Hirdetés
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
válasz
lanszelot #5236 üzenetére
Ez kínai progi.
De a kínai pendrive-ot már csatlakoztattad a géphez....
az is hordozhatott volna bármi rosszat akár.
szóval nem értem az aggódásod.Elindítod és megnézed, hogy mit olvas ki.
Abból nagyon gyorsan meglehet mondani, hogy érdemes vele továbbfoglalkozni vagy sem. -
válasz
lanszelot #5236 üzenetére
Szerintem el lett mondva hogy hogy működik a "usb rubber duck" (programozott billentyűzetként viselkedő pendrive) de a fényképed nem mutat semmi kórost. De ha ilyen hacker eszköz lenne akkor is csak lehúzol minden hdd/ssd-t és egy régebbi pendriveról bootolsz HBCD-t majd bedugod a talált pendrivet is. Kárt nem tud okozni és kiderül mi az.
-
Ciccuka
veterán
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #5227 üzenetére
GB, azaz gigablöff: Így vernek át a pendrive-okkal!
Az leginkább a tárolókapacitás tesztelése után derülhet ki, hogy fake-e vagy sem.
Fake pendrive javítási segédlet
Ha fake, nem stimmel a pendrive tárolókapacitása, attól még a reális tárolókapacitást beállítva a firmware-ben vagy csak szimplán akkorára particionálva használható tovább (+ infó).
-
törölt tag
válasz
lanszelot #5223 üzenetére
Úgy rémlik (egy videó, anno belemerültem pár órára, mikor először hallottam róla), h tényleg csak szétszedéssel látszik a különbség, de a részletekre már nem emlékszem, h miben látszik meg pontosan (De azért nem veszek, h meg is nézzem
), de ott magyaráztak vmit, h miből egyértelmű. Meg olyanról is volt szó, ami pendrive-ként is funkcionál, meg urd-ként is. Sztem ez a legnagyobb szívatás.
Egyébként ez is olyan, mint a kés: lehet ezt jó dolgokra is használni, meg nagyon nem is...
Részleteiben meg az érdekelne, h amikor a billentyűzetet szimulálja, az hogyan van definiálva pontosan, h pl keresztbe tesz-e neki, ha egy gép nem latinbetűs billentyűzetet használ? Vszleg nem, de hátha -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #5223 üzenetére
A másik topikban ugye már le lett írva, hogy azért látszani szokott pl. a márkajelzés és a sorozat + kapacitás stb. feltüntetése alapján melyik a márkás, normál pendrive - Verbatim specifikusan - és melyik az említett USB rubber ducky és USB Kill Drive tákolmány, már abból is lehet rá következtetni.Sőt, a kapcsolódó cikkben lévő kép + kép alapján van hogy eleve rá is van írva, vagy azt szimbolizáló ábrával ellátva.
Ha kinézetre nem az utóbbi kategória a pendrive, akkor nem valószínű, hogy a tekintetben aggódni kellene."És inkább érdekelne, hogy hogy lehet az ilyet kiszűrni, ezért kérdeztem."
Lásd az előbb leírtakat, vagyis külső megjelenés.
+ A "Hatékonyabb lett az USB-s gyilkos" cikkben leírtakat, ahol szétszedve a pendrive-ot látható a képen, hogy a destruktív eszközön memóriachipek helyett kondenzátorok vannak.+ Ha mindez ekkora dilemma és megy a para nehogy kárt tegyen valamelyik eszközben, akkor van egy nagyon egyszerű és kézenfekvő megoldás: egyáltalán ne csatlakoztasd sehova és ne használd sehol a pendrive-ot, hanem vidd vissza a parkba és hagyd ott ahol találtad, vagy dobd a kukába, ilyen egyszerű.
-
-
válasz
lanszelot #5215 üzenetére
Azért annak kicsi az esélye hogy ilyennel találkozz. Amíg egy kártékony program 1000 példányban való szétszórásának költsége 0 Ft addig egy ilyen buherált penból 1000 darabot 'elveszteni az utcán' mennyibe kerül..?
Valószínű szétszedve ránézésre is kiderül hogy nem a szokásos módon épül fel.
Tulajdonképpen egy olyan eszközről beszélünk ami pendriveként néz ki, de billentyűzetként (is) műkődik ami mögött egy vak ember gépel, ennek minden hátrányával.
(azt se veszi észre hogy linux vagy windows előtt ül) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest