Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- TCL LCD és LED TV-k
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
DamonJay
csendes tag
40 colosnál ilyen távról már torzít még a digitális adás is. Nagyrészt én sporteseményeket nézek tv-ben és pl szüleimnél a 32 colos tv miatt hátrébb kellett tegyük a kanapét 2 m-nél h élvezhető legyen mondjuk 1 jégkorong meccs. Lehet ez tv-től is függ mert az nem egy új darab de a lényeg h 40 colos tv-knél és azalatt maradnék én mivel azt is figyelembe kell vennem, hogy mire is használnám majd. Az a tény, hogy bőven nem csak monitorként v médialejátszó tv-ként funkcionálna nekem übersirály tartalmakkal, már változtat azon, hogy milyen speckókat helyezzek előtérbe a választáskor.
-
őstag
A TV adások jellemzően SD-k és még évekig azok is maradnak. Ezért a nagy TV közelről nem túl jó ötlet.
A nagy és a közel szavak nem relatívak. Nagyon is egzakt dolgok.
Az itt is többször linkelt különféle TV nézési távolságok táblázat mutatja. Nekem ez a kedvenc, de van elég a guglin.
Összefoglalva digitális TV adás nézéséhez jó a 32" 2,5 méterre, a 40" több, mint elegendő. Analóg adást nem részletezem. Ha valaki szinte csak(!) HD és full HD tartalmat néz rajta... nem tudom van-e ilyen ember 2013 Mo-on - annak sem olyan gond a 40".
Ebben a topikban is sokszor volt téma, a nagy, de gyengébb minőségű TV pl. 3000-4000-es. Tehát nem csak a méret számít és méretnek is tessék utána nézni és olvasni.Meliora sunt bono inimica
-
OII
csendes tag
-
Gabir
aktív tag
válasz DamonJay #4591 üzenetére
Én azt mondom, hogy az Ambilight-ot se áldozd fel a 3D-ért..utóbbit párszor fogod használni, előbbi viszont mindig mehet. A boltokban minősithetetlen módon állitják ki ezeket a készülékeket, benyomva a többi mellé szorosan, verőfényes napsütésbe, jóhogy nem kell igy senkinek. Ha rám (is) hallgatsz, nem engedsz az Ambilight-ból, mert ez csak Philipséknél kaphatod meg.
-
DamonJay
csendes tag
Ahha, köszi az infot. Még azt hiszem alszom rá párat míg meghozom a döntést. Egyetlen dolog ami még zavar az általam figyelt 6007-ben, hogy ez csak 32 colos. Ha már van 3D is és Ambilight azt jobb lenne távolabbról élvezni(nem tudok annyit áldozni rá, h ebből nagyobbat vegyek). A 40es 5527K/12 meg már 3D de több helyen is azt olvastam h a smart oldala meg a menü és kezelhetőség bűnrossz. A Panasonic-nak (pontosabban ezt figyeltem: TX-L37ET5E) sokkal gyengébb a képminősége, mint a Philips 5000-6000 szériának ?
-
rhonin
senior tag
válasz DamonJay #4591 üzenetére
Igen és még a jobb panelről ( LG ), a micro dimmingről, a passzív 3d-ről ( előnyei, hátrányaival együtt ), 2 magos prociról és nem utolsó sorban a formátum támogatása is komolyabb. Az 5000esről van itt a ph-n teszt ahol tesztelik a ph-s filmcsomaggal és én is leteszteltem az enyém ugyanevvel és sokkal több mindent lejátszik a 6000-es.
-
DamonJay
csendes tag
válasz Coyote2000 #4590 üzenetére
Értem Az ambilight nem iszonyat fontos számomra, a 3D viszont elbizonytalanít. Nem tudom a jövőben mennyire fognak a kiadók, gyártók a 3D-re alapozni. Ami a képminőséget illeti gondolom sok különbség nincs a 2 típus közt. A soft hibákról mit lehet tudni? miben nyilvánul meg? próbáltam utána guglizni de nem igazán kaptam olyan infokat amik mérvadóak lehetnek.
-
DamonJay
csendes tag
válasz Coyote2000 #4588 üzenetére
Köszi az infot. Ami még nagyon jó árban van az a 32 colos 6007K, olcsóbb mint az említett 40-es 5007K. Sokkal jobban tetszik a 6007K úgy dizájn, mint specifikációk tekintetében csak nem tudok sokat erről a soft hibáról. Firmware-el orvosolható hiba? esetleg van már rá valamilyen szervízmentes megoldás?
-
Coyote2000
őstag
válasz DamonJay #4585 üzenetére
Ha jó áron van, miért ne? Az 5007 széria már középkategóriás, nem MTK alapú, azaz a 3-4xxx szériáknál okosabb, jobb készülék. Viszont a 6-7xxx szériák hírhedt szoftverhibái nem jelennek meg benne, mert más a platform.
Ha jól sejtem, cserébe le kell mondanod a 3D-ről és az Ambilightról, mert az csak 5507-től van. De ha az ilyen okosságok nem érdekelnek, akkor az 5007 igen jó választás
[ Szerkesztve ]
-
subset
senior tag
válasz Coyote2000 #4558 üzenetére
Biztosan egyénfüggő...
Szerintem ilyen tekintetben is jobb a passzívHasználj Te is szabad szoftvert !
-
DamonJay
csendes tag
Sziasztok, új vagyok a témában, erdélyben tartózkodom és komoly akciók vannak felénk a 102-es 40PFL5007K/12 típusú Philips TV-kre. Szerintetek érdemes erre a TV-re áldozni? Előre is köszi a válaszokat.
-
OII
csendes tag
válasz Coyote2000 #4577 üzenetére
Szurkolunk a befektetőknek De tényleg!
Amúgy meg szerintem lesznek még a világban átrendeződések, meglepetésekkel
(pü)
958 nap után lelkes újonc lettem
-
Soci91
csendes tag
Sajnos nem történt változás, ugyan az a panasz amit a fentiekben leírtam. Így sajnos csere lesz belőle....
-
Coyote2000
őstag
Ha kintről, teljesen kihűlt tévét vittél be, normális - a páralecsapódás-védelem miatt nem kapcsolódik be. De az akklimatizáció (szobahőmérséklet-közeli állapot elérése) nem tarthat tovább 1 óránál, feltéve hogy nem mínusz fokokban húztad utánfutón az autópályán - magyarán nem hűtötted túl a készüléket.
Tekintve, hogy a fentieknek kicsi az esélye, és órákon át nem kapcsolódott be, javaslom hogy hétfőn cseréltesd ki, 3 napon belül ugyanis cseregarancia jár!!!
-
Soci91
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem, nagyon fontos!
Vásároltam ma egy Philips 6007 típusú TV készüléket.
Össze raktam, áram alá helyeztem, bedugtam mindent oda ahova kell, ahogyan írja a kezelési útmutató.
Mikor a végére értem a kis könyvnek, elérkezett a várva várt pillanat, hogy bekapcsoljam, de valami zavar van az erőben, nem akar bekapcsolni a készülék. A távirányítójában az elemet kicseréltem, de semmi sem történik. A képernyő alján, a Philips felirat alatt villog egy piros színű led, de más az ég világon nem történik, próbáltam már a készüléken található gomb arzenálok közül valamelyiket is nyomkodni, de sikertelen volt a próbálkozás.
Nagyon kérem azt aki tudja, hogy mi a hiba, és valami megoldást tudna adni rá, az nagyon kérem e-mailben, vagy itt a fórumon "szóval szóljon, vagy kézzel intsen"
Köszönöm szépen előre is!
e-mail: hunpro_gera@citromail.hu -
dh66e
veterán
[ Szerkesztve ]
-
remex
tag
válasz bluemirage #4571 üzenetére
Köszi, amúgy nekem is úgy tűnik, hogy alapból a Film beállítással a legtermészetesebb a kép (persze azért állítgatom azt is lelkesen).
Amikor először betettem egy BluRay filmet a sok aktív képjavító funkciótól olyan természetellenesen letisztultak voltak a körvonalak, hogy nem bírtam nézni (egy cseppnyi mozis feelingje se volt a dolognak)....Ja és még annyit, hogy hazaérve fogtam és átdugdostam majdnem minden kábelt, egy átkapcsolható HDMI switcher beiktatásával mind az 5 db HDMI-s cuccot bedugtam a TV 4 db HDMI bemenetébe, és amelyiknél fontos a DTS, vagy felmerül a TV bekapcsolása nélküli hang hallgatásának igénye, azokat az eszközöket optikával, digital coax-al vagy audio kábellel külön rákötöttem az erősítőre.
Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, már csak ezért is megérte ma felkelni
Kösz az ötleteket, a válaszokat és a segítséget Coyote2000 és bluemirage. -
őstag
válasz Coyote2000 #4568 üzenetére
Műsorfüzete a CI modulos megoldásnak is van. Az EPG-t a szolgáltató biztosítja. Annak megjelenítése már csak szoftver és ízlés kérdése, hogy a boxos vagy a TV-s tetszik.
Az előbbi hozzászólásokban felsoroltak közül a videótéka ami valszeg egy box által hajott ap-on keresztül történik. Ezt a CI modul biztosan nem tudja.
A boxok szerencsére lassan kihalóban vannak, a trend ezt mutatja. A SAT-os részen hosszabb ideig fog tartani a haldoklás, de kábeles részen már eléggé előrehaladott állapotban (UPC, Digi, Vidanet és a még kisebbek) van... Egyre több szolgáltató tér át a CI modulra. Az okos funkciós dolgok pedig lassan a TV-kbe költöznek.@remex
filmet a "Film" vagy "Mozi" (fejből nem tudom) sablon beállítással nézzed.... amíg ki nem tapasztalod jobban. A TV nem felejti el, hogy az adott HDMI-n azt használtad utoljára. Arra átkapcsolva azt a képi beállítást hozza újra.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
remex
tag
Az eddigi tapasztalataim a 6007-tel kapcsolatban, ha valaki esetleg hasonló típusú TV vásárlásán töri a fejét:
Negatívum:
- Optikai kimeneten DTS jelet nem visz ki.
- A képernyő sarkaiban teljesen sötét állapotban elég zavaró felhősödés tapasztalható (különösen a bal alsó sarokban), bár ez valszeg fényerő beállításokkal mérsékelhető.
- Viszonylag gyér Smart TV tartalom, bár ez annyira nagyon nem fontos számomra (mindenestre a Youtube-os lejátszólistában levő klipjeimet nagyon szépen lejátssza). Pl. egy kis online 3D tartalomnak azért tudnék örülni.Pozitívum:
- A médialejátszójában egy adott könyvtáron belül pl. sok száz videoklip esetében van lehetőség véletlenszerű lejátszásra kapcsolni (ilyen funkciót korábban egyetlen médialejátszóban sem találtam, ezért nekem új, ettől függetlenül lehet hogy ezt más TV-k is így kezelik). (Amúgy általában külső médialejátszót használok pl. DTS-es, Blu-Ray vagy iso-ban levő filmek esetében.)
- A TV némításkor nem hagyja ott a "néma jelet" a képernyőn (ezt is valszeg sok TV-n helyesen így csinálják, de a korábbi fullHD-s Samsungomon pl. ott maradt és baromira tudott idegesíteni - egyébként az LG-men sem marad ott)
- Valamint nagyon sok jó funkció, amiket imádok (Ambilight, DualPlay, 3D mélység állítás)
-Tetszik az android-os MyRemote alkalmazásEddig összességében nagyon elégedett vagyok vele.
Ja és nálam vásárláskor elsődleges szempont volt a PASSZÍV 3D. -
remex
tag
válasz Coyote2000 #4566 üzenetére
6007-em van, tehát tudná kezelni a felvételt (már ha engedné a kártyás felhasználóknak), de havonta egy ezrest megér nekem a UPC HD-s DVR-es médiabox-a, én szeretem a műsorfüzetét, a kezelhetőségét, és az egyéb extra szolgáltatásait (távprogramozás, videótáron sok ingyenes tartalom stb.).
(Némely csatornán 5.1-es hangra is át lehet váltani.)A távirányítós témára válaszolva:
Vettem anno kb. 2000 Ft-ért egy LCD kijelzős, megvilágítható gombsorral és kijelzővel ellátott, programozható (tanítható, makrózható) távirányítót a LIDL-ben, azzal az összes cuccom minden funkcióját tudom irányítani.[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
válasz bluemirage #4567 üzenetére
ne tedd. Nekem T-Home van, és azon kívül, hogy van néhány extra funkciója, amit szökőévente használok (pl. műsorfüzet, videotéka) csak bosszant.
1. +1 HDMI-t foglal
2. hiába külön "célszerszám", hangot max sztereóban ad
3. tele a tököm a sok távirányítóval, így is a tévével irányítok minden philips terméket.
4. felvenni sem tudok róla
5. teljesen felesleges a "watch tv" és minden hozzá tartozó funkció a tévémen.A tévém is tudná kezelni a nyelvek közötti váltást (mi mindig eredeti nyelven nézzük (néznénk) a műsorokat), és sokkal jobb lenne, ha csak a tévét és az erősítőt kellene külön távirányítóval kezelnem.
-
őstag
válasz Coyote2000 #4566 üzenetére
Így van. Rémlik, hogy kábeles UPC-nél kérhető a Mediacard (asszem' ők így hívják) és adnak is a box helyett, ha a TV-d tudja fogadni a CI+ kártyákat. Korábban Irdeto-s modulokat használtak, de egy ideje már nem követem őket.
Az adásfelvételre nem vennék mérget. Annak engedélyezése a modultól és a kártyától is függ. Hiába tudja a TV. Egyébként én is CI modullal nézek kábelTV-t, egy kis vidéki szolgáltatónál. Meg sem fordult bennem, hogy box-ot kérjek... mondjuk választhattam az is igaz.[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
Esetleg kérdezd meg UPC-t, hogy a médiabox helyett nem adnának-e inkább CI kártyát.
Ismerősömnek is az van, és én is azt szeretnék. Bedugod, nem foglal semmit más csatlakozót, sőt, így még fel is tudsz venni adást a tévével (bár most nem tudom hirtelen hogy milyen tévéd van).
-
remex
tag
válasz Coyote2000 #4548 üzenetére
Az erősítőmön 2 optikai és 1 koax digit hang bemenet van.
Valamint 2 db HDMI bemenet és 1 db kimenet.
Nem tudja a HDMI 1.4-et, és ezzel együtt ha jól gondolom a HDMI ARC-ot sem (bár a TV azon is csak a sima "többcsatornás (PCM)" hangot küldené vissza tudomásom szerint, a DTS-t meg nem, ugyanúgy mint az optikán.)TV:
HDMI1 - UPC mediabox HD
HDMI2 - Erősítő
HDMI3 - XBOX360
HDMI4 - Laptop
sajna legalább 5 db eszközt kellene rákötnöm, dehát nincs több hely...Erősítő:
HDMI1 - Médialejátszó (TV csatlakozó helyhiány és DTS hang miatt)
HDMI2 - DVD lejátszó (TV csatlakozó helyhiány és DTS hang miatt)
optika1 - TV optikai kimenet
optika2 - UPC mediabox (pl. rádió hallgatásra, bár ezt valszeg elég lenne csak RCA-val összekötni)
koax digital - ÜRESÉn elvagyok vele, hogy "zizeg" a TV, pl. este minek hallgassam erősítőn keresztül a cuccokat, mikor alszanak a gyerekek, meg amúgy sem mindig kapcsolom be az erősítőt ha TV-t nézek... Ezért lett volna optimális választás esetemben egy 5 HDMI bemenettel rendelkező TV, amely a DTS hangot is képes továbbítani az optikai kimeneten.
Ráadásul az újabb UPC mediabox-on már nincs antenna kimenet az analóg csatornák továbbításához, csak 1 db bemenet, úgyhogy még van egy tetőantennám, amelyről a digitális földi alapcsatornákat tudom a TV-n nézni csak simán a a TV bekapcsolása után (se mediabox se semmi más).
A kép-hang szinkronról annyit, hogy az erősítőmet tegnap PHASE módba állítottam (valamiért eddig Off-on volt), azóta mintha tényleg jobban szinkronban lenne a hang és a TV-n megjelenő kép
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
ez egyénfüggő lehet, gondolom... passzívnál az életlen részek zavarnak meg (még ha most rágondolok akkor is furán émelyítő érzésem van), aktívnál viszont éles minden.
Viszont láttam rosszul rippelt 3D filmet, aminél bizonyos vonalak nem találkoztak - na annál is rosszul lettem picit, ki kellett kapcsolnom pár perc után.
-
remex
tag
válasz ITI-san #4561 üzenetére
Dual Play esetében természetes, hogy nyújtja a képet, mivel egy eredetileg 3D tartalomnál össze van nyomva az az oldal, ami megnyújtva lesz jó, viszont egy osztottképernyős játéknál az "összenyomott" oldalon 2D-ben arányos a kép, de ha azt 3D-re "széthúzza" a TV, akkor az megnyúlik.
De ettől függetlenül kitűnő élményt nyújt én a hétvégén úgy játszottam a gyerekkel. -
remex
tag
Érdekes amit írsz, én úgy tudtam, hogy elsősorban az aktívnál jellemző a fejfájás szédülés hányinger...
hulio86: Sok aktív 3D-s TV-nél is van lehetőség "Dual Play"-re nemcsak passzívnál.
-
ITI-san
tag
válasz hulio86 #4555 üzenetére
Bocsi de nem értem azt, hogy kinyújtja a képet.
3d és ezért a teljes képernyőt látod, mint ahogy a másik játékos is.
Ezek Aktív szemüveges 3d Tv-k.
Tehárt nem nyújt semmit, csak te a 2 képből ami egymáson van csak az egyiket látod.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
hulio86
csendes tag
na én még egyiket se próbáltam tartósan de azé vagyok aktív párti mert ott full hd a kép.
-
Coyote2000
őstag
válasz hulio86 #4557 üzenetére
itt megint azt mondom, kipróbálás-függő.
Én mindig Philips aktívat (3D maxot) használtam, de múltkor ránéztem egy passzív 3D LG-re, és az sem volt olyan szar.
Az aktívtól nem fájdul meg a fejem, nem fárad a szemem, de pl. Xboxon nem bírok 10 percnél tovább 3D-ben játszani, mert behányok. Persze a játék meg a filmnézés nem ugyanaz.
Passzívnál viszont simán jön a fejfájás már filmnézésnél is, mondjuk ez egyénfüggő is lehet.
-
hulio86
csendes tag
most már csak azon rágódok h megéri passzívat venni csak dual play miatt????amúgy aktív párti vagyok.
-
hulio86
csendes tag
-
hulio86
csendes tag
válasz Coyote2000 #4553 üzenetére
igen csak ott 3d max néven fut!
http://www.avplanet.hu/televiziok-1/led-televiziok/philips-46pfl5507k-12-full-hd-led-3d-400hz-smart-televizio-46-117cm.html
"• Egyedülálló, két résztvevős, teljes képernyős játék mód a 2D játékokhoz"
-
ITI-san
tag
válasz hulio86 #4549 üzenetére
Hi!
A 46pfl 8606 amit írtál tudja és jó vétel.
Szép az Ambilight -ja is.
Nekem 46 pfl 8505-öm van az is tudja.
A 3D ready, meg csak annyit jelent, hogy kell hozzá szemüveg meg egy pendrive amin rajta van a 3D bővítés.
A szemcsi, meg PTA516 legyen mivel azon van 2Playeres mód.[ Szerkesztve ]
A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
dh66e
veterán
válasz AMD Power #4550 üzenetére
SD vs SD adás tekintetében lehetnek olyan különbségek melyeket a tv állítgatásával sem fog sikerülni azonos szintre hoznod akármit is csinálsz.Ez általában a sávszélnek és a forrásanyagnak is köszönhető.Nézd meg a a Diginél még a HD-nál is lehet látni differenciákat.
-
AMD Power
titán
válasz bluemirage #4536 üzenetére
Megnéztem egy másik pendrive-al... tökéletesen lejátszik minden FAT32-ben.
Az lehet beállítási probléma ,hogy az egyik csatorna szebben a másik meg hát finoman szólva nem szépen jön be? DIGI-nél vagyunk.
-
hulio86
csendes tag
hello valaki tippet tudna adni? nem tudok dönteni melyik tv legyen lg 46LM620 vagy 615 vagy Philips 46PFL5507K ????????? lényeges külömbséget tudom h aktív és passzív de azé a többi képminőségre lennék kiváncsi !!! média lejátszó és a hangzás és smart szempontja meg végképp nem érdekel. köszönöm előre is az építő jellegü válaszokat. ja és azért a két típus mert ők tudják a dual play funkciót ami fontos mert sokat boxozok ..
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
Elvileg ha elmented a "Személyes" profilnál a kikapcsolást, akkor ott kikapcsolva kellene maradnia, nem? Nem vagyok benne biztos, mert sosem váltogatok képmódokat...
A kimenet-bemenet téma nekem is necces volt, de találtam rá megoldást. Nálad mi a gond konkrétan?
Elmondom nálam hogyan van, hátha segít:- TV hangszórók mindig kikapcsolva alapból. (minek zizegjenek?)
1. Youtube tévén: fejhallgató-kimenetről jack-RCA kábellel az erősítőre dugva (úgyis max sztereó lehet a jel)
2. T-Home HD STB: video HDMI 1 + audio RCA az erősítőre dugva (úgyis max sztereó lehet a jel)
3. Philips médialejátszó: video HDMI 2 + audio optikai 5.1 erősítőn
4. Laptop: video HDMI SIDE + audio jack-RCA az erősítőn (itt ugye buktam az 5.1 jelet, de laptopról sosem nézek filmet, csak mp3 hallgatás megy vagy képnézegetés)
5. X360: video és audio egyaránt az erősítőbe megy, innen veszi az 5.1 hangot, és a kép (veszteségmentesen) tovább megy az erősítőből (HDMI OUT) a tévére (HDMI 3)Az 5. csatlakozási kör a megoldás nálad is - ne a tévét kösd hídba, hanem az erősítőt, ha tudod. Az erősítő nem bántja a videot, de a tévének baja lehet a hangtovábbítással.
(amúgy én is azért kényszerültem erre, mert az erősítőmön jó szokás szerint csak 2 optikai bemenet van - röhej. Kéne vennem egy digitális (fekete RCA) kábelt, az segíthetne)
MINDEGYIK készüléknél szinkronban van a hang és a kép, de általában a tévé, és az erősítők is tudják késleltetni a hangot ha kell.
-
remex
tag
válasz Coyote2000 #4543 üzenetére
Kösz a választ, bár szerintem ez nem DTS kodek hiány, mivel pont az volna a lényeg, hogy a DTS hangot csak simán tolja tovább az erősítőnek dekódolni, a TV meg csak a képpel foglalatoskodjon.
Sajna így be kell kötnöm egy HDMI közösítőt is, mivel 5 db HDMI eszközt kellene a 4 HDMI bemenetes TV-hez csatlakoztatnom...
Meg amiről DTS-t akarok hallgatni, azt meg mindet köthetem rá külön az erősítőre digital koax-on vagy optikán. Utána pedig gondolom nem lesz szinkronban a kép meg a hang
Hát ezt a kis "apróságot" igazán megoldhatták volna Philips-ék.Még valami: a sok Pixel Precise HD képjavító opciót hogyan lehetne végleg kikapcsolni?
Mert ha képstílust váltok utána rögtön újra bekapcsol, és bár szép vele a kép, de azért engem zavar az a TV-stúdió szerű letisztult tűéles kép, amely gyors mozgásnál ráadásul néha elég furán viselkedik... -
Coyote2000
őstag
Igen, a tévéd nem új, 2007-es modell - és akkor is alapmodell volt. Sajna az ilyesmit kispórolják belőle, sőt, lehet, hogy még az automata kikapcsolás sincs benne.
Valamit valamiért, a "fekete műanyagkeretes" kategóriát nem a funkcióiért veszik, hanem azért, mert "kell egy tévé".
-
Boha
aktív tag
válasz Coyote2000 #4542 üzenetére
Nem most vettem, 5-10 éve de hogy ilyen alapfunkció nincs benne hát az érdekes.
Most előjött ennek a hiánya tv-s szolgáltatóváltás miatt, de értem én + hát igen nem mai darab.
Kösz az infót.OBORZIL
-
Coyote2000
őstag
válasz TOLEDOO #4541 üzenetére
lásd az előző hozzászólásomat.
Miért akartok 5.1-et lejátszani a dobozhangú sztereó tévén? Vegyetek házimozit vagy csak erősítőt, a filmet meg játszátok le médialejátszón, PCn, stb.
Ha a tévékben lenne minden hangkódek és stúdióhangzást biztosítanának, akkor senki sem venne audio termékeket
-
Coyote2000
őstag
Olyan beállítási lehetőség (emlékeim szerint) van, hogy egy idő után kikapcsol a készülék automatikusan.
De olyan, hogy kapcsoljon ki ha nincs jel... ez egyáltalán nem alap dolog, márpedig te annyira alap tévét vettél, hogy ennél lejjebb már nincs is (bocs).
Nem várhatsz el tőle minden kényelmi funkciót - aki Daciát vesz, az se sírjon, hogy nincs se navi, se ülésfűtés... érted
-
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
42PFL7655H tv-n nem jön ki az mkv filmek hangja.
Avi vagy más videó ok!
Van valami megoldás rá? -
ITI-san
tag
Sziasztok!
Nekem 46pfl8505-ös Tv-van.
Ötlet a képjavítók beállítására??
Fel sem tudom sorolni annyi van benne.....
- Zavarelnyomás
- Perfekt Natural Motion
- 200 Hz Clear LCD
- Kiváló felbontás
- Tökéletes kontraszt
- Dinamikus Háttérvilágítás
- MPEG zavarelnyomás
- Színjavítás
- Gamma
- Optikai érzékelőMi az optimális, vagy a nálatok bevált beállítás a természetes képmegjelenítés eléréséhez?
Tudom ízlések és..........
De csak van, olyan aminek van optimális beállítása?
Köszi!!A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
-
Boha
aktív tag
1 Kis segítségre volna szükségem, adott 1 Philips 32PFL3403D TV és olyan kérdésem volna hozzá hogy miért nem kapcsol ki automatikusan mikor nincs jel ? Antennán és egyéb bemeneti periférián nem kap jelet, de csak elfeketedik a képernyő, és megy tovább.
Miért nem kapcsol ki automatikusan ? A 20 éves képcsöves orion tv is kikapcsol. Menübe én nem találtam ehhez kapcsolódó részt, talán szervizmenübe kellene valamit keresni ?OBORZIL
-
AMD Power
titán
válasz bluemirage #4536 üzenetére
Az lesz mert nekem ez egy fontos funkció lenne és nem ártana ha müxene.
-
őstag
válasz AMD Power #4533 üzenetére
A FAT32-es USB2-es eszközt kompromisszumok nélkül vinnie kell! .... és viszi is!
Ha nálad ez mégsincs így, úgy a lánc valamelyik tagja hibás'.
Ez lehet kábel, maga a mobil eszköz, a TV, vagy a csatlakozó aljzat.
Arra sajnos még éveket várni kell, hogy az előbbi magabiztossággal tudjam ugyanezt állítani egy USB3-mas és/vagy NTSC-s mobil eszközre.
Újra formázhatod a FAT32 eszközt, vagy próbálhatsz másik FAT32-es eszközt stb... a lényeg, hogy ki kell derítened,hogy a lánc melyik tagja a hibás'.@Pii
Nincs trükk a panasonic azért került a végére, mert az ergonómia és energiahatékonyság tekintetében a mezőnyhöz képest rossz, a hangja pedig a mezőnyhöz képest az alsó csak átlagos.
A képével semmi gond nincs.
Ezen a téren a Chip véleményét nem nevezném etalonnak és teljesen mindegy, hogy a Philips az első és a hangját is elismerték a képe mellett, amit mit itt már régóta tudunk... Vannak szűk szakmai fórumok és portálok, ahol a Samu sokkal lejjebb van, mint a linkelt tesztben, míg a Pana általában feljebb. Ennek ellenére érdekes a linkelt táblázat![ Szerkesztve ]
-
Pii
csendes tag
Sziasztok, amíg a kiszemelt (6057) tv-t meg nem veszem (várom, hogy talán akciós lesz, ill. kell még hozzá gyűjtenem), természetesen tovább nézelődöm.
Chip legfrissebb (02 hó) számában épp annak a kategóriának teszt eredményét közlik, mely engem is érdekel. Tudom, hogy nem ez a fórum az illetékes, mégis felhívom a figyelmet az utolsó helyezett (!) Panasonic tx-L47et5 jellemzőire. Mi lehet itt a trükk?
[link]
Megjegyzem, hogy a 8007-es lett az első és az ugye Philips De nekem az már túl sok pénz[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz bluemirage #4527 üzenetére
FAT32 nem szereti az biztos.
-
remex
tag
válasz edigital #4531 üzenetére
Átvettem, eddig nagyon tetszik a TV, a legnagyobb bajom vele az, hogy optikán nem viszi át a DTS hangot az erősítő felé... erre nem tud valaki megoldást?
(Jelenleg az erősítőbe megy be pl. a médialejátszó HDMI kábelen és onnan a TV-be, de így erősítő nélkül nem tudom nézni a forrást.) -
AMD Power
titán
Megnézem majd ezt , köszönöm.
-
Coyote2000
őstag
nálam 1 TB vinyót rackben simán kezel. Mondjuk lehet, hogy racktől is függ, ez a saját tápos fajta (utálom is érte).
-
Venn
tag
Ez így van nekem 37pfl3537h készülékem van és nincs gond a pendrive felismerésével (USB2 FAT32) működnie kell
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
AMD Power
titán
válasz bluemirage #4525 üzenetére
Meglett köszönöm. USB-re rátoltam egy pendrive-t de nem látja.
-
őstag
-
AMD Power
titán
Nem tudjátok esetleg ,hogy tudom beállitani azt , hogy pl az 1 csatornán a M1 legyen , 2 az M2 stb....
Amúgy nagyon baba ez a TV!!
-
AMD Power
titán
válasz redingitell #4520 üzenetére
Én barom megírtam a hsz-t majd elkezdtem, visszaolvasni. De amúgy tényleg elég minimális a különbség a 3500 és a 3800 széria között. Nem is értem miért adnak ki ilyen kis eltéréssel egy más szériát.
-
Coyote2000
őstag
HEADSHOT!
-
AMD Power
titán
Köszi szépen a tippet. Szerintem el is dőlt a kérdés. 3807 nyert.
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
A kettő közül szerintetek melyik a jobb vétel?
Philips 32PFL3807H SMART LED Televízió
Philips 32PFL3517H SMART LED Televízió
Max 100-ig érdekelne TV napi 1-2 óra használatra. Full HD és USB játsszon le filmet funkcióval.
-
Coyote2000
őstag
válasz TOLEDOO #4517 üzenetére
Semmi, csak amit felsoroltam lenn is.
Hülyeség, hogy lassú a csatornaváltás. Mihez képest? A két készülék között nincs sebességbeli különbség.
Olyat már láttam, hogy ismerősöm a segítségemet kérte, mert minden csatornaváltás között 2 másodperc fekete képernyő volt - kiderült, hogy nem is a tévén, hanem a hozzá kapcsolt set top boxon váltotta a csatornákat, és a Digi szutyok STB-t adott neki Természetesen ennek semmi köze a tévéhez.
-
TOLEDOO
tag
válasz Coyote2000 #4516 üzenetére
Ok!
Amúgy a 3517-nál sokan mondják hogy nagyon lassú a csatornaváltás.
3500 és a 3800 sorozatoknál mi a különbség?
Köszi. -
Coyote2000
őstag
válasz bluemirage #4515 üzenetére
99k HUF? Hogy egyik kollégámat idézzem, "olcsó mint a p.csa"
Akkor csakis a mélynyomósat, tehát 3807 !!!
-
őstag
válasz Coyote2000 #4514 üzenetére
+1
Ugyanannyiba kerülnek 99 tHUF, itt... de itt a műszaki adatokat csak kb-ra vedd... szerintem lelkes gimnazisták töltik a mezőketAz biztos, hogy eltérő panellal is szerelik őket... különböző a betekintési szög és a fényerő. Az egyetlen különbség a hangban van. De a 2x10W, vagy 10W+2x5W... hát a fene sem tudja, hogy melyik a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
válasz TOLEDOO #4513 üzenetére
A Philips oldalán össze lehet őket hasonlítani, klikk ide
Röviden:
- 3517 egy centivel szélesebb, a kijelzője picit világosabb
- 3807-ben van Ambi-wOOx, ami teltebb mélyhangokat tud előállítani
- 3807 dizájnja icipicit szebb, de ez szubjektívKonklúzió: én a 3807-et választanám, de ha 20e Ft-nál nagyobb az árkülönbség, vagy esetleg a TV hangszóróját nem használnátok, akkor inkább a 3517.
Ha ugyanannyiba kerülnek, akkor mindenképp 3807
-
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
A fiamnak szeretnék tv-t venni és szeretném megkérdezni mi a különbség a 2 tv közt?
Melyket vegyem,esetleg más? Ilyen árban.
philips 32pfl3517h
32pfl3807h
Köszi. -
Gabir
aktív tag
Üdv, nem tudom, foglalkozott-e más is ezzel, vagy csak nálam van gond, de a tv-ből kijövő digitális hangjel szerintem gyenge. Mivel tudom ezt növelni?
(kb 20-25 dB-t kell rátekerni pl. az FM rádióhoz képest) Köszi -
Coyote2000
őstag
válasz bala6120 #4508 üzenetére
megbízható, szög egyszerű gépezet, inkább ár, mint tulajdonságok alapján válassz.
Ha Philips, akkor javaslom hogy nézz rá a 4xxx szériára, is, mert az árkülönbség kicsi, viszont a dizájn szebb, esetleg jobb kijelzőt is kaphatsz.
Sok elvárásod ne legyen, sima LCD kijelzőt kapsz és doboz hangot, de végtelenül üzembiztos és jól kezelhető készülékek ezek. USB-ről már tud lejátszani ezt-azt, ez talán többlet lehet a többi gyártóval szemben, de nem igazán vagyok otthon ebben a kategóriában, nem tudom mit ajánl az LG vagy a Samsung ebben az alsó szegmensben.
Csakis ár és méret alapján dönts, ahogy először is írtam.
-
bala6120
senior tag
válasz bluemirage #4509 üzenetére
Köszi!
3 hete mást sem csinálok... -
őstag
válasz bala6120 #4508 üzenetére
Rémlik, hogy vannak itt 3 ezres tulajok is, de az, hogy mennyire rendszeresen járnak vissza olvasgatni, az most kiderül. Szerintem olvasgass visszafele, hátha ráakadsz valakire és Priviben meg tudod kérdezni.
Mindentől függetlenül.... és nem lebeszélni akarlak, de ezen is gondolkodj el illetve nézz körül. Az alsó kategóriában lehet, hogy a konkurens márkák jobbak, mint a Philips.... egy körképet mindenképpen megér szerintem.@HF77
Samsung tévés topik?[ Szerkesztve ]
-
bala6120
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki XXPFL3807-t, írna róla egy kicsit? Gondolkodom egy 32PFL3807-n.
Üdv!
-
HF77
őstag
heló
Samsung ue40c7000ww 3D Led tévém van.....
kérdésem az lenne,tudom-e allshare használni??xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
remex
tag
...végül egy "kis" dilemmát követően (LG 47LM671S vagy Philips 47PFL6007K) a Philips 47PFL6007K-t rendeltem meg, úgyhogy maradok ebben a topikban
Remélem jól döntöttem.
Amúgy a Philips-ben kétmagos a proci, az LG-ben meg csak egy?
(bocs, de még biztos lesz egy-két kérdésem, különösen amíg meg nem érkezik a készülék) -
Coyote2000
őstag
válasz redingitell #4487 üzenetére
Részben igazat adok neked, részben nem.
Amiért igazad van: a botrányos marketingdumák tényleg átverik az embert, aminek a legjobb példája a hangszóróknál használt (aztán azóta feledésbe merülő) PMPO. Ez az irreálisan magas érték egy teljesen valószerűtlen esetben elérhető teljesítménymaximum volt. A hangszóróknál joggal felejtette el mindenki, és hagyatkozott inkább a valós (RMS) mutatóra.
A CRT tévéknél is ment a maszatolás a herzekkel, de az LCD-nél már kicsit más a helyzet: a múltbéli technológiákhoz képest sokkal nagyobb szerepet kap a szoftver, ami épp a Philips legnagyobb erőssége (mert valljuk be, árban és dizájnban a Samsung leveri, persze ez szubjektív).
A képjavító szoftverek eléggé különbözően működnek, viszont a PMR egzakt képlet alapján számolandó - és ebben teljesen megegyezik a Samsung CMR (Clear Motion Rate)-jével, az LG TruMotionjával és a Sony MotionFlowjával. Igazából egy tök egyszerű összeadás a képlet, amin összevonják az általános tulajdonságok Hz-eit, de nem adnak hozzá semmi olyat, ami kamu lenne, tehát más gyártónál ne lenne elérhető. Alapból a képlet a panel frekvenciát + processzorsebességet + háttérvilágítás sebességet tartalmaz. Ebből értelemszerűen a processzorsebesség a szoftver sebességére van hatással, azaz közvetetten befolyásolja a képminőséget.
Referenciának egy kis segítség:
Ezt nem azt jelenti, hogy a Philips hazudja a legnagyobbat, hanem azt, hogy azonos panel esetén a Philips adja a legjobb háttérvilágítást és processzorsebességet. A végeredmény szemmel látható különbség, ami viszont tényleg fontos.
Ahogy az autóknál a katalógusban megadott fogyasztás, ez sem húzható egy-az-egyben a valóságra, de irányadónak megfelel, és a tévék egymás közti hasonlításában sokat segít. Nagyon jól látszik, hogy melyik gyártó igyekszik az alsó szegmensben érvényesülni, és melyik a közép- és felsőkategóriában.
-
remex
tag
...na, az imént felhívtam az Extreme Digitalt és azt mondták, hogy mégsem fogják tudni szállítani. (igaz ők is hívhattak volna ezügyben...)
Akkor gondolkozom tovább, hogy mit vegyek, pedig az Ambilight Spectra 3, a 600 Hz, és az 5 HDMI eléggé szimpatikus volt... -
remex
tag
Ezen a fórumon is sok furcsa dolog olvasható a 6-os szériáról:
http://www.supportforum.philips.com/en/showthread.php?7088-47pfl6877t(én is akkor kezdek aggodalmaskodni, mikor már megrendeltem... de az is lehet, hogy ha már nálam lenne a készülék, észre se vennék semmi problémát...)
[ Szerkesztve ]
-
remex
tag
Az Extreme Digital-tól rendeltem.
A rendelésem jelenleg "Visszaigazolt" állapotban van, de új már valóban nem rendelhető.
http://www.edigital.hu/LED_televizio/Philips_47PFL6877K_3D_SMART_LED_Televizio_4db_3D_szemuveggel-p345416.html....Lehet hogy nem is fog megérkezni?
(Persze ha hivatalosan már nem forgalmazzák, annak is lehet valami oka...
remélem nem csináltam nagy ostobaságot.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 10
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Eredeti játékok OFF topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5