Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz djnice #32562 üzenetére
Valóban az a helyzet, hogy ez nem az az árkategória, ahol lehet nagyobb elvárásod.
Az 55PUS7506 180-210 eFt. A Sony 55X90J ~370 eFt, attól már elvárhatod, fényerőben kb. OLED, és képileg is próbálja megközelíteni valamennyire.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
rainman72
nagyúr
válasz djnice #32568 üzenetére
De ne oledhez hasonlitsd vagy ird oda mert igy nagyon félrevezető mások számára akik olcsobb tv-tv szeretnének és jobb képminőséget.Nem kérem a videot,felesleges
Az hogy oldalra fakul meg miért nem normális?Ez a VA panel ott kell reklamálni ahol kitalálták anno.Ez a topik meg nem az oled topik szóval igy nem is az az "isten" itt.
Ki indulásnak a legtöbb ember még led tvt vesz,és mind1 milyen márka lesz kompromisszum.Ahogy én észre vettem ilyen szempontbol az egyik legjobb választás a Philips,a saját hibáival is.
Szóval magyarázat nélkül ne állits valótlant,köszi[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
őstag
válasz djnice #32297 üzenetére
Amit találtam, hogy ez esélyesen egy polarizáló film. A samsungokon fordult elő legtöbbször, így esélyesen ez egy samsung panel lehet. Mondjuk rengeteg baj van vele pár év használat után így nem értem miért jó.
Alien: Azért írtam, mert nem értettem minek tetted be a 2013-mas tévéd képét. Pont az a lényeg, hogy a DV és HDR tartalmak világosítják meg annyira a képet, hogy az zavaró lesz. Van egy 2011-es 42-es LG-m és szuper feketéje van, főleg hogy még nem is led, hanem CCFL és már kicsit halványodnak a csövek. Olyan mint a jó bor, minden évben egyre jobb feketéje lesz. Mégsem dobom be, mert totál inadekvát példa lenne. Szóval maga a példa volt logikátlan, nem a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz djnice #32275 üzenetére
Eddig egy Philipsen se volt fólia
Ez igy fotón nem igazán jó,de ez csak egy fotó.Élőben kéne látni,sokszor csak beállitás kérdése.Dolby Vision világos milyen mondjuk vmi szinesebbel,pl
Irány a vadon?
Biztos VA panel,megkopogtattad sötét háttérnál?Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
alaves
addikt
válasz djnice #32275 üzenetére
A mostani LCD-k már csak ilyenek, tisztelet a kivételnek. Ha meg már rendszeres OLED 'néző' vagy, akkor még rosszabbnak fogod látni az LCD-ket. Hozzászoktál a jóhoz
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
rainman72
nagyúr
válasz djnice #32270 üzenetére
Ez a fok mérés nekem nem megy fejbe
Azt tudom hogy a nálam lévő VA paneles tvknél,Philipsek,TCL a középvonaltól 1m-re jobb-balra a színek már láthatóan fakultak.
Egyedül ez az utolsó 70PUS8505 volt kivétel ilyen szempontból.Viszont még nem sok időm volt nézni,egyedül ez tünt fel elsőnekPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz djnice #31430 üzenetére
Közbe kiderült hogy a tavalyi model IPS
Igy most kérdéses hogy a 43PUS8506-ba mit raktak
Én azt mondom amugy ilyen kis méretnél sztem mind1.Az alap 43PUS7505 ips panelje is jó már,és sötétben használható kb ugy mint egy VA panel.
Meg veszed irj légyszi ide ha nem gond[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz djnice #31419 üzenetére
Én igazság szerint megnézném élőben,hogy tényleg VA-e.A tavalyi 43PUS8505 IPS sztem és ott is VA van irva,utána kéne ennek járni
Ha tényleg VA akkor meg főleg nézd meg vhol boltban,a nem VA-MVA panelek nálam elég jól fakulnak oldalról.
Kicsit várj van itt tavalyi model tulaj,kiindulásnak az is jó.
1,5 m magas amugy pont jó ágyból kb.[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz djnice #20295 üzenetére
Nem rosszabb, mint bármelyik másik VA panellel szerelt tv (kivéve drága Samsung QLED-ek), azaz a szokásos kb. 30 fok. Ez nálam nem szempont, mert ágyból és pont szemből lesz nézve. A Panasonic GX810 betekintési szög szempontból rosszabb volt!
2160p-re van állítva jelenleg a műholdvevő. De köszi, este megpróbálok játszadozni vele. -
Alien!
senior tag
válasz djnice #20287 üzenetére
ezt én sem értem, variálnak a szériákkal, most 9-es is van, tavaly nem volt, előtte többnyire azért volt. A 8-ast lepozícionálták a tavalyi 7-es és 8-as közé de az utóbbi jobb paraméterekkel rendelkezett. Követni is nehéz. Miközben a 6 éves 7esem, kis túlzással hozza a tavalyi 8-as képminőségét.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz djnice #20190 üzenetére
Hú köszi... Kodi-t el is felejtettem. Köszönöm...
TIT: no offense, személyes szubjektív véleményt írtam. Abszolút nem vagyok márkahű, sem elfogult, volt Panám (sajnos plazmám is, amit azóta is siratok), LG-m, most is van Samsungom, 2 öcsémnek SONY-t vettem illetve ajánlottam anno és most érkezett ugyebár a Philips. Nem tagadom, kicsit azért is mert az még nem volt. Ezek alapján az én személyes véleményem az, hogy a Pana IFC-je a legjobb, utána a SONY Interpolál a legjobban, majd (az eddigi csekély tapasztalat alapján) a Philips. Aztán a két koreai. Nem szükséges egyetérteni, én így látom a tapasztalatok alapján.
De mint mondtam ezek még csak első benyomások, nincs még régóta nálam a készülék.
-
Vendettahc
tag
válasz djnice #19604 üzenetére
Szia!
En mar 2 hete nyuzok egy 65-os 803-at. Parades keszulek, az OLED minden pozitivimuval. Az input lag sem veszes, amig ki nem probalod nem tudod eldonteni hogy ez most rossz vagy sem. En PC-n 144Hz-es monitorokon jatszok, 1-4 ms-es valaszidovel. Na most HDR jatek modban olyan 45-50 a Philips, ami PS4 eseteben egyaltalan nem veszes, meg kompetetitiv cimeknel sem. Nyilvan jobb lenne egy LG fele 20-30, de nehezen veheto eszre a kulonbseg. PC utan termeszetesen lassabb, de nem is varhato el egy tv-tel az a gyorsasg. Ugy hogy nyugodtan tudom ajanlani jatekra is, nem lesz gond
Beegesrol meg annyit, hogy ez a panel is mar tudja a kikapcsolas utani 10 perces standby maradekkep torlest, illletve jelez, hogy ha erzekeli a visszamaradt foltokat, es akkor tudsz egy 80 perces nagytakaritast csinalni, amit nekem meg egyszer sem kellett, pedig rendesen beallitottam hogy viszonylag fenyes legyen OLED-hez kepest (helyi fenyereje ennek a tv-nek az egyik legnagyobb, csak kicsit agressziv az ABL) es megsincs gond. 2 perc utan nalam megy a kepernyokimelo ha statik kep van. hetvegen pl. egyhuzamaba ment a Days Gone, ugy 3 oran keresztul. Nos a HUD egyaltalan nem maradt ott, az idokozbeni atvezetok, pillanatnyi pause boven eleg neki, nem fog beegni A mozgasabrazolas is szuper a tv-nek, es interpolacioval szinte 60 fps-t csinal a 30fps-es jatekbol, minimalis anomaliaval, de ekkor mar eleg zavaro input laggal, ugy hogy en nem is hasznalom, de ezt is tudja a 803-as.
Es az ambilight+hue kegyetlen jo tud lenni foleg jatek kozben.
-
Gijon
senior tag
válasz djnice #19604 üzenetére
Szerintem normál tartalomnál nem kell tartani a beégéstől. Maga a tv, kategóriájában szinte minden teszten 5 csillagot kapott. Játékra nem igazán alkalmas a magas inputlag miatt + a hud-ok növelnék a beégés veszélyét. Plazma tévével egyszer majdnem megjártam a konzolosdival, de sikerült "kimosnom". Ettől eltekintve szerintem a lehető legjobb vétel ár-érték tekintetében.
-
allein
addikt
Én a második típust néztem ki eredetileg. Egész jó ára van osztrákoknál. Van egy 5 éves Philipsem ami tudja ambilightot és imádom ezt a funkciót benne. Korábban is volt egy újabb két oldalas ambilightos Philipsem aztán software frissítés után megadta magát. Meguntam viszont azt a részt, hogy nagyon lassú a csatorna váltások között, menüje is lassú
Kettő között mi a különbség, 46PFL8008S/12 vs. 46PFL8008K?
[ Szerkesztve ]
-
kalap12
tag
Ezt mondták a szerviz hibabejelentés menüpontban ügyfélszolgálatos pasi a upc-nél, hogy így működik a rendszer! Nem hülyeséget beszélek, kérdezd meg!!!! És a kártya is pénzbe kerül igy is úgy is a második tévén, vagy set up box vagy kártya, mindegy melyiket vedd igénybe, csak fizess mert igen kódolvba van!
[ Szerkesztve ]
-
Pribi
senior tag
Szia!
Szerintem higgadj le. Igen, az UPC-nél kell a set-top box, vagy egy kártya a tv-be. Így van. A diginél nem. Ez is így van. De ezt lehetett tudni előre. Vagy ha nem tudtad, akkor miért nem kérdeztél? E miatt nem kell senkit sem feljelenteni. Én marhára örülök, hogy nekem digim van, és nem kell semmit csinálnom, hogy digitálisan nézzem a műsort. Mondjuk más kérdés, hogy tavaly elvették azokat az adókat amiket néztem, és adtak helyettünk olyan adókat, amiken csak raktárháború, zálogcsillagok, és ősi idegenek vannak. Úgyhogy szerintem tényleg nyugodj meg. Nem vezet sehová az, hogy így háborogsz.
Pribi
A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.
-
őstag
A HD ready a legjobb választás volt anno DVB-C, DVB-S, DVB-T jellemzően SD tartalmához. A Full HD még kevésbé SD barát. Persze azóta sokat fejlődtek a panelek és javítgató áramkörök.
Coyote2000 nagyon otthon vagy panel témában is. Rémlik, hogy itt írták/írta hogy egy bizonyos 5000-es típus 6000-es panellal van szerelve, persze kedvezőbb áron. Így lehet, hogy elegendő lenne arra a bizonyos 5000-esre gyűjteni. Kérlek olvass vissza, vagy keresd.Meliora sunt bono inimica
-
őstag
"gondolok itt az SD tartalmak felskálázására, a deinterlacing képességre és az oldalsó betekintési szögre"
Ez egy jól megfogalmazott korrekt kérdés! A ma még uralkodó SD megjelenítés a lényeg.Ezek a különbségek a paneltól és az azt hajtó képjavító áramköröktől függnek. Mindkettő feltétel a 4000 szériában gyengébb, mint a 6000-7000-ben.
Én úgy szoktam fogalmazni, hogy az alsóház 1-2 év lemeradásban van a középkategóriától és legalább 2 év lemaradásban a felsőháztól. Értve ez alatt a képminőséget, nemcsak a szolgáltatásokat.Az viszont egy jó kérdés, hogy ezt észreveszed-e. Ha nem láttad ugyanazt egy közép vagy felsőkategóriás TV-n, akkor összehasonlítási alap híján szerintem nem.
De ha egyszer már volt valakinek közép- vagy felső kategóriás TV-je, akkor észreveszi és zavarja egy olcsóbb, belépő TV képe. Ellenben ha az elméletem igaz, (igaz ), akkor ami 2-3 éve felső kategória volt, az most lehet, hogy pont egy 4000-es.
Ez a szép a technikában!Meliora sunt bono inimica
-
őstag
Az ilyen esetekben az okosításra nem új TV-t kell venni, ha egyébként a régivel mint TV-vel meg vagy elégedve, hanem:
-internet: Samsung asztali lejátszókkal (blueray...) oldható meg a leghatékonyabban
-médiák: médialejátszó vásárlása
-mpeg4-es adásokhoz, PVR funkcióhoz: dekóder/beltéri vásárlása
---Meliora sunt bono inimica
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest