- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
abcde22
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, egy kérdésem lenne: S905X quad-core cortex-A53 tv box-ra létezik Picuntu?
(Bocsánat ha nem jó helyre írtam, ha esetleg van más topic ahol ezt a kérdést feltehetném, linkeljétek be kérlek) -
Davebowman
senior tag
Na úgy oldottam meg, hogy újra flashelem az összes .img-t kivéve a systemet, mert az marhanagy, a recovery-t meg betallózom. A kis sd-re rátolom a root.img (több gigás) ubuntut és megy is. Most a wifi(net) gond jön...
-
Davebowman
senior tag
Sziasztok! volna egy kis gondom, a kernel flash-eléssel. Adott egy mk808b clone stickem. Szuperül megy androidként 1.7fineless clone. Az RKAndroid tool-al nem tudok csak recovery.img-t flashelni rá, mert a progi kiírja, hogy loader nékül nem! Pedig több helyen is írják, hogy csak a recovery-t kell pipálni... leginkább nem dualboot-osra akarnám, hanem bele a stickbe az ubuntut. Mit javasoltok?
-Már sokszor flasheltem androidot rá, minden frankón ment. mit rontok el? Win 8.1.el és win7-tel sem megy. -
artru60
csendes tag
Sziasztok!
Picuntut szeretnék telepíteni mk808B-re van külső wifim tl-wn2823n, de nem tudom működésre bírni.Az rtl8192cu modult betöltöm, de a led nem világít. Ha működik valakinek picuntu alatt, megírná hogy csinálta?
Üdv
Artur -
törölt tag
válasz
paolinho #153 üzenetére
De, le lehet. Csak a Mali forráskódja zárt, ezért nem nagyon van hardveres GPU segítség. SD filmeket lejátsza szoftverből is, de a HD -hoz gyenge a 3066. Egyébként már ez is egy plusz terhelés az Asterisk -hez képest, mert ahhoz elég lenne a server edition is, az X (XFCE grafikus felület) fölösleges. Én úgy gondolom, hogy ami mindenre jó, az igazából semmire sem. Ezért az Asterisk -hez én inkább egy "célhardver" megoldásban gondolkodom. A 3066 ehhez sztem elég, de egyébként már egy elavult vas. Ezért a kb. 40 dolláros árat nem érzem luxusnak ahhoz, hogy Linux szerver (ek) üzemeljen (ek) rajta. Mivel van lehetőség soros port kimenetre is, ezért megfelelő tudással többre is képes lehet a kütyü (pl. lakásautomatizálás). Aki most fogna bele, annak már nem kell a stick -kel bajlódnia, mert van már 3066 -ra dev. board. Pont azon akadtam el, hogy arra a dev. board -ra portolt Linuxot telepítettem. Azon beépített a Lan csatlakozó és sztem ennek a konfig eltérésén hasaltam el. Maga a disztró síma flashelés után, minden egyéb hókuszpókusz nélkül működött. Csak net nem volt, anélkül meg nem sokat ér az egész. De bízom benne, hogy egy hozzáértőnek ez nem okoz túl nagy fejtörést.
De a freaktabon van több leírás is, akár dualbootos telepítésre. Csak azok nem 14.04 -es Ubin alapultak. De ettől még lehetnek jók. -
paolinho
őstag
válasz
#79335424 #152 üzenetére
Először is köszi a segítséget
, és hát nagyon megköszönném, ha tájékoztatnál a fejleményekről. Anno még néhány hónappal ezelőtt tanácsoltad, hogy szerezzek be egy LAN Adaptert, és szintén Neked köszönhetően az általad becsatolt link-ről be is rendeltem egyet Kínából, ami időközben meg is érkezett. Szóval ezért gondoltam, hogy itt volna most már az idő megpróbálkozni ezzel az (első látszatra) nem túl egyszerű Asterisk beüzemeléssel. Nekem ugyan van okos és buta telóm is, de rövidesen mennék ki külföldre, és ott, ha csak nem találok free wifi-t, nem igazán lesz Net-em, ezért gondoltam, hogy nem lenne rossz ezzel az alternatívával élve kapcsolatot tartani a szeretteimmel.
Azt mondjuk sajnálom, hogy nem lesz dual boot a miniPC, mert filmeket ezzel szoktam kirakni a TV-re házimozizás céljából, de végül is van egy ezCast Dongle-m is, legfeljebb majd arról adom a műsort, ha igény lesz rá. (Bár most kérdésként vetődik fel bennem az, hogy a linux alap alól nem lehet avi, mp4 filmeket lejátszani? Egyesek szerint a Linux okosabb a Windows-nál.)
-
törölt tag
válasz
paolinho #151 üzenetére
Teljesen aktuális a kérdés. Én flasheltem egy újabb Picuntut (5.1 -es, ami Ubuntu 14.04 alapra épül) 3066 -ra, kifejezetten Asterisk céllal. Sajnos, a konfigurálásával nem boldogultam. Mivel egy általam (is) nagyrabecsült szakértő fekajánlotta a segítségét, ezért elvittem neki a sticket. Remélem, tud vele kezdeni vmit. Írok, ha lesz fejlemény. Viszont ez nem dual boot lenne, hanem Linux a nandon. Sztem a wifi nem működne, de nekem eszembe sem jutott wifin használni az Asterisket. Csak lan adapterrel. Neked is ezt javaslom. A wifi több szempontból is hátrányosabb a VOIP -hoz.
-
paolinho
őstag
Sziasztok!
Amennyiben van itt még élet, tudna nekem valaki segíteni abban, hogy ez a Picuntu felmegy-e az alábbi képen látható RK3066-os chippel futó MK809II-re?
Ha igen, akkor lenne rajta wifi, vagy csak LAN adapterrel kapna Net-et?
Valamint a dual boot-ot úgy kell érteni, hogy megmaradna a jelenleg rajta futó Android, és a Picuntu is feltelepedne, ill. ezeket tetszés szerint választhatom ki szükség szerint a bekapcsoláskor?
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de nem szeretném, ha elb.szódna a dongle a kíváncsiskodásom okán.
Igazából az Asterisk-et szeretném kipróbálni rajta.
Előre is köszi a segítséget. -
LámaZ
addikt
válasz
#79335424 #140 üzenetére
Épp a barebone pc topikba illesztettem be ezt a linket: gyárilag telepített linuxos kisgép, de utána rájöttem, hogy süket marketingduma, mert Android van rajtuk.
-
LámaZ
addikt
válasz
sanchomuzax #147 üzenetére
Sziasztok!
Mennyire jutott a Linux portolása négymagosokra?
Mert torrentezésre lehet, hogy én is beruháznék egy ilyenbe.Jó lenne, ha valaki szakértő e témában írna egy topik-összefoglalót, első hsz-ként.
Persze, ez csak szerény kérés. ☺ -
törölt tag
válasz
sanchomuzax #145 üzenetére
Szerintem XBMC -vel inkább Android alatt érdemes próbálkozni. Az MX -ben Mediatek wifi modul van, aminek zárt a forráskódja. USB -s wifire talán nagyobb az esély. De az az igazság, hogy a 3066 -osok támogatása nagyon megállt a 3188 miatt.
-
sanchomuzax
aktív tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a belső wifi még nem megy az MX1-en? Vagy adapter kell még?
Az XBMC nem feltétlenül fullHD-s filmekhez mennyire alkalmas a video driver-t tekintve? (A net sebességet most hagyjuk.) Elműködik vele? Vagy akad, mint a rosseb?
Előre is köszi a segítséget!
-
buca84
őstag
Sziasztok!
A PicUntu felmenne RK3188-as tabletre is?
Rendesen működne is vele? -
törölt tag
Azért ennyire nem szörnyű a helyzet. Csak nem MK908 -ban kell gondolkodni. Linux (nem csak Picuntu) szempontból a Rikomagic MK802IV a jó alap. A 3066 -ra portolt Picuntu óta sokat változott a világ. A 3066 -osokra alig jött ki újdonság, míg a 3188 -as Riko jelentős támogatással bír. Sőt, a Riko árul egy gyárilag linuxos verziót. MK802IV LE (Linux Edition). Már "dobozos" kivitel is van a Rikoból, bár az még csak Droid, de ígérik abból is az LE -variánst. A házi megoldásokért pedig a Freaktabon kell keresgélni. Én is némi kihagyás után, most néztem körül és meglepett a változás. Már nem csak recovery -s dualboot van és a telepítéshez is van már tool.
Az tény, hogy a málnának vannak előnyei, de azért érdemes alaposabban utánanézni a lehetőségeknek, mert nem minden szempontból jobb, mint egy 3188 -as. Ahogy én tudom:
-Igaz, hogy az újabb verzióknak két USB portjuk van, de ez egy hármas HUB, a BCM2835 -ös chip 1db direkt kivezetéséről. A HUB 3. portjáról van kivezetve az ethernet adapter (10/100). Ez biztos, hogy érzödni fog a két vinyó fájlműveleteinél.
-Lehet, hogy maga az alap kevesebb energiával beéri, mint akár egy 3066 -os, de külön táp nélkül biztos nem akasztanék rá két vinyót (igazából egyet sem).
-Nincs belső adattároló, a teljes rendszer a behelyezett kártyára támaszkodik. Arról is bootol. Ezt nem tartom szerencsés megoldásnak, és ahogy utánaolvastam, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. -
batagy
őstag
válasz
vitezfeher #137 üzenetére
Köszi a választ!
Azt valóban nem is figyeltem, hogy 908-hoz van-e Picuntu, gondoltam naívan hogy biztos van.
"Ha van kísérletezéshez türelmed, próbáld meg, de az ATOM-os művelethez képest jóval több lesz a macera."
Értelek, nos ha az Atomhoz képest több a macera, akkor szerintem nem vágok bele.
A motivációt elsősorban a méret csökkentése adná, viszont nincs már türelmem vele szórakozni vele, és ahogy látom, több vele a gond, mint amennyi előny a méretből fakadna. Az Atom/Brazos is elfut amúgy 1 db ventivel, és meg lehet halkra csinálni. Az már bevált."Érdekes, hogy a 808-as hardveréhez képest felét sem tudó Raspberry egy jól optimalizált Debian alapú Linuxszal sokkal gördülékenyebben működik."
Hmm, ez valóban érdekes. Néztem a Raspberry-t is, de spec alapján gyorsabbnak tűnt az MK808/908. Ezek szerint nem. A Raspberry egyik előnye hogy pl. arra van eleve Squeezebox disztribúció is (SqueezePlug).A málna másik előnye szerintem, hogy eleve van rajta hálózati port (nem kell külön USB-Ethernet adapter) és 2 db USB port is több. Nálam 2 db 2.5" vinyót kellene rákötni.
Fogalmam sincs hogy menne-e mondjuk egy ilyen adapterrel. USB3-as HUB kell hozzá szerintem, hogy biztos ami biztos alapon kiadja a 900 mA-t USB portonként. Nem?
Szóval lényeg a lényeg, így igazából elment a Picunto és MK808/908 motivációm.
-
kzkz
őstag
Nekem sajnos a picuntut se sikerult ugy uzembe helyezni, hogy rendesen mukodjon.
Telepult, elindult, de utana a csomagokat mar nem frissitette be, szoval hasznalhatatlan volt :-(
Valamelyik verzioval meg eddig se jutottam. Mindez mk808on -
vitezfeher
tag
Nekem új, hogy 908-hoz van Picuntu. Legutóbb pár hónapja 808-on próbáltam, nagy nehezen felküzdöttem, majd megörültem, hogy sikerült és lassúsága miatt azonnal le is töröltem. Nekem is az volt a tervem, amit itt leírtál. Azóta beszereztem egy málna pc-t, a pincében kerestem egy régi winchestert és összedobtam egy linuxos médiacentert, NAS- és torrent szervert. Mindezt eldugtam a tv szekrény mögé és éjjel-nappal teszi a dolgát minimális áramfogyasztás mellett. A régebbi típusú tv-n RCA csatlakozón keresztül közben filmeket is lehet nézni vele. A HDMI-s tv-n egy Androidos NEO X7 lóg, ami szintén eléri a tárolt filmeket, így bárhol lehet mozizni. Érdekes, hogy a 808-as hardveréhez képest felét sem tudó Raspberry egy jól optimalizált Debian alapú Linuxszal sokkal gördülékenyebben működik.
Ha van kísérletezéshez türelmed, próbáld meg, de az ATOM-os művelethez képest jóval több lesz a macera. A sebességről nem tudok nyilatkozni, ezzel nem kísérleteztem.
Ha sikerül felvarázsolnod a Picuntut, érdeklődve várom a fejleményeket. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Jelenleg nálam NAS-ként egy OpenSUSE 12.2 minimál install (X window nélküli, csak parancssoros) fut egy Brazos Asrock E350M1/USB3 MiniITX gépen, az oprendszer egy egyszerű USB3-as pendrive-on. Korábban egy Intel ATOM D525 lapot használtam ugyanerre a célra. Squeezebox Server, rtorrent + rutorrent GUI-ként, Samba szerver, kb ennyi a célja. Wifi nem kell rá, csak vezetékes net. CLI-ből akarom csak elérni, nem kell GUI.
A kérdésem az lenne, ha MK908-as cuccra ezt a Picuntu-t rápróbálnám, akkor az install és az említettek bekonfigurálása kb mennyi macera egy OpenSUSE installhoz viszonyítva? Nem akarok nagyon sokat szórakozni vele, csak menjen ha kap tápot. Dual bootot semmiképpen se akarok, mindenféle emberi beavatkozás nélkül a Picuntu induljon el. Meg lehet ezt könnyen oldani?
A másik kérdésem, hogy mennyivel lenne lassabb az említett Brazoshoz vagy Atomhoz viszonyítva?
Kösz!
-
törölt tag
Megvannak még valakinek a feltelepítéshez szükséges fájlok? Sajnos az oldalon már nincs fent, én meg most vettem csak a kütyüt...
-
törölt tag
válasz
vitezfeher #131 üzenetére
Sajnos, nem volt időm foglalkozni vele. A "mesterek" pedig lehet, hogy már a 3188 -asokra koncentrálnak. Ez érthető is lenne és személy szerint én is jobban örülnék neki, mert a 4mag, de leginkább a 2GB ram miatt több lehetőséget látok benne. Főleg most, miután pár napja kiadták a forráskódot (remélem a teljeset és az aktuálisat!). Szvsz egyáltalán nincs veszve a linux projekt. Sőt, talán most indul be igazán. Azt se felejtsük el, hogy lassan érkeznek az első igazi, kézzelfogható eredmények a Canonical -tól, a telón futó Ubunturól.
-
vitezfeher
tag
Úgy tűnik, meghalt a topic, ráadásul a projekt oldalán sem tölthető le semmi.
-
vitezfeher
tag
-
vitezfeher
tag
válasz
vargalex #103 üzenetére
Újra tettem kísérletet a telepítésre, futtatásra egy másik eszközön (MK808). A reboot továbbra is ugyanazt csinálja, mint a reboot recovery. Néztem azt a go-android shellt is, de annak sincs értelme mindaddig, amíg nincs meg az a fránya beragadt flag. Milyen módon gondolod véghezvinni azt az összehasonlítást?
-
mzéperx
csendes tag
Sziasztok.
Örömmel jelentem, hogy én is belekezdtem 808b-vel a Picuntu használatába.
Második gépként szeretném használni, eddig tetszik a dolog.
Viszont a külső wifi telepítés megfogott, beszereztem én is egy TP-Link TL-WN823N V1-et, csak az én kezemben még nem életképes. Nektek sikerült életre kelteni? -
-
Szotka
tag
Ja még valami mióta rá írtam a hdd re a képfjált azóta nem ismeri fel semmi.
tipp? -
Szotka
tag
Login as root, password is '12qwaszx' (without quotes).
Ezt írja de nem fogadja el és nincs olyan opció hogy root. -
Szotka
tag
Nem megy Picuntu alatt a wifi mk 808 al.
Én rontottam el valamit? tudtommal mennie kéne.
Felbontást lehet állítani? -
Szotka
tag
Felment a picuntu mk808 ra de be kell jelentkezni..
Az mi? nem igazán értem bocsi
+ 160 as vinyóra raktam fel hol tudom elérni azt az 160 gb ot ? melyik mappába? -
vargalex
félisten
Szia!
Persze, telepíthető HDD-re is. Az ide vonatkozó rész:
"Can install PicUntu on SD Card, USB thumb drive OR USB Harddisk (Tested on 1TB Seagate Expansion Drive)"
Ugyanitt megtalálod ezt is:
"Play flash on web pages"
-
Szotka
tag
Van egy 160 as vinyóm amire mk808 al filmeket töltök.
Erre is telepíthető a Picuntu?
Flash tartalamakat kezeli? -
sipi25
tag
-
törölt tag
-
vargalex
félisten
válasz
#79335424 #102 üzenetére
Szia!
Igen, ahogy ezt már beszéltük (illetve a fejlesztővel is leveleztem róla) valószínűleg hw verzió függvénye. Nekem úgy tűnik, hogy a recovery-hez egy flag-et kell átbillenteni. Ez a régebbi verzióknál automatikusan visszaáll, de az ujjaknál nem. Össze kellene már hasonlítani egy teljes flash tartalmat normál és recovery módban.
-
sipi25
tag
Sziasztok!
Van már valakinek működő duál bootja?
üdv
-
törölt tag
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Egyáltalán nem az Androidra akartam "kenni" a hibát. Egyébként igazad van, tényleg nem néztem PC -n. De ha ott sem 2.0, akkor mi a túróra írta a Geekbuying a címben, hogy 2.0, Full Speed, a specifikációban pedig azt, hogy usb 2.0 compatible? Remélem, nem úgy értik a kompatibilitást, hogy az 1.1 -es eszköz működni fog usb 2.0 porton (merthogy az lefele kompatibilis)! Az nem lenne egy Geek -hez méltó értelmezés. Egyébként nem is valószínű, hogy így értenék, mert akkor lehetne akár usb 3.0 kompatibilis is. Szóval elég X -akta, hogy miként gondolták erről, hogy Full Speed.
-
törölt tag
válasz
vitezfeher #96 üzenetére
Hát ez az! Én is olyat rendeltem, de olyat kaptam, amire rá van írva, hogy RD9700 (pár kommenttel később linkeltem képet arról, amit kaptam). Ha ezt láttam volna a rendelésnél a képen, akkor nem rendeltem volna meg. Sztem ezt ők is pontosan tudják, ezért nincs a képen. Ez ugyanis nem működik Androidon sem, csak működget. Ugyanis az Android 1.1 -es usb eszközként csatolja. Ez pedig igen távol áll az ígért full speed -től. Egyébként nem értem a kérdésedet. Mi az, amiről nem tudod, hogy hol nézd meg?
-
vitezfeher
tag
válasz
#79335424 #89 üzenetére
Összehasonlítottam. A képen szereplőre nincs írva típusszám, az enyémen KY-RD9700 szerepel. A csomagolás azonos, win7 és MAC OS kompatibilitást jelölnek meg rajta + kis telepítő cd. Android alatt egyébként működik, csak a fránya Linux nem ismerte fel a shell indítása után MK808B-n sem meg MK808-n sem.
Alex írta, milyen kernel modul kell, megnéztem linuxon, úgy tűnik, szó nélkül felismerte, de hol nézzem meg? -
Marcika80
tag
Köszi! Délután megnézem majd, A kernel fordítás az egy nehéz művelet?! A következő a wifi beállítás lenne, drivere megvan, de azt is kernel fordítással kéne összehozni, ha e két dolog megvan, akkor már használható lenne szépen. A tabletemet nem terheli le a picuntu linux, alapjáratban a 2 cput 4%ban használja, memóriát az 1gb-ból 145mbot használ. amire rá kantintok gyorsan és akadás mentesen betöltődik, tehát a dolog nagyon is használható táblagépeken is. A választ előre is köszi!
-
vargalex
félisten
válasz
Marcika80 #90 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem, a /etc/rc.local-ban lehetne beállítani az fbset paranccsal. Ha ezzel nem megy, akkor saját kernelt kell fordítani a megfelelő felbontással.
-
Marcika80
tag
válasz
#79335424 #89 üzenetére
Sziasztok! Sikeresen feltelepítettem a picuntut a pipo s1 tabletemre, de van egy kis gond, a kijelző felbontásával, hogyan "esetleg program, vagy parancs?! Segítségével, hogyan állíthatom be 800X480 felbontásra?!Mert szerintem belehet, és máris használhatóbb lenne nekem, mert most hd felbontásban müxik, de az kicsit elcsúszva. A válaszokat, és a segítséget előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz
vitezfeher #83 üzenetére
Most néztem a linket. Micsoda véletlen! Biztosan azt kaptad, amit rendeltél? Biztos az van ráírva, mint a linkben szereplő képeken? Kukkancs bele a 808 topikba (#6582 -nél indul)!
-
vargalex
félisten
válasz
vitezfeher #83 üzenetére
Szia!
Az a kérdés, hogy az USB-LAN adapterednek milyen kernel modulra van szüksége. Megnézheted egy Linux-on.
-
törölt tag
válasz
vitezfeher #84 üzenetére
Én sem aggódok miatta, mert már régen lemondtam a beépített wifiről. Csak most hétvégén kellett volna egy programtelepítéshez és így derült ki, hogy még annyira sem működik, mint eddig. Telóról akartam neki hotspotot adni, de totál esélytelen volt a próbálkozás. Kíváncsiságból kipróbáltam az egyik Mediatekes kütyümmel és boot után 20mp -el fullos jelem volt.
-
vitezfeher
tag
válasz
#79335424 #75 üzenetére
A beépített wifivel nekem igazából nem volt gondom azon kívül, hogy a jelet gyengének érzékelte. Ma kaptam egy repeatert, ami az írás szerint 300 m-re kiterjeszti a jelet. Az MK full erősséget mutatott, pedig csak egy vékony tégla válaszfallal került közelebb a jelforrás.
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, nekem is microSD-n van. Azért írtam, hogy felesleges formázni, mert feltöltött file egy teljes lemez kép. Azaz bitről bitre le van másolva a teljes 8 GB-os microSD (partíció adatok, stb.). De az adathordozó ilyen szempontból mindegy. Felmásolható egy legalább 8 GB-os pendrive-ra, vagy akár egy HDD-re is.
-
MGa73
tag
Szia,
Végül én is megváltoztattam az ubuntu account jelszavát. Nem gondoltam, hogy az eredeti ubuntu jelszó nélkül engedi. Így már lehetne telepíteni, de most meg nem találja a flash playert a csomagok között nincs.
Az Adobe oldalán én az ubuntu 10.04+-ot választom és a letöltést. Behívja az ubuntu software centert, de semmi. Egyébként nekem elég lassú. Rákattintok a böngészőre és eltelik egy jó idő míg bejön. Ugyanez van a fájlkezelővel is és úgy általában sem olyan pörgős mint az android. Elég vontatott, nehézkes.
Én az SD kártya kezelés lassúságára gyanakszom. Ext4-re formáztam - primary az elején. Ti miről használjátok? A wifit majd délután/este kipróbálom. Az mit jelent, hogy be kell tölteni az /etc/modules-ban? -
törölt tag
Köszi! Nekem nem sürgős. Elvagyok lanon. Már amennyit van időm foglalkozni vele. Túl nyögvenyelős ez nekem.Vhogy semmi sem akar működni. Letöltöttem a Te img -det. Lementem az enyémet, aztán kipróbálom, hátha én szúrtam el vmit a telepítésnél. Hogy kell induláskor nem X -en bejelentkezni? Hogy kell pl. a flash -t telepíteni a Firefoxhoz? Keresem a telepíthető programok között, de nuku. Pedig az elején felajánlotta, csak nem jelöltem ki. Így is 5 óra volt csak az XFCE.
-
vargalex
félisten
válasz
#79335424 #75 üzenetére
Szia!
A TP-Link TL-WN823N V1-et még nem sikerült beizzítanom Picuntu alatt. Az RC3-ban található kernel modulokkal nem megy. Valamikor fordítani kellene egy sajátot.
-
törölt tag
-
vargalex
félisten
válasz
vitezfeher #71 üzenetére
Szia!
Somatomnak megy. De szerintem az új board-al szerelt példányoknál nem megy. Valamikor ránézek a teljes flash tartalomra és összehasonlítom a normál és a recovery állapotot. Gondolom csak ott billent át valami flag-et, ami az új eszköznél meg is őrzi az értékét.
-
vitezfeher
tag
MK808-ra sikerült valakinek a telepítés dual boot-tal?
-
MGa73
tag
Koszi a valaszt. Elkepzelheto, hogy az ug802 csak 1,2ghz-en ketyeg es ezert lassabb. Kiprobalom majd az mk802iiis-en is. A telepitest koszonom ha megnezed nekem. Ujabb problema, hogy usb hub hianyaban az ug802n be kellene lonom a wifit. A kompatibilitasi tabla szerint a picuntu tamogatja. Probaltam ahogy leirtad az interfaces-t modositani auto wlan1stb. gondolom a myssid es mykey helyere a sajat router ssid-t es sajat wpa-psk kulcsot kell beirnom. Ezt meg is tettem de nem megy a wifi nekem. Szerintem egyebkent vagy a telepitessel vagy az sd kartyammal vmi baj lehet, mert tobbszor belefutottam abba, hogy sem uj fekhasznalot nem sikerult felvennem mert hibat jelzett vagy legutobb pl a beallitasoknal a halozati menure kattintva nem csinalt semmit.
-
MGa73
tag
Nos telepíteni gyakorlatilag semmit sem tudok. Sőt a root-tal ha belépek nem tudok új felhasználót sem létrehozni mert vagy homokórázik vagy hibát ír ki. Ezért a gavarga-val próbálgattam...remélem nem jogdíjas :-)
A vezetékes net megy, de elég lassúcskának tűnik az egész rendszer. Még a flash playert sem sikerült feltelepítenem rá. 8GB kártyán van a rendszer. Mennyit foglal rajta a kiírt img? -
gerivari
csendes tag
Szia!
Sajna eddig nem jutott rá időm, hogy foglalkozzak a dologgal. Ha rádugom a wifi adaptert, akkor egy ilen üzenetet dobál megállás nélkül: "hub 2-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1". Emiatt nem igazán tudok semmit csinálni, mivel a parancsot sem látom amit beírok. -
Marcika80
tag
válasz
Marcika80 #61 üzenetére
De tegnap csináltam egy otg kábelt, max rá kötök egy wifi adaptert,. Azt szeretném meg kérdezni, hogy megoldható e az, hogy két bemenetű otg kábelt készítsek házilag_? Hogy ha szín szerint kötöm össze a kábeleket akkor az nem lehet gond nem? Működhet a két bemenetes dugó az otg kábelen?
-
MGa73
tag
Már sikerült a vezetékes netet is beállítani. Feltettem az RC3 720p kernelt a recoverybe. Monitoron próbáltam ment gond nélkül. Szépen be is állítgattam. Most átdugtam a full HD TV-re de nem akar újraindulni recoveryben. Azt írja, hogy nincs jel. Az android az megy rendesen.
-
vargalex
félisten
Szia!
Gyári recovery letölthető (pl. a Finless rom-oknak mindig része). A kernel-t, stb. nem is kell bántanod. UG802-n elvileg megy a dual boot is.
Jó lesz az általam feltöltött image is, csak a wifi-t kell beállítani a /etc/modules-ban. Az UG802-ben egyébként teljesen normális wifi van az MK808-hoz képest. -
MGa73
tag
Sikerült addig eljutnom, hogy a recovery területre beflasheltem az RC3-as kernelt illetve az SD kártyára ráraktam a fórumra belinkelt picuntut. Recoveryben újra indítom szépen bejön a picuntu a root123-al betudok jelenkezni. Internet az usb-ethernet átalakítóval egyelőre nincs. Megmagyarázhatatlan jelenség, hogy a wifi kapcsolatom pl. a laptoppal megszakad ha be van dugva a kábel az usb-ethernet adapterbe (átlátszó könig). Mit kell állítanom, hogy legyen vezetékes netem?
-
MGa73
tag
Sikerült addig eljutnom, hogy a recovery területre beflasheltem az RC3-as kernelt illetve az SD kártyára ráraktam a fórumra belinkelt picuntut. Recoveryben újra indítom szépen bejön a picuntu a root123-al betudok jelenkezni. Internet az usb-ethernet átalakítóval egyelőre nincs. Megmagyarázhatatlan jelenség, hogy a wifi kapcsolatom pl. a laptoppal megszakad ha be van dugva a kábel az usb-ethernet adapterbe (átlátszó könig). Mit kell állítanom, hogy legyen vezetékes netem?
-
Marcika80
tag
Szia! A Wifit megnézem, most töltőn van a gép, touch mód nem működik rajta, gondolom azt is fel kel telepíteni. ha megmondom hogy milyen wifi van benn, segítesz nekem majd a telepítésében? le kellene írni a menetetét, de azt tudom hogy a modules és az összes többi mappa írás védett, azt hogy tudom le kapcsolni?
-
Marcika80
tag
Szia! Igaz, másnak is van ilyen tabletje, csak még nem igen próbálkozott ezzel a dologgal, "szerintem"
nem is úgy akartam írni mint valami hatalmas dolog, csak örülök hogy összejött. Ja igen a kernel másolása nálam a következőképp sikerült:
Fogtam egy tnt4firmware.img androidos telepítőt, és fel telepítettem a táblagépre, majd azt fel frissítettem egy tnt5ös firmwaréra ennél már van okosított recorvery menü, de nekünk az sem elég, Azt is fel kel frissíteni. " az okát nem tudom, de az ubuntu touchot fel kel telepíteni a recorvey mód alatt, enélkül nem töltődik be a linux betöltő recorvery" ha ez feltöltődött, akkor tablet kikapcs, Majd a vga módu picuntu linux recorvery.img a programjával fel kel tölteni a gépre, majd ha ez megvan, akkor a picuntu linuxot rá kel rakni a mikro sd kártyára. és ha minden remekül ment, akkor örülhetünk, betölt az ubuntu.
.
-
vargalex
félisten
válasz
Marcika80 #51 üzenetére
Szia!
Milyen wifi modul van benne? Ha azzal nem is, OTG-n (ha van rajta) egy USB-s wifi vevővel mennie kell.
Szerk.: Azt honnan tudod, hogy csak neked sikerült felrakni? Lehet, hogy Magyarországon nincs másnak ilyen tablet-je?
Persze, mivel azonos architechtúra az MK808-al, így igazából a kernel felmásolása volt kérdés.
-
Marcika80
tag
Sziasztok! Sikerült Pipo s1 tabletre felraknom ezt a pikuntu linuxot, de nincs rajta wifi, nincs ötletetek hogy hogyan tudnék én ezen wifit beállítani rá? Mert egy update sokat segítene a gépen. De az is csoda hogy országon belül, csak nekem sikerült felrakni erre a táblagépre egy linuxot. itt van a video:
ami nem megy vele jelenleg: Wifi, kellene egy driver alá. de a telepítés menete is homályos még.
A kijelzőt be kéne jobban állítani, mert nem 800X480 hanem valamilyen Vga mód.ha ezt a két dolgot meg tudnám oldani, lenne egy komoly linuxos táblagépem.
táblagépem egy: Pipo s1. két processzoros,. 1600mhz. 1gb-ram quadcore.
Aki tudna segíteni nekem a telepítésben azt nagyon meg tudnám köszönni!
-
MGa73
tag
Sziasztok!
Én is bele szeretnék vágni a Picuntu-ba UG802-vel. Pár kérdés? Előtte van lehetőségem valamilyen módon az eredeti gyári kernel, recovery stb. lementésére? Ha valami gond lenne akkor ezt vissza tudom rakni.
Működik a dual boot a telepítés után? Nekem is jó (ügye nem MK808B) a vargalex által letöltött picuntu.img?
Wifi nem érdekes, mert az egyébként sem használható semmire az én kütyümben, így USB-Ethernetet használok.Bocs a sok kérdésért!
-
törölt tag
Én ezt (is) Puppy -val szoktam (a Gparted a beépített partícionáló). Tegnap megszámoltam, hogy ha bootolható Pendrive -ra ki van írva (512MB elég neki), akkor egy átlagos konfig. gépen, a Puppy boot kiválasztásától számítva 5 kattintással áll a Magyar nyelvű oprendszer tok-vonó, billentyűzettel, hanggal, nettel, dátummal, stb.
De pár napja találtam EZT a cikket. Nem próbáltam, de talán. -
vargalex
félisten
válasz
#79335424 #36 üzenetére
Szia!
Na, mégsem olyan rossz az a wifi. Szóval egy próbát picuntu alatt is megér.
-
gerivari
csendes tag
Szia!
Megint elfelejtettem leírni egy fontos infót, bocs. Amit találtam itthon az v1-es. A délután folyamán megcsináltam amit írtál, de nem működik mi lehet a hiba? RC3-as kernelt felraktam, a fájlok is megvannak /lib/modules/3.0.8-alok+, szerkesztettem az /etc/modules és /etc/network/interfaces -t is. Köszönet a sok segítségért! -
vargalex
félisten
válasz
#79335424 #36 üzenetére
Szia!
Igen, működnie kell. Én itt vettem egyet (kicsit olcsóbb, mint 3000 Ft). Mondjuk a tapasztalatom nem túl jó.
Ha nem sokkal drágábban tudsz venni Atheros chipset-ű WiFi-t (pl. az általam is használt TP-Link TL-WN821N-et - én használtan vettem 1500 Ft-ért), akkor én inkább azt venném. Picuntu alatt menni fog (igaz, Android alatt még nem tudtam beüzemelni) és a sebességgel sem lesz gond. -
vargalex
félisten
Szia!
Ha V2-es verziód van, akkor éppen a fenti hozzászólásban leírt módosítások kellenek neked (/etc/modules, /etc/network/interfaces), mivel ahhoz is ath9k_htc modul kell.
Ha V1-et sikerült beszerezni, akkor a /etc/modules-ban az ath csomagok helyett vedd fel a zd1211rw csomagot. A többi beállítás változatlan marad.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nos, feltöltöttem az image-t, letölthető innen.
Amit tudni kell az image-ról:
1. RC3 kernel kell hozzá, ami innen tölthető le.
2. A root jelszava: root123
3. A gavarga user jelszava: gavarga123
4. Az ath9k_htc driver van beállítva, így a /etc/modules tartalma:## /etc/modules: kernel modules to load at boot time. ## ## This file contains the names of kernel modules that should be loaded ## at boot time, one per line. Lines beginning with # are ignored. \n\n## Modified by Pre-Picuntu
#bcm40181
ath
ath9k_hw
ath9k_common
ath9k_htcAzaz, ha az RK901-et akarod használni, akkor a bcm40181 előtt szereplő #-ot törölni kell, az ath-s sorok pedig törölhetők.
A külső wifi használatának megfelelően a /etc/network/interfaces tartalma:
auto lo
iface lo inet loopback
auto wlan1
iface wlan1 inet dhcp
wpa-ssid myssid
wpa-ap-scan 1
wpa-proto RSN
wpa-psk mykeyTermészetesen az RK901 használatakor itt a wlan1 módosítandó wlan0-ra.
A jelszavakat remélem rendesen sikerült módosítanom, mert a módosítást PC-n csináltam ubuntu alatt...
-
törölt tag
válasz
interstate76 #31 üzenetére
Szívesen!
-
törölt tag
válasz
interstate76 #29 üzenetére
A minimál rendszert csak a másik módszerrel lehet telepíteni. Képfájlként csak akkor, ha azt vki előtte megcsinálta. A másik módszerrel viszont net nélkül nem megy a telepítés (legalábbis nekem nem sikerült). Gondolom, aki készítette azt a Magyar leírást, annak nem volt usb - lan adaptere. Wifi pedig a Mediatek modul miatt semmiképpen sem lett volna, csak a telepítés után, usb -s wifi -adapterrel. Az MK808 -on is az a gond, hogy a wifit egy előválasztásnál kell kijelölni, ami csak a telepítős verziónál jön elő, a képfájlosnál nem.
Amikor keresgéltem alternatív letöltőhelyeket (mert az eredeti oldalról nem akart elindulni az egyik letöltés), akkor bukkantam erre a mirror -ra. Ott van néhány érdekesség, köztük egy wifis képfájl 808 -ra. Én már nyakig benne voltam a másik fajta telepítésbe, amikor ráakadtam, ezért nem próbáltam. De egy tesztet megér. -
interstate76
addikt
Láttam már ezt a linket, nem ezzel van a gond. A magyar nyelvű leírásban van ez a rész:
"Le kell tölteni a PicUntu csomagot. (rendszert) Több lehetőség van mivel én Mx1-re telepítem én a GUI grafikus felülettel ellátott rendszert töltöm le. Azért mert nincs benne még wifi és nem tudom hozzá külön letölteni a garfikus felületet, meg semmit. (amúgy a minimál rendszert telepíteném MK808-ra mert ott van wifi és első induláskor kiválaszthatom mit telepítek)"
Na, nekem ez a zárójeles mondat keltette fel a figyelmemet, amiből ugye az jön le, hogy többféle verziót is letölthetek (javítsatok ki, ha hülyeséget írok), és mindenképp olyat szeretnék, amivel lesz wifi az mk808-on, külön adapter csatlakoztatása nélkül, és ezért szerettem volna meglátogatni az oldalt, amit korábban linkeltem.
-
gerivari
csendes tag
válasz
interstate76 #24 üzenetére
Most esett le, hogy az egy másik fórumon lett még linkelve, úgyhogy ide linkelem: [link].
-
gerivari
csendes tag
válasz
Szia!
Az oldal elérhető még a download.g8.net oldalon is, a tartalma kb. ugyan az.
De igazság szerint az ottani leírás alapján nemigen jön össze.
Ajánlom figyelmedbe vargalex (#5995) számú hozzászólását, abban találsz egy linket ami alapján meg lehet csinálni. -
törölt tag
válasz
Még nem olyan hosszú ez a topik, hogy ne találd meg rajta az infót! Az én első hozzászólásomban van egy pár link, amiken elindulhatsz. Ha egyéni összeállítást szeretnél, akkor azt a step by step leírást javaslom.
-
interstate76
addikt
Az ubuntu.g8.net link nem működik - merre induljak el, ha linuxot szeretnék a kis MK808-as ketyerémre?
-
gerivari
csendes tag
Szia!
Végre sikerült előkotornom egy usb-s wifi adapter névszerint egy TL-WN422G-t. A kérésem az lenne, hogy le tudnád e írni, hogy mit kell majd módosítani hogy működjön. Kb. szerintem tudom, csak mielőtt nekilátok mégis azért jó tudni pontosan, minthogy akkor kelljen utána néznem. Előre is kössz. -
vitezfeher
tag
Hát úgy tűnik, ez a dolog szépsége. Ezt a kütyüt elpasszolom, úton a következő. Kíváncsi vagyok, miben fog különbözni? A dual boot egyébként foglalkoztat más tekintetben is, csak még itt nem láttam működni. Ha a Linux tud biztonsággal futni, akkor viszont korlátlanok a lehetőségek.
-
törölt tag
Furák ezek a különbségek. Nem is gondolná az ember, hogy egy RK3066 -ban lehet önálló életre ébredő, mesterséges inteligencia.
Van egy MX -em, amin csak Android van és nem reagál terminálban a reboot recovery -re. Pontosabban rebootol, de csak normál módban indul újra. Viszont ha a Titanium Backup menüjében választom az újraindítás - újraindítás helyreállító módban opciót, akkor a recoveryben lévő CWM -be bootol. Gőzöm sincs, hogy mitől. Puppynál (meg a Hiren's -nél) nagyon megkedveltem a grub4dos -t. Az lenne az igazi, ha itt is lenne egy grub -hoz hasonló indító, menu.cfg -vel.
-
vargalex
félisten
válasz
vitezfeher #15 üzenetére
Szia!
Szerintem nem rontottál el semmit. Ezt a választ kaptam a fejlesztőtől:
"I am not sure, but something in the hardware seems to have changed over time...
I have had the same problem, but the solution lies in possibly fixing the ROM.
There are some devices, I have, that work into android, when using the command line to reboot (and not the tool provided), but then in another device, even this does not work - so your mileage may vary.
Alok"
-
törölt tag
válasz
vitezfeher #15 üzenetére
Kizárásos alapon csak a recovery flashelésnél. Mivel alapértelmezésben nem indulhatna recovery -ben. Ha viszont normálban indul, akkor nem indulhat a Picuntu.
-
kzkz
őstag
Ez lett a megoldas, mert a resolv.conf-ot nem lehetett szerkeszteni, ezt irja is ott, hogy felulirodik, szoval az interfaces-t kellett boviteni erre:
auto usbnet0
iface usbnet0 inet static
address 192.168.0.44
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
dns-nameservers 192.168.0.1 8.8.4.4 -
Bhalazs
csendes tag
Ok köszi, ránéztem a hivatalos oldalon, amit linkeltél és találtam is egy számomra megfelelő usb wifi adaptert (TP-Link wn725n). Mennyire stabil az RC3-as build? Milyen bug-okat tapasztaltatok vele?
Mindenképpen linuxot akarok rakni az MX1-emre, csak azt kéne eldönteni, hogy mikor lesz annyira kiforrott, hogy ne kelljen naponta a fórumokat bújni, hogy megoldódjanak a problémák. -
kzkz
őstag
Köszi, rápróbálok még1x este...
Tudnál esetleg egy mentést csinálni az sd kártyádról (Win32 Disk Imager-el), és feltenni valahova? Ha már a tied tutira működik a boot után automatikusan, akkor inkább azon próbálkoznék, nehogy kiderüljön, hogy még valami előző lépés hiányzik nekem...
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha megnézed az RC3-hoz letölthető modules tarball-t, akkor abban a következő wifi modulok találhatók:
- ath.ko
- ath9k.ko
- ath9k_common.ko
- ath9k_hw.ko
- ath9k_htc.ko
- carl1970.ko
- bcm40181.ko
- rt2500usb.ko
- rt2800lib.ko
- rt2800usb.ko
- rt2x00lib.ko
- rt2x00usb.ko
- rt73usb.ko
- 8088eu.ko
- rtl8187.ko
- rtl8192c-common.ko
- rlt8192cu.ko
- rtl8192se.ko
- rtlwifi.ko
- zd1211rw.ko
- zd1201.koSzóval, amelyik USB-s wifihez ezek közül kell valamelyik kernel modul, az menni fog. Persze a modul automatikus betöltését kézzel kell beállítani a /etc/modules-ben.
Illetve természetesen, ha olyan kell, ami itt nem található, akkor lehet sajátot build-elni, vagy megkérni Alok-ot (a fejlesztőt), hogy fordítson egyet. -
Bhalazs
csendes tag
Össze tudnánk már így itt az elején gyűjteni, hogy ha már a belső Wifi se az mk808b-n se az mx1-en nem megy, akkor melyek azok az USB Wifi adapterek, amelyek jól működnek (típus, chipset)?
Ha jól gondolom, elvileg minden olyan adapternek működnie kéne, ami Ubuntun megy. -
vargalex
félisten
Szia!
Elvileg a /etc/network/interfaces-ba ez kell:
auto usbnet0
address 192.168.0.44
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1Illetve a /etc/resolv.conf-ba:
nameserver 192.168.0.1
Persze nameserver-nek használhatod a szolgáltatódét, vagy pl. a google-jét is (8.8.4.4 és 8.8.8.8).
Majd kell egy
/etc/init.d/networking restart
-
kzkz
őstag
Szia!
Ezt állítottam be:
auto usbnet0
address 192.168.0.44
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
dns-nameservers 192.168.0.1Igen, újraindítottam mindig a service networking restart-tal.
Próbáltam úgy is, hogy a dns-nél a T-home dns szervere van, úgy is, hogy 4.4.2.2, mert ilyet is láttam valahol. Illetve úgy is próbáltam, hogy nem ide az interfaces file-ba írtam a dns-t, hanem a resolvconf-ba, egyik se segített
Az usb-s adapterem pontos típusát megnézem este, az az átlátszó kék kínai vacak
Androiddal működött!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280912775281KZ
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, az MK808B-ben található BCM40183 még nem támogatott, így nem megy a beépített Wifi. Én egy Atheros-os USB Wifi adapterrel használom, persze kézzel kellett config-olni.
Ha IP alapján megy a ping, akkor bizony csak a DNS beállítás hibádzik. Pontosan mit állítottál be a config-ban? A networking-et újra is indítottad a beállítás után?
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Nekem is MK808B-m van, nem a klón verzió. Feltettem a Finless 1.7-et és utána picuntu-t 0.93b azt hiszem, (azóta csak ez indul, de nekem pont jó így
, viszont a netet nem látja
A beépített wifi-t nem tudtam belőni, de úgy látom más se. Van egy olcsó kínai usb-s hálókártyám, ami dhcp-vel nem megy, de static-ra állítva tudom ping-elni a routert, a picuntu-da-server.sh config-ja is azt írja ki, hogy van net kapcsolat (bár nem tudom ez hogy ellenőrzi, melyik porton, mit), de mégse frissül be semmi, semmit nem tudok telepíteni. Úgy látom nem tudja feloldani a hostneveket
, ping www.google.com se megy.
Tud erre valaki megoldást? Mi lehet a gond?
(próbáltam már kézzel megadni a dns-t is, de így se volt jó. a lan-on belüli cuccokat tudom ping-elni...Köszi,
KZ
ui: úgy látom épp ideköltözött a linux-os rész -
törölt tag
Még némi infó -adalék. E topik előzménye egy diskurzus az MK808 topikban. A Pkcuntu egy Ubuntu -variáns RK3066 chipsetes, Android TV boxokra. A projekt ITT található. A rendszer telepíthető bármelyik ilyen kütyüre, de a dolgok jelenlegi állása szerint a beépített wifi csak az MK808 -ban található 901 -es modullal működik. De megfelelő usb wifi adapterrel a többin is megoldható a hálózati kapcsolat.
A telepítésnek két módja van. Az egyik a már említett képfájl -másolásos módszer. Erről ITT egy Magyar nyelvű leírás.
A másik módszer a "klasszikus" telepítéses. Erről ITT egy részletes leírás.
Az eredmény szempontjából van különbség a két módszer között, de alapvetően mindkettő duálbootos az Android mellett. Vagyis mindkét rendszer használható.
A Projekt folyamatosan alakul, fejlődik. Ezek az infók jelenlegi (2013. 03. 17.) állapotban aktuálisak. -
vitezfeher
tag
Elnézést az előbbi hozzászólásban a linket elrontottam: helyesen: [link]
-
vitezfeher
tag
Összefoglalva amit elkövettem tegnap MK808-ra Alapként Finless 1.6 RAM volt fenn. Eredmény idő hiányában annyi lett, hogy csak a picuntu indult 16Gb pendrive-ról dual boot nem volt, root bejelentkezés sikerült (több felhasználó lehetőség közül az egyebet választva root login beírható volt). Wifi nem volt.
Az eljárás: [e leírás] szerint történt. -
vitezfeher
tag
Többen belehasítottunk Picuntu Linux telepítésébe, talán megér egy új témát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- GAMER PC Asus FX6600 8gb Ryzen 5 5500 16gb ram 1tb ssd Win11
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 250GB NVME , 500GB HDD
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest