- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
vitezfeher #137 üzenetére
Köszi a választ!
Azt valóban nem is figyeltem, hogy 908-hoz van-e Picuntu, gondoltam naívan hogy biztos van.
"Ha van kísérletezéshez türelmed, próbáld meg, de az ATOM-os művelethez képest jóval több lesz a macera."
Értelek, nos ha az Atomhoz képest több a macera, akkor szerintem nem vágok bele.
A motivációt elsősorban a méret csökkentése adná, viszont nincs már türelmem vele szórakozni vele, és ahogy látom, több vele a gond, mint amennyi előny a méretből fakadna. Az Atom/Brazos is elfut amúgy 1 db ventivel, és meg lehet halkra csinálni. Az már bevált."Érdekes, hogy a 808-as hardveréhez képest felét sem tudó Raspberry egy jól optimalizált Debian alapú Linuxszal sokkal gördülékenyebben működik."
Hmm, ez valóban érdekes. Néztem a Raspberry-t is, de spec alapján gyorsabbnak tűnt az MK808/908. Ezek szerint nem. A Raspberry egyik előnye hogy pl. arra van eleve Squeezebox disztribúció is (SqueezePlug).A málna másik előnye szerintem, hogy eleve van rajta hálózati port (nem kell külön USB-Ethernet adapter) és 2 db USB port is több. Nálam 2 db 2.5" vinyót kellene rákötni.
Fogalmam sincs hogy menne-e mondjuk egy ilyen adapterrel. USB3-as HUB kell hozzá szerintem, hogy biztos ami biztos alapon kiadja a 900 mA-t USB portonként. Nem?
Szóval lényeg a lényeg, így igazából elment a Picunto és MK808/908 motivációm.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Jelenleg nálam NAS-ként egy OpenSUSE 12.2 minimál install (X window nélküli, csak parancssoros) fut egy Brazos Asrock E350M1/USB3 MiniITX gépen, az oprendszer egy egyszerű USB3-as pendrive-on. Korábban egy Intel ATOM D525 lapot használtam ugyanerre a célra. Squeezebox Server, rtorrent + rutorrent GUI-ként, Samba szerver, kb ennyi a célja. Wifi nem kell rá, csak vezetékes net. CLI-ből akarom csak elérni, nem kell GUI.
A kérdésem az lenne, ha MK908-as cuccra ezt a Picuntu-t rápróbálnám, akkor az install és az említettek bekonfigurálása kb mennyi macera egy OpenSUSE installhoz viszonyítva? Nem akarok nagyon sokat szórakozni vele, csak menjen ha kap tápot. Dual bootot semmiképpen se akarok, mindenféle emberi beavatkozás nélkül a Picuntu induljon el. Meg lehet ezt könnyen oldani?
A másik kérdésem, hogy mennyivel lenne lassabb az említett Brazoshoz vagy Atomhoz viszonyítva?
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Képregény topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Posta, csomagküldés
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- Dell PowerEdge T610 (+ monitor, + 3x vak caddy, + 7x2 TB SAS HDD, + 7x caddy)
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest