- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
roni009
csendes tag
Sziasztok,
van egy 40pfl8007-es tvm és nemrég észrevettem, hogy a bal felső sarokban fehér háttérnél sárgább a kép, világos zöld vagy pirosnál pedig sötétebb az egész bal felső négyzet.
Mi lehet a gond, lehet-e javítani?
IStván
-
JokerMaffia
tag
Sziasztok!
Tudom lerágott csont, eléggé vacillálok az általatok javasolt készülékek közt, még mindig nem jutottam dűlőre. Nappalinkban már van egy "50 televízió, egész pontosan ez. [link] Az igazság az 200 ezer FT feletti összeget nem szívesen adnék egy tévéért legyen akármilyen okos, Kérdésem az, találtam egy ugyanekkora átmérőjű készüléket, ezt ---> [link] Mi a véleményetek? Árban, tudásban, képfrissítésben úgy gondolom megfelelő.
J.M.
-
nababika
aktív tag
Olvasgattam a fórumot de senki nem irt erről. Felvetél illetve timeshift üzemmódban, a jobb felső sarokban van egy piros kor vagy egy óra számlap. Szerintem nem kéne ott lennie állandóan, de nem tűnik el. A másik kérdés, miért nem lehet felvetél közben pause-t nyomni?
-
allein
addikt
DE mint ország, ebben az esetben is csak 23 digitális csatornát találok
Látom másnáll is van ilyen jellegű probléma
(#11482) 73Kacsa
-
allein
addikt
Üdv mindenkinek. Digi-nél történt egy kis változás ami a csatornák kiosztását illeti. Finnország vagy Magyarország, mindegy mert csak 23 csatornát találok. Mit javasoltok? Samsung tv-men egyszerűbb mert a csatorna keresés folyamatában nem kell országot kiválasztani.
-
berobi78
tag
Köszi, ez jó ötlet, el is kezdtem átböngészni. Egy olyat már találtam is, hogy a youtube appot stoppolták a 2011-es és régebbi készülékeken. Mondjuk az enyém 2012-es, de lehet ez az oka.
Vicces, hogy egy ilyen drága tv mellé kell egy média lejátszó (vagy valami hasonló, ehhez nem értek), mert a smart része egy katasztrófa. Mondjuk már 3 éve megvan, és még csak most kezdett el zavarni, szóval olyan sokszor nem használom
-
-
berobi78
tag
válasz
berobi78 #11461 üzenetére
Lehet látni amit írok?
Már másodszor kérdezek valamit a fórumban, de egyikre sem jött semmi reakció.Na, mégegyszer.
Szóval más is tapasztalt olyat, hogy a youtube illetve az aupeo appok, nem mennek a tv-n? Pedig a philips weboldalán elérhetőnek tűnteti fel őket Magyarországon -
73Kacsa
csendes tag
válasz
73Kacsa #11481 üzenetére
Philips 6000 Series 37PFL6606-es TV-m van, s nekem a Magyarországra beállítva azt mondja, hogy adjam meg a szolgáltató által adott frekvenciát.
Menu-Beállítások-Csatorna keresés-Csatornák újratelepítése-Finnország megadva-Kábel (DVB-C)-Indítás
Megtalálja a DIGI Budapestet, mint szolgáltatót, s utána 23 Digitális csatorna megtalálása után leálla keresés azzal, hogy kész.
Beállítások-Csatornabeállítások-Csatorna beállítása-Teszt vétel digitális üzemmód (itt az automatikus jelsebeség 6.9 és 6.875 volt) itt a Jelsesességet átállítottam 6.000 és 6.900-re így jött be a 762 Mhzen pár digitális adó ill a 121.5 Mhzen az M1, meg a 135 Mhzen az M4 sport... ennyi..a többi csatornám továbbra sincs meg.
De hogy így megváltoztatják a jelerősséget, s ugrik hirtelen ennyi csatorna.. nem rossz. Olvasom máshoz 2500 Ft-ért meg kimennek megnézni mi van.
-
73Kacsa
csendes tag
Philips 6000 Series 37PFL6606-es TV-m van, s nekem a Magyarországra beállítva azt mondja, hogy adjam meg a szolgáltató által adott frekvenciát.
Menu-Beállítások-Csatorna keresés-Csatornák újratelepítése-Finnország megadva-Kábel (DVB-C)-Indítás
Megtalálja a DIGI Budapestet, mint szolgáltatót, s utána 23 Digitális csatorna megtalálása után leálla keresés azzal, hogy kész.
Beállítások-Csatornabeállítások-Csatorna beállítása
-
TIT
veterán
válasz
sirály69 #11464 üzenetére
Sajna nem,bezzeg a 7 évvel ezelőttinél,nem sokkal tolták arrébb.
(B)kedvesgabor
/B) Magától nem mindig talál,nekem végre látja,hogy van újabb,letölti de aztán kiírja,hogy nincs újabb.
Az okostv-t a gyártók találták ki,csak éppen használhatatlanok.cigam: Már tegnap rájöttem mert facen megnéztem,az ászf-et meg nem fogom hetente nézegetni mert állandóan változtatják.
-
cyanID
tag
válasz
ANDROID??? #11463 üzenetére
Bíztató lenne ha a tv tulajok becsekkolnának egy típussal -hibalistával.
-
Mert átrakták másik frekire?!
yanc
Pedig ez is le van írva.Sőt! Az itteni digi topic összefoglalóban is írják:
Nem jönnek be a közszolgálati adók/rádiók digitálisan. Mit tegyek?
Digikábelen ezek az adók némileg eltérő paraméterekkel rendelkeznek.
Manuális keresésnél ezeket az adatokat kell megadni.
Frekvencia 114,5 Mhz, 121,5 Mhz, 128,5 Mhz, Symbol Rate 6000, QAM 256
Egyes készülékeknél célra vezető megpróbálni a teljes illetve hálózati keresés opciót is. -
yanc
csendes tag
A teljes keresés megoldotta, kivéve a közszolgálaiakat, azokat valóban a digitális tesztnél lehet megtalálni 121,5-ön ahogy előttem is írták, viszont ahhoz át kell állítani a jelsebességet is 6000-re.
Jeleztem nekik, hogy erről talán nem ártana kiadni valami közleményt...
Üdv. J.
-
yanc
csendes tag
válasz
ozakila #11466 üzenetére
Sziasztok,
Mára én is 23 csatornát találtam csak a TVn, most a leírtak alapján próbálok futtatni egy keresést,
a frekvencialépcsőt is átállítottam 1-re, hátha úgy mindet megtalálja.az eredményekről majd beszámolok, ja természetesen a Digi mindent tagad, de 2500 Ftért majd kijön valaki.. hát kössz.
Üdv. J
-
Köszönöm, megirom nekik és majd kiderűl.
De ezek szerint nem alaptalan amit mondott.
-
dvogabi
tag
válasz
Luck Dragon #11457 üzenetére
Nekem a PFL7404-es csinálta, de ha visszagondolok eléggé helyfüggő volt.Amikor megvettem Zuglóban laktam ott nem volt gond átköltöztem Őrmezőre ott csinálta többször is, átköltöztem budatéténybe, ott nem csinálta ismét Zugló nem volt gond, VII. kerület nem volt gond, újpalota: csinálta.Elvileg ahol bekapcsolt az mind a kettő panelház volt.A májusban vett PFS7109 is kétszer csinálta panelban, de 2 hétre rá beszereztem egy túlfeszültség védő elosztót, azóta nincs gond.Eléggé áramszolgáltatás minőség szaga van a dolognak, érdemes venni villámvédelemmel ellátott elosztót mindenkinek (amilyen viharok mostanában vannak mindenféleképp), na persze ha valakinek azzal együtt bekapcsol az gond.
Üdv! -
syC
addikt
válasz
Luck Dragon #11457 üzenetére
50pfh6550
Én azon gondolkodtam, hogy nálunk jellemzően akkor produkálja magát, ha huzamosabb ideig (3+ óra) megy a tv ~ bemelegszik. Tegnap éjjel - ma hajnalban én már kidőltem, az asszony nézett még valamit, hajnali 1-kor lőtte le a tv-t és megint produkálta magát a tv.
-
ozakila
tag
Üdv! Nekem is 23 csatornám lett,egy PFL7486-os tv-m van. Tegnap kb. 2-óra alatt jöttem rá a megoldásra. Az újratelepítésnél a teljes keresést kell kiválasztani,de akkor is csak 114 csatornát fog találni,közszolgálati csatornákat nem. Van egy menüpont valami digitális teszt vagy mi a neve,nem vagyok tv közelbe,ott kell kézzel beírni 121.50Mhz. Elkezd keresni egy rövid ideig megtalálja az M1 csatit,mentés,és a többi hiányzó adást is beállítja. Valahol 135.00Mhz a jó érték.
-
dualcore
őstag
válasz
ANDROID??? #11463 üzenetére
Az lenne a baj hogy sokat várunk el egy tv-től. Már nem csak tv-t néznénk rajta.
-
-
berobi78
tag
Sziasztok
Arra van tipp, hogy az Aupeo alkalmazás miért nem megy a tv-n? Eddig működött, ma kipróbáltam, rányomok, picit "homokórázik" aztán nem történik semmi. Na, meg a youtube jobb felső sarkában van egy piros jel, hogy már többet nem elérhető.
A tv egy 42PFL7666H. Igazából a gyönyörű képén kívül egy rakás ... az egész. Már évek óta megvan, de szinte sosem használom a smart funkciókat, pont a használhatatlanságuk miatt. Egyet kettőt szoktam néha, na most már azok sem működnek. -
-
TIT
veterán
válasz
kedvesgabor #11450 üzenetére
Az más,nekem nem akad és tekerni lehet 32x sebbel.és eddig nem fagyott.
Leguccsó fw?LuckDragon: Nekem az axn nincs és azt írja,hogy nincs ilyen csatorna.6509
-
Kérdeztem ez ügyben egy technikust és ő arra gyanakszik hogy minimális de a készüléknek jelentős áram ingadozás esetén léphet fel ez a jelenség, próbáljuk elképzelni a digitális mikróknál ugyan csak áram ingadozás által felépő csipogást. Most az ő szavaival élve írtam le mind ezt. De azt mondta meg próbálják ezt re produkálni csak össze kellene írnom a típusokat aminél előfordul, így kérlek titeket írjátok meg a készülék pontos típusát. Hát ezzel is tudunk segíteni. És lesz legalább egy minta példány.
-
Pribi
senior tag
válasz
tlaci72 #11455 üzenetére
Sziasztok!
Nálam is pontosan ugyanez a helyzet. Ha újrahangolom a tv-t akkor megtalál 114 adót, de a közszolgálatiak nincsenek meg. Ezek a 114.5, 121.5, 128.5, 135.5 MHz-en jönnek. Ez is egy Philips tv, bár régebbi, 5405-ös. Már kezdtem azt hinni, hogy beszart a tv, de nem. Csak az az érdekes, hogy a helyére betéve egy ratya Vortex típusú csodát, azon minden megvan. Nem értem. Valami más kódolás miatt lenne?
Pribi
-
tlaci72
tag
válasz
73Kacsa #11454 üzenetére
Én sem csináltam semmit, teljesen magától mentek el a csatornák de még az üres helyük sincs meg... már többször próbáltam újrahangolni bár én még régiót nem változtattam Magyarországra van lőve, de már gyári beállításokat is visszaállítottam de semmi nem segít.. Tuti a Digi csinált valamit ha nálad is pont ma ugyan ez lett a hiba és szintén 23 digit csatornát látsz, csak az tudjuk majd kideríteni, hogy mi is ez..
-
73Kacsa
csendes tag
válasz
tlaci72 #11453 üzenetére
Először azt gondoltam a macska lépett rá valamilyen kombinációval a távirányítóra, de végigcsináltam a teljes TV újrakonfigurálást is, s nem változott a helyzet.
Mondjuk nekem frissítésen a TV nem esett még át, mert csak "félhülye" a készülék, a wifi sticket annó nem vettem meg hozzás, hogy okos legyen.
-
73Kacsa
csendes tag
válasz
tlaci72 #11451 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez a problema jött elő.
Nem tudom mi a gond...A korábban említett Finnország beállítása anyaországnak sem hozza meg a kívánt eredményt. tegnapi nap folyamán volt rendes adás, ma a meccs előtt meg már nem. Analóg adásokat megtalálok 62őt, de digit nem. Vagy csak digitálist talál 23at nekem is (DIGI szolgáltató). Ugyanakkor a TV switcherről elosztott TV adás a Sony Tv-n nem változott.. minden a régi.
-
tlaci72
tag
Lenne egy gyors kérdésem... Ma délutántól nincs csak 23 digitális csatornám (Digi) a száz akárhányból, viszont analógon megtalálja a 62 csatornát aminek lennie kell, hívtam a digit azt mondták, hogy nem jelentett a környékről senki hibát... Szerintetek a tv lehet hibás? Gondolom, hogy nem ha 23-at lát..
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest