-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsgh
csendes tag
Sziasztok!
Egy problémában szeretném a véleményeteket/segítségeteket kérni. PHILIPS 47 PFL 6008 3D LED tv-m van, elég új még tavaly télen vásároltam. Az a gond vele az utóbbi napokban hogy rendszeresen magától kikapcsol a tegnapi napon olyan 15percenként tvzés közben, ami azért elég idegesítő...
Más dolog ami még megfigyelhető ezzel kapcsolatban hogy tegnap bekapcsolt az erősítőm távirányítójára is (eddig sose) és ami még furcsább! hogy akkor is bekapcsolt teljesen magától amikor felkapcsoltam a villanyt!
(Vicc nélkül, direkt 3-4X kipróbáltam és simán ha felnyomtam a villanyt akkor bekapcsolt a tv... ezt ma már nem tudtam reprodukálni mondjuk).
Volt már bárkinek ilyen problémája? És ha igen tudna rá megoldást mondani?
-
Gabir
aktív tag
válasz
bluemirage #6347 üzenetére
Az olyan, mintha hifit vagy h.mozit szeretnél tesztelni ilyen helyen.
Mondjuk reklámozva sincs sehol.
Anno mi is akkor bukkantunk rá, amikor full led hátteres TV-t kerestünk, az persze nem volt, viszont a kedves eladó felhomályosított az ambiról.
Hadd reklámozzak: Euronics-ben volt.
Aztán nem volt kérdés, mi kell.
(persze aztán edgeledes TV lett belőle, és kétoldali Ambi..akarom mondani, a legolcsóbb ambis készülék(7606), de bárki látta, mindenki egyrészt csodálkozott, másrészt felfogta ,hogy ez bizony más.)
A kis készüléknél viszont már konkrét elképzelés volt szinte típusra lebontva. De csakis használtan, mivel egyrészt újonnan veszett drága , másrészt nincs. Szoba méretből adódóan 32-es fért el. 9705 lett belőle
A két készülék között sok különbség van, általában a kicsi javára, de van pár dolog ,amiben a nagy jobb.3-4000-es szériánál ha csak arra van lehetőség, akkor maximum márkahűségből vennék PH-t..vannak más cégeknek okosabb és szebb készülékei. Illetve hiányolom a kis méretűeknél (80cm alatti képátló) az ambit. Pici szobában is jó lehet.
-
+1 Ez így van.
Az Ambilight nem tesztelhető rendesen a boltokban, az elhelyezés és a fényviszonyok miatt. Ahogyan a képminőség sem, hiszen a TV-k a legtöbb esetben a bolt/üzlet beépített séma szerint van demóztatva, illetve azon a sémán fut az egyforma kép rajtuk. Ha meg nem, akkor meg az a baj, hiszen a különböző márkák számos képbeállítási sablonja (film, természetes, gazdaságos, élénk stb...) közül nem tudni, hogy melyiknél éppen mi van.
Távirányító meg értelemszerűen nem lóg mellette. Így nehéz véleményt formálni arról, hogy mit látunk.Mellesleg 2 oldali Ambilight tulajdonosként én ezt a feature-t utálom a tv-ben. Ki is van kapcsolva. Nálam jobban már csak a barátnőm utálja, aki úgy fogalmazott, hogy vicces hülyeség. Szerintem az egész nemcsak egy Marketinges átvágás... hanem engem pl. határozottan zavar, hogy a sötétben kép+káva+glória... látható, ami nem természetes. Nekem jobb, ha kép élesen véget ér a sötét térben, ahogyan ez a moziban is van. Ha majd a mozivászon kieső részére, dinamikus glóriát vetítenek egy 1,5-3 órás látványra épülő filmhez, akkor meghajlok.
Szóval csak az adjon pénzt az Ambilight miatt és legfőképp vegyen csak(!) emiatt Philips-et aki látta ezt a funkciót és tetszett neki. A többségnek egyébként tetszik. Ezzel szemben a világ nagy része meg megvan nélküle
Nekik meg lehet, hogy a gyorsabb, kiforrottabb Smart a szempont... ami a Philips Achilles-sarka. Szóval van itt pro és kontra... de azért nem kell nagyon hasra esni az AMBILIGHT miatt...
- meg kell nézni élőben (nem egyszerű ezt megoldani)
- majd el kell dönteni, hogy ez fontos dolog-e a Philips javáraEgyébként meg már a 6000-7000-esek vannak olyan jók a Philipsnél, hogy nem rossz döntés a márka mellett dönteni, sőt... akár vakon választva. Korábbi magamat ismételve, aki a 3000-ből válogat, az sem gond, de inkább bátran nézzen körül a konkurenseknél is a döntés előtt. Sok hasonló olcsó TV van máshol is.
-
Gabir
aktív tag
válasz
Danubius L #6344 üzenetére
A video sem tudja jól visszaadni magát a technológiát. A nagy boltokban pedig egyenesen pocsék a TVk elhelyezése.
ITT van egy kutatás róla. -
Monya78
veterán
válasz
Danubius L #6344 üzenetére
Szia! Nézz egy pár videót a három oldalas ambilight-ról [link] ha tetszik akkor a philipset válaszd, mondjuk Én ambilight fan vagyok
ha nem, vagy semleges ez a extra, akkor a samsungot abban gyorsabb menu. fejlettebb smart stb.. van.
Képminőséget max valamelyik nagyobb boltban tudod megtekinteni...
-
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Új TV vásárlás előtt állok, 46"-47"-esek közt keresgélek. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire nagy a különbség a képmegjelenítés minőségében a Philips 47PFL6007K/47PFL7008K és a SAMSUNG UE46F6740/UE46F7000/UE46F8000 között?
Mennyire jó és mennyire használható ez a LED-es háttérvilágítós dolog?
Köszönöm.
-
kalapacsolok
senior tag
-
teletext
csendes tag
válasz
kalapacsolok #6338 üzenetére
A komponens kábelen színkülönbségi jelek mennek amik nem egyeznek meg a vga kábelen áthaladó R G B jelekkel.
"YPBPR is converted from the RGB video signal, which is split into three components: Y, PB, and PR.
Y carries luma (brightness or luminance) and synchronization (sync) information.
PB carries the difference between blue and luma (B − Y).
PR carries the difference between red and luma (R − Y)."A komponens színjel kb a legjobb otthoni analóg képátviteli lehetőség.
-
Van egy 26PFL2908H TV-m. Ma futottam bele, hogy csak 10 időzités lehet. A drágábbak(okosabb?) TV-k-ben lehet több időzítést felvenni?
-
killer095
őstag
Sziasztok tegnap bekötöttem a netet a 42PFL7685H/12 típusú tvmbe.
Sikerült felmennem a net tv funkcióra meg minden de nekem olyan elavultnak hat az egész.
Nincs valami frissítés ami nem 1 éves? mert ami a hivatalos philips oldalon van azt már anno felraktam még mielőtt a net be lett volna kötve a tv-be..
Előre is köszönöm -
válasz
kalapacsolok #6338 üzenetére
# OFF TOPIC
Az utolsó off és bocsi a többiekért, de talán egyszer hasznos lesz, ha valaki visszaolvas(na).
A TV-n nincs RGB, azt Te hívod így... és azért van rajta az komponens, 3 csatlakozós bemenet, mert jelenleg ez az egyik legmagasabb minőséget biztosító analóg jelátvitel. Sok DVD lejátszón van és volt ilyen kimenet. Tehát ha DVD lejátszód lenne, amin nincs HDMI kimenet, akkor vagy
- komponens kábellel kötnéd össze (semmi köze az RGB-hez, még ha tetszik is a 3 szín a csatlakozón)
- vagy SCART kábellel (ez kompozit videó jelet illetve RGB jelet is tud átvinni, a beállítástól függ, hogy az asszem 21 oda/vissza irányú tüskék melyikét használja az eszköz
- vagy kompozit(!) un. sárga videójellel kötöd össze
- vagy ha van az eszközön S-Video csati és a TV-n is akkor az járható út.A SCART a legérdekesbb és legszélesebb tulajdonságokkal rendelkező állatfaj. Az RGB mellet képes kompozit(sárga) és Svideo jelet is átvinni... egy filléres elterjedt köztes csatlakozóval.
VGA-ból SCART-ot vagy bármi mást csinálni csak aktív eszközzel, konverterrel lehet biztosan.
A SCART2VGA megoldás, azaz az ellenkező irány működhet sima kábellel. Ebben az esetben pl. egy DVD lejátszóba dugott SCART képe megjelenik a VGA csatis projektoron. Visszafele már aktív eszköz(konverter) vagy min. némi forrasztgatás kell... ez függ a videókártyától (AMD, NVIDA más-mást használt a tüskéken, az Intelhez meg hozzá sem tudok szólni). Így talán jobban érted, hogy még az irány sem mindegy. Tehát aktív eszköz vagy konverter.... és még úgy sem lesz szép képed laposon.# ON TOPIC, elnézést mindenkitől... a többit privátban... ahogy időm engedi próbálok segíteni.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
bluemirage #6332 üzenetére
Ez most nekem kicsit bonyolult
Itt a fórumon ajánlotta vki, hogy ilyen kábelt vegyek. A laptopon cska VGA-van, a tévé adott, nincs pénz cserélni a dolgokat, tehát egy olyan kábel kellene, amivel lehet a nagy tv-t monitorként használni... De ezek szerint ezzel a kábellel biztosan nem fog menni? Akkor minek van a tv-n RGB, az mire jó?
-
redbulz
tag
Sziasztok,
Érdekelne használta-e már valamelyikőtök a Wifi Smart Screen funkciót? Nekem egy 6067 van, de az istennek nem működik a dolog a Myremote app-al Androidon. Lehet, hogy csak az Apple termékeit tisztelték meg ezen funkció működésével? Valamint azt jól sejtem, hogy Miracast/Widi képesség nincs ebben a tévében?
-
lorinser
senior tag
Bejelentették a 2014-es Philips modelleket:
- 6000-es sorozat
- 7000-es sorozatKimondottan ígéretes mindegyik, különösen a 7800-as.
-
válasz
_Smooth #6333 üzenetére
Röviden: számos aktív eszköz van a különféle csatlakozók oda-vissza megoldásaira. Az egyik amit én is ajánlottam. A lényeg, hogy viszonylag drága, de aktív dobozok bármit meg tudnak valósítani. Oda vissza és bármire... Azok valós konverterek. A gond akkor van, ha valaki csak a kábelben hisz, anélkül, hogy tudná vagy értené a hátteret. Pedig kutyából... mint tudjuk nem lesz szalonna. De átalakítóval... azaz vágás és füstölés után már igen
A VGA YUV - VGA elvben nagyobb eséllyel működhet, mert a VGA a Scart hasonlóan több módon megoldást kínál a 15 tüskén. Hasonlóan a teljes DVI-hez amin egyszerre lehet jelen DVI-D és DVI-A, azaz analóg is, az utóbbinál akár a RGB jellel. Miközben a monitor oldalán általában már csak a DVI-D része van használva a vastag kábelnek.
-
_Smooth
senior tag
válasz
bluemirage #6332 üzenetére
VGA-HDMI verzió nem létezik?
Mert EZT ismerem, de ez pont a fordítottja (visszafelé nem működhet?).
Magyaráztak nekem olyat, hogy a delock-nak van egy adaptere, ami oda-vissza viszi. Létezhet? Ha ott működik, akkor a többinél miért nem? Ők D-A/A-D convertert használnak, míg mindenki más csak D-A-t?Illetve ilyen YUV-VGA kábelből is láttam olyat, ami YUV (lejátszó)-ról VGA (megjelenítő)-re küld jelet - gondolom, a képeken látható kábel is ilyen lehet.
De ez egy passzív kábel. Hogy lehet, hogy egyik irányba működik, másikba már nem?Ha nagyon off a kérdés és nem bánod, akkor PM-ben is jöhet a válasz.
-
válasz
kalapacsolok #6331 üzenetére
Az elv tűnik rossznak a VGA2RGB...
A stúdiós múltamból annyi azért még megvan, hogy a VGA kábel RGB-t tud kiadni, azaz analóg 3 színt (red,green,blue). Ezt is hívtuk... főleg régebben komponens jelnek. VGA-ból SCART-ot lehet inkább csinálni, de passzív módon semmiképpen sem a következő szakaszban leírt komponens jelet:Tehát a másik komponensnek ma már inkább Y/Pb/Pr megoldást hívjuk. Ez is 3 RCA csatlakozó, amin analóg jel megy. Sajnos a kábelek színe is hasonló. Az Y, azaz a zöld kábel a fényesség, élesség és szinkron jelet közvetíti, TEHÁT NEM A ZÖLD SZÍNT, mint az RGB-nél. A másik kettő már szint visz, de nem tisztán, mint az RGB-nél, hanem valamit az Y-hoz viszonyítva. Pontosan nekem sem kellett tudni.
A lényeg, hogy szgép VGA-ból (ami analóg RGB-t tud vinni és így inkább Scart-ot lehetne belőle csinálni) nem lesz modern Y/Pb/Pr jeled.
Megjegyzem mivel a monitornak nincs(!) szüksége tudtommal az analóg RGB jelre, azért az egyébként 15 PIN-es VGA kábelnél a VGA kártyák típusától és driver-től függ, hogy támogatja-e egyáltalán azt az RGB jelet ami neked a lapos TV-re egyébként sem jó. A laptopoknál általában ez a feature engedélyezve van a tüskéken. Mondjuk ez esetben tök mindegy.VGA-ból, aktív eszköz segítségével lehet Svideo vagy kompozit (sárga kábel) jelet csinálni... emlékeim szerint kb. 10eFt. Valahol van a stúdióban egy néhány éves ilyen eszköz. Ha érdekel az eszköz típusa (te veszed meg) vagy maga az eszköz (tőlünk vennéd) dobj egy privit. Laposon érhető okokból nem lesz szép képe, csak hagyományos TV-n lenne. Lapost nem szabad analóg jellel etetni, azaz analóg kábelTV, és a többi analóg bemenet szomorú eredményt hoz. Pl. olyan DVD lejátszót kell venni amin van HDMI kimenet és felskálázza a képet 1080-ra... vagy a jobb TV teszi ezt az 576-os jellel, mert pl. esetenként a TV szebben rak ki 576i-t, mint ahogy a lejátszó skálázná. Az olcsó TV-k pont az SD jel kirakásában gyengébbek.
Másrészt vannak olyan monitorszerű TV-k főleg kisebb méretben, aminek van VGA csatija.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Van egy hp compaq nc6220 laptop, egy laposképernyős, nagy televízió, RGB-VGA kábel (HDMI-kimenet nincs a laptopon). Ezt szerettem volna összekötni, hogy a laptop képe látszódjon a monitoron, de nem sikerül.
Mi lehet a baj a beállításokban? TV-nél source-ban mit kell pontosan beállítani? Próbálgattam az összeset, de nem ment... A laptopnál fn+f4 gombokkal kiraktam kivetítőre, a laptop képernyője elsötétült, de a tévén nem jelent meg... Lehet, hogy a felbontás rossz, vagy az intel graphics beállításainál állítottam be valamit rosszul?Képeket csináltam a csatlakozókról, lehetőségekről, szoftverbeállításokról:
https://www.dropbox.com/sh/nqv97z23c69mkim/uLVbNzFchW
Ha valaki tudna segíteni, mit és hogyan próbáljak, nagyon megköszönném!
-
pluck
újonc
Sziasztok!
Régóta "szenvedünk" egy Philips 39PFL3008H/12 készülékkel. Legújabb hülyesége, hogy kiírja a képernyőre: "Nincs csatorna kiválasztva. Kérjük lépjen az üzembe helyezés menüpontba és válasszon ki programot."
Ezt követően nem lehet csatornát váltani, és a kép elsötétül. A helyzet nem is változik mindaddig, amíg nem csinálunk egy teljes újraprogramozást (első üzembe helyezést). Találkozott már valaki ezzel bármilyen Philips készüléknél? Mi lehet ez? Megoldási javaslat?Köszi
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni tv-t.
Jelenleg egy 32" 6636-os tv-m van. A kép minőségével tökéletesen meg vagyok elégedve.
Ilyen képminőségű tv-t szeretnék venni(philipset).
Amint látom csak 3D-s tv-ket lehet kapni.Ami nekem abszolúlt nem fontos.
Melyik a jelenleg kapható típus amitől ezt a képminőséget elvárhatnám?
39-42 méretben. -
hederz
csendes tag
-
danzig61
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy PFL 7008 tip. tv-t. Elötte egy PFL 7656 tip. tv-n külön beltéri egységgel UPC directkártyával tv-ztem . Mivel az új tv-ben van sat -tuner , ezért vettem egy CI+ modult , hogy a beltéri egység nélkül lehessen tv-t nézni . Két transponder (12015, 12034 ) kivételével tökéletes , de ez a kettő kockásodik nézhetetlenek az ezeken lévő csatornák . Mi lehet a probléma ?
-
TB
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Philips tv-t : 32pfl3168h
Digi kábelünk van,futtattam az automatikus csatornakeresést és amikor végzett az volt az eredmény,hogy pl. az M1 HD kockásodik,szétesik a kép,akad meg ilyenek! Voltak olyan csatornák amik jók voltak,de azoknál is fordul elő néha kockásodás vagy éppen elmegy egy pillanatra a hang! Újrahangoltam az egészet,a helyzet nem változott! Aztán annyit elértem,hogy próbáltam manuálisan finomhangolni a csatornákat,úgy már jobb volt a helyzet,csak nagyon ritkán volt egy kockásodás vagy éppen egyáltalán nem!A kérdésem az lenne,hogy valaki tapasztalt már hasonlót Digi-vel kapcsolatban? Hol lehet a hiba? A digi küld rossz jelet vagy a tv DVB-C tunerja hibás? Szoftverfrissítés segítene?
-
Gabir
aktív tag
Pontosan.
Ha TV-t akarok venni, talán Sharpot vennék, vagy olyat, ami küllemre tetszik. Van jó néhány, ami baromira jól néz ki.Hajszálvékony kávás LG vagy Samsung, vagy az üveglapos Sony-t.
De ha Philipset vennék ,akkor Ambist mindenképp..
(pontosabban azért Philipset, mert egyedül ez tudja.
3(Urambocsá' 4) oldalast, hacsak nem kívánok alá-fölé polcot/szekrényt; akkor elég a kettő.) -
-
Nowta
csendes tag
Köszönöm a segítséget, de ha lehet akkor én igényt tartanék a PVR-re, sokkal inkább mint a 3D-re.
32-ben a 32PFL3158H-t nézegetem, ez kijöhet már akár 80-ból is, és ez nagy előny lenne. Végülis még az is sokkal nagyobb a mostani látott képnél, és a 4:3-as adás sem lenne kisebb mint most. A "nagyok" közül meg a 40PFL3008H-t néztem ki, de ez már 110 lenne, szóval van 30 ezer különbség.
Nem Philips opcióként meg egy Samsungot néztem ki UE39F5300 névvel ami 120-130 között megszerezhető.
Ha ezekről a típusokról van valakinek infója azt megköszönöm! -
mighawk
csendes tag
Üdvözletem!
A segítségeteket szeretném kérni televízió vásárlással kapcsolatban.
Anyagi keret: 150000-160000 ft-ig
Méret: 40-42"
3D: nem feltétlen szükséges
Smart-TV: előnyben részesített
Felhasználási terület: normál TV nézés és HD filmek.
Legfontosabb paraméterek: jó kép és hangminőség, ízlésses design.Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
Nowta
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne egy konkrét típusról, de ha tudtok jobbat ajánlani nekem, azt is szívesen veszem: Philips 39PFL3088H
Mielőtt félreértenétek a helyzetem, felvázolnám. Most egy régi Samsung CRT-t cserélnénk le ami 66 centis 4:3-as. Van már LED-es monitorom és én elégedett vagyok vele. Az egy filmes paneles Samsung 22"-es 16:10-es. Mikor sorozatot vagy filmet nézünk akkor vagy a TV-t nézzük 2-2.5 méterről, vagy a monitort 3-4 méterről. Ezen szeretnénk segíteni mert úgy gondolom hogy már elég elterjedt az LCD meg LED technológia ahhoz hogy értelmes áron élvezhető TV-t vegyünk.
Szóval amit szeretnék az egy nem feleslegesen okos 16:9-es képarányú TV. Jó lenne a FullHD ha már kiad az ember egy komolyabb összeget és a médialejátszás USB-ről sem lenne utolsó. A FullHD miatt szerintem 32"-nél nagyobbra lenne szükségünk, de 42" fölé menni szerintem teljesen felesleges. Nincs márka preferenciám, szeretnék olyan készüléket ami jó vételnek számít. Nem AKAROK sokat költeni, ebben határozott vagyok, mert nem a teljesen hibátlan, legokosabb, legszebb, legtökéletesebb TV a célom. 100.000-nél nem mennék sokkal feljebb. Szeretnék egy megbízható készüléket amin nézhetem a sorozatokat most már HD-ben is és hetente egy-egy filmet is megleshetek. Na kb. ennyi, előre is köszönöm a segítségeteket, ajánlásotokat!
-
_Smooth
senior tag
válasz
Monya78 #6311 üzenetére
Na most nézem, hogy egy másik topikban sikerült reagálnom erre...
Köszönöm a kalibrációs tippeket. Igazából ilyen szemre kalibrálást már csináltam, de nem vagyok teljesen elégedett. Az LE320asnak teljesen más menüje van, de azért majd átnézem azt a cikket is, hátha találok benne valami érdekeset.
-
ajani
aktív tag
Akkor jöjjön egy philipses kérdés is
Rövid időn belül 2x is előfordult, hogy a tv "elfelejtette" a beprogramozott csatornák egy részét. Az első alkalommal az 1-51-ig csatornákat, másodszor az 51-től felefelé lévőeket
UPC mediacarddal használom a tv-t. -
Monya78
veterán
válasz
_Smooth #6310 üzenetére
Nyugi, segítünk ha tudunk, nincs itt semmi szentségtörés...ha lenne a moderátorok úgy is törölnék
Útmutatás: pl prohardver teszt: [link] Nem pontosan a Te típusod, de ezek a menüpontok csak közelebb vannak, mint amit előbb leírtam.
Nem menü szintű leírások a kalibráló leírások. pl: [link] vagy [link]
Profi szintű beállítás pedig: kalibráló készülék vásárlás, bérlés, szolgáltatás fele kacsingatás.
-
_Smooth
senior tag
válasz
Monya78 #6308 üzenetére
Igen, tudom, és nem akartam szentségtörést elkövetni (már csak azért sem, mert amúgy a Philips is közel áll a szívemhez - ahogy van is egy kicsi), de Sharp fórumot meg nem leltem - nem is rögtön megoldást vártam volna, csak esetleg ha valaki amolyan komornyikosan (az Oscar c. filmből) legalább ajtót mutatott volna
Köszi a tippet, megnézem majd ezeket, bár szerintem nem menü-egyezés kérdése lesz a dolog.
(ja meg komolyabb 3D beállítások is érdekelnének, de nem akarom a tüzet szítani- csak, ha valaki netán olvasná és PM-ben megtámogatna, rendkívül hálás lennék)
-
Monya78
veterán
válasz
_Smooth #6307 üzenetére
Nem tudom hogy itt a philips-es fórumba hány Sharp tv tulajt fogsz találni hogy tudjanak segíteni
Kalibrálással kapcsolatban Én ezt használom a 7xx8-as Philips-en, hátha néhány menüpont egyezik a Sharp-al, TV-m mellett van egy kalibrált Dell monitor ahhoz állítottam be csak úgy szemre.
Backlight kontraszt: 40
Szín: 65
Képélesség: 0
Zavarelnyomás: ki
MPEG: zavar elnyomás: Ki
Perfect Natural Motion: Max.
Clear LCD: Be
Javított élesség: ki
Dinamikus Kontraszt: ki
Dinamikus háttérvilágítás: ki
Színjavítás: Ki
Optikai érzékelő: ki
Gamma: -2
Színhőmérséklet: egyedi
egyedi: (Vörös-wp:127, Zöld-wp:110, Kék-wp:95, Vörös-bl:0, zöld-bl:0, kék-bl:0)
Videokontraszt: 90
Fényerő: 40 -
_Smooth
senior tag
-
_Smooth
senior tag
Na hasonlóak voltak nekem is az elvárásaim.
Csak mozira használom (nagyon ritkán háttérzajnak a TV adás - illetve évi 1-2 alkalommal talán valami jó minőségű, HD sport csatornán 1-1 NFL meccs).
Nem volt szempont a smart funkció, de még a 3D sem (bár párom kikötötte, ha már új TV, akkor legyen benne 3D is - ha egy mód van rá), csak a képátló és a képminőség - adott kereten belül. Így aztán a sima 50es Philipseket ki kellett lőjem (3D megkötés miatt), a 47" viszont még éppen belefért volna. 230-at nem adtam volna TV-ért, de nagyon tetszett ez a Sharp. Végül elindultunk az edigitalba, hogy megvesszük a fenti Philipset, de előtte benéztünk a MediaMarktba is, ahol pont night shopping volt (-10% mindenre és -20% a Samsung TVkre) - mázlimra, náluk alapból 200k volt ez a Sharp, amiből lejött így 20k. Ezért lett ez. Megvan a 3D, megvan az 50", mindenki boldog
(Smart funkcióit tegnap próbálgattam kíváncsiságból, de lassú és nehézkes. Egyedül a Youtube alkalmazás volt eddig, ami tetszett, aminek látom némi hasznát - amúgy HTPC van rákötve, így nincs sok jelentősége)Viszont van pár olyan extra feature, ami később még talán izgalmas is lehet.
De örülök, hogy akkor az a 4398 se lett volna rossz választás. Kicsit féltem, hogy viszonylag alsóbb kategóriásként (alacsonyabb árkategóriában) erősebb felhősödés várna, de amúgy nagyon szimpatikus volt az a TV. Ellenben ez a Sharp se teljesen homogén ('köszönhetően' az EdgeLED-nek), de a háttérfényt kicsit visszavéve már majdnem tökéletes.
Amúgy nem lassú az a 4398? Egy 5406H-t cseréltünk most - az megy a hálóba - viszont az rém lassú volt. Néha tényleg idegesítően lassan reagált, váltott csatornát stb. Különben szuper darab az is. -
ajani
aktív tag
válasz
_Smooth #6302 üzenetére
Én bevállaltam a 4398-ast, eddig nem találtam benne hibát. Upc mediacarddal használom, a hd adások nagyon szépek, a digitális adások pedig teljesen élvezhetőek 3-4 méterről. Mivel nem érdekelnek a hertzek meg a miliszekundumok, az ilyen jellegű dolgokhoz nem tudok hozzászólni. Olyan tv-t akartam ami nagy, jó a képe, de 3D, smart nem érdekelt. Viszont utólag örülök, hogy van benne 3D, nagyon tetszik
Egy dolog zavar, hogy tükröződik a képernyője. A régi LG tv-mnek matt kijelzője volt, az jobb volt... -
_Smooth
senior tag
Na ez engem is érdekelne - bár már megvettem a TV-t, de a kiszemelt először pont ez a 47PFL4398H volt.
Kíváncsi vagyok, jól döntöttem-e végül.
Ár-érték arányban nagyon jónak tűnt (160ért megy az edigitalnál), de végül +20k-ért adott a konkurencia egy LC50LE650V-t.Ha Sharp TV-kkel kapcsolatban érdekelnének részletek (az itt találtakhoz hasonló műhely titkok, milyen panel van bennük, korrekt beállítási javaslat, tippek/trükkök stb), akkor nyissak - mert nem találtam - inkább egy Sharp topicot, vagy itt is lehet ezzel kapcsolatban "féloffolni"? (ha már ennyire összenőttek a Philipsekkel)
Ráadásul a leváltott modell is megmarad - megy a hálóba -, ami viszont Philips. -
klepto
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Philips 47PFL4398H tv-ről; illetve a 32PFL3078T tv-ről?
Ez utóbbinál nem tudja valaki a panel típusát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest