- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
redhunter
senior tag
-
blg
senior tag
a displayspcification.com szerint IPS paneles. Nem néztem rajta local dimming videókat. Nem igazán érdekel, mennyire fekete a fekete. Sosem nézem sötét szobában, mivel az Ambilight mindig be van kapcsolva.
@20347 tutis
Youtube app lejátssza a 4K tartalmakat
Andridról screenshare működik
Windows 10-ről screenshare nem működik, de chrome böngészőlap átküldés igen
médialejátszáshoz van beépített lejátszó, ezenkívül telepíthetsz a Play Áruházból pl. VLC-t, Kodi-t. a beépített jó, a Kodiban nekem darabos egy kicsit a hang, a VLC meg nem küldi ki optikán az 5.1-et, lekonvertálja szereóba.
laptopról tartalmak átküldése vezeték nélkül: DLNA szervert kell telepítened a laptopra, és azzal átmennek a videók -
tutis
őstag
pár kérdésem lenne még a tulajokhoz (7304)
telefon/laptop screenshare működik? olvastam hogy a médialejátszó nem viszi a youtube 4k tartalmakat, ez igaz? Kodit nem ismerem, azt telepíteni kell tv-re és akkor megoldódnak a videó lejátszási gondok?
egy videóban láttam hogy androidos játékkal (autóverseny) játszottak a tv-n, akkor ha jól értem ez kb olyan mintha telefonnal játszanék? (pl egy controller segítségével)
Amire nekem kellene a tv
- usb külső vinyóról fullhd videók lejátszása (1 terrás 3.5 col)
- youtube videók (esetenként 4k tartalom)
- telefonról tartalmak megjelenítése vezeték nélkül
- laptopról tartalmak megjelenítése vezeték nélkül (win10)
- tv adások, nincs még se HBO gom, se netflixem, de később tervezekTudnátok ezekről véleményt mondani melyikben hogy muzsikál a tv?
[link] ez a videó sötét szobában lejátszva mennyire világít át? 55-ös ips panel érdekelne
-
tutis
őstag
Az 55pus7304 az ips paneles? Egy lg sm8200 nanocelles, és ez között vacilálok. Az lgnek nagyon jó a menüje meg a magic remote is. Viszont olvastam problémát bevilágitassal kapcsolatban. Te néztél már rajta (illetve itt bárki más akinek ips panelese 7304e van) local dimming videókat? A fekete mennyire fekete? Bevilágítás sötét szobában sötét jelenetéknél mennyire jellemző? Mennyire homogén egy fekete videó rajta?
-
blg
senior tag
válasz
Hysterycs #20335 üzenetére
55PUS7304-em van 2 hónapja, én meg vagyok elégedve vele. (újra megvenném, ha most kéne döntenem)
Android: rendben működik, olyan gyors, amilyennek lennie kell (kicsit csodálkozva is olvasom a 24.hu tesztben említett lassulást)
Ambilight: szuper, rendben működik a HUE lámpákkal is
Dolby Atmos: nincs ilyen erősítőm
Dolby Vision: csak tesztvideókkal próbáltam, volt ami ment, volt ami nem
local dimming, mozgásmegjelenítés javítása: ezeket mind kikapcsoltam, szerintem így jó a kép, 2,5 méterről nézve még az SD források képével is elégedett vagyok, rosszabbra számítottam
távirányító: a saját távirányítóját csak alkalmanként használom (Logitech Harmony 665 a fő), de az ezüst színű alapra szitázott fehér feliratok (világítás nélkül) alig látszódnak
menüstruktúra: néhol furcsa és logikátlan (pl. a tuner használatakor miért kell kb. 5 gombnyomás ahhoz, hogy másik kedvenc listát válasszak ki?) -
peestike
senior tag
kérdezni szeretném az androidosoktól, hogy a rendszer root-olt?
eddig android tv-vel csak tv box-on futottam össze, de azok gyárilag root-olva voltak, 1-2 tök felesleges app törlésénél, vagy tiltásánál jól jött, hogy ne fogja a memóriát, ha már úgy sem használom. -
Hysterycs
tag
https://www.displayspecifications.com/en/model/6d5a193f.
Tényleg tapasztalatokra lennék kíváncsi, és tudom mit szeretnék, sőt most is egy IPS paneles 55" LG tévém van. És köszönöm a sok információt és a segítő szándékot, de tisztában vagyok az alapokkal,a paneltipusok elonyeivel és hatranyaival.
-
Upo
addikt
válasz
Hysterycs #20337 üzenetére
Találtam ilyent:
[link]
A VA panel a technológia miatt nem jó oldalról, az ips meg a backlight bleeding miatt. De a VA-nak jobb a feketéje."If you have only minor backlight issue you may consider your self as lucky. IPS panels suffer from strong backlight bleed and they usualy have strong dirty effect. The bigger the screen the worse the uniformity. You wouldn't want to see my brothers Philips 55PUS7502, it's that horrible. Black bars full of white patches, horrible vertical banding and on top yellow tinted vertical banding on each side of the screen, on left side it's about 10 cm wide, absolutely unacceptable. I really don't know why he kept a TV like this and it was quite expensive back then. No matter what you do with the picture settings everything is still there, I can't belive Philips dares to put a TV like this on the market but well they are not the only one doing this."
"If you are going to watch the TV from an angle all the time VA panel is not for you, then IPS or OLED is for you. The problem with IPS is that if you will watch it from an angle in a dark room it won't be much better then VA because of IPS glow while during day time or with ambient light in the evening IPS viewing angle is much better."
"What for are you using the TV, movies, sport, cartoons... are you watching any dark scene movies? Try watching them in the evening with with some ambient lights, you will see it won't look that that good from an angle, IPS glow really destroys the picture in darker movies or black bars, but if you are mostly watching brighter content you should be fine, the viewing angle in bright content is quite superior to an VA panel."
Nappal nézd vagy este felkapcsolt lámpánál, és inkább világosabb tartalmakat, azt írja az ips-ről.
Lehet hogy én is bemegyek egy media-ba, lehet hogy lesz kirakva 50-es és 55-ös is, akkor össze lehet hasonlítani a VA-t és IPS-t. Bár ott épp nem lehet besötétíteni ami ezek szerint kivégzi az ips-t.Aztán még pl. ez: [link]
Lehet hogy a 70-essel jobban járnál, az VA. -
education
tag
válasz
50pus7363 van nekem, 2Gb, 16Gb android 8-al. Ha gyorsítani szeretnéd a rendszert, akkor ismert módszerekkel előhívod a beállításokban a "fejlesztői beállításokat", majd itt az "Ablakanimáció tempója", az "Áttűnési animáció" és az "Animáció tempója" menükben kikapcsolod vagy kicsit személyre szabod a sebességet (ki, 0.5x, ....10x). Felesleges app-okat is törölheted.
-
Upo
addikt
válasz
Ezt találtam, nem tudom mennyire mérvadó: [link]
Én az 50-est nézegetem, hülynemvagyokéknál most kivételesen nincs is olyan rossz árban.
Igazából a betekintési szögön kívül egész tűrhetőnek találják a tesztelők.
Az android van aki szerint rendben van, van aki szerint kicsit lassú, de nem tudjuk hogy melyiknek van oneplus 7t pro-ja és melyiknek note10+ -a amihez viszonyít.
El kell menni ahol ki van rakva és kipróbálni. -
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Mindennapos használatból eredő tapasztalatokra lennék kíváncsi PUS7304 "The One" Philips tévével kapcsolatban. Gondolkozom rajta, hogy beruháznék rá 65-ös méretben, nagyon vonzó az Ambilight, a Dolby Vision és a Dolby Atmos és a FALD LED panel. Minden olyan szép és jó a valóságban is, mint a tesztekben?
Az Androidos oprendszer mennyire működik simán?
Előre is köszi! -
djnice
veterán
Voltam ma megnézni egy 55PUS8804-et, a displayspecifications oldallal ellentétben VA paneles, nem IPS (kopogtattam és látszott is a betekintési szögön). Összességében nem rossz, lehet benevezek egyre
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
55PUS7363-at használok néhány hónapja (egyelőre) teljes megelégedéssel. A kérdésem annyi lenne, szerintetek mit tehetek az ellen, hogy a TV a gyári asztali állványán szemből nézve kicsit ferdén áll (a jobb oldala magasabban van, mint a bal)? Találkozott már valaki hasonló problémával? Köszönöm! -
peestike
senior tag
Urak! Nagyon köszönöm a tippeket, sokat segítettetek!
-
Alarikman
senior tag
válasz
peestike #20327 üzenetére
SZVSZ droidosat vegyél. Sokkal rugalmasabb rendszer. Több alkalmazás, a jövőben még több(HBO Go, KODI nagy előny). Stadia támogatottság, igaz csak droid 9 vagy 10-el. A 16gb tárhely meg kell, hidd el. Ha van gyerek, akkor alap játékra elég (beach buggy, riptide, asphalt 7, KOTOR, stb). Bluetooth GamePad-dal akár ketten is játszhattok velük osztott képernyőn. Habár akkor már nem acélos a framerate.
UI: persze a képminőség számít, nézd meg őket ha tudod. -
Sir81
aktív tag
Hi!
Van egy problémám... Összeszarta magát a tévé, a panelt teljesen ki kellett cserélni. Most az jó, de külső winyóról mikor nézni akarok filmet az összeset ami 21:9-ben van azt széthúzza 16:9-re és hiába akarom állítani nem engedi.... -
redhunter
senior tag
Sziasztok ,olyan kérdésem lenne hogy a vlc playerrel kellene hogy legyen 5.1 -es hang optikain keresztül erősítőbe kötve?
Kodival van ,de a vlc csak stereo. -
peestike
senior tag
sziasztok!
41-43 coll környékén kellene tv, nagyobb méret nem fér be, több philips után első körben maradnék a márkánál. 4k, netflix cél elsősorban, tv box-ról menne még sorozat/film, tv nézés a legutolsó a sorban. 43PUS7303, 43pus7303 amit találtam magamtól, lenne esetleg más tipp?
árban nagyon a teteje 140-150ezer.
tudnátok segíteni?
köszönöm! -
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #20317 üzenetére
Így van. A hangszóró minőségén én is meglepődtem.
Belső lejátszó is elég jó. Felirat méret, pozíció, szín, késleltetés, sőt még karakter készlet beállításal is. Jól megy a hangsáv váltás is. És ugye a DTS is átmegy. Netflixel is minden oké. -
Alvin_ti4200
félisten
Köszi
Venomhoz ha dobsz egy linket, szívesen megnézem, erősítőm nincs sajna. Egyébként meglepően jól szól a tévé saját hangszórója
A YouTibe 4K60fps videókat hibátlanul játssza le a szoftver, úgyhogy lehet, megspórolom azf a 179/199 fontot az AppleTV-n, mert így nem sok értelme lesz (gondolom, a Netflix app is hasonlóan jól működik).
-
YxVs
senior tag
Itt egy teszt az 50PUS6704/6754 modellről egyébként.
Nem túl részletekbe menő, de nagyjából egyezik a véleményem. -
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #20314 üzenetére
Nekem még nem dobja az új szoftvert az online frissítés keresésnél.
Nem látom a képeken, hogy van-e házimozi erősítőd, de ha igen, megpróbálnád a HDMI ARC-ot, hogy működik-e ezzel az új szoftverrel?
Illetve mp4-es Dolby Vision formátum lejátszást USB-ről. (Venom elérhető mp4-ben Dolby Vision-el).Jók a képek, na és a kilátás az ablakodból
-
Alvin_ti4200
félisten
A legutolsó szoftver megoldotta a hibát. Azóta nagyjából be is állítottam a tévét, amennyire egy retina MacBook Pro-val és a szememmel lehet
A látószög tényleg gyenge, bár nekem nem szempont, mert a kanapé két széléről is megfelelő még, de aki mondjuk a zöld fotelszerűségben ül, az inkább ne a tévét nézze, hanem olvasson könyvet vagy akármi.
A képminőség szerintem az árához képest rendben van, az Ambilight meg amúgy is dob rajta még bőven. Még kell ez-az a lakásba, de a hangulatvilágításra egy kicsit kevesebbet kell majd költeni, ahogy elnézem
(a fotókon még nem a végleges színbeállítás látható, a videón már majdnem, de minden telefonnal készült, szóval amúgy is kb. mindegy)
-
Alvin_ti4200
félisten
Érdekes, az angol Philips oldalon ez a szoftver szerepel, mint legfrissebb, mégis a hozzá tartozó Release Notes-ban van egy újabb, ami gyanúsan ezt a hibát hivatott javítani
TPM196E_091.002.078.253– Date: 2019/10/16
Fix for missing page in Turksat scan
Fix for “Philips SmartTV server not found”
Support for new Freenet SMiT CI+1.4/ECP CAMSzerencsére a .zip fájlban valójában a 253 végű szoftver van. Most pedig fogom és kézzel frissítem USB-ről. Azért aki nem nagyon konyít semmit mindehhez az mostanra simán hagyta volna a fenébe és visszaküldi a terméket vagy felhívja a supportot, ami elég rossz "unboxing experience" azt kell, mondjam.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #20311 üzenetére
Hivatalos support oldal a hibával kapcsolatban. Egyelőre egyik lépés sem vezetett megoldásra...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #20310 üzenetére
Újraindítás után nincs net a 2.4GHz-es hálón. Visszarakom 5GHz-re, de ez elég aggasztó eddig (függetlenül attól, hogy holnap veszek alá egy AppleTV 4K-t.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #20309 üzenetére
Kézzel keresve nem talált SW update-et, majd két perc múlva felbukkant egy ablak, hogy helló, van új szoftver, ajánlott telepíteni. Azt hiszem, nem ez lesz a világ legjobb tv rendszere
Gyári szoftver: TPM196E_091.002.041.051
Új szoftver: 091.002.078.231 -
Alvin_ti4200
félisten
Igen, láttam és rám hoztad a frászt, amíg vártam a futárt
Elsőre ami probléma, hogy hiába csatlakozott az 5GHz-es Wi-Fihez, nem működik semmi, nem lát el a Philips szerveig, nem tudok felregisztrálni YouTube-ra és percek óta nézem, ahogy próbál frissítést keresni. Megpróbálom a 2.4GHz-es frekit, aztán meglátjuk, az működik-e.
Szerk: 2.4GHz megoldotta.
-
YxVs
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #20307 üzenetére
Kíváncsi vagyok. Az enyém is olyan, mint a tiéd csak fekete színben.
Olvasd el az összefoglalómat, és ha teheted jelezz vissza az általam jelzett kifogásokkal kapcsolatban.Jó tesztelést
-
-
YxVs
senior tag
Nem. Kiírja a tv, hogy a külső erősítő aktív, a tv hangmenüjében is HDMI hangrendszerre van állítva, de semmilyen hangot nem továbbít az erősítő felé. Viszont a tv hangszórója meg szól! Teljes kavar...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Külpolitika
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest