
Nincs Full HD-m. Lehet, hogy azon jobban látszanak ezek a dolgok. A 2,35:1-et én is csíkosan nézem. Nem szeretem én sem torzítva nézni.
A kivetítőt régen, párszor hazahoztam hétvégén. Az akkoriak még nagyon gyengécskék voltak. Azt csak külön erre berendezett "mozi szobában" tudnám elképzelni, valami rendes hangrendszerrel.[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
válasz KTTech #10892 üzenetére
Hát annó fiatalabb koromban még részt vettem egy 750/400 KV-os trafó tekercselésében (Ganz Vill. Művek). Mit mondjak, nem kis darab. A "vezeték" benne 4 vagy 5 (már nem emlékszem) újjnyi vastag lapos, tömör vörösréz (kb. 1,5 négyzetcenti egy). Ez volt egy "sodrott" ér. Egyébként 100KV-onként lehet számolni 1 m-es porcelán szigetelőt, így ennek a trafónak 8m-es porcelán szigetelő volt a kivezetésén, a végén egy 1m átmérőjű rézgömb a kipróbálásnál, mert csak a 400 KV-os oldalról tudták a gyárban megtáplálni, és így nem repkedtek a villámok mindenfelé
-
BBéci
legenda
válasz PLaci58 #10935 üzenetére
Lapzárta után vagyunk és még nem vagyok készen a Mark Levinson/Revel sztereó rendszer cikkel, ezért csak egy felvetésre reagálok.
Abban nincs semmi rossz, ha a vásznat nem tölti ki teljesen a kép, ez csak anamorfikus lencsével orvosolható. Esetleg takarással. Ha full HD vetítőd, tévéd van, a 2,35:1 arányű filmek is fekete csíkokkal jelennek meg.
Az tényleg megoldás lenne, ha nem 1080-ra skálázott jelet küldenék az elgére, de olyan vacak a saját scalere, hogy arról szó sem lehet, inkább használom a 14:9-et.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PLaci58
addikt
válasz #09634560 #10873 üzenetére
Ezt az elosztós játékot értem, meg is tudnám csinálni, de mire elmagyaráznám az asszonynak, hogy mit hol kapcsoljon...
A TV- tényleg minimálisat fogyaszt készenléten (pár tized W). Mármint a plazma, mert a többi 3 régebbi CRT ehet rendesen Már nem méregetem. A TV-n még rajta van a fogyasztásmérő és hosszú távon 105W/h-t eszik.
A zavar és túlfeszültség szűrős kapcsolós elosztókat én is tudom javasolni mindenkinek, bár magam nem használom. Valamiért odzkodom a kapcsolóüzemű tápok kapcsolgatásától. Már 2 berendezésem (1 video és egy házimozi) is megnyekkent sorozatos áramszünetek miatt. Talán a házimozi javítható lenne, de utálok kapcsolóüzemű tápokat javítani Csak pár kondit kéne kicserélni, de biztos az utolsó lenne a hibás.
-
PLaci58
addikt
válasz DM-Fan #10872 üzenetére
Ha nem fordulhat elő ilyen fogyasztás, akkor minden ok.
Ha jól értettem valami készenléti módban történő, scarton keresztüli felvételről volt szó.
Ahhoz pedig menni kell minimum a tunernek.
Azt én se értettem, hogy hol világít a LED, hol nem és mégis ugyanakkora a fogyasztás."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
BBéci!
Húú már megint kaptam a pofámra rendesen1, Nem értettelek félre! Tudomásul vettem a véleményedet, tudva azt, hogy pár TV-t már kipróbáltál hosszabb időn keresztül is.
2, Nem akartam senkit meggyőzni, hogy az LG TV-k a legjobbak a világon! Ilyet nem is írtam le sehol. Viszont típusok közötti összehasonlítást végeztem.
3, A kérdésem (X10 vs G10) nem provokatív volt és direkt azonos márkát említettem.
Nem hiszem, hogy bárki is azt mondaná itt, hogy ugyanannyiért inkább az X10-et választaná a Full HD, NeoPDP-s G10 helyett.4, Az "elgé" márkával kapcsolatban nem hiszem, hogy nagyon eltér a véleményünk.
Most sem azért vettem ilyen TV-t mert ezt akartam venni, hanem sorozatos kompromisszumok után e mellett döntöttem. A következő fokozat nálam már 2x ennyibe került volna, amennyit nekem nem ér meg egy TV sem. Ennek ellenére eddig kellemesen csalódtam. Sokkal rosszabbat vártam.5, Nem használtam és nem is fogom a TV-t PC-vel.
A videókivetítőt egy példaként hoztam fel, aminél nagyon jól látszottak a nagyítási hibák. Azért is írtam, hogy 800x600-as felbontású volt a kivetítő, mert ez 5-6 évvel ezelőtt volt és azóta sokkal jobbak vannak már. Ha jól emlékszem a "nagyítást" is külön kellett vízszintes illetve függőleges irányba elvégezni és nekem kellett eldöntenem, hogy arányos maradt-e a végeredmény.
Viszont a 800x600-ra valahogy ki kellene nagyítani a DVD 720x576-os méretét, hogy ne legyen fekete keret. Ezt optikával elég nehéz megoldani, hacsak túl nem nagyítom a vásznon, aztán amikor a PC 800x600 képe jelenik meg, akkor kicsinyíthetem vissza. Itt arra céloztam, hogy akkor jó a kép, ha 1:1-ben tudjuk megjeleníteni (natív). Amint ettől eltérünk a képminőség leromlik. Prüszkölnek emiatt az LCD-sek éppen eleget. Viszont, hogy mennyire látható ez a hiba a plazmánál, az már TV-nként nagyon eltérhet. Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy még a FullHD TV-k is túlskálázzák a képet, ami jó esetben kikapcsolható (1:1)
Ha lesz kedvem és időm, megpróbálok csináni egy demót az általam "nagyítás"-nak nevezett dologról (az lg így nevezi ezt a menüpontot). A forrást már megtaláltam: Omega koncert 1994, 4:3-as képaránnyal van a lemezen. Hogy mennyire sikerül videókamerával felvennem, hogy mit akartam mondani, majd kiderül. Lehet, hogy megy majd a levesbe. A nagyítást csak azért használom, hogy a 4:3-as képpel kitöltsem a képernyőt lehetőleg torzítás nélkül és ne kelljen nyomott, tömzsi embereket néznem állandóan. A torzítás nélküli nagyításhoz ott a "Mozinagyítás" funkció.6, HDMI-n keresztül használom a DVD lejátszót, felskálázás nélkül!
A hangvétel tetszett, semmi gondom vele és 2 dolgot is köszönhetek ennek:
1, Kiderült a teszt során, hogy az LG feketéje nem szürkült el (már több mint 2000 órát, de inkább 2500-at ment). Én állítottam el valamikor (1-2 hete lehetett). Most feltűnt az állítgatások során, hogy miért van a fekete szint magasra állítva. Köszi
2, a 2 napja félig beüzemelt, számítógépekhez árult 5.1 hangrendszert (Watson, kb. 10e Ft ), amit a DVD lejátszó 5.1 analóg kimenetére kötöttem és nagyon gyengécsként szólt eddig, a lecserélt hangszórók ellenére is (eredetik cserélve fadobozosra)
most sikerült egész jól belőni. Ugyanis az első dobszólónál kiderült, hogy nincs közép. Elindult balról, átment jobbra, mondom átment jobbra! Hiába mondtam, nem ment át, csak átugrott. Szerencsére távvezérlőn külön állítható a sub és center hangereje, így aztán sikerült egész jól belőni. Zenére sokal könnyebb volt mint párbeszédekre.
Így azért sokkal jobb mint a TV saját hangszóróin keresztül, ráadásul valami 5.1-hez hasonló.
Ezt a 2 dolgot annak köszönhetem, hogy felhúztad magad, én meg elővettem ezt az Omega lemezt és megnézegettem, hogy nem állítottam e valótlanságot a minőségromlással kapcsolatban. Lehet, hogy a HD Ready miatt (ami nativ jelet sosem kap nálam), de akárhonnan néztem (távolról, közelről), álló és mozgóképpel, de sehogy se láttam észlelhető minőségromlást. Lehet, hogy valami sűrű csíkozású tesztábrával kéne nézni?"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
KTTech
veterán
Eddig a legjobban az LCoS jött be, de nagyon jól tudom, hogy a top moziprojektorok is DLP-t használnak (Christie), persze ott is 3DLP a nyerő (a sima 1 DLP-stől kb. sírógörcsöt kapok), ami nem csoda, nagyon jó a natív kontrasztarányuk. Csak valahogy nem tudom megszokni a képüket (az LCoS meg inkább az LCD-kre hasonlít, az se a kedvencem, de jobban viseli a szemem).
-
BBéci
legenda
válasz Integra #10927 üzenetére
Ne érts félre, nekem jelenleg PS3-ra sincs anyagi keretem, nemhogy CineMasterre.
Terveimben szerepel egy Dune, amit nem vennék meg, hanem barter útján juthatnék hozzá, de azt hiszem, inkább kp-t kérek és hétköznapi kiadásokra költöm.
Csupán azért hoztam szóba a néhány készüléket, hogy helyükre tegyem a dolgokat.
Tisztában kell lennünk azzal, hogy az általunk elérhető lejátszók képességei fényévekre vannak a csúcskategóriásoktól.
Ha DM-Fan nem írja ezt a mondatrészt: "a mai napig az egyik legjobb BD-lejátszónak is mondják" meg sem szólalok. Talán így sem kellett volna!
Sajnálom![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #10926 üzenetére
Az a lejátszó 1900 euró, ami jóval több, mint 350e Ft, de nem ez a lényeg. Mindkettő szerepel a tesztösszesítőben, tehát nem olyan borzalmas, ha a régi PS3 képét valamicskét, nem drámaian gyengébbnek itélték a többinél. Azt mindeki elismeri, hogy ár/érték arányt tekintve nagyítóval sem találni jobbat a PS3-nál. Az is vitathatatlan tény, hogy a célkészülékek többsége picivel jobb képet produkál.
A jobb tesztlaboroknak mindenből van néhány fix referenciakészüléke, mert csakis összehasonlítás során lehet korret sorrendet felállítani.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Integra
titán
ja hogy cinemaster.. ha adsz egy cinemastert akkor nem mondok semmit, de nekem nincsen pénzem cinemasterre, örülök, ha még egy ps3-at mellé szerválok, szúrjam tökön magam, ha az nekem nem jó.
egyszerűen neked van lehetőséged high-end cuccok között mozogni, nekünk nincsen, normál átlag felhasználók vagyunk. én teljességgel elfogadom, hogy azokhoz képest amikben én pl gondolkodni tudok, az fittyfene, de nekem ez a realitás. vagyis lesz egy bd lejátszóm egy ps3-ban. külön meg semmi, pláne nem sokszázezerért. amennyit én azt használni fogom házimozira bd lemezzel, az bőven elég kell legyen....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DM-Fan
nagyúr
Jaaa, hát persze. A PS3 induló ára anno itthon is 160 eFt volt, ahhoz képest persze, hogy fele annyiba se kerül most a Slim. Ez így nem mérvadó.
Az sem mérvadó, hogy egy alsó hangon 350 eFt-os BD-lejátszóhoz hasonlítják a PS3-at. Ez kb. olyan, mintha az LGPQ3000-et hasonlítanád a Pana G10-hez.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #10923 üzenetére
Nem vagyok tájékozott a PS3 árait illetően, a kezemben lévő újságból olvastam amit az előbb leírtam. 2007. tavaszán került a régi változat 600 euróba, a Slim-et tavaly ősszel tesztelték, akkor 300 euró volt a listaára. A magazin hitelességét nem kérdőjelezem meg, tudom, hogy minden eszközük és lehetőségük megvan az alapos tesztelésre. Náluk is az a szokás, mint azoknál a lapoknál, ahová én írok, hogy közlés előtt a forgalmazónak jóvá kell hagynia a szöveget. Amennyiben a német Sonysok nem értettek volna egyet a minősítéssel, tutira tiltakoznak ellene.
Azt nem állítottam hogy szar lenne a PS3 képminősége, magam is tallkoztam néhánnyal, hasonlítottam Tvix-hez és CineMasterhez, valamint komoly BD-játaszókhoz. Nincs abban semmi kivetnivaló és hihetetlen, hogy a BDP S5000ES jobban teljesít, arról én is írtam egy bemutató tesztet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Integra
titán
válasz DM-Fan #10923 üzenetére
köszi a választ!
a csíkszélesség csökkentés rémlett, de egy picit zavar hogy a hűtést is kisebbre vették.. nem tudom, hogy itt fat van e még, de úgyis az lesz, amit adni fognak majd ha gt5 kijön. ami viszont a jó isten tudja mikor jön ki, mert állandóan újabb és újabb autókat raknak bele, meg hegesztik.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
DM-Fan
nagyúr
Na, ebből kb. semmi nem igaz.
Egyrészt sehol nem feleannyiba kerül a Slim, mint a Fat, mert kb. ugyanolyan árban vannak, illetve a Fat-et már leginkább semmilyen árban nincs, mivel nagyon kevés helyen kapod meg, ugyanis rég leállították a gyártását és már csak egy-egy készleten maradt modell található meg.
Képét tekintve nem hinném, hogy különösebb különbség lenne, csak annyi történt, hogy a Cell proci és a GPU csíkszélességét csökkentették, amivel a fogyasztása csökkent tovább, valamint kisebbre vették a Slim hűtését, amitől jobban melegszik és hangosabb, mint a Fat. Pont a hangot tekintve voltak változások pozitív irányba a tényleges TruHD hangot érintően a Slim esetében.
Nem tudom milyen elborult agyú teszter lehetett, aki szarnak ítélte a képminőségét akár a Fat-nek, akár a Slim-nek, de szerintem erős prekoncepciókkal indult a tesztnek, mint tapasztalataim szerint sok teszter egyébként.
A Slim egyébként nem kiherélt, csak kicsit anyagtakarékosabb, más összeszerelési minősége van, design-ra nekem speciel nem tetszik, de képességeit tekintve semmivel sem rosszabb, mint a Fat.
Nekem Fat-em van a CECHH-szériából, ami az egyik legjobban sikerült sorozat volt, eredetileg 40 GB-os vinyóval, amit 250 GB-osra cseréltem le házilag. Az teljesen biztos, hogy ár/érték arányban ilyen jól semmivel nem jársz, mert jelenleg 65 eFt-ból megkapod a 120 GB-os Slim modellt és akkor van egy konzolod, egy médiaközpontod és egy igen frankó BD lejátszód.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Integra
titán
mármint az új ps3 slim kerül fele annyiba mint a régi ps3?
és mégis jobb a képe?
mi a túró történt a ps3-mal? nem hogy romlania kéne az egésznek? vagy netán egyszerűen a sony még több pénzt vállal magára? vagy valami kiherélt ps3 a slim az eredetihez képest?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #10917 üzenetére
A német Video magazin tesztlistájában jelenleg 38 BD-játszó található, a PS3 kapta a legkevesbb pontot a képminőségére. A Slim változat feleannyiba kerül és képét illetően a legjobbak egyike, hangban azonosnak minősítették a régivel. Az ár/érték aránya mindkettőnek kimagaslóan jó. Neked melyik van?
-
KTTech
veterán
A színkerekeseket azonnal kiszúrom (arra extra allergiás a szemem), de most nem arról van szó... Ahogy a Panasonic GH1-nél is azonnal látom a szivárványhatást, és baromira zavar.
Nem, valami más zavar benne, de nem tudom megmondani mi. Valahogy idegen a képük...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz KTTech #10912 üzenetére
Nekem semmi bajom a PS3 HD-lejátszási képességeivel, az anyagot meg WiFi-n tolom rá, nagy ritkán fölmásolom a saját vinyójára a combosabb darabokat, amelyekhez már kicsit szűkös a sávszél.
Alapvetően konvertálni sem kell az .mkv-kat, mert a PS3 Media Server nevű progi (amivel a megosztást végzem) mindent elvégez, de ha meg akarom könnyíteni a dolgot, akkor két perc alatt átkonvertálom az .mkv-t az PS3 által is elfogadott konténerformátumba. Ekkor tényleges konverzió nem történik, csak konténerformátum-váltás. A folyamat csak akkor hosszas, ha feliratot is kell rakni a filmre, mert a PS3 azt külön nem kezel, ezért bele kell égetni. De ekkor sincs rá feltétlen szükség, mert a PS3 Media Server ezt is áthidalja.
A képminőségre nem lehet panasz PS3 esetében, mai napig az egyik legjobb BD-lejátszónak is mondják, a firmware-es frissítésekkel a lejátszó képességeit is folyamatosan frissítik.
Amúgy mindenféle segédprogram nélkül is megy a DLNA a PS3-ról: Windows alól sima médiaközponti megosztással már látszik is a PS3 minden egyes almenüjében a PC-ről megosztott tartalom: zene, képek, videók.
Egyetlen hátrány az lehet, hogy ugye ekkor a PC-nek is menni kell, de ez nálam nem téma, mert szinte mindig megy, ha itthon vagyok. Viszont cserébe nem kell külön médialejátszóval meg külső vinyóval bohóckodni, minden wireless-en megy.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Integra
titán
neeem, nem filmnézésre akarom használni a pc-t, az játék gép, meg hardver zabáló zenei programokra mint ableton live és társai. filmre ott a media lejátszó meg később a ps3.
egyszerűen csak arra gondoltam, hogy ha már ilyenje van az embernek akkor a pc-t is arra dugja és onnan működteti, hogy vigyázzon rá....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BBéci
legenda
válasz KTTech #10907 üzenetére
Azok a lámpák prezentációs vagy ipari méretű vetítőkbe valók, házimoziban leginkább UHP-t használnak, viszont a fejlődés itt is a LED irányába tart.
Szerintem a színkerekes DLP projektorokkal lehet bajod - sokan nem szeretik - a háromcsipeseknél nem fordul elő szivárvány effektus és más zavaró jelenség.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Integra #10906 üzenetére
Csak akkor szabad efféle szerkentyűt megvenni, ha kipróbálás során látod, hallod az általa okozott javulást, különbséget, egyébként felesleges pénzkidobás. Én nem kötnék arra az ágra számítógépet, amin a hifi van. Amikor laptopot iktatok a rendszerbe és arról nézek filmet, a tápot mások körről, fázisról adom neki.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz Integra #10911 üzenetére
Igaz nem oPlay-el, hanem egy WD TV Live-al, de hasonlóan nézem a filmeket... csak a HDD nem a playerre van kötve, hanem a hálózaton van megosztva a gépből (ott raktam össze egy 4.2TB-os RAID5 tömböt a cuccoknak).
PS3-t Parci és DM-Fan is használ, ha jól emlékszem, de Parci is vett egy médialejátszót, mert a DLNA nem az igazi a PS3-on keresztül. A BD-vel nem hiszem, hogy gond lesz, sokan csak ezért veszik.
-
Integra
titán
válasz #09634560 #10910 üzenetére
na, ezt akartam is kérdezni.
én alapvetően hdd-ről nézek mkv formátumban o!play-en keresztül hd-filmet. oplay receiverbe, receiver meg monitorba. blueray-em még nincsen mert a gt5 az istennek sem akar megjelenni és azzal akarok venni akcijósba egy ps3-at..
néz más is így filmeket plazmán? mire lehet számítani? u2410-es monitoromon nagyon szép a kép, ahhoz képest hogy h-ips panel, bár helyenként sötét részeknél azért nagy ritkán, de bekockásodhat....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
válasz Integra #10906 üzenetére
Nem sok neki,16 amperig birja,nyugodtan rákötheted ezeket mindet,hosszabbitóval is akár. Az ujabb lakások minimum 16 A megszakítóval készülnek,az már más kérdés hogy ezt mennyi fogyasztónál éri el.Nálam is 1 konnektorrol mennek 10 A biztivel,lásd elözö hozzászolásaim BBécivel, mégsincs semmi baja. A plazma fogyasztása meg képfüggő,PC-és a házimozi meg kihasználtságfüggő tehát ritkán mennek fel a max-ig.
-
Moon70
tag
Megint csak offtopic hozzászólásom lesz :
jelentem, sikeresen frissítettem a Panasonic 42G10E TV-m firmware-ját a 1215-ös verzióra.
( az IFC algoritmust javítottak benne ), SD kártyán keresztül.
Eredetileg a 1209 -es volt benne.FW version history :
1206 : 1080/24p még 60 Hz-en frissült ( 3:2 pulldown )
1209 : 1080/24p 96Hz (4:4)
1213 : Viera Link fix ( Onkyo link )
1215 : IFC smoothly[ Szerkesztve ]
-
shenmuedc
tag
válasz KTTech #10896 üzenetére
Villám védelemnél csak a három fokozatból álló védelmi rendszer ér valamit (főelosztó, lakáselosztó, készülék) Egyébként csak hálózatból eredő túlfesz ellen jók ezek az elosztók. De földhurokból még az előző is kaphat. Szóval ezek az elosztók villám esetén sajnos semmire sem jók, nem is lehetnek jók mert a villámnak pár centi levegőt áthidalni sem egy nagy kunszt, mivel a levegő kb 20kv-ot bír el a villám meg ennek a sokszorosa.
-
KTTech
veterán
Már akinek alapmű... Láttam milyen anyagokkal dolgoznak a hálózatépítők, szoktam hangosítani is, kissé nagyobb áramokkal dolgozva, mint ami a lakásban valaha is elő fog fordulni (nem ritka, hogy 3x400A-t használunk, ebből 1x400A csak a hangnak megy: végfogok, hangprocesszorok, keverők, a többit kapja a fénytechnika). Nem az a pár m kábel fogja megváltani a világot.
A normális projektor úgy kezdődik, hogy XHP Xenon lámpával működik (és 3 fázisú táp kell neki)... A Sim2 az ha jól emlékszem fémhalogén, ráadásul bármilyen hihetetlen, de engem zavar a képe... nem bírom a DLP-ket, sajnos. Drágának viszont drága, az biztos.
-
Integra
titán
én ezt absz elhiszem, csak hol a határ?
az én h/k rendszeremhez megy egy ilyen pana plazmához kell szerinted ilyen? 3-4 éve épült a lakásom, szóval a vezetékek is újszerűek még, és azzal sokat nem tudok csinálni, az olyan, ahogy építéskor behúzták.
továbbá egy ilyen elosztó esetén a házimozi, a tv, meg a média lejátszó is egy konnektor aljazatról működne, nem sok ez már neki?illetve ha már egy ilyenje van az embernek, rádugható e még egy hosszabbító, amit meg a pc-hez húz az ember, 450-550 w-os táppal? vagy hosszabbító nélkül dugható e csak bele, de azt is elbírja e még pluszban?
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BBéci
legenda
válasz Integra #10886 üzenetére
A KZH-8 cirka 40000 Ft, ami a hifiben nem nevezhető soknak, plusz a madzag hozzá még 15-20 pénz.
Ez tényleg drága, [link] de még ez sem a csúcs.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz KTTech #10892 üzenetére
Ezek szerint nem olvastad Darvas László erről szóló cikkét, pedig alapmű.
[link]
A vetítős teszt esetében nem zavarszűrőt, hanem hálózati kondicionálót iktattunk a rendszerbe. Azt, hogy egy SIM2 C3X nem jól van tervezve, azt még soha, senki nem merte állítani.
Ki kellene próbálnod, milyen elképesztő mértékű javulást eredményez egy komoly tápkábel, ami csak egy méteres!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Integra
titán
válasz DM-Fan #10900 üzenetére
majd jönnek, ezen a német fórumon biztos bent lesznek azonnal a tesztek.
a 3d-t én elvetettem, már csak a kiegészítők miatt is, hagyjunk neki még pár generációt.
viszont érdekes a méretképzésük. v20-ból hol van a 65-ös?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...