- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen házat vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szia!
Persze, telepíthető HDD-re is. Az ide vonatkozó rész:
"Can install PicUntu on SD Card, USB thumb drive OR USB Harddisk (Tested on 1TB Seagate Expansion Drive)"
Ugyanitt megtalálod ezt is:
"Play flash on web pages"
-
vargalex
félisten
válasz
#79335424 #102 üzenetére
Szia!
Igen, ahogy ezt már beszéltük (illetve a fejlesztővel is leveleztem róla) valószínűleg hw verzió függvénye. Nekem úgy tűnik, hogy a recovery-hez egy flag-et kell átbillenteni. Ez a régebbi verzióknál automatikusan visszaáll, de az ujjaknál nem. Össze kellene már hasonlítani egy teljes flash tartalmat normál és recovery módban.
-
vargalex
félisten
válasz
Marcika80 #90 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem, a /etc/rc.local-ban lehetne beállítani az fbset paranccsal. Ha ezzel nem megy, akkor saját kernelt kell fordítani a megfelelő felbontással.
-
vargalex
félisten
válasz
vitezfeher #83 üzenetére
Szia!
Az a kérdés, hogy az USB-LAN adapterednek milyen kernel modulra van szüksége. Megnézheted egy Linux-on.
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, nekem is microSD-n van. Azért írtam, hogy felesleges formázni, mert feltöltött file egy teljes lemez kép. Azaz bitről bitre le van másolva a teljes 8 GB-os microSD (partíció adatok, stb.). De az adathordozó ilyen szempontból mindegy. Felmásolható egy legalább 8 GB-os pendrive-ra, vagy akár egy HDD-re is.
-
vargalex
félisten
válasz
#79335424 #75 üzenetére
Szia!
A TP-Link TL-WN823N V1-et még nem sikerült beizzítanom Picuntu alatt. Az RC3-ban található kernel modulokkal nem megy. Valamikor fordítani kellene egy sajátot.
-
vargalex
félisten
válasz
vitezfeher #71 üzenetére
Szia!
Somatomnak megy. De szerintem az új board-al szerelt példányoknál nem megy. Valamikor ránézek a teljes flash tartalomra és összehasonlítom a normál és a recovery állapotot. Gondolom csak ott billent át valami flag-et, ami az új eszköznél meg is őrzi az értékét.
-
vargalex
félisten
Szia!
Gyári recovery letölthető (pl. a Finless rom-oknak mindig része). A kernel-t, stb. nem is kell bántanod. UG802-n elvileg megy a dual boot is.
Jó lesz az általam feltöltött image is, csak a wifi-t kell beállítani a /etc/modules-ban. Az UG802-ben egyébként teljesen normális wifi van az MK808-hoz képest. -
vargalex
félisten
válasz
Marcika80 #51 üzenetére
Szia!
Milyen wifi modul van benne? Ha azzal nem is, OTG-n (ha van rajta) egy USB-s wifi vevővel mennie kell.
Szerk.: Azt honnan tudod, hogy csak neked sikerült felrakni? Lehet, hogy Magyarországon nincs másnak ilyen tablet-je?
Persze, mivel azonos architechtúra az MK808-al, így igazából a kernel felmásolása volt kérdés.
-
vargalex
félisten
válasz
#79335424 #36 üzenetére
Szia!
Na, mégsem olyan rossz az a wifi. Szóval egy próbát picuntu alatt is megér.
-
vargalex
félisten
válasz
#79335424 #36 üzenetére
Szia!
Igen, működnie kell. Én itt vettem egyet (kicsit olcsóbb, mint 3000 Ft). Mondjuk a tapasztalatom nem túl jó.
Ha nem sokkal drágábban tudsz venni Atheros chipset-ű WiFi-t (pl. az általam is használt TP-Link TL-WN821N-et - én használtan vettem 1500 Ft-ért), akkor én inkább azt venném. Picuntu alatt menni fog (igaz, Android alatt még nem tudtam beüzemelni) és a sebességgel sem lesz gond. -
vargalex
félisten
Szia!
Ha V2-es verziód van, akkor éppen a fenti hozzászólásban leírt módosítások kellenek neked (/etc/modules, /etc/network/interfaces), mivel ahhoz is ath9k_htc modul kell.
Ha V1-et sikerült beszerezni, akkor a /etc/modules-ban az ath csomagok helyett vedd fel a zd1211rw csomagot. A többi beállítás változatlan marad.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nos, feltöltöttem az image-t, letölthető innen.
Amit tudni kell az image-ról:
1. RC3 kernel kell hozzá, ami innen tölthető le.
2. A root jelszava: root123
3. A gavarga user jelszava: gavarga123
4. Az ath9k_htc driver van beállítva, így a /etc/modules tartalma:## /etc/modules: kernel modules to load at boot time. ## ## This file contains the names of kernel modules that should be loaded ## at boot time, one per line. Lines beginning with # are ignored. \n\n## Modified by Pre-Picuntu
#bcm40181
ath
ath9k_hw
ath9k_common
ath9k_htcAzaz, ha az RK901-et akarod használni, akkor a bcm40181 előtt szereplő #-ot törölni kell, az ath-s sorok pedig törölhetők.
A külső wifi használatának megfelelően a /etc/network/interfaces tartalma:
auto lo
iface lo inet loopback
auto wlan1
iface wlan1 inet dhcp
wpa-ssid myssid
wpa-ap-scan 1
wpa-proto RSN
wpa-psk mykeyTermészetesen az RK901 használatakor itt a wlan1 módosítandó wlan0-ra.
A jelszavakat remélem rendesen sikerült módosítanom, mert a módosítást PC-n csináltam ubuntu alatt...
-
vargalex
félisten
válasz
vitezfeher #15 üzenetére
Szia!
Szerintem nem rontottál el semmit. Ezt a választ kaptam a fejlesztőtől:
"I am not sure, but something in the hardware seems to have changed over time...
I have had the same problem, but the solution lies in possibly fixing the ROM.
There are some devices, I have, that work into android, when using the command line to reboot (and not the tool provided), but then in another device, even this does not work - so your mileage may vary.
Alok"
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha megnézed az RC3-hoz letölthető modules tarball-t, akkor abban a következő wifi modulok találhatók:
- ath.ko
- ath9k.ko
- ath9k_common.ko
- ath9k_hw.ko
- ath9k_htc.ko
- carl1970.ko
- bcm40181.ko
- rt2500usb.ko
- rt2800lib.ko
- rt2800usb.ko
- rt2x00lib.ko
- rt2x00usb.ko
- rt73usb.ko
- 8088eu.ko
- rtl8187.ko
- rtl8192c-common.ko
- rlt8192cu.ko
- rtl8192se.ko
- rtlwifi.ko
- zd1211rw.ko
- zd1201.koSzóval, amelyik USB-s wifihez ezek közül kell valamelyik kernel modul, az menni fog. Persze a modul automatikus betöltését kézzel kell beállítani a /etc/modules-ben.
Illetve természetesen, ha olyan kell, ami itt nem található, akkor lehet sajátot build-elni, vagy megkérni Alok-ot (a fejlesztőt), hogy fordítson egyet. -
vargalex
félisten
Szia!
Elvileg a /etc/network/interfaces-ba ez kell:
auto usbnet0
iface usbnet0 inet static
address 192.168.0.44
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1Illetve a /etc/resolv.conf-ba:
nameserver 192.168.0.1
Persze nameserver-nek használhatod a szolgáltatódét, vagy pl. a google-jét is (8.8.4.4 és 8.8.8.8).
Majd kell egy
/etc/init.d/networking restart
-
vargalex
félisten
Szia!
Igen, az MK808B-ben található BCM40183 még nem támogatott, így nem megy a beépített Wifi. Én egy Atheros-os USB Wifi adapterrel használom, persze kézzel kellett config-olni.
Ha IP alapján megy a ping, akkor bizony csak a DNS beállítás hibádzik. Pontosan mit állítottál be a config-ban? A networking-et újra is indítottad a beállítás után?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC , R7 5700X , RTX 3080 , 32GB 3000MHz , 1TB NVME
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- DELL 1U Quicksync előlap
- !Félkonfig! Ryzen 7 5800X, 32GB Ram 3600Mhz, ASUS TUF B550M-Plus Alaplap
- Eladó Gamer PC - RTX 3070 + Ryzen 7 3700X /16GB DDR4 /1TB SSD / 650W Gold
- I5 12600KF, MSI RX 6800 16Gb
- Lenovo ThinkStation P300 Tower - i5-4570 - i7-4770 / 8-32GB DDR3 / USB 3.0 / DVD / több db / számla
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest