Hirdetés
Aktív témák
-
kcsaba-00
csendes tag
Sziasztok!
Hasonló "problémám" van, mit gg72-nek. Alapvetően lcd-t akartam venni, de a sok utánaolvasgatás révén egyre jobban a plazma felé hajlok. Sajnos a munkám miatt nem tudok egyfolytában boltokba rohangálni és nézelődni, nagyrészt tesztekre és fórumokra támaszkodhatok. Szóval a 2 kiszemelt:
Samsung LE46B750
Panasonic TX-P50G10Leendő felhasználási terület:
- (egyenlőre) tányéros digi
- dvd
- 720p és 1080p mkv wd tv-ről
- eredeti bd
- későbbiekben ps3 isNézési távolság kb. 3méter, a szoba teljesen lesötétíthető. Sportműsort nagyon keveset nézek, számítógépre nem lesz kötve.
Amit kérdezni szeretnék:
- szerintetek a felsoroltakra lcd vagy plazma?
- plazmánál is van-e input lag és milyen mértékű?
- ha pl. zenét szeretnék hallgatni wd tv-ről, akkor 3/4 óránként át kell kapcsolnom valahová, nehogy beégjen?Elnézést, ha kicsit hosszú lett, de nem vagyok túl járatos a témában és azért egy 400ezres készüléknél nem árt kicsit utánajárni a dolgoknak.
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
kcsaba-00
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy mi a különbség a G10 és a GW10 modellek között (persze az árán kívül)?
Előre is köszi!
-
kcsaba-00
csendes tag
Sziasztok! Csütörtök óta boldog tulajdonosa vagyok egy 50GW10-nek. G10 volt a kiszemelt, viszont november 17-től itt is (Németország) bevezette a Pana az akciós 5év garit, viszont G10 nem esett bele (nemigazán értem miért). Sikerült nagyon korrekt áron beszereznem az itteni Saturn-ban (otthoni ár-80k). Digi Sat-tal nem a legjobb a kép, viszont sokkal rosszabbra számítottam, abszolút kellemes csalódás. 720p, 1080p hihetetlen jó, blu-ray pedig áll-leesős kategória!
DM-Fan-tól szeretném kérdezni, hogy esetleg kalibrált-e már GW10-t, szívesen "hallanám" a tapasztalatait. Gondolkozok egy DVE Hd Basics beszerzésén, megéri a befektetést? Úgy értem be tudja vele állítani a tv-t egy a témában kezdő, de lelkes felhasználó is?
Olvastam itt a fórumon, hogy hogyan lehet megnézni a G-s szérián, hogy mennyit ment a tv. Nálam ez vmiért nem akar működni. Sikerült ez már valakinek? -
kcsaba-00
csendes tag
Az üzemidőt az SRV-TOOL menüpont alatt találod a PTCT felirat környékén. Ha ekkor lenyomod a némítás gomot 2-3 másodpercre, akkor két számtömb jelenik meg, az első XXXXX:XX szám jelzi az üzemidőt órában és percben, a második pedig a bekapcsolások számát jelöli.
Ez nálam (GW10) nem működik. SRV-TOOL-ba be tudok lépni, de hiába tartom nyomva a némítás gombot, nem jelenik meg semmi, sőt innentől kezdve semmire sem reagál a tv. Valakinek ötlet?
-
kcsaba-00
csendes tag
Ezt a leírást találtam meg én is itt a fórumon, erre írtam tegnap, hogy nálam nem működik. Kilépni nem lehet, semmire nem reagál a távirányítón, csak a tv-n lévő kikapcsoló gomb segít. Amúgy az normális, hogy ha tök sötétben nézek filmet, akkor elkezd fájni a szemem egy kis idő után? Beállítási gond, vagy csak át kell szokni a normál tv után?
-
kcsaba-00
csendes tag
Kontraszt és fényerő nem magas, sőt. Panel bejáratás szempontjából direkt alacsony értékeken van (kontraszt 24, fényerő 0). Ahhoz képest, hogy a geeks.hu-n a G10 tesztnél kontrasztra 51-et, fényerőre +4et írnak?
Szerintem inkább az utolsó mondatodban van az igazság, az előző tv-m 70cm-es volt.
Éppen annak a bizonyos 10 részes természetfilmnek az egyik részét nézem 720p-ben. Egyszerűen hihetetlen![ Szerkesztve ]
-
kcsaba-00
csendes tag
válasz Mike1223 #8280 üzenetére
Köszi, így működik. Az üres cellás dolgot nem vettem észre. Lehet benne volt az angol leírásban, viszont 4év Németország után már kicsit megkopott az angolom.
Megrendeltem Amazon-on a HD Basic-et, remélem 7végére megjön és be tudok majd számolni a tapasztalatokról. Egyébként ha valakinek szüksége lenne egy példányra és nehézkes otthon a beszerzése akkor szívesen segítek. Karácsonykor megyek haza, úgyhogy nem gond hazajuttatni. -
kcsaba-00
csendes tag
válasz Integra #10960 üzenetére
Szerintem elég valószínű. Én egy németországi Saturnban vettem az enyémet és pl. az a paneuropai garancialevél itt nem került kitöltésre (ha jól gondolom, hogy az a kis szürke füzet az). Fel is hívtam ez ügyben a német Pana ügyfélszolgálatot, ott azt mondták, hogy No-ban vásárolt tv-re nem kell ez a papír, elég a számla másolata. Mindenképpen rákérdeznék a helyedben a magyar ügyfélszolgálatnál.
-
kcsaba-00
csendes tag
válasz DM-Fan #10969 üzenetére
Ha pán-európai garancialeveled van (márpedig ezt tuti kapsz Németországban is, ha normális helyen vásárolsz), akkor nincs gáz, egyetlen kritérium van: bele kell legyen ragasztva a TV bárkódja, valamint az üzlet köteles belenyomni a bélyegzőjét és beírni a vásárlás időpontját.
Ezt nem tudom megerősíteni. Itt semelyik üzletben sem kapsz kitöltött garancia levelet, pecsétet, stb. Csak és kizárólag a számla/blokk kell a garancia érvényesítéséhez. Mint már írtam is, direkt megérdeklődtem a német Pana ügyfélszolgálatnál, amikor intéztem az öt éves garit a GW10re.
Én eddig még soha nem kaptam kitöltött, lepecsételt garancia levelet Németországban, pedig vettem már egy pár cuccot. -
kcsaba-00
csendes tag
válasz Integra #10996 üzenetére
5 év garit a DM által leírt akció keretein belül kaptam, igaz volt egy kis bonyodalmam belőle. A tv-t az oldenburgi (észak-No) Saturnban vettem. A vásárláskor kaptam egy számlát, amin megtalálható a tv cikkszáma, a vásárlás dátuma, az eladó és az én aláírásom. Ehhez még hozzácsatolták a blokkot és viszontlátásra. Az eladótól kértem infót a plusz gari idő elintézésének menetére. Ő annyit mondott, hogy neten be kell regelnem és utána majd e-mailben kapom a hivatalos Panasonic-Certificate-et. Másnap neki is estem a dolognak, viszont a tv beazonosításánál elakadtam, mivel a szériaszámon kívül kért még egy ún. Couponnummer-t is. Ez viszont nekem nem volt. Ekkor felhívtam először a magyar ügyfélszolgálatot, ők viszont még soha nem hallottak ilyenről és elmondták, hogy működik otthon (kitöltött papírok visszaküldése,stb.). Ezután hívtam a német ügyfélszolgálatot. Ők tájékoztattak arról, hogy kapnom kellett volna a vásárlásnál egy fekete kártyát (Garantie Coupon), amin szerepel ez a szám. Telefon a Saturnnak, fogalmuk sincs, miről beszélek, utánanéznek, majd hívnak. Egy nap múlva visszahívtak, elnézést kértek, nagyon friss volt még az akció. Be kellett diktálnom telefonon az adataimat, a vásárlás adatait és ők intéztek mindent, 3nap múlva meg is kaptam az e-mailt a Panasonictól a meghosszabított garihoz szükséges papírokkal. És itt jön a páneurópai garifüzet a képbe. A Pana-tól kapott papírokban szerepelt egy olyan mondat, hogy a meghosszabbított garancia csak az eredeti számla és/vagy a kitöltött páneurópai garanciafüzet bemutatása esetén érvényes. Lecsekkoltam és persze az enyémhez hozzá sem volt nyúlva. Ekkor megint telefon a német ügyfélszolgálatnak. Az volt a válasz, hogy mivel Németországban vettem a tv-t hivatalos viszonteladótól, ezért csak a számla és a hozzá csatolt blokk kell a garihoz.
Bocs a hosszú post-ért, csak azért írtam le, hogy más ne kerüljön ilyen helyzetbe!
Amúgy a tv-ben már több mint 800óra van, negatívumot nem tudok róla írni, egyszerűen imádom! 500óra környékén beállítottam kalibráló lemezzel (laikusként amennyire ez lehetséges), gyönyörű a kép, a korábban tárgyalt fekete szín problémák nálam egyenlőre nem jelentkeztek. -
kcsaba-00
csendes tag
válasz Friczi #11972 üzenetére
Viszont azt ne felejtsd el, hogy a tavalyi pana plazmáknak a fehér színvisszaadása még nem olyan szép, és ezt külföldi teszteken is megerősítették.
Már ne haragudj, de sztem ez abszolút nem igaz. Ha láttál volna téli olimpia közvetítést az én 50G10-men, akkor ezt nem írtad volna le. Csak megfelelően kell a tv-t beállítani.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest