Aktív témák

• PLaci58

addikt

válasz BBéci #10870 üzenetére

BBéci!
    Húú már megint kaptam a pofámra rendesen :)

1, Nem értettelek félre! Tudomásul vettem a véleményedet, tudva azt, hogy pár TV-t már kipróbáltál hosszabb időn keresztül is.

2, Nem akartam senkit meggyőzni, hogy az LG TV-k a legjobbak a világon! Ilyet nem is írtam le sehol. Viszont típusok közötti összehasonlítást végeztem.

3, A kérdésem (X10 vs G10) nem provokatív volt és direkt azonos márkát említettem.
    Nem hiszem, hogy bárki is azt mondaná itt, hogy ugyanannyiért inkább az X10-et választaná a Full HD, NeoPDP-s G10 helyett.

4, Az "elgé" márkával kapcsolatban nem hiszem, hogy nagyon eltér a véleményünk.
    Most sem azért vettem ilyen TV-t mert ezt akartam venni, hanem sorozatos kompromisszumok után e mellett döntöttem. A következő fokozat nálam már 2x ennyibe került volna, amennyit nekem nem ér meg egy TV sem. Ennek ellenére eddig kellemesen csalódtam. Sokkal rosszabbat vártam.

5, Nem használtam és nem is fogom a TV-t PC-vel.
    A videókivetítőt egy példaként hoztam fel, aminél nagyon jól látszottak a nagyítási hibák. Azért is írtam, hogy 800x600-as felbontású volt a kivetítő, mert ez 5-6 évvel ezelőtt volt és azóta sokkal jobbak vannak már. Ha jól emlékszem a "nagyítást" is külön kellett vízszintes illetve függőleges irányba elvégezni és nekem kellett eldöntenem, hogy arányos maradt-e a végeredmény.
    Viszont a 800x600-ra valahogy ki kellene nagyítani a DVD 720x576-os méretét, hogy ne legyen fekete keret. Ezt optikával elég nehéz megoldani, hacsak túl nem nagyítom a vásznon, aztán amikor a PC 800x600 képe jelenik meg, akkor kicsinyíthetem vissza. Itt arra céloztam, hogy akkor jó a kép, ha 1:1-ben tudjuk megjeleníteni (natív). Amint ettől eltérünk a képminőség leromlik. Prüszkölnek emiatt az LCD-sek éppen eleget. Viszont, hogy mennyire látható ez a hiba a plazmánál, az már TV-nként nagyon eltérhet. Lehet, hogy tévedek, de úgy tudom, hogy még a FullHD TV-k is túlskálázzák a képet, ami jó esetben kikapcsolható (1:1)
    Ha lesz kedvem és időm, megpróbálok csináni egy demót az általam "nagyítás"-nak nevezett dologról (az lg így nevezi ezt a menüpontot). A forrást már megtaláltam: Omega koncert 1994, 4:3-as képaránnyal van a lemezen. Hogy mennyire sikerül videókamerával felvennem, hogy mit akartam mondani, majd kiderül. Lehet, hogy megy majd a levesbe. A nagyítást csak azért használom, hogy a 4:3-as képpel kitöltsem a képernyőt lehetőleg torzítás nélkül és ne kelljen nyomott, tömzsi embereket néznem állandóan. A torzítás nélküli nagyításhoz ott a "Mozinagyítás" funkció.

6, HDMI-n keresztül használom a DVD lejátszót, felskálázás nélkül!

A hangvétel tetszett, semmi gondom vele és 2 dolgot is köszönhetek ennek:
    1, Kiderült a teszt során, hogy az LG feketéje nem szürkült el (már több mint 2000 órát, de inkább 2500-at ment). Én állítottam el valamikor (1-2 hete lehetett). Most feltűnt az állítgatások során, hogy miért van a fekete szint magasra állítva. Köszi :C
    2, a 2 napja félig beüzemelt, számítógépekhez árult 5.1 hangrendszert (Watson, kb. 10e Ft :D ), amit a DVD lejátszó 5.1 analóg kimenetére kötöttem és nagyon gyengécsként szólt eddig, a lecserélt hangszórók ellenére is (eredetik cserélve fadobozosra)
    most sikerült egész jól belőni. Ugyanis az első dobszólónál kiderült, hogy nincs közép. Elindult balról, átment jobbra, mondom átment jobbra! Hiába mondtam, nem ment át, csak átugrott. Szerencsére távvezérlőn külön állítható a sub és center hangereje, így aztán sikerült egész jól belőni. Zenére sokal könnyebb volt mint párbeszédekre.
    Így azért sokkal jobb mint a TV saját hangszóróin keresztül, ráadásul valami 5.1-hez hasonló.
    Ezt a 2 dolgot annak köszönhetem, hogy felhúztad magad, én meg elővettem ezt az Omega lemezt és megnézegettem, hogy nem állítottam e valótlanságot a minőségromlással kapcsolatban. Lehet, hogy a HD Ready miatt (ami nativ jelet sosem kap nálam), de akárhonnan néztem (távolról, közelről), álló és mozgóképpel, de sehogy se láttam észlelhető minőségromlást. Lehet, hogy valami sűrű csíkozású tesztábrával kéne nézni?

"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"

Aktív témák